2020. október 4., vasárnap



Not ​So Nice Guy - Nem is olyan rendes srác | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Újabb könyv jelent meg R. S. Grey tollából a Könyvmolyképző Kiadónál idén ősszel. A Nem is olyan rendes srác történetének középpontjában ezúttal egy barátságból kialakuló szerelem áll, mindez egy gimnáziumban, ám ezúttal nem diákok, hanem két tanár között - ráadásul rendkívül humorosan tálalva. Ha kíváncsiak vagytok Sam és Ian történetére, tartsatok velünk, és játszatok a kiadó által felajánlott példányért.




Úristen! Hát ő meg kicsoda? Gyakran kapom meg ezt a kérdést.

– Ja, hogy ő? – válaszolom. – Ő csak Ian.

„Csak Ian.” A „Csak Ian” az évszázad legbénább jellemzése.

Csak a Mona Lisa. Csak a Taj Mahal. Csak Ian, az unalmas kockahasával és a sablon gödröcskés mosolyával, mi?

Csak Ian… csak a legjobb barátom.

 

Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.

Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám alá, nem marad tér a bizonytalanságnak.

Kicsit félek attól, hogy a dolgok rosszul alakulnak, és elveszítem a legjobb barátomat, szóval, a legjobb lesz, ha kihátrálok és nem viszonzom ezt az eget rengető csókot.

De, kit is akarok áltatni ezzel?

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Rubin pöttyös könyvek

Oldalszám: 280 oldal

ISBN: 9789635613472 · Fordította: Sárai Vanda

Eredeti mű: Not So Nice Guy

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

VEDD MEG! / OLVASS BELE! / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Leül mellém, lábait felteszi a dohányzóasztalra. Tudom, hogy rövidnadrágot visel a póló alatt, de az illúzió minden héten mocskos trükköket játszik az agyammal. Rám fér majd egy hideg zuhany, amint elmegy. A Sam iránti rajongásom komoly károkat okoz Földünk ivóvízellátásának.

 

2.

– Látszik, hogy még sosem telefonszexeltél. Elég rossz vagy benne.

Kék szeme találkozik az enyémmel.

– Mi van?!

– Általában nem így kezdődik. Én megkérdezem, hogy mi van rajtad, és te elmondod, de ezt már tudom: fehér trikó, bugyi, és semmi más.

– Ian.

A nevem most egy figyelmeztetés, egy bója, ami jelzi az úszóknak, hogy most már vissza kell fordulniuk, de nekem elegem van a figyelmeztetésekből, ezért tovább úszok a nyílt vizekre. Itt az ideje tesztelni egy elméletet.

 


3.

Néhányan azt gondolják, hogy éveket vesztegettem el, amíg „csak barátok” voltunk Sammel, miközben én valami többre vágytam, de az igazság az, hogy ez rengeteg létfontosságú információt szolgáltatott nekem, amiből most előnyt tudok kovácsolni. Ismerem a kedvenc dolgait (citromos cukorka, főleg ha savanyú), és tudom, mit utál (az idegeneket, akik köszönés nélkül suhannak el mellette, miközben tartja nekik az ajtót). Tudom, hogy milyen pasira van szüksége (rám), és hogy milyen pasik nem illenek hozzá (Logan).

 

4.

Annyira szomorú volt az arca, mikor tegnap leráztam a folyosón, de mégis mit vár? Nem vagyok egy szent. Egy olyan srác vagyok, aki a legjobb barátjába szerelmes, egy olyan nőbe, aki ellentétes dolgokra vágyik: meg is akarja enni a süteményét, ugyanakkor szíve szerint egy hermetikusan záródó fagyasztó tartályba zárná az idők végezetéig.

 

5.

– Ha nincs visszaút, akkor azt akarom, hogy nyomj neki ennek a csempének, és találjuk ki végre, hogy mi ez az egész. Gyerünk!

– Ez valószínűleg nem túl jó ötlet.

 

6.

– Hol vannak a szüleid?

– Alaszkában, egy hajóúton.

A hangja nyugodt.

Világos.

– És bekapcsolva hagyják a rádiót, amíg nincsenek itthon?

– Biztosra akarnak menni, hogy a betörők képben vannak a világ eseményeivel, miközben kirámolják a házat.

 

7.

Míg más lányok fiúbandák bekeretezett képét tennék az éjjeliszekrényükre, ő Jean-Luc Picard-ról tart ott egy fotót.

Szeretem ezt a lányt.

 


8.

Folyamatosan azt várom, hogy a dolgok legyenek bonyolultabbak, hogy érkezzünk meg az elkerülhetetlen akadályokhoz. Például, Ian azt mondhatná, hogy Ó, amúgy, titkos hobbim, hogy madarakat képezek ki, és egy tucat trágárul beszélő papagájt tartok a garázsban. Vagy kinyithatná a vendégszoba ajtaját, ahol hegyekben állna a szemét, és retkes felnőtt pelenkák hullanának ki.

Beköltözés közben átnézek minden zegzugot a házában, titkos amfetamin labor vagy felnőtt férfiméretű magassarkúk után kutatva, de még a vendégszobája is tiszta és rendezett. Nagyon zavaró! Jobban örültem volna egy holttestnek.

 

9.

SAM: Köszi a reggelit! A kávé ZSEN.

IAN: Ez az az új keverék, amit múlt héten vettél. Már megint új szavakat tanítanak neked a diákjaid?

SAM: Tegnap hallottam, amikor a parkolóban kellett felügyelnem. Még nem tudom pontosan, mikor kell használni. Beszámolok majd, ha rájöttem.

 

10.

– Jó reggelt, Missus Abrams! – harsogja az első diákom

Nicholas az, az Oak Hill-i Hírlap főszerkesztője. Az a fajta gyerek, aki kötött mellényt hord az iskolában. Nagyon komolyan veszi az újságírásórát, amit tartok – még annál is komolyabban, mint amennyire belém van zúgva, ami azért sokat elárul.

Rosszalló tekintettel szólok rá.

– Nicholas, utoljára mondom, a nevem Miss Abrams. Tudod, hogy nem vagyok férjnél.

Szélesen elmosolyodik, a fogszabályozója megcsillan a fényben. A fogszabályzója brekettjeit összehúzó gumiszalagjai kékek és feketék, az iskola színei előtt tisztelegve.

– Tudom. Csak szeretem hallani, ahogyan ezt mondja.

Ez a kölyök nem adja fel.

 

Nyereményjáték:

 

A nyereményjátékban - hasonlóan Ianhez és Samhez - olyan párosok kapnak főszerepet, akik barátokból lettek szerelmesek. Minden állomáson egy könyv fülszöveg-részletét olvashatjátok, a feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó. A Rafflecopter doboz megfelelő sorába azonban nem a könyv címét, hanem a főszereplőinek keresztnevét várjuk!

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

Mai részlet:

„Amikor kénytelen megkeresni a gyorshajtásért kiszabott pénzbüntetését, egy butikban kap munkát, és hirtelen a ruhák, sminkek és egyéb lányos dolgok ismeretlen világában találja magát. És ami még ennél is furcsább, egy olyan fiúval tölti az idejét, aki még sohasem látta, mire képes a focipályán.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09.30. Könyvvilág

10.02. Sorok Között extra állomás

10.04. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

10.06. Fanni’s Library

10.08. Veronika’s Reader Feeder

10.10. Hagyjatok! Olvasok! 

10.12. Dreamworld

 

 

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése