2020. szeptember 30., szerda



Havi összefoglaló | 9. fejezet - 2020. szeptember

 (Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)


 

Heyho!

Brutális hónapom volt, pedig még arra is jutott időm, hogy elmenjünk nyaralni egyet a családdal. Igazából ez egy márciusról/áprilisról eltolt nyaralás, így októberben is megyünk, mert már jó előre lefoglaltuk a helyünket őszre is... Hát egybecsúszott... (Tök. Sajnálom. De. Komolyan.) A munka szuper, bár 5 hét alatt 4 premierünk van, de imádom. Hiányzott a színház! Sajnos emiatt kevesebbet olvastam, és még kevesebbet blogoltam, de majd csak visszaáll az egyenúly! ;)

Pozitív randomságok: új növénykék, barátnőzések, nyaralás, cukrászdázás, évadnyitó, élő színházi előadások, automataváltós autó vezetésének megtanulása, betonfúrás, polcszerelés. 

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt szeptemberben?

❖❖❖❖❖

– Személyes kitérő –

 

Én és az új polclakók: összesen 22 új könyv költözött be hozzám… :) Mindegyik recenziós példány, ugyanis a frissek mellé elhozták a január óta olvasott Könyvmolyképzős könyveim is (kaptam pár bónusz regényt is olvasni).

 

Recik (19)

Róluk már írtam (ajánlókkal linkelve):

Emily Wibberley – Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornisok

Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…

P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Whitney G.: Barátod: Carter

Colleen Hoover: Verity

Jerry Spinelli: Stargirl 

Melanie Harlow: After We Fall – Mindig van tovább

Ilsa Madden-Mills: Dirty English – Balhés brit

Sarah Rees Brennan: Boszorkányszezon 

Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

Sarah J. Maas: Macskanő: Lélektolvaj 

Lois Duncan: Stranger with my Face – A másik ÉN

  

Róluk hamarosan fogok:

R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác

Frank Schwieger: Odin és bandája

Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie

Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben

Summer Rayne Oakes: Barátom, a filodendron

 

 

Ajándékok (3)

Ella Frank: Robbie 

T. M. Frazier: King + T. M. Frazier: Zsarnok

 

– Más érdekeltségek –

 

#boldogság

 

Polc le-, és felszerelés. Utóbbit apummal közösem csináltam, aki megtanított betonfúróval bánni. (Persze sajnos áldozata is volt a tanulmányaimnak... ld. a képen.)    




Megvolt az évadnyitó társulati ülésünk a Bartók Színházban, és az évados dolgozói képünkhöz kaptam egy Bartókos maszkot. #just4fun Persze történtek más bolondságok is a színház háza táján. :D

 


Nyaralás: elmentünk a családdal Gyenesdiásra a kedvenc wellness hotelünkbe pihengetni (meg a keszthelyi Pálma Cukrászdába tortázni)… Igazából év elején szerettünk volna, de közbejött a pandémia. Szuper jó volt amúgy: megtanultam apu űrhajó belsejű, automata váltós autóját vezetni és még egy IGAZI kertészetbe is hagytak kóricálni! Vettem magamnak és a Nagyimnak is egy SÁRKÁNYFÁT szép emléknek!

 


Az egyik idei új bakancslistás tételem az volt, hogy eljussak egy IGAZI kertészetbe, ami roppant gyorsan teljesült, mert nyaralás alatt hagytak felfeldezni egyet, ahogy feljebb is írtam. Pár napra rá Szimirza is meglepett pár új virággal! Kaptam tőle egy új féle anyósnyelvet, egy pikkelyvirágot és valami kúszós növényt gyökereztetésre. (Valószínűleg Szobai futóka, amit most hétvégén elültetek, ha lesz időm.) Aztán a csajos napunkon kaptam még egy levél fokföldi ibolyát, de őt bent hagytam az irodában, mert a korábban kapott itthoni virágom nem bírta a közelségem… Most 8 és fél növénykém itthon és kétféle paprikám az erkélyen, a munkahelyemen pedig egy próbál megerősödni.

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

A csodálatos Pókember (2012) – rég érdekelt Andrew Garfield és  Emma Stone párosának a Pókembere. Nem volt rossz amúgy. Persze bármennyi szuperhősadaptációt képes vagyok megnézni, de ettől még jó kis kikapcsolódás volt ez a verzió is. Need for Speed (2014) – Nekem tetszett. Leginkább Rami Malek miatt néztem meg – aki besz*rás a filmben amúgy, ahogy az összes többi háttérsegítség a nagy Tobey Marshall mögött –, de a főszereplő magyar hangja is irtó dög. A sztori so-so, de szeretem az autóversenyzős filmeket, azokból is bármennyit képes vagyok megnézni.

 


Mellékhatások (2013) – Kiszámítható – sablonos volt az egész, de a színészeket szerettem. Tulajdonképpen ilyen gárdával üthetett volna nagyobbat is, de Jude law így is fantasztikusat alakított. Hawking (2004) – ha nem Benedict Cumberbatch a főszereplője meg se nézem, így pedig csak miatta fejeztem be. Ez a pasi bármit el tud játszani, imádom.

 


12 év rabszolgaság (2013) – Nyomasztó, ijesztő, ütős, erős, de elég lassú és vontatott. Némelyik hosszú snitt roppant felkavaró (pl. Solomon fuldoklása felakasztva), nézni se bírtam, de tekerni se mertem. Dumbó (2019) – hiába a sok jó színész, hiába Tim Burton, hiába cirkusz – nem ütött akkorát, mint vártam. Mondjuk, amúgy se vagyok oda a Dumbó-sztoriért... 


Lidérces mesék éjszakája (2019)  – nyaralás alatt öcsémmel néztem. Nem volt túl jó horror, mi eléggé szétröhögtük magunkat rajta… Kéz őrület (1999) – szintén öcsémmel nyaralás alatt. Az egyik fiatalkori kedvence, tuti láttuk vagy ötezerszer miatta, de nekem totál újnak hatott. Meglepő módon nem rossz, sőt, egész vicces volt.

 


Sorozataim:  

 

Marianne (2019–2019) – öcsémmel kezdtük el nézni nyaralás közben, de ő 10 perc után elkaszálta. Én nagytakarítás mellett végignéztem, de erősen egynek elmegy kategória.  Locke & Key – Kulcs a zárját (2020–) – ennek megnéztük az első részét az öcsémmel, de nem folytattuk. Szerintem neki lassú volt…?

 


Vaják (2019–) – imádtam! Amennyire nehezen vettem rá magam, annyira szerettem. Ötletes, fordulatos, izgalmas, és nagyon bánom, hogy úgy néztem meg, hogy sehol a folytatás… :D


Anyuval: Megnéztünk jó pár Sütimestert és Bizarre Foods with Andrew Zimmern részt, aztán befejeztük a Gyilkos elmék (2005–2020)- 14. évadát, majd áttértünk egy új sorozatra: Lost – Eltűntek (2004–2010). Az a poén, hogy anyu kezdeményezte…

 


SZÍNHÁZ:

Végre beindult a színházunk, szóval kihasználtam a dolgot, és újra megnéztem a HAJMERESZTŐ című krimi vígjátékunkat és az ALIZ CSODAORSZÁGBAN táncjátékunkat. Aztán volt két új premierünk is a hónapban: egy stúdiótermi JÓNÁS KÖNYVE mozgásszínházi előadás és egy színháztermi SÁNDOR MÁTYÁS musical. Ma este bemutatjuk a HAMVAIMBÓLt, ami Szentesi Éva könyve alapján készült, és egy monodráma. Eléggé tartok tőle a rák téma miatt, de nagyon szeretem a színésznőt, akinek az előadása lesz, ezért még nem tudom, megnézem-e ma.

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan /példány nálam/:

▪  Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger (Agave Könyvek)

▪ Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie (Bookline Könyvek)

▪  Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció (XXI. Század)

▪  Frank Schwieger: Odin és bandája (Kolibri)

▪  Tiffany Schmidt: Randi Darcyval (Menő Könyvek)

▪  R. S. Grey: Not So Nice Guy – Nem is olyan rendes srác (Könyvmolyképző)

▪ Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben  (Helikon)

▪  Summer Rayne Oakes: Barátom, a filodendron (Bookline Könyvek)

▪  Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra (General Press)

  

- Mini-Könyvklub:

Szaszkó Gabriella: Kora február


Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Az utolsó pillanatban, de sikerült befejeznem a havi olvasmányunkat. Nem mondom, hogy kedvenc lett (vagy hogy tetszett), de elég rég el szerettem volna olvasni, ezért nem bántam meg.

 

Naomi Alderman: A hatalom

Az elkészült értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

OKTÓBER: Szaszkó Gabriella: Kora februárA Molyon jelenleg 89%-on áll a regény, de eddig nem éreztem késztetés az elolvasásához (pedig milyen szép a borítója). Mindenesetre izgalmasnak tűnik, már ki is hoztam a könyvtárból!

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

7 könyvről írtam a hónapban:

1.       Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az Úrikornislordok

2.      Rachael Anderson: Lord Drayson bukása

3.      Maddie Dawson: Szerelmi varázslás kezdőknek

4.      Jason Segel & Kirsten Miller: Otherworld

5.      Naomi Alderman: A hatalom

6.      Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira

7.      Ichiro Kishimi és Fumitake Koga: Vállald fel bátran önmagad!

 

Más témájú bejegyzéseim: 

Szeptemberi megjelenések, amikre szemet vetettem...

Júliusi és augusztusi megjelenések, amik megtetszettek...

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése