2021. augusztus 30., hétfő



Havi összefoglaló | 8. fejezet - 2021. augusztus

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Üdv újra itt!


Előre kellett hoznom a havi zárást, mert ki tudja, hogy 31-én hogy lesz vagy nem lesz neten napközben. (Maximum egy évadnyitó ülés fog történni velem, semmi extra.) Augusztus igazi mentális és érzelmi hullámvasút volt számomra. Ebben a hónapban nehéz döntéseket hoztam, rossz verseket írtam, voltam nagyon lent, merült le a lelkem, töltődtem fel kedves emberek szép szavaival, ugráltam örömömben, hogy újra tartunk előadásokat (9 hónap után), méricskéltem és terveztem a leendő lakásom, vettem egy csomó Harry Potteres cuccot a Pepcoban, sétáltam le 19 km-t 1 nap alatt, rendeztem kiállítótermet, ettem saját termesztésű paradicsomot (összesen 3 apró szemünk nőtt, ebből kettőt én ettem meg), dolgoztam falunapon és városi rendezvényen, ültem jó lelkű emberekkel tábortűz mellett kétszer is, harci csúzlival lövöldöztem a Dunára, vigyáztam egy kölyökkutyára, kaptam ajándékba szerencsebambuszt!

 

Pozitív randomságok röviden: 2021. AUGUSZTUSA.

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩) 

❖❖❖❖❖

Mi történt augusztusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 11 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Érkezett pár recenziós példány, amikről hamarosan olvashattok, és néhány, amiről az ajánlómat is olvashatjátok már. Ráadásul hónap elején megérkezett az egyik kiadótól a nyereményem, ami 5 szabadon választott könyvük volt. Kicsit komolyabbakat, depisebbeket válogattam – majd írok róluk! ;)

 

Recenziós példány (6)

 

Patrick McKeown: Szorongás nélkül

Paula Harrison: Kitti és a tigriskincs

Penelope Bloom: Her Secret – Beavatnám / ajánlóm /

Kim Liggett: The Grace Year – A tizenhatodik év / ajánlóm /

Erin Stewart: Sebek szárnyán / ajánlóm /

Lee Bacon: Az utolsó ember / ajánlóm /

 

Nyertem a Tilos az Á Könyvek instagram oldalán (5)

 

Louise O'Neill: Örökké a tiéd

Neal Shusterman: Az óceán mélyén

Eric Lindström: Nem a szemeddel látsz

Eve Ainsworth: Sebek

Louise O'Neill: Te kerested a bajt 

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

    

Augusztus 7-én egy falunapon szórakoztunk, majd 20-án a városi bulin dolgoztunk, népszerűsítettük a színházunkat. A 20-i rendezvényt a barátainkkal egy közös tábortüzezős, sütögetős estével, lángszínezéssel és csillag-, illetve tűzijátéknézéssel zártuk le. (Egyébként 17-én is lementünk sütögetni csak úgy páran.) (Képek ez alatt.)

    


Öcsém kért, hogy rendeljek neki egy menőbb rajzpadot, így megkaptam az övét, amit max. majd az új lakásban fogok beizzítani, addig eltettem. A fenti képen lévő rettenetet én alkottam, míg az új padot igyekeztem beállítani. (Szerintem ne várjunk tőlem sokat kreatív vonalon…) (Fenti kép)

    

A képen látható szerencsebambuszt az IKEÁból hozta nekem az egyik barátnőm/kollégám! Ő valami szerencsebambusz suttogó lehet egyébként, mert csodás sárkányfává képes nevelni ezeket az apró, zöld növénykéket.  (Lenti kép felső sor)  

Ugyanő bevállalta, hogy vigyáz a képeken látható kutyusra, Majára pár napig, amíg a gazdái oda vannak, és egy délelőttöt én is vigyázhattam arra a cukorpofára! Sétáltunk, dolgoztunk, kergetőztünk. Tök poén volt, ahogy lesegette a pénztárba érkezőket meg nyöffögött, amikor próbáltam elvenni tőle a játékát! (Lenti képek)

    


A fenti selfiek az idei évad első előadása előtt készültek, amikor totál feldobódva bolondoztunk, míg vártuk az érkező nézőket. Imádtam, hogy végre külsősök jöhettek hozzánk, és megnézhették az eddig csak zárt ajtók mögött próbált egyik új előadásunkat! (Fent felső sor)    

Imádtam-nap: Vegazussal tudtam tölteni majdnem egy teljes napot Budapesten. A dög meleg miatt csak egy kicsit sétálgattunk a Kopaszi-gátnál, majd plázáztunk inkább, mert ott jó idő volt. (Fenti kép, zöld terület – na, az a Kopaszi-gáti Duna meg a kacsák) / Persze azt a napot is imádtam, amikor átvehettem életem első saját lakáskulcsát. A beköltözés még várat magára, mert egyelőre felújító projekt fut. (Pechemre ott tökéletes a net, de nincs gép, míg idehaza folyton sz.r a net, de cserébe itt a gépem… De komolyan, az új helyen semmi nincs még, csak a digi van bekötve! XD)

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Éjjeli ragadozó (2018) – Elég zavaros történet, pár jelenetet a végéig nem tudtam hova elhelyezni, de azért nézhető volt. Egyszer. Szódával. De a színészek királyak voltak! Nyilván Henry Cavill miatt került fel a várólistámra, mert csípem a színészt; és igazából tetszett is a játéka – kicsit skandináv krimis főszereplő beütése volt. Daddario kisasszonyért nem vagyok oda, de ebben a filmben tök jót alakított. Főleg az tetszett, amikor lepofozta a gyanúsítottat! :D Mellettük még Stanley Tuccit ismertem, aki hozta a szokásos – jó – formáját. A zakkant színészt nem vágom, de beszarás, hogy mit alakított a film végén. :O Nagyon para a csávó!

 


Az U.N.C.L.E. embere (2015) – Nos, Armie Hammer és Henry Cavill miatt került fel a várólistámra, és tagadhatatlan is a két színész között a kémia – haláliak az akciójeleneteik, főleg a film eleji üldözéses jelenetet imádtam! De amúgy zseniális páros, sőt, nekem a trió is bejött – imádnám, ha keszülne velük egy néhány részes UNCLE sorozat! Tetszett a Gaby és Illya közötti feszültség is, de ezen a vonalon hiányolom a lezárást…

A történet… hát az szódával elment – legalábbis a vége –, de a helyszínek, az akció jelenetek, az egymási utáni kémkedés, a fiúk kakaskodása, majd poénkodása, és a korbéli ruhák nagyon tetszettek. Inkább ezeknek és a főbb színészek játékának szól a 9 csillag, mint a történetnek.

 


Vérvörös égbolt (2021) – ez egy iszonyat trash vámpíros-terroristás film.

Éjjeli féreg (2014) – Erős film… kegyetlen, brutális, elgondolkodtató.

 


Álomépítők (2020) – Elég gyengécske lett szerintem…

Óriásláb fia (2017) – Nem a legjobb idén, de jól szórakoztam. Cukkerpofa a főszereplő gyerek, és egész vicces ez a nagyláb+hajászat crossover sztori!

 


A kívánságsárkány (2021) – Nem a legjobb, de totál imádtam a szerény főszereplő srácot, Tint! Annyira aranyos kölök!

Jetikölyök (2019) – Idei kedvenc mesém. <3

 


Klaus – A karácsony titkos története (2019) – Ez egy olyan Mikulás eredettörténet, amilyenről még sosem hallottam. Nagyon eredeti, nagyon ötletes, nagyon bőgni fogsz a végén, ha megnézed!

Raya és az utolsó sárkány (2021) – IMÁDTAM, tuti újranézős lesz! Bolondos, sárkányos, tele van varázslattal, és bejött a rajzolása is. (Bár épp emiatt nem néztem meg eddig. Valahogy furák mostanában az animált dolgok…)

 


Lilo és Stitch – A csillagkutya (2002) – Nem tudom, miért nem néztem meg eddig, mert k….vacuki! :O

Lilo és Stitch 2. – Csillagkutyabaj (2005) – Az első részért totál odáig vagyok, és bár a folytatás is nagyon cuki, mégis picit ciki is volt… Túlerőltetett volt itt-ott.

 


A kis kedvencek titkos élete (2016) – Poénos, elborult történet. Nem volt fenomenális, de kikapcsolódásnak jó volt.

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019) – Az első rész jobban tetszett, de vicces belegondolni, hogy mit meg nem tesz az első kutya, hogy kitúrja a másodikat a gazdája szívéből.

 


A királynő kutyája (2019) – Titokban a corgikért eped a szívem, nagyon szeretem nézni a fluffy kis hátsójukat, a bolond kis füleiket meg a kajla arcukat. Szóval ki nem hagytam volna ezt a mesét, mégsem érte el azt a szintet, amit vártam. Nem volt annyira jó… de egyszer nézhető volt.

Csodapark (2019) – Voltak jó pillanatai, ötletes is volt, de mégsem volt túl nagy durranás.  

 


Ismerős törlése (2014) – Zseniális, hogy egy apple monitoron látható horrort nézettek meg velünk… de amilyen jó az alapötlet, olyan rossz a megvalósítás. Ráadásul néha elég undorító volt, ha nem kellett volna olvasni a soha fel nem olvasott chat beszélgetéseket, simán háttal néztem volna takarítás vagy meló közben…

Valami követ (2014)Konklúzió: a szex rossz! Érteeeem? Halál unalmas… mármint jah, tényleg belehaltak páran…. (Amúgy elég para volt az alapgondolata a filmnek, csak a megvalósításon aludtam be.)

 


Charlie St. Cloud halála és élete (2010) – Bőgös, érdekes, és nagyot alakítottak benne a fiatalok. Imádtam, ahogy Zac Efron szemei túlvilágian villogtak, ami külön vicces, ha belegondolunk a történetbe… és abba, mit is látnak a srác szemei, amit másokéi nem. (Azért sikerült elbőgnöm magam Dave Franco Sully figuráján is…)

Csajkeverők (2014) – Nos, még nem láttam, de megnéztem, mert Zac Efron napokat tartok… :’D Ez egy határozottan gagyi romantikus baromság volt. (Nem mondom, hogy romkom, mert az nem lett volna itt-ott undi…)

 


Sorozatoztam:

 

Julie and the Phantoms (2020–) – Jópofa, aranyos sorozat, és nagyon remélem, hogy nem kaszálják, mert…. @"$ :O Hát szabad így sorozatokat félbehagyni??? >.< Cuki, énekes, misztikus, humoros és nehéz nem egy sorban ledarálni a részeket.  

 


A tetovált lány (2010–2010) – 558 perces német, svéd, dán, norvég minisorozat. Elég brutális, de nekem tetszett. Nem gyenge szívűeknek való, és pechemre tele volt mindenféle szexszel. :// (A nemi erőszakról tudtam, de még így is teljesen sokkolt…)

 


A szolgálólány meséje (2017–) – Megnéztem a 4. évadot végre, már csak az érdekel, hogy hol a folytatás! Nagyon eldurvult már a helyzet, jó lenne tudni, hogy végződik a történet.

 


Sabrina hátborzongató kalandjai (2018–2020) – Megnéztem az utolsó évadot, és nekem tetszett, ráadásul nem is nagyon tudtam elképzelni, hogy máshogy lehetne lezárni ezt a szériát...

 


Eli Roth – A horror története (2018–2018) – Ez igazából nem sorozat, hanem horror típusokkal foglalkozó dokumentumfilmek, amikben az egyes részek más-más témákkal foglalkoznak. Például már megnéztem a zombikkal, a gyilkos lényekkel és a vámpírokkal foglalkozó részeit az első évadnak. Nagyon tetszik, hogy a horror műfaj nagy írói, rendezői és színészei mind belementek, hogy interjúkat adjanak Eli Rothnak.

 


Twin Peaks (1990–1991) – Nem tudom megmondani, hogy miért álltam neki ennek, de ilyen hangulatom volt. Az első 4 rész után odáig jutottam, hogy elég lassú, kicsit vonatott a sorozat. Tartok tőle, hogy előbb fogom elolvasni az egyes részek tartalmát angolul, mint tényleg végignézni a sorozatot.

 


Anyuval nézve:  A Grace klinika (2005–) – Mindjárt kezdjük a 13. évadot, de azért filmeztünk is egyet a hónapban! (Csajkeverők, ld. fent.)

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Molly Brooks: Abigail és Tabita – Zűr az űrben

▪  Penelope Ward: My Skylar – Drága Skylar

▪  Paula Harrison: Kitti és a tigriskincs

▪  Susan Dennard: Truthwitch – Igazságboszorka

▪  Shey Stahl: Revel

▪  Kristan Higgins: Álmaidban

▪  Hanna Jameson: Az utolsók

▪  Patrick McKeown: Szorongás nélkül 

 

- Mini-könyvklub:

▪  Andy Weir: A Hail Mary-küldetés

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 19. Mini-Könyvklub utolsó hónapjában szabadon választhattunk könyvet. Az én választottam a Fahrenheit 451 volt, vagyis lett volna, ha nem kap el egy bitang „nem tudok olvasni” roham… Majd egyszer…

 

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

SZEPTEMBER >> Andy Weir: A Hail Mary-küldetés << Nagyon szerettem az írótól A marsi-t, amit többször is elolvastam, aztán filmen is megnéztem még jó néhányszor. Nem mondom, hogy magasra tette a lécet, de… de… A léc magasan, és remélem, hogy legalább alulról súrolni fogja az író!

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

6 könyvről írtam a hónapban:

1.      Katherine Arden: Apró terek

2.     Agatha Christie: Szentivánéji krimik

3.     Tamzin Merchant: A Kalaposok (1.)

4.     Lee Bacon: Az utolsó ember

5.     Peter Vegas: Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled!

6.     Rojik Tamás: Árulás (Szárazság 2.)

 

Más témájú bejegyzéseim: 

STARTOL a Mini-könyvklub 20. fordulója!

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése