2020. október 10., szombat



R. S. Grey: Not So Nice Guy - Nem is olyan rendes srác | Blogturné Klub ajánló

  

 

Néhányan azt gondolják, hogy éveket vesztegettem el, amíg „csak barátok” voltunk Sammel, miközben én valami többre vágytam, de az igazság az, hogy ez rengeteg létfontosságú információt szolgáltatott nekem, amiből most előnyt tudok kovácsolni. Ismerem a kedvenc dolgait (citromos cukorka, főleg ha savanyú), és tudom, mit utál (az idegeneket, akik köszönés nélkül suhannak el mellette, miközben tartja nekik az ajtót). Tudom, hogy milyen pasira van szüksége (rám), és hogy milyen pasik nem illenek hozzá (Logan).

 




Úristen! Hát ő meg kicsoda? Gyakran kapom meg ezt a kérdést.

– Ja, hogy ő? – válaszolom. – Ő csak Ian.

„Csak Ian.” A „Csak Ian” az évszázad legbénább jellemzése.

Csak a Mona Lisa. Csak a Taj Mahal. Csak Ian, az unalmas kockahasával és a sablon gödröcskés mosolyával, mi?

Csak Ian… csak a legjobb barátom.

 

Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.

Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám alá, nem marad tér a bizonytalanságnak.

Kicsit félek attól, hogy a dolgok rosszul alakulnak, és elveszítem a legjobb barátomat, szóval, a legjobb lesz, ha kihátrálok és nem viszonzom ezt az eget rengető csókot.

De, kit is akarok áltatni ezzel?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Not So Nice Guy

Eredeti megjelenés éve: 2018

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

280 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613472 · Fordította: Sárai Vanda

VEDD MEG!

OLVASS BELE!

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Ez egy igazi humoros romkom, amit forró, nyári napokon érdemes olvasni, miközben hideg limonádét iszunk és napozgatunk. Könnyed, laza történet, amiben nincsenek árnyalt karakterek és a főszereplők elé se gördítenek igazi, elháríthatatlannak tűnő akadályokat. Nekem most jól esett ez a regény – ami kábé csak a szereplők kora (a húszas éveik végén járnak főszereplőink) és a néhány elég jól megírt szexjelenet miatt kaphatott Rubin Pöttyös besorolást -, de összességében mégis kevésnek éreztem.

 


Samantha Abrams és Ian Fletcher 3,5 éve legjobb barátok, az idejük 99%-át együtt töltik, és nem egy kapcsolatuk ment tönkre amiatt, hogy a legjobb barátjuk mellett döntöttek, amikor döntésre kényszerültek... Szerelmesek egymásba, de egyikük se mer lépni, mert a másiknak „más típusú emberek jönnek be” – legalábbis ezt gondolják -, meg amúgy is: csak tönkre menne a barátságuk! Mivel a történet váltott nézőpontban meséli el Sam és Ian történetét, ezért jó rálátást kapunk mindkettejük érzéseire. Ez egyrészt elérte nálam, hogy pillanatok alatt megkedveljem Iant, aki egy szuper hapsi, és hamar rájöjjek, hogy Sam… elég gyerekes. Együtt viszont zseniálisak, roppant szórakoztató a párosuk a regény első felében, amíg rá nem jönnek egymás érzéseire… Onnantól viszont számomra néhol sablonossá vált a sztori.

 

 

Az egyedüllétem oka részben az, hogy belefáradtam abba, hogy ugyanazokat a vitákat kell lefolytatni. Az eddigi kapcsolataimban mindig ugyanazt az ultimátumot kaptam: vagy ő, vagy Sam. Én mindig Samet választottam, a barátnőim pedig mindig tartották magukat a fenyegetéshez, miszerint elhagynak.

 

 

Ian és Sam egy gimnáziumban tanítanak, ahol bár tiltott a tanárok közti kapcsolat, mégis mindenki azt gondolja, hogy ők ketten együtt vannak, hiszen az idejük nagy részét együtt töltik. Egyébként munkán kívül is sorozatozós estéket, edzős délutánokat csapnak, együtt vacsiznak, és a családjaik is ismerik a lányuk/fiuk legjobb barátját. Egyszerűen imádtam a történet elején Sam elragadtatásáról olvasni, hogy milyen érzéseket táplál a dögös kémia tanár és fociedző Ian iránt, de szerettem a férfi Valentin-napi cseléről és Sam anyjával váltott vicces sms-eiről is olvasni. Bónusz poénként Samnek van egy fiatal fiú diákja, aki eléggé bele van habarodva az újságírás tanárnőbe, és ezt nem is titkolja! Nagyon szerettem Nicholas részeit!

Aztán valahogy eléggé félrement a sztori a nagy lelepleződéssel, mert átlendült a történet humorosból nyálasba, esetlenbe, hihetetlenbe. Persze mivel Sam és Ian párosa az egymásra találás után inkább csak még őrültebbé vált, mint annak előtte, nem tűnt el teljesen a humor a történetből, de mikor végre akadályok gördültek a szerelmesek elé, azokat nevetséges klisémegoldásokkal oldottak meg… (Oké, az e-mailfolyam tetszett, mert egyszerre volt aranyos, szórakoztató és borzasztó!) Ráadásul minden túl simán ment, minden túl tökéletesen oldódott meg, ami lehet nem lett volna baj, de a karakterek is rettentően egysíkúak voltak, akármennyire is cukinak tartottam őket.

 


Összességében…

 

A történet nagyrészt szórakoztató és tele van burleszkkel, tulajdonképpen az egész sztori humoros romantikus komédiának tekinthető. Jól esett, de általában jobban szeretem a jobban felépített, árnyaltabb lelkületű karaktereket és az izgalmasabb cselekményű regényeket, amik bővelkednek drámai fordulatokban.

Különösen azoknak ajánlom, akik szeretnek a szexi tanár bácsikról vagy legjobb barátokból szerelmesekké váló, cuki karakterekről olvasni!

 

Értékelés: 3,5

 

EXTRA: Kedvenc idézeteim


Külföldi borítóvariációk:


 

Kedvcsináló idézetek:

Belenevetek a szájába. Ő belemarkol a fenekembe, miközben csípőjét az enyémhez nyomja, a szívem majd kiugrik a helyéről. Ez a mozdulat emlékeztet rá, hogy Ian milyen könnyen képes átírni a forgatókönyvet. Az egyik pillanatban még a legjobb barátom, a következőben pedig már egy nem is olyan rendes srác, egy férfi, aki úgy néz rám, mint aki alig képes visszafogni magát, hogy ne faljon fel élve.

– Játsszunk egy játékot! (…)

– Jó.

– A játék: felelsz vagy csókolsz.

Önelégülten elvigyorodom.

– Nem a felelsz vagy merszre gondolsz? Ennyire öreg vagy már?

– Átírom a szabályokat. Kérdezek tőled valamit, és ha nem tudod rá a választ… hát, találd ki, hogy akkor mit kell tenned.

Kettőnk közül ő most a felelős, ő van feketébe öltözve. És én? Én hirtelen izzadni kezdek ebben a kabátban, amit óriásokra terveztek.

– Olyan játéknak tűnik, amit nem szívesen játszanék.

– Jó reggelt, Missus Abrams! – harsogja az első diákom

Nicholas az, az Oak Hill-i Hírlap főszerkesztője. Az a fajta gyerek, aki kötött mellényt hord az iskolában. Nagyon komolyan veszi az újságírásórát, amit tartok – még annál is komolyabban, mint amennyire belém van zúgva, ami azért sokat elárul.

Rosszalló tekintettel szólok rá.

– Nicholas, utoljára mondom, a nevem Miss Abrams. Tudod, hogy nem vagyok férjnél.

Szélesen elmosolyodik, a fogszabályozója megcsillan a fényben. A fogszabályzója brekettjeit összehúzó gumiszalagjai kékek és feketék, az iskola színei előtt tisztelegve.

– Tudom. Csak szeretem hallani, ahogyan ezt mondja.

Ez a kölyök nem adja fel.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Not ​So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác Pinterest tábla

Not So Nice Guy borítók a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Újabb könyv jelent meg R. S. Grey tollából a Könyvmolyképző Kiadónál idén ősszel. A Nem is olyan rendes srác történetének középpontjában ezúttal egy barátságból kialakuló szerelem áll, mindez egy gimnáziumban, ám ezúttal nem diákok, hanem két tanár között - ráadásul rendkívül humorosan tálalva. Ha kíváncsiak vagytok Sam és Ian történetére, tartsatok velünk, és játszatok a kiadó által felajánlott példányért.

  

  

Nyereményjáték:

 

A nyereményjátékban - hasonlóan Ianhez és Samhez - olyan párosok kapnak főszerepet, akik barátokból lettek szerelmesek. Minden állomáson egy könyv fülszöveg-részletét olvashatjátok, a feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába azonban nem a könyv címét, hanem a főszereplőinek keresztnevét várjuk!

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

Mai részlet:

„Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra?”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09.30. Könyvvilág

10.02. Sorok Között extra állomás

10.04. Hagyjatok! Olvasok! extra | kedvcsináló idézetek

10.06. Fanni’s Library

10.08. Veronika’s Reader Feeder

10.10. Hagyjatok! Olvasok!

10.12. Dreamworld

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése