2020. március 13., péntek



Ilsa Madden-Mills: Dirty English - Balhés ​Brit (Azok a csodálatos angolok 1.) | Blogturné Klub ajánló




– Felkészültél arra, hogy kockára tedd a szívedet, Elizabeth? – kérdezte lágyan.


Fülszöveg:
Egy sebhelyes bunyós…
Egy lány a saját szabályaival…
Egy emlékezetes éjszaka…
Három dolgot érdemes tudni Elizabeth Bennettről: vág az esze, mint a borotva, mindig ő irányít, és a saját, gondosan megszerkesztett szabályai szerint él. Kemény lecke árán tanulta meg, hogy akiket a legjobban szeretünk, végül mindig fájdalmat okoznak.
Aztán találkozik Declan Bayjel.
Egy tetovált, brit illegális bunyóssal, az egyetem rosszfiújával, akit messze el kéne kerülnie. De amikor a srác a segítségére siet egy rosszul elsült egyetemi bulin, minden szabály mehet a kukába, amit Elizabeth addig a szerelemben és a szexben követett. A lány egyetlen éjszakára féktelen szenvedéllyel ajándékozza meg Declant, de ő ennél többet akar. Arról álmodik, hogy ez a sebezhető lány, akitől csak egy papírvékony fal választja el, örökké az övé lesz.
Egy éjszaka. Két összetört szív. Egy életre szóló szenvedély.
Vesd bele magad!

Könyv információk:

Eredeti mű: Dirty English
Eredeti megjelenés éve: 2015

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
320 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634573647 ·
Fordította: Szőke Julianna

Azok a csodálatos angolok:

2. Filthy English
3. Spider
(befejezett)

A sorozat önálló regényekből áll.
(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el?
A borító és a cím (Dirty English) miatt. Igazából el sem olvastam a fülszövegét a regénynek, csak csekkoltam GoodReadsen az átlagát meg a műfajait, és beszálltam a turnéba. Dögösnek tűnt, és épp ehhez volt kedvem.

Szerintem…

Elképesztő erősen kezd a regény, ugyanis in medias res becsatlakozunk Elizabeth Bennett nevű főszereplőnk életének legrémesebb pillanatába:  amikor elkezd magához térni széttépett ruhában, gyenge és fájó testtel egy hotelszobában. Végzős szalagavató partnere, a befolyásos szenátor fia, Colby meg akarta kapni őt, és mindenáron meg is kapta. Történetünk 2 évvel az esemény után játszódik, amikor Elizabeth a harmadik évét kezdi a Whitman Egyetemen, és életét a saját szabályai szerint éli, miszerint: nem bulizik, nem iszik, nincs kapcsolata senkivel, és csupa átlagos pasit szed fel 1-1 éjszakára.



Amikor mégis elmegy a Tau-ház bulijára, ahol egyik legjobb barátja, Blake tag, találkozik a dögös, brit ikerpárral. Dax kicsit ittas, de Elizabeth szeme nem is rajta, hanem kigyúrtabb, tetovált testvérén, Declanon akad meg. A cselekmény hol Elizabeth, hol Declan E/1-es szemszögében halad előre, ezáltal picit jobban megismerjük mindkét főszereplőt. Én csípem a váltott nézőpontú sztorikat, mert izgalmas mindegyik főszereplő világába belelátni, így például Elizabeth ékszertervező részeibe vagy a barátaival való kapcsolatába, de picit érdekesebb volt számomra Declan és Dax kapcsolatát megismerni az apjukkal, illetve belesni Declan edzőtermet érintő terveibe.


– Nem hibáztatlak azért, hogy csendben vagy. Gondolom, bölcsesség részedről, hogy tartod a távolságot. – Felnyögött. – Ami azért ironikus, mert te veszélyes nő vagy, Elizabeth.
Én? Mikor ő az, akiben megvan a lehetőség arra, hogy millió darabra zúzzon?


A két főszereplőn túl csupán néhány ember emelkedik ki a háttérből, például: DAX BAY! Szerettem Dax részeit, mert Declan ikertestvére nagyon érzékeny és teljesen bolond. Declan komoly és összeszedett karakter, aki tele van tervekkel és már el is kezdte megvalósítani őket, míg Dax a Tau-ház elnökeként egyelőre megelégedett a piálós bulikkal… és bár néha furán reagál dolgokra, összességében mégis érződik, hogy hatalmas szíve van, és bármit megtenne a testvére boldogságáért. [Reméltem, hogy az írónő neki is szentelt egy könyvet, és a Filthy Englishnek ő a főszereplője, ami miatt alig várom a folytatást!]


De Elizabeth két barátja is felbukkan a sztoriban. Az egyik Shelley, aki gazdag is, könnyűvérű is és cseppet sem szégyenlős a társasági eseményeken... Totál nem értettem, hogy miként lehetnek barátok a főszereplőnkkel, és a néha féltékenyen felbukkanó Blake-ről sincsenek szebb gondolataim. Mindkét karakter eléggé irritált, míg Elizabetht nagyon is kedveltem. Elizabeth Bennett az egyéjszakás kalandokat leszámítva igazi introvertált könyvmoly, mert nem csak hogy pedánsan jár az óráira és ösztöndíjas tanuló, de egy könyvesboltban dolgozik az egyetemen mellett, hogy el tudja magát tartani. Nem csak a rosszul sikerült szalagavató miatt zárkózott és komoly, hanem a rossz családi körülményei miatt is. Declan háttere is elég vadregényes, de rajtuk kívül igazából az összes karakter kidolgozatlan, érződik, hogy teljesen rájuk fókuszált az írónő. [Oké, megérte. Szerettem az apró infókból felépíteni a hátterüket.]

A Büszkeség és balítélet című klasszikus többször előkerül történetünkben, de nem azért, mert a Balhés Brit az átdolgozása lenne. Hogy is követhetné a B&B cselekményét, hiszen abban azért nem ugrik egymásnak Elizabeth Bennett és az ő Mr. Darcyja, és Mr. Darcy nem törekszik ketrecharcos babérokra. Szóval nem mondanám a regény átdolgozásának, de azért akadnak benne onnan már ismert dolgok; felhúzott orrok, védeni kívánt szívek, büszkeségből nem közeledő szerelmesek, és persze hosszú szerelmes monológ is van, amitől szem nem marad szárazon. Az elején teljesen leforrázott Elizabeth összetörésének a története, alig bírtam tovább olvasni, de szerencsére utána a komolyabb hangvételű részeket humorral oldotta az írónő.

Összességében

Imádom a tetovált, tagbaszakadt, (küzdő)sportoló férfiakat, akik szeretnek olvasni, szóval csak a Declan „Balhés Brit” Bay miatt is totál megérte elolvasnom ezt a regényt. Extra poén, hogy a kedvenc regénye a Büszkeség és balítélet, és éppen egy Elizabeth Bennett nevű lányra figyel fel! Mindkét főszereplőt kedveltem külön-külön is, de a párosukat pedig különösen imádtam, de a lány története néha elég sokkoló volt számomra. Szórakoztató, megrázó, izgalmas NA regény.

Értékelés: 4,5


Ajánlom: Mindenkinek, aki szereti a fősulis/egyetemi románcokat, az összetört karaktereket, a sporttal is kapcsolatos romantikus-erotikus regényeket.

Olvasnék még az írótól? Igen, még pedig a sorozat másik két standalone regényként is működő részét. De bármi másra is vevő vagyok tőle, ha hasonló műfajú. ;)

Kedvcsináló idézetek:
v

Egy hálóinget viselt hatalmas unikornissal az elején.
– Szép – mondtam. – Mindig is unikornislánynak képzeltelek magamban, és most bebizonyosodott, hogy igazam volt.
– Ó, és miért? – vigyorgott.
– Hát, mert ritkán látni téged a campuson – vigyorogtam vissza.
v

Megráztam a fejem, és lenyeltem a szívemből jövő szavakat, hogy inkább a fejemben lévőket mondjam ki.
– Nem lehetek veled, nem vagy hozzám való. Te verekedsz, és gyönyörű vagy, és össze fogod törni a szívemet. Te csak egy újabb egyéjszakás kaland vagy nekem, oké? Ennyi. Semmi több. Most pedig hagyj békén! Végeztünk – és zihálva kirántottam magam a kezéből.
v

– A Büszkeség és balítélet az egyik kedvenc könyvem. Anyukám felolvasta nekem, amikor kicsit voltam. Nagyon romantikus típus volt… és talán én is az vagyok.
A lányok elaléltak. Szó szerint. Hallottam, ahogy elolvadnak ültükben, amint Declan lágyan kerekített magánhangzói végighullámzottak fölöttük.
Én se sokban maradtam el tőlük. Bizony, már láttam is magunkat, ahogy egy rakás könyv tetején fekszünk tök meztelenül, és a jól megérdemelt cigarettánkat szívjuk, miután a szuszt is kikeféltük egymásból.

v v v v v
A képek a Pinterest táblámról származnak: Azok a csodálatos angolok
Dirty English #1 a GoodReads-en.
v v v v v

Mi történik, ha egy erőszakot nem kedvelő, háttérben meghúzódó srácokat és egyéjszakás kalandokat kergető, irányításmániás lánynak éppen egy nagymenő, illegális mérkőzéseken harcoló, tetovált srácon akad meg a szeme? Elizabeth Bennett tudja, hogy távol kellene tartania magát Declantől, de képtelen kikerülni a vonzáskörzetéből… Sőt, cseppet sem szégyenlős módon fel is ajánlkozik neki! Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a legújabb szexi Rubin Pöttyös regényről, és ne felejtsétek, hogy ha mázlitok van, megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét!



Nyereményjáték:

A kiadó Rubin Pöttyös könyvek sorozatában több olyan romantikus-erotikus regény is van, amiben az egyik főszereplő sportoló! Mivel bloggereink kifejezetten szeretik a Balhés Brithez hasonló történeteket, úgy döntöttünk, hogy ki kell találnotok, hogy az egyes állomásokon melyik RP regény borítójának a részletét láthatjátok. A kitalált könyvcímet pedig írjátok be a rafflecopter megfelelő rubrikájába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése