2020. augusztus 25., kedd



Emily Wibberley és Austin Siegemund-Broka: Már ​nem a tiéd | Blogturné Klub ajánló

   

 

(…) az a helyzet, hogy nemcsak azért nem akarom eljátszani Júliát, mert utálok színészkedni, hanem mert nem vagyok Júlia. Nem az a csaj vagyok, aki a színpad közepén áll egy szerelmi történet végén – én az a csaj vagyok, akivel a srácok azelőtt randiznak, hogy rátalálnának az igaz szerelmükre. Minden egyes kapcsolatom pontosan ugyanúgy végződik.

 

 



A tizenhét éves Megan Harper az örök második, mellékszereplő a saját életében is. Ráadásul exei rendre a vele való szakítás után találják meg a nagy őt. Szerencsére Megan nem az az önsajnáló típus, jobb híján továbblép, ezerrel készül a továbbtanulásra. Jövőre felvételizik az Oregoni Egyetem rendező szakára, ehhez pedig színészi tapasztalatra is szüksége van. A drámacsoport vezetője Jody ráosztja Júliát, minden színésznő álomszerepét. Megan azonban egyáltalán nem akarja ezt elvállalni. Fel kéne nőnie a szerephez, amelyet önbizalomhiánya miatt szíve szerint visszautasítana. A sors azonban mellé rendel egy segítőt, a fiatal és figyelmes drámaírót, Owen Okiát. A fiú drámaírói leckékért cserébe lelket önt a lányba, és szép lassan elhiteti vele, hogy senki más, csak ő lehet saját életének főszereplője és rendezője is. Ez a barátság azonban egy idő után mindkettejük számára egyre többet jelent. Te hogy fejeznéd be ezt a sztorit?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Always Never Yours

Eredeti megjelenés éve: 2018

Móra, Budapest, 2020

368 oldal · puhatáblás ·

Fordította: Kalapos Éva Veronika

VEDD MEG!

MOLY

GOODREADS

 

A következő kiadói sorozatban

jelent meg: LOL-könyvek

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Főszereplőnk, Megan minden vágya, hogy felvételt nyerjen a felvegyenek a Dél-Oregoni Színházi Intézetbe, ezért a jelenlegi szuper sulija miatt maradt édesapjával szülei válása után, és ezért játssza a pótkereket apukája új családjában. Szeretne rendezőnek tanulni, de a felvételi követelmények közé tartozik, hogy a többi színházas területet is kipróbálja, amit meg is tett – leszámítva a színészetet. Úgy dönt, hogy a legújabb darabban, a Rómeó ás Júliában majd valami háttérszereppel letudja a kötelező színészkedést, de nem számolt Jodyval, a drámatanárral, aki Júlia szerepét osztja rá, ami ha nem lenne elég baj: az exe, aki jelenleg szuper cuki párost alkot Megan legjobb barátnőjével, játssza Rómeót…

 

 

„Egy könyvet becsukhatsz, egy filmet leállíthatsz, de a színház ott lélegzik a szemed előtt, és esélyt sem ad, hogy gátat szabj az eseményeknek.

 

 

Szerintem…

 

Ez nem egy rossz történet, hiszen köze van a színházhoz, a kamasz szerelmekhez, a Rómeó és Júliához, az ashlandi Shakespeare főiskolához… és mégsem lett kedvenc! Rengeteg múlt Megan Harperen, aki büszkén vallja magáról, hogy flört- és fiúmániás, és a történet folyamán nem egyszer konkrétan leállt az agya, amint egy helyes srác felbukkant a színen. Szóval a gond az, hogy a főszereplőt simán meg tudtam volna csapkodni péklapáttal annak ellenére, hogy milyen áhítatos a kapcsolata mindennel, ami színház. Emiatt a kettősség miatt egyszerre szerettem és nem szerettem a sztorit, bár az igaz, hogy mind a háttérkarakterek és a mellékszálak nagyon tetszettek. Szerettem Megan meleg barátjának, Anthonynak a munkatársával kapcsolatos dolgairól és a kapcsolatuk bonyodalmairól olvasni, de szerettem a lány kettészakadt családjának a történetét is. Nagyon izgalmas és érdekes szálak voltak ezek, ahogy egyébként a korábban említett ex kapcsolata Megan legjobb barátnőjével is nagyon megcsavarta itt-ott a sztorit!

 

 

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a dráma csoport titokzatos, hallgatag „új fiúja”, Owen Okita volt a kedvenc karakterem a történetben. Ő sem tökéletes, de alulról mindenesetre súrolja a könyves álompasik szintjét. Érzékeny, csendes, ábrándozó és amint ugratják, azonnal fülig pirul. Tulajdonképpen Megant is megkedveltem, amikor a fiú közelében volt, főleg amikor szívta a vérét vagy azért ugratta, hogy elvörösödjön.

 

Mi tetszett még? Odáig voltam azért, hogy minden fejezetet egy Rómeó és Júlia idézettel kezdett az író, mert habár régen olvastam már ezt a drámát, nagyon szerettem! De nem csak ott találkozhatunk idézetekkel, ugyanis a történetben van egy Verona pizza nevű pizzázó, ahol a színjátszósok szoktak bandázni, és többnyire elferdített Shakespeare idézeteket írnak a napi ajánlat mellé, ami frenetikus. Irtó jókat mosolyogtam az író humorán!

 


Összességében…

 

Maga a történet so-so volt számomra, mert akadtak problémáim a főszereplő szégyentelen, szókimondó, pasifaló stílusával, de mégis tetszettek a regény színház és Shakespeare közeli elemei. A vége kifejezetten bejött, ami jobbára Owennek köszönhető, de Megan önmagára találása is szimpatikus fordulat volt, amit remélni se mertem a könyv eleji stílusa miatt… de inkább a családtagok és barátok háttérsztorijai vitték nálam a prímet.

 

Értékelés: 3,5

                

  

Zene a könyvben: Dire Straits - Romeo And Juliet

 

Külföldi borítók:

  

 

Kedvcsináló idézetek:

A parkolóban felpillantok a hirdetőtáblára, amin ma ez áll: Pizzázni vagy nem pizzázni? Ez itt a kérdés! Megcsóválom a fejem: Shakespeare mester odalenne a gyönyörűségtől.

– Készen állsz, hogy drogot árulj kiskorú lányoknak?

– Mi? – pillant fel tágra nyílt, sötét szemekkel.

– Tudod – bököm meg a cipőjét a csizmámmal –, Lőrinc barát.

Egy pillanatig hallgat, aztán halál komoly arccal megkérdi: – És te készen állsz értelmetlen kapcsolatba bonyolódni egy túlfűtött tinédzserrel, hogy aztán mindenki számára borzalmasan végződjön az egész? – a vonásai szigorúak, de a szája sarkán nevetés bujkál.

Látom, hogy Owen tekintete riadtan rebben egyikünkről a másikunkra, majd lassan összerakja a fejében a darabokat, és kétkedve sandít ránk.

– Várjatok, srácok… ti randiztatok?

– Évekkel ezelőtt – magyarázom, miközben Anthony láthatóan tök jól mulat magában. – Pont, mielőtt Anthony rájött volna, mennyire imádja a kolbászos pizzát – erre már a haverom is hangosan felröhög, és ráborul a salátás pultra

 

✿✿✿✿✿

Már ​nem a tiéd (LOL-könyv) Pinterest tábla

Always Never Yours borítók a GoodReadsen

✿✿✿✿✿

 

 

A Már nem a tiéd a LOL-könyvek sorozat legújabb kötete, melyben a színháznak és ezen belül a Rómeó és Júliának kulcsfontosságú szerepe van. Ismerjétek meg velünk Megan Harper történetét és legyetek Ti is részesei ennek a színházi kalandnak. Tartsatok bloggereinkkel és ha Nektek kedvez a szerencse akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott két nyereménykönyv egyike. 

  

  

Nyereményjáték:

 

Mivel a könyvben központi szerepet tölt be Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája így a mostani játékunk is ehhez a történethez kapcsolódik. Nincs más dolgotok, mint megírni ki mondja az adott idézetet a könyvben.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

“Tirajtatok a könnyű tánccipellő,

Akár az álom, ám a lelkem ólom,

A földre húz le, nem birok mozogni.”

a Rafflecopter giveaway


BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

08.19.: Könyvvilág

08.21.: Fanni's Library

08.23.: Pandalány olvas

08.25.: Hagyjatok! Olvasok!

08.27.: Csak olvass!

08.29.: Dreamworld

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése