2021. augusztus 10., kedd



Peter Vegas: Félsz ​a sötétben? A sötét jobban fél tőled! | Blogturné Klub ajánló

   

 

A sötét egész éjjel ébren van, hogy te jót alhass.

De éjjel semmit nem tud csinálni.

A sötét egyszer elment vitorlázni, de nem látta, hogy merre van a tenger.

 




Mindenki fél valamitől. 


Van, aki a pókoktól vagy a mennydörgéstől, lehet, hogy te pedig éppen a sötéttől. 


De vajon a sötét nem fél tőled? 


Dehogynem! Ismerkedjetek meg a sötéttel, aki a könyv végére már nem is tűnik olyan félelmetesnek. 


Sőt! Valójában egész aranyos. 

 Vigyázzatok, nehogy megijesszétek!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Scared of the Dark?

It's Really Scared of You

Eredeti megjelenés éve: 2020

Pagony, Budapest, 2021

32 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634108047 ·

Illusztrálta: Benjamin Chaud

WEBSHOP

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem...

 

A könyvecske azoknak a gyerekeknek szól, akik félnek az éjszakától, a sötétségtől. Szerintem a legtöbb picinek van ilyen időszaka, amit vagy sikerül kinőnie, vagy jó ideig megmaradnak az éjszakai lámpák és az ágy alatti szörnyellenőrzések. Nos, magamnál nem emlékszem hasonlóra, én attól féltem, hogy este felkapcsolva a villanyt nehogy valami bogár meglepett fejébe bámuljak, de az öcsém jó ideig félt a sötéttől... 

Nagyon tetszett, hogy a mesében a sötét nem egy szörny, hanem egy szeretetre méltó, barátokra vágyó lény. Az író megszemélyesíti és kedvelhetővé teszi őt az olvasók számára! Megtudjuk, hogy a fény elől a zoknis fiókba bújva leledzik, nagyon sötétbarna szőre van - vagyis ölelgethető -, imádja a sötét ételeket, és nem szereti a fényt!


 

 

A sötét nem valami bátor. Csak akkor mer előbújni a házból, ha már lement a nap.

 

 

A mesekönyvhöz készült illusztrációk pedig fenomenálisak! Annyira aranyosak Benjamin Chaud képei, hogy eleve miattuk neveztem be a könyv elolvasására is! Már a friss megjelenések közül is kirítt ezzel az édes borítóval (meg persze a frappáns, vicces címével). Egyébként nem csak a címe, az egész könyvecske humoros, végig mosolyogtam olvasás közben.


 

Összességében

 

Szuper olvasmány azoknak, akik nem szeretik a sötétet, vagy egyenesen félnek tőle! Bár nem alkotott számomra kerek egészet a történet, hiszen csupán azt tudtuk meg, hogy mivel szereti a sötét tölteni az időt, és hogy mi hogyan állunk hozzá, mégis megfogott. A képek végtelenül bájosak, tökéletesen illenek a mesekönyvhöz! Röpke, gyorsan felolvasható esti mese, de szerintem könnyít a picik lelkén. Nagyon megszerettem ezt az ölelgetni való, szőrös, félénk sötétséget!

 

Értékelés: 4



Idézetek a meséből:

A csillagok szeretik a sötétet.

Tudják, hogy a sötét nélkül nem látszanának.

A sötét tudja, hogy a gyerekek nem nagyon szeretik őt.

 

★ ★ ★ ★ ★

A képek illusztrációk - Illusztrált mesék Pinterest tábla.

Scared of the Dark? It's Really Scared of You a GoodReadsen.

★ ★ ★ ★ ★ 


A sötéttől bizony elég sokan félnek. De vajon gondoltak már valaha arra, hogy esetleg a sötét is félhet tőlük? És arra, hogy mit csinál a sötét, amikor mi éppen nem látjuk? Peter Vegas Félsz a sötétben? A sötét jobban fél tőled! című, kedves és szellemes gyerekkönyve nagyszerű választás, ha szeretnénk eloszlatni gyermekünk sötétséggel szembeni félelmét, egyszersmind egy bájos és rövid esti mesét olvasni. Tartsatok három bloggerünkkel, és nyerjétek meg a Pagony Kiadó által felajánlott példányt!

 

 

Nyereményjáték:

 

Mostani nyereményjátékunkban a különböző félelmek nyomába eredünk! Minden állomáson megtaláljátok egy-egy félelem, fóbia latin nevét, a ti dolgotok pedig, hogy leírjátok a rafflecopter-doboz megfelelő helyére, hogy mitől fél az az ember, aki ebben szenved.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 

Entomofóbia 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[Blogturné Klub]

08.06. Könyv és más

08.08. Nem félünk a könyvektől

08.10. Hagyjatok! Olvasok!

 

 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése