2021. szeptember 1., szerda



Revel | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Vajon egy rockisten beleszerethet a pophercegnőbe?

A Könyvmolyképző kiadónál nemrég megjelent romantikus, erotikus New Adult regényben bizony megtörténik a lehetetlen: a rock fenegyereke, Revel Slade szeme megakad a szűzies stílusú popénekesnőn, Taylan Ash-en! Tartsatok bloggereinkkel Shey Stahl új regényének blogturnéján, és ne feledjétek, hogy a turné végén egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a könyvet!




Nagyot zuhant, és ezúttal nem tudtam elkapni.

Mindenki ismeri Revel Slade nevét. Ismerik annyira, hogy féljenek tőle. Nem merészkednek közel hozzá, hiszen a srác a pokol tüzének parancsolója, aki hamuvá éget mindenkit, és még élvezi is a lángok játékát.

A gondolataimban is ott kísért. Akkor mégis miért utazom el vele?

Mert nem vagyok normális. Ez az oka.

Én, Taylan Ash, a pophercegnő, beleszerettem a rockkirályba. Magába az ördögbe. Gyerekkorodban tündérmeséken nősz fel, amik szerint vár rád valahol a Szőke Herceg; de elfelejtik megemlíteni a gonoszt – a rejtőző szörnyeteget. Nem figyelmeztetnek, hogy a csábos szem és az a dohányfüstös tüdő álcája mögött mi rejtőzik.

Elvakított a szenvedély, így nem láttam, mi történik, amíg már nem volt visszaút. Amikor kikerültem a bűvköréből, nem maradt belőlem semmi.

Ő nem fog belém szeretni. Kizárt. Esélyem sincs. Micsoda ostoba ötlet, hogy belém szerethet! De mégis megtörtént.

 

Kiadó: Könyvmolyképző (Rubin pöttyös könyvek)

Terjedelem: 424 oldal

ISBN: 9789634573395 / Fordította: Varga Petra

Stílus/műfaj: New Adult, Erotikus, Romantikus, Zenés

Eredeti mű: Revel / Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Gondolom, ismeritek azokat a történeteket a hercegnőkről. Amikor megmenti a lányt a herceg.

Mi van, ha a sárkány lesz az, aki megmenti őt a hercegtől? Ezt a történetet megírta már valaki?

Valószínűleg nem, mivel a sárkány nem tenne ilyesmit, de hadd meséljek arról a bizonyos sárkányról. A neve Revel Slade. Óvakodjatok tőle! Sosem szabad túl közel kerülni hozzá, mert Revel Slade olyan pokoli, hogy ő maga parancsol a tűznek, és hamuvá égeti az embert, miközben örömmel figyeli a lángok táncát.

Ebben a történetben nagyon is jól ismerem a sárkányt, és nem ő az, aki most mellettem ül. Hanem az, aki megkeseríti minden percemet ebben a szakmában.

Akkor meg miért megyek el vele turnézni?

Mert idióta vagyok. Ennyire egyszerű.

 

2.

Az én rajongóim soha nem mennének el az ő koncertjére, vagy legalábbis soha nem vallanák be, hogy elmentek. Olyan, mintha a Mötley Crüe-t, a Nine Inch Nailst és Pince-t összegyúrnánk, és ennek eredményeképp megszületne a Revved.

Én meg sokkal inkább a Taylor Swift és Mariah Carey összeborulásából létrejött vörös hajú, szeplős képű pophercegnő vagyok. Tiniszerelemről és a saját álomvilágomról írom a dalaimat, amik távol állnak a valóságtól. Az ő dalaik pedig a halálról, szexről, a drogokról, a nőkről és az öngyilkosságról szólnak. Ez a világ számomra teljesen ismeretlen.

 


3.

Az életem egy színdarab, amiben nem osztottak rám szerepet. Csak ülök a többiekkel a közönség soraiban, és várom a következő jelenetet. Ez van, ha senki nincs melletted. Ez van, ha odaadod a szíved egy nőnek, aki aztán kitépi azt a szart mellkasodból, és elragadja, mintha nem is a tiéd lett volna. Ez van, ha az álmaidat követed, hogy alkoss valamit, aminek aztán ára van. Olyan ára, amit soha nem akartam megfizetni. Olyan ára, ami mindig túl magas lesz.

 

4.

– (…) Érezted már úgy, hogy csak egy báb vagy? – kérdezi.

Nekidőlök a vállának, és elmosolyodom, ahogy derengeni kezd az ég Hollywood hegyei fölött.

– Igen, de szerintem ez együtt jár azzal, ha előadóművész lesz az ember. A saját életünk száműzöttjei vagyunk.

– Megtörünk, és már mindenkihez tartozunk, csak önmagunkhoz nem – mondja, és nagyot sóhajt. A fény megvilágítja az arcát.

 

5.

Könnyű utálni az életedet és magadat, ha körülötted mindennek ára van. Pénzen nem lehet boldogságot venni. Ez nagy igazság. Valójában csak kényelmesebbé tehetjük vele a boldogtalanságot. Legalább lehet rajta alkoholt venni, ami tompítja a boldogtalanság fájdalmát. Az is valami.

 

6.

Van valami kétségbeesett, vágyódó könyörgés a tekintetében, amivel rám néz. Nem is biztos, hogy könyörgés. Sokkal inkább esdeklés, hogy mentsem meg. Ennek a hercegnőnek nem herceg kell. Hanem egy kibaszott szörnyeteg.

 


7.

Nem érdekelt minket, ha másnap meghalunk; mi voltunk a világ legjobb rockbandája, és egyben a legnagyobb csődtömegek is.

Mostanra meg anarchista faszkalapok gyülekezete lettünk. A Revved a határok megszegéséről, a tilosban parádézásról szól. Lázadás. Semmi szabály. Testvériesség. Csak mi vagyunk a világ ellen, és bár a szabályokat nem mi hozzuk, áthágjuk őket, és ennek minden percét élvezzük. Közben persze hadakozunk, szétszedjük egymást, és fenyegetőzünk azzal, hogy kilépünk, de azért testvérek vagyunk. Négy bűnöző, akik a zenében találnak menedéket.

 

8.

Csak mert nem úgy szeretett, mint ahogy a szőke hercegtől elvárt lenne, az nem jelenti, hogy nem volt igaz szerelem. Revel olyan, mint egy vihar. Dühöngő vihar, ami a semmiből érkezik. És miután a szél alábbhagy, csak azt akarom tudatni vele, hogy túléltem. Hogy a viharban is szerettem. Hogy átvészeltem a tombolását.

 

9.

Amikor kicsi vagy, azokon a tündérmeséken nősz fel, amik a szőke hercegről regélnek, de a rosszakat kifelejtik. Az ólálkodó szörnyekről nincs szó. Nem figyelmeztetnek azokra a szörnyekre, akik elbűvölő szempár és dohányfüstös tüdő álcája mögé bújnak. De elég egy pillantás a rosszfiúra, és már tudom, hogy nekik is van történetük. Szóval felejtsétek el a szőke herceget! Küldjétek inkább ide a bunkó, tetkós srácot. Azt a gúnyos vigyort akarom és a durva érintését. Ez a jókislány határozottan egy rosszfiút akar.

 

10.

– A szívdobogásod a kedvenc dalom – mondom neki éppen napkelte előtt.

 

Nyereményjáték:

 

A történetben fontos szerepet játszik egy bizonyos zenei díj, így úgy döntöttünk, hogy az egyes állomásokon is olyan zenészekkel találkozhattok, akik már vittek haza Grammy-díjat! A feladatotok az, hogy kitaláljátok az egyes állomásokon szereplő zenészek és zenekarok nevét, és beírjátok a rafflecopter dobozba!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

1 - Hagyjatok! Olvasok! (kedvcsináló idézetek) 

3 - Könyvvilág

5 - Szaffi polca

7 - Fanni's Library

9 - Kelly és Lupi olvas

11 - Szaffi polca (zenés extra)

13 - Hagyjatok! Olvasok! 

15 - Sorok között

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése