2020. augusztus 31., hétfő



Havi összefoglaló | 8. fejezet - 2020. augusztus

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Heyho!

Összességében szuper hónapom volt, mert nem majd’ mindegyik barátommal tudtam találkozni ebben az amúgy néha túl rohangálós, máskor túl pihenős hónapban. Szerencsére a legtöbb várva várt hír, amit kaptam irtó jó úgy meló, mint magánéleti téren, volt mit feldolgozni, kipihenni. Plusz szeptemberben indul az új évad, kár, hogy előre nem lehet rápihenni a dolgokra! :D (Mondjuk, hónap elején ellépek egy picit a Balatonhoz, szóval jól fog kezdődni a hónap, és majd utána jön az igazi nonstop hajtás.)

Pozitív randomságok: új növénykék, barátnős- és kutyaséták, WestEndezés Vegazussal, közös vásárolgatás, palacsintázás, Mekizés, sütögetés otthon, egy hét szabi, Merengő fanfiction olvasás, öcsém új melója, szuper rövid, felnyírt haj.  

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt augusztusban?

❖❖❖❖❖

– Személyes kitérő –

 

Én és az új polclakók: összesen 5 új könyv költözött be hozzám… :) Ebből 4 recenziós példány kiadóktól, egy pedig könyvtári leselejtezett Jeffitől!

 

Ajándék (1)

Jennie Bittleston: Jóga 

 

Recik (4)

Paige Toon: Öt év múlva (írtam is róla)

Beth O'Leary: Otthoncsere (írtam is róla)

Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira

 

 

– Más érdekeltségek –

 

#boldogság

 

Vettem egy gofri- és minifánk sütőt, amit ki is próbáltam a szabim alatt. A családnak klasszik fehér lisztes dolgokat, magamnak darált zabpehelyből készülteket csináltam. (Nem igazán vannak oda az „egészséges” meg a „diétás” jelzőkkel illethető dolgokért…) 

 

 

Új növénykéket kaptam Szimirza barátnőmtől, aki átültetett? vagy szétültetett? vagy szétcsapott? a sajátjai között. Így már 6 növénykém van. (Sajnos a klímás boltban vett menta feladta a meleg lakással való küzdelmet aug. végére… anyu paprikái viszont jól bírják a pusztulat meleget, ami jó hír.)

 

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK: 

Filmeztem: 

Eddie, a sas (2016) – Taron Egerton és Hugh Jackman miatt néztem meg ezt az életrajzi ihletésű sportfilmet. Egyébként tetszett is, de azért féltem a durvább síugrásoknál… Only Lovers Left Alive (2013) – oké… ha nem lenne nyilvánvaló, hogy Tom Hiddleston miatt néztem meg, akkor új olvasó lehetsz. A régiek kedvéért hozzátenném, hogy Tilda Swintonért is döglök, vagyis dupla wines film. Vagy tripla, mert még vámpíros is. :’)

 


Szerencsecsillag (2012) – váratlanul ért, hogy Zac Efron a főszereplője, de igazából nem volt rossz film. Sőt, egész cuki volt a srác benne, és nem is tudom mióta ez volt az első film, amire azt mondtam, hogy „Na, ez egy ízléses, de ütős szexjelenet!” Snittes Nicholas Sparks kihíváshoz kellett ez is, és a  Szerelmünk lapjai (2004) is, ami egyáltalán nem bűvölt el, pedig döglök Ryan Goslingért…

 



Álom doktor (2019) – Nem is tudom, mit mondjak. Nem volt rossz az alapsztori, de horrornak se mondanám. (Tudom, hogy bennem van a hiba, mert már túl sok ijesztő filmet láttam.) Egész nézhető lett, bár vicces volt, hogy picit szuperhősös dolog lett a Ragyogásból. :') Nem tudom, mit vártam, de tetszett. Érdekesek voltak a gonoszok, Danny is tetszett, de a legjobb a kiscsaj volt… Idegpálya (2016) – Ettől a filmtől nem vártam sokat, mert már a trailer alapján másnak tűnt, mint a regény (katt az ajánlóért), de igazából nagyon tetszett a casting meg a változtatások a regényhez képest, szóval részemről újranézős.

 


Demóna: A sötétség úrnője (2019) – Nem vártam tőle sokat, mert mindenki szidta. Valami kis love story belefért volna Demónának is, de ettől eltekintve nézhető volt. Majdhogynem tetszett. Alice Tükörországban (2016) – Ezt viszont szerettem, akkor is, ha ebben a hónapban nincs szerencsém az időutazós sztorikkal. Amúgy mindkettőt Snittes élőszereplős Disney filmes kihívás miatt néztem meg. :’D

 


Sorozataim:  

 

Love, Victor (2020–) – LMBT+ sorozat. Nagyon, nagyon, nagyon tetszett – persze nem ért teljesen a Love, Simon nyomába, aminek a spin-offja -, alig várom a 2. évadot! Brutál résznél maradt félbe. Mr. Robot (2015–2019) – befejezve, eléggé lepadlóztam a végétől.  

 


Anyuval: Még a Gyilkos elmék (2005–2020)-et nézzük (a 11-től a 14.évadig jutottunk), de mostanság inkább könnyedebb főzőműsorokat szoktunk nézni (brit Sütimesterek meg Bizarr ételek).  Plusz megnéztük a Faterok motoron (2007) című motoros road moviet is, ami nem volt rossz, de inkább a neves színészek vitték nálam a prímet, mint a sztori. 

 

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan /papírpéldány nálam/:

▪  Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger (Agave Könyvek)

▪ Ichiro Kishimi – Fumitake Koga: Vállald fel bátran önmagad (Libri)

▪  Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira  (Menő Könyvek)

▪  Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció (XXI. Század)

▪  Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek  (Könyvmolyképző)

 

- Mini-Könyvklub:

Naomi Alderman: A hatalom

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Eléggé megjártam a szabadon választott hónappal… Amit kinéztem, nem találtam meg otthon, aztán amit választottam annyira nem csúszott, hogy elbuktam vele a hónapot… Kellett nekem időutazásos dolgot választani… :’D Annyira fáradt vagyok a kialvatlanságtól, hogy nem fogtam fel, mely dimenziók rögzítettek, melyik XY melyik jövőben hányadik elágazódás meg ilyenek.

 

Brandon Hackett: Az időutazás napja

Az elkészült értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

SZEPTEMBER: Naomi Alderman: A hatalom. Alig várom! Amióta megkaptam ajándékba, azóta tervezem elolvasni.

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

8 könyvről írtam a hónapban:

1.       Sarah J. Maas: Macskanő: Lélektolvaj

2.      Rácz-Stefán Tibor: Mikrofonpróba

3.      Rácz-Stefán Tibor: Kapcsolatpróba

4.      Ann Swanson: A jóga tudománya

5.      Emily Wibberley és Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

6.      Beth O'Leary: Otthoncsere

7.      Lois Duncan: Stranger with my Face - A másik ÉN

8.     Mats Strandberg: Amíg élünk

 

Blogturné Klub extrák: 

Borítómustra | Stranger With My Face - A másik ÉN

Borítómustra | Till Death - Míg a halál… 

Más témájú bejegyzéseim: 

 START! Mini-könyvklub 17. felvonás

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése