2021. július 18., vasárnap



Penelope Bloom: Her ​Secret - Beavatnám (A vonzalom tárgyai 5.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

Peter Barnidge szinte biológiai fegyvernek hatott, ha csábításról beszéltünk. Még a lekezelő modora sem számított. Nem érdekelt, hányszor szorítottam ökölbe a kezem, hogy hányszor akartam üvölteni. Csak annyit kellett tennie, hogy végigmért őrületesen szexi tekintetével. Lehetséges, hogy csak az a tény paprikázott fel még jobban, hogy kijelentette, egyáltalán nem érdeklődik irántam.

 




Beismerem. Elcsesztem.

1. hiba: munkát kértem Peter Barnidge-tól.

2. hiba: elfogadtam az ajánlatát, pedig a tervem szerint közölni akartam vele, hogy menjen a francba.

3. hiba: Csak hogy ne soroljak fel még ezer más hibát, úgy teszek, mintha nem lenne több, csak az, hogy elhallgattam az igazság egy pici morzsáját az állásinterjún.

 

Ami Petert illeti… Hol is kezdjem? Az talán elég jól példázza a helyzetet, hogy csupán egyetlen napnak kellett eltelnie, és Mr. Szupersztár Bestsellerszerző neve máris tökéletes, gyerekbarát szitokszóvá vált nálam. Belerúgtál a szekrénybe? A Peter Barnidge-életbe! Elfogyott a pénz a bankszámládról? Azt a jó Peter Barnidge-át! És amikor rájössz, hogy belezúgtál a főnökömbe? Hogy a Barnidge-ba? Bárcsak egyszerűen utálhatnám, az könnyebb lenne, mint ezt a gyűlölettel kevert vonzódást érezni. De ő az a fajta dögös pasi, akitől jobb távol tartani magad. Parázslóan izzó sötétség. Olyan dögös, hogy ahányszor csak meglátom, mindig keresztet kell vetnem, mert egyetlen pillantásával már magával is ránt a kárhozatba. És ha már a kárhozatról ejtünk szót… egy kicsit hazudtam az állásinterjúmon. De egyedülálló anyaként mindent megteszek, hogy gondoskodjak a lányomról, akár egy kicsit még hazudok is. De sajnos, a kis titkok naggyá nőnek az idő múlásával. Csak idő kérdése, hogy Peter mikor is jön rá erre, és valahogy nem hiszem, hogy boldog lesz, amikor beavatom.

 

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Her Secret

Eredeti megjelenés éve: 2019

 

Maxim, Szeged, 2021

? oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634994794 ·

Fordította: Szaszkó Gabriella

Sorozat részei:

 

1. His Banana – Bekapnám

2. Her Cherry – Megnyalnám

3. Her Muffin – Felfalnám

4. His Package – Megkapnám

5. Her Secret – Beavatnám

6. Her Bush

(befejezett?)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Violet egyedül neveli a 4 éves kislányát, Zoey-t, miközben igyekszik feltörni, mint könyves marketinges. Egy könyvvásáron véletlenül belefut a nagyképű, mogorva, de elég felkapott íróval, Peter Barnidge-dzsel, aki hamar elhajtja őt. Violet felszívja magát, és a korábbi részekből megismert Lilith furfangos segítségét kérve felveteti magát az íróhoz, ahol elhallgatja, hogy van egy gyermeke, mert a férfi nem csak hatalmas fizetést, de rengeteg túlórát is ígér. Persze a titkok egyszer kiderülnek…

 


 

Az első csókunk felvillantotta előttem, mekkora hazug is vagyok. Hazudtam magamnak, amikor Payton Daniels csókja után azt mondtam, varázslatos volt. És hazudtam magamnak akkor is, amikor azt állítottam, hogy Dawson az igazi, mert a csókja olyan, mint a tűzijáték.

Peter csókja olyan volt, mintha hirtelen lerántott volna a saját világába, mint valami gravitációs erő, hogy valami láthatatlan dolog felé húzzon.

 

 

Szerintem…

 

Ismét egy váltott szemszögben elmesélt, néha erotikusan túlfűtött nonszensz Penelope Bloomtól? Naná, hogy elolvastam! Bár nem nevezném se chick litnek, se erotikus irodalomban, amit az írónő művel, mégis rendkívül szórakoztatnak a pöttyet dilis, nagyon különc karakterei!

Főszereplőink különbözőbbek nem is lehetnek: a gazdag, felkapott író és a szegény, egyedülálló anya, aki imádja a könyveket. A klisés alapból egy szórakoztató, korábbi szereplőit felvonultató, de komolyabb problémákkal is foglalkozó regény született. Tetszett, hogy Violet vonalán igazi problémaként jelenik meg Zoey apuka nélküli felnevelése: próbál kijönni a pénzből, igyekszik olcsó és vicces hobbikat találni a lányának, és a kislány napközbeni elhelyezése is előbukkan. Violet igazi, élő karakter, akit imádtam a szókimondó stílusa miatt. Petert inkább a cinikus narrációja miatt kedveltem, bár elsőre nem volt egy szimpatikus karakter, de ahogy felbukkantak a barátai – például a banánfixált Bruce – máris emberibbé vált. (Főleg azt a részt szerettem, amikor kiderült, hogy egyedül a rendszerezési problémás Bruce-t hagyja pakolászni a holmijai között… Ó, Violet vonalán viszont Lilith szórakoztatott a beszólásaival! Őt már a korábbi történetekben is imádtam!) 

A cselekmény elég lapos, inkább a humoros párbeszédek miatt érdemes elolvasni a sorozat 5. részét. Talán csak a krimi körüli kavarodás és a Peter exe ellen irányuló cselvetés adott hozzá némi extra izgalmat.

 


Összességében

 

Ismét egy szellemes romantikus komédia, amiben nagy örömömre felbukkantak az előző részekből megismert nagyszájú, dilis karakterek! Alig vártam, hogy vajon felbukkan-e Nagyika, Lilith vagy William, és mindannyian beköszöntek vagy Violet, vagy Peter vonalán.

Kevés dolog történt a könyvben, inkább a lassú egymásra találásról és némi bosszúállásról szólt. Kedvelem azokat a szerelmi történeteket, ahol az ellenségeskedésből lassú barátkozás lesz, ám közben meg totál el vannak olvadva a másiktól.

 

Értékelés: 4

 

Folytatnám? Igen, várom a hatodik részt! (És még ugye azóta is tervben van az első két rész elolvasása is!)

 

Kedvcsináló idézetek:

– Akkor meg mi a gond? Nincs senkid. Nincsenek kötelezettségeid, gyereked. Vagy tetszik, vagy nem.

– Oké, ha már ekkora szakértője lettél a szerelemnek, akkor erre válaszolj: mi a fenét csináljak, ha a farkam érdeklődik iránta, de az összes többi sejtem tiltakozik ellene?

– Kerüld el, mert a farkad bármikor legyűri a szívedet!

– Nagyon bájos. Képeslapon olvastad?

– Valóban érdekelnek az ilyen marhák, de azok nem érdekelnek, akiknek nincs agyuk. Mint mondtam, azért jöttem, mert bizony dolgom van.

William felhorkant.

– Neked már csak egyetlen dolgod van, Nagyika: vécére menni. Szerintem a hólyagod belenézett a tükörbe, azt hitte, már meghaltál, ezért nyugdíjazta magát.

Hirtelen azt hittem, Nagyika meg akarja fojtani Williamet, de csak hátrarántott fejjel kezdett hangosan hahotázni.

– Te kis szaros!

A menőpasi-illatát eddig benntartotta a kabát, de ahogy levette, kiszabadult a szexi, gyertyafényes masszázs aromája. Valahogy az illata önmagában elég volt, hogy felszabadítsa bennem a hormonokat, amik csendesen megbújtak a rosszul elsült középsulis élmények után, amiket szinte az összes fiatal férfi tanár iránt tápláltam.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Objects of Attraction by Penelope Bloom Pinterest tábla

Objects of Attraction #5 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának ötödik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Secret - Beavatnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.

 

 

Nyereményjáték:

 

 

A sorozat ezen részében fontos szerepet kap a könyvkiadás és a könyvvásárok. A játékunkban minden állomáson betűket emelünk ki, amikből európai városneveket kell kiraknotok, ezekben a városokban minden évben híres könyvvásárokat  rendeznek. Alig várjuk, hogy a pandémia elvonulása után mi is  újra ellátogathassunk ezekre, de legalább a hazaiakra.

Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a  városneveket.

 

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

07.14 Kelly és Lupi olvas
07.16 Betonka szerint a világ...
07.18 Hagyjatok! Olvasok!
07.20 Dreamworld

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése