2020. október 22., csütörtök



Penelope Bloom: Her Muffin - Felfalnám (Bekapnám 3.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

A szerelmi életemről szóló könyvnek az lenne a címe, hogy A kudarcba fulladt kapcsolatok ötven árnyalata. És tuti nem lenne belőle bestseller.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Egy dögös, új főnök szexi testtel és isteni muffinokkal.

Aki ráadásul a középsulis szerelmem.

És nem emlékszik rám.

Ugyan mi gond lehet?

Persze azon kívül, hogy őt látva alig bírom a bugyimban tartani a saját muffinomat, pedig pár hónap múlva fel kell pattannom egy repülőre, hogy Párizsba utazzak egy művészeti suliba, ahol végre valóra válhatnak az álmaim, amikre igazán, hosszú-hosszú évek óta vágyom. Nem hagyhatom, hogy egy pasi keresztbe tegyen ennek. Szerencsére csak egy gyors munkát kaptam tőle, pár dekorcuccot kell csinálnom egy nagy halloweenbulira. Szóval Emily, te szexmániás, nem szabad megtörnöd, még akkor sem, amikor a pasi édesebbnek néz ki, mint a péksütemények, amiket süt. És még akkor sem, ha utánad ő a legnagyobb rajongója az őszi-téli ünnepi időszaknak. Vagy ha ugyanúgy imádja a horrorfilmmaratonokat. Vagy ha elolvadsz már csak a mosolyától is. Szóval bármilyen álomszép is a szeme, tökéletes a teste, tudom, hogy fel kell szállnom arra a gépre, és ki kell vernem a fejemből a gyönyörű gyerekeinket, akikkel a fehér kerítéses házunkban éltünk volna. Ugye?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: His Treat

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

Maxim, 2020

224 oldal · puhatáblás · 

ISBN: 9789634992394 · 

Fordította: Stier Ágnes

A sorozat önálló regényei:

 

1. His Banana – Bekapnám

2. Her Cherry – Megnyalnám

3. Her Muffin – Felfalnám

4. His Package – Megkapnám

5. Her Secret - Beavatnám

6. Her Bush

(befejezett?)

 

MEGRENDELÉSI LINK / OLVASS BELE / MOLY.HU / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

 

Amikor megjelent a His Banana – Bekapnám és a Her Cherry – Megnyalnám, elég nagy vihart kavart a címekből, a borítókból és a fülszövegekből áradó pikantéria. Akár akartam, akár nem, folyton belefutottam a különféle online felületeken, ezért úgy döntöttem, hogy muszáj meglesnem, hogy mire fel ez a rengeteg vita. 

 

Szerintem…

 

Bátran bevallom, én egy kicsit pornósabb hangvételű történetet vártam, de kellemes meglepetésként ért, hogy mást kaptam. Ez a könyv inkább hasonlít egy blőd poénokkal teli sitcomra, amiben a végén ugyan összejönnek a főszereplők, de totál őrült az út, amíg odajutnak! A cselekmény végtelenül szórakoztatott és nem találtam benne lapos részeket, de mivel elnagyoltak a jellemek, abszolút nem éreztem hitelesnek az egészet. Szóval kikapcsolódásnak jó, de szerelmesregénynek nem mondanám.

 

A főszereplők elég átlagosak, de legalább viccesek: adott egy nő - Emily -, aki időseket tanít festeni, ám alig várja, hogy indulhasson a párizsi művészeti iskolába, ahova felvették, de mégis elkezd találkozgatni a gimis Nagy Ő-jével, aki felbukkan és felkéri, hogy készítsen neki halloweeni cuccokat egy nagy partira. A Nagy Ő - nevezzük Ryannek - természetesen szuper dögös, ráadásul egy csodakezű cukrász, aki nem emlékszik Emilyre, és mivel amúgy is full peches a szerelemben nem is igazán mer rámozdulni a nőre, mégis jó néhány horrorfilm maratont megnéznek együtt. Egyébként engem rettentően szórakoztattak ennek az ünnepimádó pasinak a belső monológjai, amiben igyekszik lebeszélni magát a nőről, hiszen úgyis ki fog ábrándulni belőle is, ahogy előtte oly' sok más csajból. (4 éve cölibátusban él, mert egy "kamatystoppoló majom lakik a fejében". Kb. itt feküdtem ki tőle!)

 


Mégis azt kell, hogy mondjam, ezt a regényt a főszereplők miatt érte meg elolvasni! Imádtam a nagyit, aki Emily festőórájára jár, de brutál szókimondó és többnyire obszcén beszólásai vannak - olyanok, amiket nem várnánk egy nénitől... Ráadásul irtó nagy kavarógép a nagyika! A másik kedvencem Emily gót barátnője volt, Lilith, akinek nagyon száraz a humora, folyton borong és beszólogat mindenkinek. Kettejük részeit szerettem a legjobban olvasni, de Ryan barátainak a felbukkanásai se voltak rosszak - oké, néha rosszak voltak nagyon... alkalomadtán fullba nyomták a kretént -, mert általuk Ryanék elképesztő szituációkba keveredtek. Például a kedvencem az volt, amikor SPOILER! bent ragadtak a liftben, és rossz kiszabadulási tippeket adtak nekik, ami miatt Ryan kiütötte Emilyt! 

 

 

Kopogtattak az ajtómon. Kinyitottam, és Lilith állt ott az egyik normál szerelésében, amit most vérfoltok borítottak, a lábszárán egy tökéletes, véres kéznyommal. A kezében egy száradt vérrel beborított sodrófát tartott.

– Klassz jelmez – mondtam.

– Milyen jelmez? – kérdezte. – Csak nem volt időm lezuhanyozni a randim után.

– Tudod, ijesztő vagy, ha már a legjobb barátnőd sem száz százalékig biztos benne, hogy csak poénkodsz.


 

A muffinos témától sokkal többet vártam, nem éreztem hangsúlyosnak ezt a nagy süteményes, cukrászdás, pékséges témát... Mivel imádom azokat a történeteket - akár könyvben, akár filmben -, ahol az édességek vagy a cukrászdák központi szerepet töltenek be, kicsit csalódott voltam, de a Halloween körüli hercehurca valamennyire kárpótolt ezért. (MEG A HALLOWEENI PARTI JELMEZEI! Tetszett az a rész, amikor kiderült, hogy ki minek, és miért annak öltözött!)

  


Összességében…

 

A cselekmény és a bolondos szereplőgárda tette élvezetessé számomra ezt az amúgy nagyon blőd sztorit. Csíptem, hogy nem a romantika (és főleg nem az erotika), hanem a humor volt hangsúlyos a regényben; én simán leröhögtem magamról olvasás közben egy textil fátyolmaszkot! Mivel nem olvastam az előzményeket, nem tudtam, mire számítsak, és kicsit félve vettem kézbe a könyvet, de kikapcsolódásnak és paródiának megfelelt. 

Sajnáltam, hogy ennyire egysíkúak a karakterek, de pár mellékszereplő felbukkanását annyira élveztem, hogy jobban vártam őket, mint a Emily és Ryan egymásra találásával és ismerkedésésével foglalkozó fejezeteket.

 

Értékelés: 4

  

Külföldi borítók:

 

 
 

 

Kiknek ajánlom? 

Azoknak az olvasóknak, akik szeretik, ha egy romantikus történet humoros is, és az sincs ellenükre, ha a főbb szereplők néha blőd helyzetbe keverednek.

 

A többi sorozatrészről...? 

Akár bizarr, akár nem, de ettől a sztoritól kedvet kaptam a sorozat többi párosának a könyvét elolvasni. Tuti, hogy azok is furák és viccesek.

 

Kedvcsináló idézetek:

Nem egyszer elakadtam, mert muszáj volt lopva Ryanre pillantanom. Nem egyszerűen jóképű volt. Mintha kikristályosodott női vágyból vésték volna ki, és letették volna az orrom elé. Pontosan a szexi nekem szóló receptje volt. Magabiztos, de nem tenyérbe mászóan. Sötét, dús szemöldök, sötét haj, a külseje pedig valahol az akcióhős és egy romantikus film férfi főszereplője között volt. El tudtam képzelni, ahogy oroszoknak húz be egy elrabolt hajó orrában, vagy lányokat emel fel a szakadó esőben, miközben örök szerelmet vall. Oké, kit akarok becsapni, azt képzeltem el, ahogy engem vesz a karjába abban a szakadó esőben.

– Hogy érted, hogy „nem történt semmi”? – kérdezte Stephanie.

Vállat vontam.

– Ez nem valami kód. Kínai kaját ettünk az ágyán. Megnéztünk három régi horrort, és az utolsó közben elaludt. Mindent elpakoltam az ágyáról, és hazamentem. Mit kellett volna csinálnom?

– Nem tudom, udvarolni neki? Bedobni a sármodat? Levenni a pólódat?

Megálltam kezemben egy tésztalabdával, és elképedve néztem rá.

– Levenni a pólómat?

– Igen! Valamit. Mondhattad volna, hogy túl meleg van, vagy nem tudsz lefeküdni egy ágyra, ha rajtad van a pólód. A feszültség eltűnt volna, amikor kivillan a hasizmod.

– Valamiért nem hiszem, hogy egy olyan kapcsolat, ami azért kezdődik, mert kivillantom a hasizmomat, nagyon sokat jelentene.

– Elmegyünk vásárolni – közölte Ryan.

– Vásárolni… – Steve meztelen, izmos hasát vakargatta a kezében tartott műanyag spatulával. – Azt hiszem, azt még soha nem próbáltam. Hé, ha nehezen áll fel neki, mutass neki pár klasszikus karácsonyi filmet! Seperc alatt benned találja magát, ha felpörgeted az ünnepekkel. Suttogd azt a fülébe, hogy: „feldíszítem a fádat”, vagy ilyesmi! Esetleg kérdezd meg, hogy meg akarja-e tömni a pulykádat!

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Objects of Attraction by Penelope Bloom Pinterest tábla

Objects of Attraction #3 a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡


Emily minden vágya teljesül, amikor felveszik álmai művészeti iskolájába Párizsba, ám egy nap betoppan az életébe a középsulis szerelme, Ryan és megbízza egy munkával. A férfi igazi ünnepimádóként minél nagyobb halloweeni bulit szeretne csinálni, és habár nem ismeri fel a nőben egykori osztálytársát, a dekorcuccok elkészítésére mégis őt szemeli ki. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a Passion válogatás újabb humoros, romantikus regényéről! Ne feledjétek, a turné végén a Maxim kiadó jóvoltából meg is nyerhetitek a könyv egy példányát!

  

 

Nyereményjáték:

 

Mivel történetünk egyik főszereplője, Ryan imádja a különféle ünnepeket, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson mutatunk egy édességes képet, ami alapján ki kell találnotok mely ünnepre gondoltunk!

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

10/16 - Betonka szerint a világ...

10/18 - Kelly és Lupi olvas

10/20 - Dreamworld

10/22 - Hagyjatok! Olvasok!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése