2020. szeptember 1., kedd



Rachael Anderson: Lord Drayson bukása (Tanglewood 1.) | Blogturné Klub ajánló




Lucy szúrós szemeket meresztett a szobalányra.
– Georgy, ne merészelj semmi csodálnivalót találni ezen a férfin! Utálatos, én mondom neked. Utálatos.
– Az utálatos férfiak is lehetnek jóképűek, kisasszony.



Amikor Colin Cavendish, Drayson újdonsült grófja tájékoztatja Lucy Beresfordot, hogy az édesanyjával együtt el kell hagyniuk a házat, amit az elmúlt két évben az otthonuknak tekintettek, Lucy rettentően felháborodik. Nincs se pénzük, se rokonaik, nincs senki, akihez segítségért fordulhatnának, és nincs hova menniük. Hogy meri a gróf minden lelkiismeretfurdalás nélkül felrúgni az apja Beresfordéknak tett ígéretét?
A végzet Lucy kezére játszik, amikor egy lovasbaleset után eszméletlen állapotban talál a grófra az út közepén. Amikor a férfi magához tér és nem emlékszik rá, hogy ki is ő valójában, Lucy megragadja az alkalmat, hogy leckét adjon alázatosságból a grófnak: elhiteti vele, hogy ő csupán egy egyszerű szolga, méghozzá Lucy szolgálatában.
És ezzel kezdetét veszi az elbűvölő mese egy nagyképű lordról és egy lobbanékony fiatal lányról, akik úgy belekavarodnak az események hálójába, hogy az is kérdésessé válik, kikeverednek-e belőle valaha.

Könyv információk:

Eredeti mű: The Fall of Lord Drayson
Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634576969 ·
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Tanglewod sorozat:

2. The Rise of Miss Notley
3. The Pursuit of Lady Harriett
(befejezett)
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

Mióta megismerkedtem Jane Austen, Julianne Donaldson és Sarah MacLean történelmi romantikusaival, azóta nyitottabb vagyok a műfaj irányába. Így történehetett, hogy amikor megláttam a könyv címét, és elolvastam a fülszövegét, úgy döntöttem, hogy beszállok a turnéba. Már a cím is megkapó, de az, hogy egy pimasz leány átver egy zord lordot…! Ide vele!

A történetről…

A regény elején Lord Drayson közli a Tanglewood nevű birtokán álló kis épület egyik lakójával, Lucy Beresforddal, hogy távol lévő édesanyjával együtt két hónapjuk van elköltözni, ugyanis el tervezi adni Tanglewoodot. Habár Lucy fel tudna robbanni a méregtől, nem sokkal később mégis hazacitálja és ellátja szobalányával a férfit, akinek látszólag lovasbalesete volt hazafelé menet. Colin Cavendish, Drayson ötödik grófja ébredés után nem emlékszik se a nevére, se a rangjára, se a múltjának egyéb részleteire, így első mérgében Lucy azt hazudja neki, hogy a komornyikja, a lakája és a kocsisa egy személyben! Édesanyja távollétében Lucy a szobalányával, Georgyval él kettesben, aki a lány kérésére nem szól a férfinak a turpisságról.  
Persze egy lord akkor is lordként viselkedik, ha azt mondják rá, hogy egyszerű szolgáló, ami ad némi külön pikantériát az amúgy is vicces alapszituációhoz.


Lucy álla megfeszült, miközben azon küzdött, hogy kézben tartsa a benne fortyogó haragot. Lassan felegyenesedett és dühös szemmel meredt le a grófra.
– Helyesen gondolja, hogy nem vagyok egy átlagos lelkész lánya. Nem szeretek feltétel nélkül. Olyankor viselkedem illendően, amikor a kedvem tartja. És megvetem azokat, akik magukon kívül senki mással nem törődnek. De soha nem hazudok.


Szerintem…

Engem végtelenül szórakoztatott Lord Drayson és Lucy párosa, főleg a regény első részében, ahol a férfinek amnéziája van a lovasbaleset miatt. A második rész egyszerre volt feszültséggel teli, pimasz és cuki, ami egy elég érdekes kombináció ugyan, de jól működött. Tetszett a regény alapötlete a szolgasorba állított nagyképű gróffal, és valószínűleg azért is érdekelt annyira a könyv, hogy megtudjam, hogyan derül ki a turpisság a férfi számára. [Mondjuk én többet vártam a nagy leleplezéstől, kicsit laposnak éreztem az amnézia feloldását.]


Habár kiszámítható és nem túl eredeti a történet, a főszereplők és a szeretteik miatt szerettem olvasni ezt a regényt! Különösen Mr Shepherd Mrs Beresford körüli legyeskedése miatt ült levakarhatatlan vigyor az arcomon.  Nagyon cuki volt ez a mellékszál, örültem, hogy Lucy családja ismét teljes lett, amitől boldog lett a lány. Lord Drayson édesanyját és a testvérét,  Lady Harriett Cavendisht is megismerhetjük egy kicsit a regényben, de nem túlságosan. [Ha a sorozat 3. része nem Lady Harriett szerelembe eséséről szólna, akkor eléggé pampognék, amiért ennyire a háttérben maradtak annak ellenére, hogy Lucy egy ideig velük élt, és össze is barátkozott Harriettel!]
Mint már említettem, szerettem a történet főszereplőit, de azért vannak hibáik. Colin és Lucy igazi lökött páros, akik néha túl gyerekesek, máskor majd megszakadnak a felnőttség súlya alatt, megint máskor pedig totál tesznek a társadalmi normákra, és túl kacérak a korhoz képest. Ez, illetve az elmaradt epilógus picit zavaró volt.  


Összességében

Szórakoztató, néha cuki, máskor pimasz regény egy csőbe húzott lordról és egy nem mindennapi lányról. Nem egy hű, de eredeti történet, de körülbelül a regény felét végig vigyorogtam olvasás közben, mert tetszett a fiatalok könnyed humora és az, ahogy egymást egzecíroztatják folyamatosan.
Kedvenc részek: kertészkedés, ekelopás

Értékelés: 4
   
Olvasnám-e a folytatását?
Igazából a sorozat három része három külön lávsztorit mesél el, más-más főszereplőkkel. Nagyon érdekel mind a második, mind a harmadik rész (amelyiket korábban említettem, hogy Lady Harriett a főszereplője).


Kedvcsináló idézetek:
v
– Van annak az állatnak neve, vagy ez is buta kérdés?
A férfi egy pillanatig Lucyt fürkészte, mintha azt mérlegelné, vajon a lány érdemes-e arra, hogy egy ilyen információ birtokosa legyen.
– Bájos.
– Elnézést?
– A ló neve Bájos.
v
– Nem tudom, hogy miért van itt – kezdett bele –, de csak azt tudom feltételezni, hogy igazságtételhez és lezáráshoz lehet köze. Amit önnel tettem, az förtelmes és megbocsáthatatlan. Dühös voltam és letört a hír, amivel érkezett és a személytelen mód, ahogyan közölte azt. Rosszul reagáltam, és azóta is szinte minden nap bánom a meggondolatlan tetteimet. Ezért a bocsánatáért esedezem.
A férfi ajkai enyhén megrándultak.
Szinte minden nap?
– Igen – válaszolta a lány őszintén. – Volt pár nap, amikor kifejezetten a pokolba kívántam önt, uram.
A férfi hátravetett fejjel felnevetett.
v
Eszébe juttott, amit Mr. Shepherd mondott egyszer, miszerint nem igazságos ítéletet mondani egy könyvről csupán a címe vagy akár az első egy-két fejezete alapján. Az embernek meg kell ismernie az egész könyvet mielőtt jónak, vagy rossznak titulálhatja.
Kétségtelenül ugyanez a helyzet az emberekkel is. Lucy csupán Lord Drayson első fejezetét olvasta el, amitől keserű íz maradt a szájában és erős vágy, hogy becsapja a könyvet, és ne olvassa tovább. De most, hogy úgymond kénytelen folytatni, talált egy ízt, ami már nem annyira keserű, és egyre inkább úgy gondolta, hogy a további olvasás korántsem akkora büntetés, mint eredetileg hitte.

v v v v v
The Fall of Lord Drayson a GoodReads-en.
v v v v v

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rachael Anderson Lord Drayson bukása c. regénye, mely a Tanglewood sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Colin Cavendish és Lucy Beresford elbűvölő történetét, melyben úrból szolga válik, miközben a tervezett bosszú szédületesen új irányt vesz.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát!




Nyereményjáték:

Játékunk során nagyképű urakat, hercegeket keresünk. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kitől származik, és a nevét beírni a Rafflecopter megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

„– Nehéz feladat nem hallgatózni, ha maga tőlem néhány centiméterre olyan hangosan káromkodik, mint egy kocsis.”

ÁLLOMÁSLISTA:

08/24 Betonka szerint a világ...
08/26 
Deszy könyvajánlója
08/28 
Dreamworld - Idézetek
08/30 Dreamworld
09/01
Hagyjatok! Olvasok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése