2020. március 22., vasárnap



AniTiger - Maradj otthon! Book Tag (eredeti poszt)


(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

Sziasztok!
Bár csípem a fekete humort, mégsem elhumorizálni szeretném ezzel a mai bejegyzéssel a dolgokat… Aggódok, félek, vigyázok magamra, a családomra és az ismerőseimre. Csak kezd sok lenni! Egyszer túl sok az infó, és legszívesebben egész nap csak ülnék a szobámban sorozatot nézve meg zenét hallgatva. Máskor én magam nézek utána, hogy mi hír a nagyvilágban a vírus körül.
Persze van, ami bosszant is. Legfőképpen az emberi butaság, ugyanis kibukott, hogy némely embernek szólni kell, hogy mosson kezet, és korlátozni kell a megvásárolható készletet egyes termékekből, hogy ne három fő vásároljon be egy adott termékből…

Azt hiszem, ezt a rengeteg bennem kavargó érzést próbálom picit feloldani némi humorral. Ha érdekel, olvassatok tovább, de ha nem, akkor irány a többi posztom – ugyanis irtó szuper könyvekről írtam idén! ;)

--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖
Lakás – Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?

Az ágyamban!

Én tipikusan az a hason fekve olvasó vagyok, aki képes hosszú órákig picit mocorogva egy könyv fölé hajolva olvasni. Mióta jógázom, néha belezsibbadok a szfinx pózba. (Képek olvasós jóga pózokkal: bejegyzés1, bejegyzés2)

Konzerv - 1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra
Már sokszor megénekeltem, hogy nekem ez a könyv mindenem. Először könyvtárból olvastam, aztán tavaly megvettem egy helyi Molytól, és hónapokig olvastam újra az egészet (minden esti fogmosáskor egy keveset). Szeretem a kezem ügyében tudni, hogy bármikor belelapozhassak.

Gumikesztyű - 1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön




Hagyjatok! Olvasok! (@anitiger_mosolya) által megosztott bejegyzés,
Sajnos szegény példányom egy ezeréves első kiadás, ami a szétesés és elmorzsolódás küszöbén áll. (Nyilván az se sokat dob az állapotán, hogy már sokszor olvastuk anyummal…) Őt szeretetből nem adom kölcsön.

Szájmaszk – egy borító, amin nem látszik az arc alsó része

Elsőre nehéz ilyen borítót találni, de nekem elég volt a polcra néznem, hogy meglássam az egyik kedvenc íróm éppen ide illő borítóját! ;) [Bónusz pont, ha sikerül a magánkönyvtáratokban találni egy ilyen borítót!]

WC papír - 1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni

Anno annyira kiborított és undorított ez a könyv, hogy nem bírtam róla rendes blogbejegyzést írni. (Az értékelésem meg erősen spoileres lett…) EGY CSILLAGOT adtam rá! Ennyit arról, hogy jószívűen csillagozom a nekem nem tetsző regényeket… [Fun fact: Molyon 78%-on áll a regény, GoodReads-en meg 3,8 csillagon.]

Koronavírus – a kedvenc koronás borítód

Hogy ne csak a rossz jusson már eszünkbe a korona szó hallatán, muszáj elregélnem nektek, hogy ez a könyv fantasztikus! Nem csak a borítója gyönyörű, de maga a regény is fantáziadús és belevaló. Nagyon szerettem olvasni, ezért ha valami olyan könyvet kerestek, ami tuti leköt titeket otthon, akkor szívből ajánlom őt!

Karantén - 3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában

Mindhárom könyvet el kéne még olvasnom a hónapban, de főleg az utolsóval nem állok sehogy. (Ami a havi Mini-könyvklubos olvasmányom.) A másik kettővel blogturnézok nemsokára, őket már legalább elkezdtem. :’D

TV/Netflix - 5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját

Nemrég újranéztem Vegazussal, és bár totál nem emlékeztem se a sztorira, se a poénokra, nagyon tetszett a film. Ha jól rémlik, jobb is, mint a könyv, amiből készült. (Új terv: megnézni eredeti nyelven is. :D)

A legújabb adaptációt még nem néztem meg, de szerettem az 1994-es filmverziót! Tele van szuper színészekkel: Winona Ryder,          Susan Sarandon, Christian Bale!

A barackos részt se a regénynek, se a filmnek nem bocsátottam meg, de mivel általuk felfedeztem a Timothée Chalamet nevű jelenséget, helyre is zuttyant a kis világom. (Még a belassított mozdulatait is öröm nézni.) Irtó hangulatos, jócskán művészi, picit naturalista, de „szépen szép” film.

Aranyos, sírós, megható történet, és szerencsére a filmet is sikerült ilyesmire kikerekíteniük. Nagyon csíptem a srác főszereplőt, neki is kezdtem miatta a Riverdale-nek (ami miatt viszont totál belezúgtam, ami elég gáz, hiszen totál gyereknek néz ki). :D

Illene már újra megnéznem ezt a filmet, mert rég láttam, és akkor megfogadtam, hogy megnézem a Rocky Horror Picture Showt, aztán újraolvasom meg nézem ezt is. Mivel tavaly végre megnéztem azt a filmklasszikust, most jöhetne ebből is az újrázás. Jó kis depresszív hangulatú film (és könyv is), de a színészek nagyon feldobták. (Imádom Ezra Millert meg Logan Lermant!)

Internet böngészés - 3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését

Nem tudom, hogy mostani helyzetben (leálló vagy pihenőpályára állított nyomdák/kiadók/etc.) miatt tolódnak-e a tervezett megjelenések is ezért csak ennyit fűznék ehhez a részhez: ezt a 3 könyvet nagyon várom, bármikor is jelenjenek meg!

Kézmosás - 1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett

NEM BÍRTAM KIHAGYNI EZT A KÖNYVET! Ráadásul most csak fű alatt lehet beszerezni, mert minden boltban készlethiányos a regény. Viszont ha már felhoztam, szeretném elmondani, hogy sokkal, de sokkal a film előtt olvastam, de a belőle készült filmet szerintem kéthavonta egyszer megnézem, mert annyira IMÁDOM! (Tudom, volt már a kedvenc filmadaptációimról szó, de kihagytam, mert muszáj külön is elmesélnem, hogy ez a best!)

Kihívottjaim: Hikari és Jeffi!
…de akinek van kedve, töltse ki, csak jelölje meg a forrást! =^.^=


A book tag átnézését, és a rá tett javítási javaslatait köszönöm 
az Anya olvas bloggerinájának, Dorkának!

vvvvv
Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése