2020. augusztus 13., csütörtök



Sarah J. Maas: Macskanő: ​Lélektolvaj (DC Icons #3) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Használjuk azt a nevet, amit Méregcsók adott – felelte a nő, és Luke esküdni mert volna, hogy közben nevetett. – Minden ügyes bűnözőnek van valami jó kis neve Gothamben. Bővült eggyel a lista. – Úgy nézett végig a karmain, mintha csak a manikűrjét ellenőrizné, az ostor lengedezett a szélben. – Macskanő. Egész jól hangzik.

 


Selina tökéletes tolvaj.

Luke gondterhelt hős.

Gotham Cityben nem mindenki az, aminek látszik.

A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas mutatja be a felnőtté váló Selina Kyle-t, aki biztosan elrabolja az olvasók szívét az új, várva várt világszenzáció YA regényben, az akciódús és izgalmakkal teli Macskanőben!

 

Két évvel azután, hogy kijutott Gotham City nyomornegyedéből, Selina Kyle a titokzatos Holly Vanderheesként tér vissza. Batmant elszólítja egy fontos küldetés, így könnyű préda a város.

Mindeközben Luke Fox be akarja bizonyítani, hogy Batwingként képes segíteni az embereken. A Macskanőt veszi célba, az újonnan felbukkanó tolvajt, aki Méregcsókkal és Harley Quinn-nel portyázik. Emberére akadt volna?

Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?

  

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Catwoman: Soulstealer

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

Könyvmolyképző, 2020

416 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634577805 

Fordította: Szabó Krisztina

DC ICONS önálló regények:

 

Leigh Bardugo: Wonder Woman: Warbringer

Marie Lu: Batman ​– Az éjszaka rémei

Sarah J. Maas: Catwoman: Soulstealer

Matt de la Pena: Superman: Dawnbreaker

Alexandra Monir: Black Canary: Breaking Silence

 

(folyamatban)

 

MEGRENDELÉSI LINK / OLVASS BELE / MOLY.HU / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a regényre?

 

Az tiszta, hogy szuperhős fanatikus vagyok, ugye? Habár úgy tűnhet, hogy MARVEL-párti vagyok, igazából az én gyerekkorom a klasszik Batman-filmek (1989-1997) bűvöletében telt, vagyis már akkor fülig bele voltam esve Jokerbe, amikor azt se tudtam, hogy kicsoda Loki... Az már más, hogy manapság rendkívül nagy a színvonalbeli és történésbeli eltérés a két „márka” között, sosem fog háttérbe szorulni nálam a DC. Amikor megláttam, hogy ráadásul Sarah J. Maas írja az egyik DC Ikonok sztorit, azonnal lecsaptam a Macskanő könyvre.


 

 

A történetről…

 

A 17 éves Selina Kyle éltanuló és csodás tornász, aki magára marad Maggievel, a cisztás fibrózisos kishúgával, ugyanis az agresszív, drogos anyjuk lelépett. A lánynak pénzt kell szereznie, hogy ki tudja fizetni a lakást, az ételt és a testvére költséges kezeléseit, ezért a Leopárdok nevű lánybanda tagjává válik, akik egy illegális, földalatti arénában pénzért küzdenek meg másokkal. A fiatal Selina karját 27 leopárd folt tetoválás díszíti, ugyanis minden győzelemért jár egy. Hiába nem vesztett el még egy meccset sem, amikor felbukkan a gyámügy, hogy nevelőszülőkhöz vigyék őket, kénytelen egy olyan alkut kötni, ami elszakítja ugyan a testvérétől, ám Maggie cserébe csodás életet élhet.

 

credit


Amikor Selina két évvel később gazdag örökösnőként, Holly Vanderhees álnéven érkezik Gotham Citybe, senki nem köti össze a szintén újonnan felbukkanó mestertolvajjal, Macskanővel, aki nem sokkal megérkezése után szövetkezik Méregcsókkal, és a barátnőjével, Harley Quinn-nel. Mivel Batman távol van, Gordon hívására Batwing érkezik, aki a fejébe veszi, hogy bármi áron csapdába csalja a titokzatos Macskanőt.

 

 

„Selina hagyta, hadd ülepedjenek le a szavak, az őszintesége, aztán Luke vonzó arcát fürkészve így szólt:

– Normálisnak lenni csapda.

Luke pislogott.

Selina suttogva folytatta, ahogy a dal a végéhez közeledett:

– Ne sétálj bele!

 

 

Szerintem…

 

Szeretem, amikor egy könyv annyira tetszik, hogy az ajánló megírása közbeni beleolvasásomból szinte a teljes regény újraolvasása lesz… Ezúttal is így jártam, mert imádtam a Macskanő eredettörténetét. Eddig csak a 2004-es Macskanő című filmmel találkoztam (tudjátok, amiben Halle Berryt megölik, bőr ruciba csomagolják, majd adnak neki egy ostort), ami teljes egészében vele foglalkozik, és lássuk be, hogy semmi köze Selina Kyle Catwomanjéhez, aki az 1940-es Batman képregényben tűnt fel először, és akinek a DC Comics egy irtó izgalmas háttérsztorit kanyarított!

 

credit


A Macskanő az elejétől a végéig lekötötte a gondolataimat és olvasásra ösztönzött, egyetlen nap alatt olvastam el a 400+ oldalas regényt, mert annyira kíváncsi voltam arra, hogy hova fut ki a rengeteg rablás, zavarkeltés és a különös szövetkezés két másik ikonikus DC gonosszal. Igen, számomra furcsa volt, hogy a jószívűnek tűnő, húgáért bármit megtevő Macskanő úgy döntött, hogy szövetségre lép Méregcsókkal, majd megkéri a nőt, hogy vegye rá az Arkham Elmegyógyintézetben pihenő, őrült Joker első számú szívszerelmét, Harley Quinnt a csatlakozásra! Persze a visszaemlékezéseiből, amik szintén a regény egy izgalmas részét képezik, megtudjuk, hogy az Árnyak Ligájában elég kemény dolgokon ment keresztül a kiképzése alatt, és az sem titok, hogy gyilkos, de mégis jó karakterként könyveltem el magamban, amiért önszántából nem gyilkolászik jobbra-balra. (Mint amúgy az őrült Joker vagy Harley Q., akikkel kapcsolatba került…)

 

credit


Az E/3-ban megírt történetet nem csak Selina Kyle (Holly V. / Macskanő) szemszögéből olvashatjuk, hanem Luke Fox (Batwing) is saját fejezeteket kap, ami azért érdekes, mert a titkos alteregójuk miatt többféle megközelítésből ismerjük meg a kapcsolatukat! Selina és a Macskanő szemszöge reagál Batwingre és Luke-ra, míg Luke és Batwing gondolataiban is fel-felbukkan titokzatos Holly és a kecses, dögös Macskanő. Na, a történet nem csak az ellopott cuccokról és Luke meg Selina egymás körüli keringéséről szól, hiszen felbukkannak a Liga tagjai, visszaköszönnek a könyv elejéről a Leopárdok meg a maffiozók, és hogy-hogy nem belekeveredik Joker is. Szerintem nagyon jól megírt, szép ívű történet, amiben a legtöbb szálat csodásan elvarrta az író, de épp elég nyitott kérdést bíz az olvasó fantáziájára ahhoz, hogy ne csak egy random happy endes regény legyen a sok közül…

 


Összességében…

 

Hogy milyen ez a történet? Hát… Leginkább letehetetlen. Az elején még csak érdekesnek tartottam, aztán felbukkant a Macskanő – Méregcsók - Harley Quinn trió és Luke Fox/Batwing, amitől rendkívül szórakoztatóvá vált a történet, majd a vége felé már le sem bírtam tenni, mert annyira véres, izgalmas és akciódús lett! Totál beszippantott ez a DC eredettörténet, szinte bánom, hogy sosem szenteltem több figyeltem a Macskanőnek, csak egy volt számomra Batman ikonikus ellenfelei közül…

Nem mondom, hogy nem bírtam volna ki egy epilógust, amiben Batman hazatér, és meglátja, mi történt, míg távol volt, de így is tökéletes volt.

 

Értékelés: 5

 

Külföldi borítóvariációk:

 


Kedvcsináló idézetek:

Amikor Selina az ablakhoz ért, ismét kicsapódott az ajtó. Batwing jelent meg a küszöbön, úgy ragyogott, mintha épp most készült volna el a ruhája, és már emelte is a karját, hogy valamiféle beépített fegyverrel rálőjön.

Selina kiugrott a nyitott ablakon. Esés közben megfordult, és a levegőből nézett a helyiség túlfelén álló Batwing szemébe.

Aztán mindkét kezével bemutatott neki.

Hagyd, hogy ott rohadjon meg! Tegyél valamit végre magadért, a családodért! Menekülj, amíg teheted, még mielőtt túl késő lesz, Harley!

– Szart sem értesz! – sziszegte Harley. – Fogalmad sincs erről az egészről, nem ismersz engem, nem tudod, min mentem keresztül…

– Gondolod? – Selina a csuklóján látszódó leopárdfoltra mutatott. – Szerinted nem tudom, milyen az, amikor úgy érzed, nincsenek opciók, nincs választási lehetőséged, nem segít senki megvédeni azokat, akiket szeretsz?

– Miért mentettél meg ma este?

Fém és bőr szisszent, ahogy lehúzta a kesztyűjét. Karcsú ujjak érintették Luke combján pihenő kezét. Megfordította, és megcirógatta a bőrkeményedéseket a tenyerén.

– Mert ugyanannak az érmének vagyunk két oldala.

– Tényleg? Ennyire hasonlítanánk egymásra? – Képtelen volt megállni, hogy ne simítson végig a nyakán. Hüvelykujja megállapodott a Macskanő kulcscsontjai közötti mélyedésben, a nő szívverése végigvisszhangzott Luke bőrén. – Próbálod feldúlni a városomat. Én meg akarom menteni.

 

✿✿✿✿✿

DC ICONS series Pinterest tábla

Catwoman: Soulstealer (DC Icons #3) borítók a GoodReadsen

✿✿✿✿✿


Az Üvegtrón és a Tüskék és rózsák udvara sorozatai után most egy Stand Alone kötet érkezik Sarah J. Maas írónő tollából a Könyvmolyképző Kiadónál. A júliusban megjelenő könyv középpontjában nem más áll, mint az egyik legikonikusabb DC karakter, a Macskanő. Amennyiben kíváncsiak vagytok Selina Kyle történetére, tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért.

  

  


Nyereményjáték:

 

A mostani játékunk DC Comics karakterekhez fog kötődni. A feladat, hogy felismerjétek az állomásokon található képek szereplőit, és beírjátok a nevüket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

08.05. Sorok Között

08.06. Readinspo

08.07. Könyvvilág

08.08. Sorok Között extra állomás

08.09. Olvasónapló

08.10. Fanni's Library

08.11. Deszy könyvajánlója

08.12. Könyv és más

08.13. Hagyjatok! Olvasok!

08.14. Dreamworld extra állomás

08.15. Kelly és Lup olvas

08.16. Dreamworld

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése