2020. október 26., hétfő



AniTiger - Őszi Halloween-váró Book Tag

 (Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

 

Sziasztok!

Találtam egy book taget Molyon, ami megtetszett, ezért úgy döntöttem, hogy kitöltöm. Szeretem a Halloweent, akkor is, ha nem egy klasszik magyar ünnep, mert összehozza a családokat és a barátokat (jelmez készítés, közös csámborgás az utcán), édességkompatibilis, tökös, a narancs az egyik alapszíne, és humoros, de picit ijesztő. Szóval Halloweenre készülve ez egy azzal kapcsolatos book tag, amihez igyekeztem friss/idei olvasmányokat válogatni, de ez nem minden esetben sikerült.

--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖

1. egy boszorkányosan jó fantasy


Virág Emília: Boszorkányszelídítő

 

Már nem ma olvastam, de tisztán emlékszem arra, hogy odáig voltam ezért a könyvért – illetve Virág Emília bármely irományáért!

 

2. egy tökös főhős


Sarah J. Maas: Macskanő – Lélektolvaj

 

Selina Kyle az egyik idei kedvenc női főhősöm, és ez a kötet tulajdonképpen az ő eredettörténetét meséli el. Sosem voltam oda egyik Macskanő sztoriért se, de az övéért igen, mert nagyon erőteljes és megrázó.

 

3. egy félelmetesen humoros könyv


Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön

 

Félelmetes és humoros történet egyszerre – igen, komolyan vettem a feladatot! Nekem bejött, mert csípem a humoros, de picit morbid zombis-szörnyes történeteket. Nem annyira rémisztő, mint Darren Shan: Zom-B sorozata, inkább szórakoztató – és a szereplők is jóval szerethetőbbek!

 

4. egy színes egyéniség, avagy minél több szín a borítón


Benjamin Read – Laura Trinder: Éjféli óra

 

5. egy jelmezes szereplő


Mirabel (Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger)

 

A történet egyik központi szereplőjével egy irodalmi álarcos bulin találkozunk, ahol Maxnek öltözik az Ahol a vadak várnak c. könyvből. Persze a Csillagtalan Tengert csilliárdszor jobban szerettem, mint a vadas mesét.

 

6. egy édes romantikus


Christina Lauren: Autoboyography – Egy fiús könyv


 

Azt hiszem, újabb új kedvenc LMBT regényt találtam! Kevésbé porcukros, mint az abszolút kedvencem (Simon és a Homo sapiens-lobbi), de nagyon érdekes témafelvetései vannak, és egy egészen új világra láthattam rá általa. Humoros, megható, dühítő, gyönyörű és felkavaró történet vallásról, barátságról, családról, szerelemről és önmagunk elfogadásáról. Szerettem olvasni, újraolvasós nálam.

 

7. egy sorozat, amit mindenképp be akarsz gyűjteni (vagy már meg is tetted):


J. K. Rowling: Harry Potter

 

Kicsit mániákus HP-s cucc gyűjtögető vagyok, mert mindegyik könyv megvan magyarul, némelyik rész angolul is… sőt némelyik duplán-triplán is! És akkor még nem beszéltünk a HP-s ereklyéimről. :D

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

Bárki kitöltheti, akinek kedve tartja, kérlek, a forrást jelöljétek!

A képek a könyvek borítói. ;)

vvvvv



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése