2020. július 28., kedd



Jennifer L. Armentrout: Till Death - Míg ​a halál… | Blogturné Klub ajánló




– Az embereknek ritkán adatik meg egy második esély, Sasha. Nekünk igen, és én nem fogom veszni hagyni.



Fülszöveg:
Tíz év telt el azóta, hogy Sasha Keaton kiszabadult a Vőlegény néven ismert kegyetlen sorozatgyilkos karmaiból, és hogy elhagyta nyugat-virginiai otthonát.
Amikor Sasha tíz év után végül hazatér, hogy segítsen a családi fogadó körül, úgy tűnik, élete kirakósának darabjai végre a helyükre kerülnek. Amikor aztán a lányt ismét veszély fenyegeti, Cole Landis FBI-ügynök is újra felbukkan, és megfogadja, hogy helyrehozza a korábbi hibáját, és ezúttal megvédi őt.
Aztán eltűnik egy nő. Majd még egy, és a Vőlegény szörnytetteinek egyetlen túlélője egyre nyugtalanítóbb üzeneteket kap. Cole sohasem volt képes megbocsátani magának, hogy nem tudta megvédeni Sashát, és mindenre kész, hogy most megtegye. Mert a lány elbűvölő szexissége mögött, amibe tíz éve beleszeretett, acélkemény erő lakozik, és emiatt csak még jobban szereti.
Valaki azonban figyel. Vár. Így Sasha első hibája könnyen az utolsó is lehet.

Könyv információk:

Eredeti mű: Till Death
Eredeti megjelenés éve: 2017

Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · puhatáblás
ISBN: 9789634577263
Fordította: Kádár Pál
Elit start: 2020.08.04
Várható megjelenés: 2020.08.14
(Az értékeléshez olvass tovább!       )
A történetről…

Főszereplőnket, a 29 éves Sasha Keatont 10 évvel regényünk ideje előtt elrabolta a Menyasszonyának a városka sorozatgyilkosa, a Vőlegény! Habár a gyilkos meghalt, a vele töltött idő súlyos traumát okozott a lánynak, így amint tehette elhagyta szülővárosát. Most visszatért, hogy az anyukájával együtt vezesse a Skarlát Cseléd fogadót, ami egy impozáns György-korabeli épület. Sajnos nem csak a régi barátok bukkannak fel, hanem riasztó dolgok is kezdenek történni a nő körül! Nem csak a fogadó körül történnek nem mindennapi dolgok, de az érkezése után nem sokkal be is törik a nő kocsijának az ablakait, hogy a mostanság eltűndező nőkről ne is beszéljünk! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy felbukkan Sasha dögös exe, aki ma már az FBI-nál dolgozik, és aki elhatározza, hogy visszaszerzi a nőt.


Anya szája elvékonyodott, ahogy a konyhába vezető csukott ajtót bámulta.
– Egy részem azt kívánja, bárcsak ne jöttél volna haza.
– Hogy? – horkantam fel.
– Ne értsd félre! – folytatta, és aggódva rám nézett. – De inkább egy évben csak egyszer találkozzunk, minthogy rettegni lássalak, vagy valaki bántson.


Szerintem…

Izgalmas olvasmány, amit nagyon is élevztem annak ellenére, hogy ritkán olvasok romantic suspense regényeket. Már a könyv legelejét is elég parásnak éreztem, ugyanis egyből a titokzatos, ám dühös, haragtól fortyogó gyilkos elméjébe csöppentem, aki épp azt ecsetelte az áldozatának, hogy ami vele fog történni az a hazatérő "lánynak" köszönhető... és a továbbiakban is néha visszatérünk a gyilkoshoz, akiből ömlik a gyűlölet Sasha irányába! Borzongató, ahogy néha pár bekezdés erejéig alámerülünk az elméjébe.

Se Sashát (E/1), se a körülötte lévőket nem mondanám kiemelkedő, élettel teli karaktereknek, bár az izgalmas, ahogy a múltban és a jelenben történő dolgok mind jobban rányomják a bélyegüket a könyv hangulatára. Ahogy halad előre a cselekmény, és egyre több rémisztő dolog történik a Keaton család körül, úgy válik a történet izgalmassá, majd vérfagyasztóvá! Ahogy sejthető az ilyen regények úgy vannak megírva, hogy az olvasó végül mindenkire gyanakodjon a főszereplő körül - én még picit Cole-ra is sandán néztem, pedig elég hamar kiderül, hogy totál odáig van a nőért -, de ez csak hozzátett a thriller alaphangulatához. Alig vártam, hogy kiderüljön, ki a gyilkos, emlékszem, hogy éjszakába nyúlóan olvastam a könyv utolsó harmadát. A legjobban egyébként éppen a regény vége tetszett, mert miután kiderül, hogy ki a gyilkos, totál levetkőzi az addigi stílusát, szinte kibújik a bőréből, és átvedlik egy igazi, vérszomjas pszichopatává! 

A végét leszámítva a történet átlagos thrillernek mondható, habár akadtak benne váratlan fordulatok. Néha sokkolt a Sashával történő dolog, máskor összeszorult a torkom, de olyan is volt, hogy közhelyesnek éreztem a történéseket. Nehezen találom meg az írónővel a hangot, mert hasonló érzéseim voltak a Luxen-sorozatának az olvasása közben is. (Hadd ne mondjam, hogy az író szexjeleneteit továbbra is trének tartom.)


Összességében

Vérfagyasztó, izgalmas és olvasmányos női pszicho-thriller, amit a végéhez közeledve képtelen voltam letenni. A központi karakterek szimpatikusak, bár átlagosak voltak, mégis a gyilkossal foglalkozó részek voltak a kedvenceim! Külön élveztem, hogy néha belepillantottunk az ő szemszögébe is, de Sasha rémálmait a múltbéli történésekről szintén szerettem. (Közben meg fogvacogva azon merengtem, hogy milyen rémes dolgokat kellett kiállnia szegénynek.) 
Én az a típusú olvasó vagyok, aki egy idő után mindenkire gyakanszik, hogy ő a gyilkos, ezért a tettes kiléte nem lepett meg, de az elképesztő volt, amikor kibújt az addigi szerepéből, és átcsapott pszichóba! Előtte is voltak meredek részek - pl.: a nőnek küldött ajándék kicsit sokkolt -, de a végefelé ez a pálfordulás mindent vitt.

Értékelés: 4

Kinek ajánlom?
- Női pszicho-thriller és Jennifer L. Armentrout rajongóknak feltétlenül, de azoknak is, akik szeretnének olvasás közben borzongani! Különösen ajánlom, ha szereted azokat a sztorikat, amelyekben a gyilkos fejébe is bekukkanthat az olvasó!

Kedvcsináló idézetek:

   
– Szeretném, ha megtennél nekem egy szívességet – fordult anyám Mirandához, miközben én felálltam, és a karomra akasztottam a táskám pántját. – Győzd meg valahogy, hogy hívja fel…
   – Anya! – csattantam fel.
 – …Cole-t – fejezte be a mondatot, mintha ott sem lennék. – Mert képtelen vagyok elhinni, hogy bár megvan neki annak a férfinak a telefonszáma, mégsem hajlandó felhívni. 
   Édes jó istenem!
   Miranda szeme felcsillant.
  – Akkor valóban olyan szívdöglesztő volt?
   – Ó, igen! Erős késztetést érzek arra, hogy elvegyem a lányomtól azt a névjegykártyát, és én magam hívjam fel – mondta anyám. – Látnod kellett volna, milyen jót tett neki az idő. A kisfiúból férfi lett.
     Édes. Jó. Istenem.
     Miranda hangosan felnevetett.


   – Meglepetés! – kiáltotta Miranda Locke, és mindkét kezével csápolni kezdett.
  – Jézus ereje, a szívbajt hozod rám! – Az asztalra ejtettem a tollat, és kivágódtam a székből. Átnyúltam az asztal fölött, és vállon csaptam Mirandát. – Mármint szó szerint.
  – Csitulj már! – Vidámság ragyogott Miranda sötétbarna szemében, és átdobta a vállán vékony, hosszú copfját. – Amúgy most kéne megölelned, hiszen nagyon szeretsz, és hiányoztam, igaz?
   – Csak azért nem döflek le ezzel a tollal. 


   – Falat húztál magad köré. Vágom. Meg is értem, hogy miért, és lefogadom, hogy ezért nem volt egyetlen komoly kapcsolatod sem az elmúlt tíz évben. És ezt is megértem. – Maga felé húzta a fejemet, és már az ajkamon éreztem a leheletét. – De én nem valami random pasi vagyok, akivel csak most futottál össze. Nem olyasvalaki vagyok, akinek fogalma sincs arról, hogy mi rejtőzik benned, és hogy érdemes áttörni azokat a falakat körülötted.
   Édes jó istenem!


◈ ◈ ◈ ◈ ◈
Till Death borítók a GoodReadsen
◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Sasha Keaton tíz évvel azután, hogy kiszabadult a Vőlegény nevű sorozatgyilkos fogságából, úgy dönt, hogy hazatér a családi fogadójukba édesanyjához. Sajnos nem sokkal megérkezése után furcsa, ijesztő dolgok kezdenek történni körülötte - talán ismét veszélybe került az élete? Szerencséjére felbukkan valaki a múltból, aki megfogadta, hogy ezúttal megvédi őt, ha már tíz éve nem sikerült neki. Vajon Cole Landis FBI ügynöknek sikerül betartania a fogadalmát? 
Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Míg a halál... egy példányát!


Nyereményjáték:

Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek a Könyvmolyképző Kiadó Kristály Pöttyös könyveit! Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, ami a kiadói sorozat egyik könyvéből származik, és a feladatotok az lesz, hogy írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő soraiba azoknak a könyveknek a címét, amelyekből idéztünk.

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

„Sokak számára elképzelhetetlen lett volna, hogy igazságügyi orvosszakértőként dolgozzanak. Schwartzman számára viszont ez volt az egyetlen opció. Mások azért mentek orvosnak, hogy hőstetteket hajthassanak végre – betegségeket gyógyítsanak, életeket mentsenek. Az igazságügyi orvostanban nem voltak hőstettek, csak megválaszolatlan kérdések.”
BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

07/30 - Sorok között
08/01 - Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
08/03 - Fanni's Library
08/05 - Olvasónapló
08/07 - Sorok között (Borítótervek)
08/09 - Könyv és más
08/11 - Dreamworld (Idézetek)
08/13 - Dreamworld


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése