2020. március 11., szerda



Veled minden hely ragyogó | Blogturné Extra (kedvenc idézeteim)


A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra


A Netflix készített filmet a nagy sikerű Veled minden hely ragyogó című ifjúsági regényből. Maxim Könyvkiadó erre az alkalomra filmes borítóval is megjelenteti Jennifer Niven tucatnyi díjat besöpört bestsellerét. Ha még nem olvastad, ne hagyd ki, a Blogturné bloggereinek ajánlóit olvasva garantáltan kedvet kapsz a regényhez. Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét! 

Fülszöveg:
Theodore Finchet elbűvöli az elmúlás. Már több módját is kipróbálta, hogy véget vessen az életének. Ám a világ jó és szép dolgai, legyenek azok bármilyen kicsik, minden egyes alkalommal megakadályozták ebben. Violet Markey úgy él, hogy csak a jövőbe néz, számolja a napokat az érettségiig, és azt tervezi, hogy elhagyja a várost, ahol minden a nővére halálára emlékezteti. Egy hihetetlen véletlen megváltoztatja mindkettőjük életét. Amikor Finch és Violet az óratorony párkányán találkozik, még nem tudják, ki menti meg a másikat. Aztán egy iskolai projekten azt a feladatot kapják, hogy fedezzék fel saját államukban a „természet csodáit”, de Finch és Violet közösen egy sokkal fontosabb utazásra indulnak… Finch Violet mellett önmagára talál, és a lány megismeri néha kicsit furcsa, de vicces, nyitott, jókedvű oldalát. A fiú pedig eléri Violetnél, hogy már ne számolja a napokat az utazásig, és készen álljon egy új életre. De ahogy Violet világa egyre inkább kinyílik, Finché úgy zsugorodik.

Maxim, Szeged, 2020
432 oldal · puhatáblás · 
ISBN: 9789632617299 · Fordította: Kocsis Anikó
Eredeti mű: All the Bright Places 
Eredeti megjelenés éve: 2015


--- Olvassatok tovább az extrához! ---
vvvvv
1.


– Az a gond az emberekkel, hogy általában elfelejtik, hogy többnyire és igazán csak a kis dolgok számítanak.

2.

– Ma már nincs sok úriember a világon. Ritkák, mint a szüzek vagy a leprikónok. Ha én valaha férjhez megyek, csak egy ilyenhez megyek.

Nem hagyhatom ki a ziccert:

– Szűzhöz vagy leprikónhoz?

3.

Te vagy a szivárvány összes színe a vakító fehérségben.

4.

Úgy kell élnünk, hogy soha ne kelljen semmit se sajnálnunk. Könnyebb, ha az ember mindig helyesen cselekszik, így aztán később nem kell semmiért se bocsánatot kérnie.

5.

Az írás az erősségem, abban vagyok a legjobb. Jobb, mint amilyen lánya vagyok a szüleimnek, vagy testvére a testvéremnek, vagy barátnője a barátomnak. Az írás én vagyok. Ám most ez az egyik dolog, ami nem megy.

6.

Én nem vagyok tökéletes. Nekem titkolnivalóim vannak. Bonyolult vagyok, és zűrös. Nemcsak a szobám rendetlen, de én is az vagyok, odabent. Senki sem szereti a zűrös embereket.

7.

– Hadd kérdezzek valamit. Szerinted van olyan, hogy tökéletes nap?

– Hogy micsoda?

– Tökéletes nap. Ami reggeltől estig jó. Amikor semmi szörnyűség, vagy leverő, vagy átlagos uncsiság nem történik. Szerinted ez lehetséges?

8.

– Az a gond az emberekkel, hogy általában elfelejtik, hogy többnyire és igazán csak a kis dolgok számítanak. Mindig mindenki el van foglalva, nyüzsög, aztán vár valamire, a kijelölt várakozójában. Ha néha megállnánk, és eszünkbe jutna, hogy van ez a torony ilyen kilátással, akkor sokkal boldogabbak lehetnénk.

9.

Mi volna, ha ilyen lehetne az élet is? Hogy csak a boldog részét tartsuk meg, és semmit se a szörnyűből – még a kicsit kellemetlent is mellőznénk. Ha a rosszat kivágnánk, és csak a jót tartanánk meg? Ezt akarom csinálni Violettel is – hogy csak a jót kapja tőlem, távol tartsam tőle a rosszat, és csak a jó legyen az, ami örökre körülvesz bennünket.

10.

Amióta abbahagytam az írást, annyit olvasok, mint még soha.  
Mások szavain csüngök, mert az enyémek elfogytak.


Nyereményjáték:

Igaz-hamis játékot játszunk a blogturnén, minden állomáson kaptok egy mondatot a filmmel illetve a könyvvel kapcsolatban, el kell döntenetek, valós-e az állítás. A rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be az “igaz” vagy “hamis” szót.
Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


Mai állításunk: 
Valóban bekerült a filmbe a dal, amit Finch írt Violetnek.


ÁLLOMÁSLISTA:



vvvvv
Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!
Köszönöm a figyelmet!
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése