2021. szeptember 12., vasárnap



Paula Harrison: Kitti és a tigriskincs (Kitti 2.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

Az a legjobb kaland a világon, hogy itt lehetek a barátaimmal!

 




Kitti alig várja, hogy elmehessen a múzeumba, és saját szemével is lássa a felbecsülhetetlen értékű Aranytigris szobrot. A legenda szerint, akinek a birtokában van a szobor, annak teljesül a leghőbb kívánsága… Kitti egy kis kiruccanásra indul a holdfényben, hogy megmutassa Ribizlinek a szobrot, amikor nincs ott senki más. De beüt a katasztrófa, amikor a szobor eltűnik, és Kittit gyanúsítják a lopással. Vajon sikerül-e Kittinek tisztáznia magát, megtalálni a tettest, és visszavinni az értékes szobrot, mielőtt felkel a nap?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Kitty and the Tiger Treasure

Eredeti megjelenés éve: 2019

Móra, Budapest, 2021

128 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634867999 ·

Fordította: Varró Zsuzsa ·

Illusztrálta: Jenny Lovlie

Kitti sorozat:

 

1. Kitti és a Holdfény-mentőakció

2. Kitti és a tigriskincs

3. Kitty and the Sky Garden Adventure

4. Kitty and the Treetop Chase

5. Kitty and the Great Lantern Race

(nem befejezett)

 

VEDD MEG! / BELEOLVASÓ / MOLY.HU / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el...?

 

Nagyon szeretem az illusztrált meséket, ráadásul ez nem csak macskás, de szuperhősös is! Már az első levett a lábamról a borítójával és a fülszövegével, ezért döntöttem az elolvasása mellett.


 

Szerintem...

 

Visszatérünk Kittihez, a macskás szuperképességeket birtokló kislányhoz, akihez az első történet végén odakerült az akkor megmentett cica, Ribizli. A kislány elalvás előtt arról mesél a cicájának, hogy másnap elmennek megnézni az új kiállítást, aminek az ékköve egy Aranytigris szobor, aminek a szemei smaragdból vannak. Persze a fiatal Ribizli szeretné látni a csodás szobrot, de a macskákat nem igazán lehet bevinni a múzeumokba napközben. Míg az első történetben Kitti félénk, addig ebben a mesében már ő indítványozza azt, hogy a tömeget elkerülve tekintsék meg az Aranytigrist még aznap éjszaka! Ribizli pedig örömében kapva kap az új kaland lehetőségén.

Kitti immár vagányan mozog az éjszakában, átlátja a háztetők labirintusát, és könnyedén használja szuperképességeit. Nem csupán a korábbi történetből ismert Ribizli é Figaró lesznek a társai, hanem találkoznak a múzeum őrző-védő macskájával, Kleóval is, aki betörőknek nézi őket. Az igazi bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor valaki tényleg betör a múzeumba, és megkísérli ellopni az Aranytigrist Kittiék orra elől.

 

Az illusztrációk továbbra is irtó aranyosak, ahogy Kittiék is mindannyian. A történet talán egy fokkal kevésbé volt izgalmas, mint az első mese, de ez annak köszönhető, hogy örültem volna valamiféle epilógusnak Kleó miatt vagy valamiféle tanulságnak, hogy igazából nem szabad éjszaka „betörni” a múzeumba. Remélem, hogy a későbbi történetekben még visszatérünk ehhez a szálhoz! A mese hangvétele vidám és mosolygásra késztető, aminek örültem. Kitti és a bájos cicái könnyedén feldobják az olvasó napját!


 

Összességében

 

Aranyos, olvasmányos mese egy kislányról, aki szuperhős képességekkel bír, mégis végtelenül kedves, segítőkész és mindenkivel egyformán barátságos. Nekem tetszenek Kitti és a cicatársak történetei, bár remélem, hogy a továbbiakban visszatérünk az elsőhöz hasonló kalandosabb, izgalmasabb és több nyomozást igénylő cselekményekhez. Persze érdekes volt ez az esti múzeumtúra, ahogy a betörő vadászat is tetszett, de nálam a gyönyörű illusztrációk és a kedves karakterek vitték a prímet most!

 

Értékelés: 4

 

Ajánlás: szerintem kortól függetlenül mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a cicás/macskás, illetve szuperhősös aranyos meséket!

 

Extra a kiadó oldalán: KÉSZÍTSD EL A SAJÁT KITTI-ÁLARCOD! + SAJÁT KITTI LÁMPÁSOD

Kedvcsináló idézetek:

- A legenda szerint az Aranytigris meghallgatja, mi a szíved vágya, és ha megérinted a mancsát, teljesíti a leghőbb kívánságodat.

- Hú, de titokzatos! – Ribizli kék szeme elkerekedett.

- Apa mesélte – folytatta Kitti. – Rengeteg embert ért valamilyen szerencse, miután megnézték az Aranytigrist, de van egy átok is. Ha valaki gonoszságot művel, amivel felbőszíti a szobrot, arra megtorlásul félelmetes szellemeket küld rá!

A kutya óvatosan végigsettenkedett a termen, amíg közvetlenül az Aranytigris mellé nem ért.

- Ezer tappancs és bajusz! – kiáltott fel Figaró. – Egyenesen a szoborért megy.

 

★ ★ ★ ★ ★

A képek Jenny Lovlie illusztrációi!

Illusztrált mesék Pinterest tábla.

Kitty and the Tiger Treasure a GoodReadsen.

★ ★ ★ ★ ★

 

A Móra kiadónak köszönhetően ismét együtt kalandozhatunk Kittivel, a különleges képességekkel rendelkező lánnyal, aki ezúttal egy ellopott kincs után nyomoz macskabarátaival. Tarts négy bloggerünkkel a mesés kalandban, és a turné végén te is nyerhetsz egy példányt a könyvből.

 


Nyereményjáték:

 

Kitti különleges képességekkel rendelkező kislány, aki éjszakánként macskajelmezben kalandozik. Ezúttal a játék során különleges képességgel bíró gyerekkarakterek nevének betűit kevertük össze. Tegyétek helyes sorrendbe a betűket, és írjátok be a gyerekkarakterek nevét a Rafflecopter megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

URBY EIZLBATEH ALDY

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

BLOGTURNÉ KLUB

09. 06. Spirit Bliss Sárga könyves út

09. 08. Csak olvass!

09. 10. Könyv és más

09. 12. Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése