2020. július 29., szerda



Colleen Hoover: Verity | Blogturné Klub ajánló




Süketelésben verhetetlen vagyok. Ezért is lettem író.


Fülszöveg:
Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.
Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.
Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

Könyv információk:

Eredeti mű: Verity
Eredeti megjelenés éve: 2018
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
312 oldal · puhatáblás ·
ISBN: 9789634577904 ·
Fordította: Barthó Eszter


(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről...

Jeremy (Paul Rudd)
Nem elég, hogy nemrég vesztette el az édesanyját, a csőd szélén álló Lowen Ashleigh, de egy megbeszélésre menet épp az orra előtt csapnak el egy embert. A nő kisebb sokkot kap a ráfröccsenő vértől, mire egy férfi nem csak hogy elkíséri egy mosdóba, de még az ingjét is felajánlja neki! Pechjére nem sokkal később kiderül, hogy a férfi (Jeremy) a híres Verity Crawford írónő férje és gyermeke(i) apja, és épp arról szól a megbeszélés, hogy be kéne fejeznie a nő sorozatának utolsó részeit, ugyanis Verity egy baleset miatt erre képtelen. Lowen beköltözik Verityékhez, hogy összeállítsa a nő jegyzetei alapján az első "társszerzőként" jegyzett részt, ám az irodában egy titkos önéletrajzot is talál. Miközben mind jobban elborzad Verity irományától, egyre inkább beleszeret a karnyújtásnyira lébő tökéletes férjébe...

Szerintem...

Annyit elmondhatok, hogy totál nem arra számítottam, amit kaptam! Olvastam már korábban Colleen Hoovertől - különösen a lírai hangvételű, szerelmes Slammed - Szívcsapás című regényéért vagyok oda -, de thriller még sose. A Hopeless - Reménytelen óta tudom, hogy irtó szuper, ám drámában bővelkedő háttérsztorikat képes a karaktereinek kitalálni, így nem igazán lepett meg  se Lowen és az édesanyja kapcsolata, se Verity és Jeremy tragikusan elvesztett kislányainak története. Viszont meglepett, hogy a sztori két szálon fut, és míg az egyik a jelenbeli cselekmény Lowen (E/1) szemszögéből, addig a másik Verity szókimondó és kimondottan sokkoló hangvételű önéletrajza! Kiérződött a regényből Lowen izgatottsága, hogy olvashatja, de ahogy jobban elmélyedtünk vele együtt Verity fejében, úgy éreztem én is mind torokszorítóbbnak az egészet. Az egész regény úgy van megírva, hogy egyre jobban megutáltam a szobájában fekvő, magatehetetlen Verityt, aki nem csak unszimpatikus és nimfomán, de önző, nyers, ellenszenves és szörnyűséges. 
Mindazonáltal nagyon tetszett a regény stílusa, habár Jeremy és Lowen néha túl könnyelműnek tűnt számomra, de a szerelembe esésüket abszolút mellékszálnak éreztem Verity története mellett, hiába történt az ő részük a jelenben. Persze rám is rámragadt Lowen paranoiája és rettegése, sőt izgalmasak voltak az ő titkai is. 



„Nem tudom neked elmagyarázni egy író gondolkodásmódját, főleg nem egy olyanét, aki egymaga több tragédiát élt át, mint az összes többi együttvéve. Mi képesek vagyunk úgy szétválasztani a valóságot a fikciótól, mintha mindkét világban jelen lennénk, de sohasem egyszerre, egy időben.”


Elképesztett az a rengeteg tragédia, ami a főbb szereplőket körüllengi, és emiatt különösen érdekesnek találtam Jeremy és Lowen egymásra kattanását. Mondjuk azt megértettem, hogy Lowen miért kezdett el vonzódni ehhez a gyermekével és beteg feleségével törődő, mindenkire odafigyelő, előzékeny, helyes, humoros férfira, akiről a felesége még a sötét vonulatú önéletrajzában is ódákat zengett, de a férfit már kevésbé értettem meg. [Hogy van ereje ennyi tragédia után hinni abban, hogy újra szerelembe eshet? Hogy széppé válhat az élete?] SPOILER: Annyi biztos, hogy én nem ájultam el Jeremytől, és nagyon sokáig azt vártam, hogy ő lesz a regény antihőse, de ennél valami sokkal ijesztőbb? borzalmasabb? történt. És Lowen még az után is vele maradt! Sőt! Igen, ez picit nem klappolt nálam, de lehet hogy azért, mert nem vagyok szerelmes típus.

Összességében

Borzongató, ütős regény, aminek abszolút nem az a vége, amit a hasonlóknál várna az ember. Miután befejeztem a regényt csak ültem döbbenten, némán szitkozódva, hogy Colleen Hoover ismét megcsinálta ezt velem: totálisan lesokkolt. Kedvelem az írónő írói stílusát, ahogy a váratlan fordulatokban és drámában gazdag cselekményeit is, csak azt bánom, hogy egyetlen nap alatt az új regényének a végére értem.
Szerettem Lowent, nagyon különleges, bár picit butus főszereplő, de az igazi kedvencem Verity volt, akinek sikerült elérnie, hogy féljek tőle, pedig a regényben egy magatehetetlen, beteg nő! 

Értékelés: 5

AJÁNLÁS? Ha olvasás után fél órával még mindig az állad akarod keresgélni, akkor ez a Te könyved! (...és szerintem Colleen Hoover-rajongói se hagyják ki, hiába nem a tőle megszokott drámai romantikus regény, hanem thriller.)

Kedvcsináló idézetek:
v
   – Állandóan jegyzetelt, ötletelt. Néha szalvétára írta fel a gondolatait, vagy egy vízálló jegyzettömbbe a zuhany alatt – dobja vissza a kis lapokat az asztalra. – Egyszer Crew pelenkájára írta fel a szereplők nevét alkoholos filccel. Az állatkertben voltunk, és nem volt nála papír.
   Jeremy beszéd közben lassan körbejár a helyiségben, mint aki már jó ideje nem tette be ide a lábát.
   – Az egész világ a jegyzetfüzete volt. Semmi sem volt biztonságban körülötte.
v
    Némán léptem ki a rendelőből. Már attól is rettegtem, hogy egy gyerek anyja legyek, hogy szeretnem kell azt az egy valamit, amit Jeremy még nálam is jobban szeret. De amikor megtudtam, hogy ketten vannak odabent, és ráadásul tényleg lányok, hirtelen elöntött a pánik, hogy mostantól a harmadik helyre csúszom vissza Jeremy életében.
   Próbáltam mosolyt erőltetni az arcomra, amikor róluk beszélt. Úgy tettem, mint akit szétvet a boldogság, amikor megsimogatta a hasam, de valójában gyűlöltem, ha csinálta, mert nem nekem szólt, hanem nekik. Már az sem segített volna, ha idő előtt szülöm meg őket, mert így, hogy ketten voltak, még jobban tönkretették a testemet. Minden nap kirázott a hideg a gondolattól, hogy azok ketten ott nőnek bennem, kinyújtják a bőröm, elcsúfítják a mellem, a hasam, és a lábam közti szentélyt, ahová Jeremy esténként imádkozni járt.

v
Sok író szeret testközelbe kerülni az olvasóival, de én irtózom az ilyesmitől. Amilyen gáz alak vagyok, szerintem legtöbben rögtön máglyára vetnék a könyveimet egy személyes találkozó után. Életemben egyszer dedikáltam, és előtte egy hétig nem aludtam. A nagy napon végig annyira féltem, hogy alig bírtam megszólalni. Másnap emailt kaptam az egyik olvasómtól, amiben megírta, hogy hülye, karótnyelt libaként viselkedtem vele, és soha többé nem vesz tőlem semmit.
   Ezért maradok inkább otthon, és csendben írok. Azt hiszem, a regényeimből visszatükröződő személyiségem jóval vonzóbb az igazinál.

vvvvv
Pinterest tábla: Könyvek - Colleen Hoover
VERITY a GoodReads-en.
vvvvv

Ismét a thriller műfajban mutatja meg magát Colleen Hoover, az írónő legújabb könyve, a Verity a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg idén júliusban. Ha szeretnétek Ti is borzongani, tartsatok a turné bloggereivel, hiszen rengeteg értékelést olvashattok Lowen és Jeremy történetéről, extra állomások is lesznek és természetesen a nyereményjáték sem marad el.
  


Nyereményjáték:

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat az írónővel és könyveivel kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén az írónőhöz fog kapcsolódni. Sok sikert!

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

12. Ezt a hónapot minden Colleen rajongó nagyon jól ismeri,
hiszen fontos szerepet kap az egyik könyvében.
A TURNÉ ÁLLOMÁSAI:

07.20. Dreamworld extra
07.21. Hagyjatok! Olvasok! extra
07.22. Readinspo
07.28. Csak olvass!
07.30. Fanni's Library
07.31. Könyvvilág
08.01. Dreamworld



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése