2020. március 3., kedd



Az ​én uszonyatos zombihalam | Blogturné Extra (vicces idézetek)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  
A Könyvmolyképző Kiadó friss megjelenésű ifjúsági regényében megismerkedhetünk Tommal, kinek életét sokszor megkeseríti utálatos bátyja. A legutóbbi húzásával a tesó messzebbre ment, mint valaha, ugyanis őrült és gonosz kísérletezésbe kezdett Frankie-vel, az aranyhallal, aki ennek hatására nem várt változásokon megy keresztül...Tarts négy bloggerünkkel, és derítsd ki, hogyan mászik (pontosabban úszik) ki Tom és Frankie a slamasztikából, és nyerd meg a kiadó által felajánlott példányt!

FÜLSZÖVEG:
NEW YORK TIMES BESTSELLER!
Tom bátyja úgy dönt, felcsap Gonosz Zseninek, kísérletezni kezd Frankie-n, az aranyhalon, és egy adag mérgező zöld trutyit önt rá. Tom tudja, hogy csak egy dolgot tehet: egy kis árammal újra kell élesztenie a halat! Frankie magához tér, de már nem önmaga – USZONYATOS ZOMBIHAL lett belőle, aki bárkit képes hipnotizálni… és bosszúra szomjazik!
HALI, HALIMÁDÓK!

Kiadói sorozat: Olvasni jó!
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634575894
Fordította: Gyurkovics Máté
Eredeti cím: My Big Fat Zombie Goldfish
Eredeti megjelenés éve: 2013

<< ÉRTÉKELÉS >>

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv
1.

A Sárga Riasztás azt jelenti, lányok vannak a közelben.
A Kék azt, hogy egy kutya elkezdte kikaparni a gusztustalan tízórais szendóinkat, amiket elástunk.
A Narancs azt, hogy jön a tanár/anyu/apu.
A Vörös pedig minden más elképesztően fontos dolgot. Például azt, hogy űrlények szálltak le az utcában. Vagy, hogy elszabadult elefántok trappoltak végig a játszótéren. Vagy, hogy valaki halálra akar kínozni egy aranyhalat.

2.

- Te is láttad? – fordultam Pradeephoz.
- Mit? – kérdezte, miközben épp a kezét törölte meg.
- Hogy Frankie rám nézett! És rám kacsintott!
Az aranyhalra néztem, de most csak normál aranyhalképpel bámult a semmibe. Tudod, amikor az egyik szemük oldalra mered, a másikkal meg felnéznek egyenesen a bal orrlyukadba.


3.

- Egy kicsi agyament? – lepődött meg Mark. – Hé, az egyik szemével az orromba néz, a másikkal meg a falra. Tiszta para! Szóljatok már rá!
- A hal miatt – mondtam. – Hipnotizálta a lányt, és téged is meg fog bűvölni.

4.

- Hé, a halad ki akarja nyírni a bátyád! – kiáltotta Pradeep.

5.

Anya egyből hátrajött az udvarba, és odafutott hozzánk. Érezte, hogy valami gond van. Az anyukák ilyenek, sokszor érzésre tudják, mi az igazság. Például, hogy nem etted meg a répát a suliban ebédnél, vagy hogy te tetted a gépsonkát a cédélejátszóba, hogy megtudd, milyen hangja van, vagy hogy a zombi aranyhalad hipnotizálta a szomszédotok lányát, aztán megpróbálta megölni a GONOSZ ZSENI bátyád (…). Kiszagolják az ilyen apróságokat.

6.

Tudom, mit akarsz kérdezni. Pont egy Gonosz Komputerzseni lakik az én Gonosz Zseni bátyám szomszédjában. Ennek mégis mekkora az esélye?
Pradeep kiszámolta tegnap délután. Hétmillió-háromszáznegyvennégyezer-hatszázhuszonhárom az egyhez. Vagyis kábé ugyanakkora, mint annak, hogy ötször egymás után megnyered a lottót, és a nyereményedet egy csapat bicikliző csimpánz hozza házhoz.

7.

- Megvannak! – kiáltott fel Pradeep. – Fent vannak, a természetismeret-teremben!
- Ez nem fair! – mondtam én. – Mark azt mondta, hogy oda fog menni, márpedig ő folyton hazudik, szóval épp ott kerestem volna legutoljára!
- Valójában, ha jobban belegondolsz, egész okos trükk – mondta Pradeep.

(forrás: Pinterest)
8.

Úgy néztek rám, ahogy csak konyhás nénik tudnak nézni. Azzal a tekintettel, ami azt mondja: „Meg ne kérdezd, mi van az ételben, mert hidd el, nem akarod tudni, és amúgy is, ha megmondanám, meg kellene, hogy öljelek!”

9.

- Jaj, de nincs jó bőrben! Szegény hal! Tiszta csont és bőr… vagyis szálka és pikkely! Nem csoda, hogy tojást meg zsemlét akart, de miért éppen penészeset?

10.

- Frankie, hát élsz! – mondtam, és alig bírtam elhinni, hogy újra úszkál. – Ügyes kis zombihal vagy!

Nyereményjáték:

A halak számos történetben és mesében játszottak már fontos szerepet. Aktuális nyereményjátékunkban híres hal-mesehősök nyomába eredünk: minden állomáson találtok egy képet, a feladatotok pedig, hogy az adott szereplő nevét beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő helyére.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése