2021. április 5., hétfő



Paula Harrison: Kitti ​és a Holdfény-mentőakció (Kitti 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

- Odakint minden olyan félelmetesnek tűnik! Nem hiszem, hogy én valaha is képes leszek rá, hogy szuperhős legyek, és kimenjek a sötétbe, mint te.

Anya szorosan magához ölelte.

- Az lehetsz, ami csak akarsz. De ne hagyd, hogy a félelem visszatartson! Bátrabb vagy, mint hiszed!

 





Varázslatos kaland a telihold fényénél

 

Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd. Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Kitty and the Moonlight Rescue

Eredeti megjelenés éve: 2019

Móra, Budapest, 2021

124 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634865728 ·

Fordította: Varró Zsuzsa ·

Illusztrálta: Jenny Lovlie

Kitti sorozat:

 

1. Kitti és a Holdfény-mentőakció

2. Kitti és a Tigriskincs

3. Kitty and the Sky Garden Adventure

4. Kitty and the Treetop Chase

5. Kitty and the Great Lantern Race

(nem befejezett)

 

VEDD MEG! / MOLY.HU / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el...?

 

Nagyon szeretem az illusztrált meséket, ráadásul ez nem csak macskás, de szuperhősös is! Már a borítójával levett a lábamról, de a fülszöveg miatt döntöttem az elolvasása mellett!


 

Szerintem...

 

Ez a történet egy kislányról szól, akinek az anyukája egy macskaképességekkel bíró szuperhős, ám habár szeretne az anyukája nyomdokaiba lépni, ő maga fél az éjszakától... Nos, engem már a fülszövege alapján elvarázsolt ez a cuki sztori, de az első fejezetek után totál odavoltam érte! Szórakoztató, mégis tanulságos és biztató mese, amiben egy kislány megküzd a félelmeivel, és megment egy apró életet.

Kitti aranyos főszereplő, kilóra megvett azzal, hogy habár fél, mégis bátran nekiindul az éjszakának, mert tudja, hogy az anyukája most nem tud segíteni Figarónak, a segítségét kérő macskának. Útközben nem csak lélekben erősödik meg, de önmaga ügyesebb és nyitottabb verziójává válik, ahogy kibontakoznak saját szuperhősképességei.  

 


Habár maga a mese is cuki, muszáj hozzátennem, hogy a könyvben szereplő illusztrációk is azok! Korábban még nem találkoztam Jenny Lovlie nevével vagy rajzaival, de Kitti és a macskák történetéhez tökéletes passzolnak a csupán három színt elegyítő, egyszerre minimalista és részletgazdag rajzai.

 

Összességében

 

Nagyon aranyos, nem szokványos mese, ami egyszerre volt szórakoztató és bájos. Tetszett az egyszerűsége, a mondanivalója, a stílusa és az, hogy macskás szuperhősős (igen, macska és Macskanő fan vagyok). Ráadásul a történet tökéletes párost alkot az illusztrációival! Igazi kedves, bátorító mese kicsiknek és nagyoknak!

 

Értékelés: 5

 

Folytatnám? NANÁ! Irtó édes!

 

Ajánlás: szerintem kortól függetlenül mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a cicás/macskás, illetve szuperhősös aranyos meséket!

 

Extra a kiadó oldalán: KÉSZÍTSD EL A SAJÁT KITTI-ÁLARCOD!

 

Kedvcsináló idézetek:

A cica szeme elkerekedett.

- Akkor te igazi szuperhős vagy?

- Még tanulok – felelte Kitti. – És ez a legelső kalandom.

A kiscica komolyan nézett rá.

- Bízom benned.

Kitti leült a háztetőre a vörös cica mellé. Odalent az utcák sötétek voltak, és csendesek. A csillagok úgy ragyogtak fölöttük, mintha gyémántokkal hintették volna tele az eget.

- Zizi, te meg mi a csudát keresel itt?

- Fent voltam egy fán, és arról álmodoztam, hogy szárnyas cica lesz belőlem! De Kitti elhívott, hogy jöjjek vele, és nézzem meg a kísértetet az óratoronyban – válaszolta Zizi.

Figaró rosszallóan ciccegett.

- Egek! Látom, már megint elszabadult a képzeleted, mint mindig.

 

★ ★ ★ ★ ★

A képek Jenny Lovlie illusztrációi!

Illusztrált mesék Pinterest tábla.

Kitty and the Moonlight Rescue a GoodReadsen.

★ ★ ★ ★ ★

 

Kitti anyukája egy igazi szuperhős, és egyszer a kislány is azzá fog válni, de egyelőre még fél az esti sötéttől. Aztán egy nap felbukkan egy segítséget kérő kandúrnak, akinek köszönhetően Kitti talán korábban is szuperhőssé válthat, mint gondolta! Tartsatok bloggereinkkel ezen az aranyos blogturnén, kalandozzatok Kittivel a holdfényben, és játsszatok velünk! A turné végén a Móra kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a mesekönyvet!

 

 

Nyereményjáték:

 

Kitti álöltözetében merészkedik ki a holdfénybe, abból merít erőt az esti kalandhoz, de nem csak ő segít szuperhősi álruhában másoknak! Minden állomáson elrejtettünk egy képet, amin hasonló hősök találhatóak, és nektek ki kell találnotok a mese CÍMÉT, amiben szerepelnek!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

a Rafflecopter giveaway

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése