2020. szeptember 23., szerda



Szeptemberi megjelenések, amikre szemet vetettem...


  

 

Kiadó szerint:

Agave Könyvek, Álomgyár, Bookline Könyvek, Ciceró, Édesvíz, Európa, Fumax, General Press, HVG Könyvek, Könyvmolyképző, Libri, Maxim, Menő Könyvek, Pagony, Scolar, Twister Media

 

 

Ahogy ígértem, máris itt az összes olyan szeptemberi megjelenés, amik láttán felcsillant a szemem. Mivel még ma is bővült a lista legalább 5 könyvvel - kicsit megkavarta a megjelenési dátumokat az elhalasztott, majd el is maradó Könyvhét -, előfordulhat, hogy a következő havi adagba is átcsúszik pár szeptemberi megjelenés, amire később figyeltem fel. 

FIGYELEM!

Ahogy ezt mindig megírom, ez poszt nem az összes megjelenést tartalmazza, hanem csak azokat a könyveket, amelyek megtetszettek nekem a havi megjelenések közül. A szeptemberiek közül még egyet se olvastam, de néhányról hamarosan olvashatjátok az ajánlómat. ;)

vvvvv

Szeptember

 



Tarja Kauppinen: A nép igazsága

Címke: fantasy, fekete humor, humoros, kalandregény, társadalomkritika

(Twister Media)

Fülszöveg:

Havasfelföld ​a fertő és a métely világa, alantas, szentségtelen vidék. Csak a legmegátalkodottabbak maradhatnak életben itt, s Leiden nem tartozik közéjük, így hát menti az irháját. Bár ne tenné…

Hősünk a frontra kerülve egykettőre ráeszmél, hogy mindennél van rosszabb. Hogy a könyörtelen valóság gyakran felülmúlja a képzeletet is, s hogy a sors a héroszok szerepét sem mindig a legrátermettebbekre osztja.

Karcos humorú szatíra egy idegen, mégis ismerős világban, mely maró gúnnyal világít rá az emberi természet fonákságaira. Pszeudotörténelmi drogtúra lelkünk legmélyebb bugyraiba. Spirituszmámoros ámokfutás a nihilbe. Egy száraz, sötét kacaj. (...)




Jason Segel – Kirsten Miller: Otherworld

Címke: YA/ifjúsági, sci-fi, virtuális valóság

(Maxim)

Fülszöveg:

Másvilág ​szinte észrevétlenül ejt csapdába. Olyan élvezetekben részesít, amelyekben nem lehet részünk a való életben, vagy mert nem megengedettek, tiltottak, vagy azért, mert nincs merszünk a kipróbálásukhoz. Aki egyszer ebbe belekóstolt, soha többé nem akar lemondani róla. Itt nincsenek korlátok, megszorítások. A játékba belépő valamennyi érzékszervét elárasztják az addig elvetendő ingerek: lát, hall, tapint, szagol és ízlel. Itt nincsenek törvények, megszegni való szabályok. Ezért ejt rabul és tesz megszállottá a Másvilág nevű virtuális valóság. És aki egyszer megízleli, nem akarja majd abbahagyni, mert ez egy tökéletes világ! A tizennyolc éves Simon azonban rájön, hogy egyeseknek valójában ez a vég.




Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie

Címke: életmód, önfejlesztés, önsegítő 

(Bookline Könyvek)

Fülszöveg:

Életünknek minden pillanata egyszeri és megismételhetetlen. A japán icsigo-icsie annak művészete, hogyan hozhatjuk ki minden pillanatból a legtöbbet.

A japán teaszertartáshoz kapcsolódó icsige-icsie a jelen pillanat teljes átélését szolgálja. Segít értékelni a mulandó szépséget; megtanít, hogy mind az öt érzékszervünk segítségével miként horgonyozhatunk le a jelenben, s miként zárhatjuk ki a félelmet, a bánatot, a haragot és más negatív érzelmeket, amelyeket a múltra vagy a jövőre figyelés táplál. Az icsigo-icsiét gyakorolva észrevehetjük a véletlenek varázsát, s ezáltal értelmet adhatunk életünk egymástól független eseményeinek.

Mindenkinek a kezében ott lehet a kulcs, amely kinyithatja a kaput a mások iránti figyelem, a harmónia és az élet szeretete előtt. Ez a kulcs az icsigo-icsie.




Morgan Matson: Save the date – A nagy nagy nap

Címke: .YA/ifjúsági, romantikus

(Maxim)

Fülszöveg:

Charlie Grant nővére a hétvégén megy férjhez családi otthonukban, és a lány alig várja – évek óta először mint a négy idősebb testvére egy tető alatt lesz. Charlie kétségbeesestten reméli, hogy eltölthetnek még egy tökéletes, utolsó hétvégét együtt, mielőtt még a ház új tulajhoz kerülne. A hely újra viccektől, játékoktől és nevetéstől visszhangzik majd. Neki pedig épp döntenie kell, hogy melyik fősülira jelentkezzen, plusz újra találkozhat régi szerelmével, Jesse Fosterrel, szóval alig várja a hétvégét, annyi izgalom lesz. Arra akar koncentrálni, hogy minden tökéletes legyen.

Hogy mi itt a gond? Egy van csak igazából: egyre jobban úgy tűnik, hogy az egész hétvége totál katasztrófa lesz.



.

Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt

Címke: horror, sci-fi, űrutazás

(Európa)

Fülszöveg:

Kira Navárez mindig is új életformák felfedezéséről álmodozott. De most egy rémálomban ébredt.

Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja.




Susanna Clarke: Piranesi

Címke: fantasy, gótikus irodalom, rejtély, weird fiction

(Agave Könyvek)

Fülszöveg:

Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik. Élete a ház felfedezéséről szól.

Rajta kívül még egy ember él a házban, a Másik nevű férfi, aki hetente kétszer meglátogatja Piranesit, hogy a segítségével a Nagy és Titkos Tudás nyomára bukkanjon. De kutatásai során Piranesi bizonyítékot talál egy harmadik személy létezésére is, és egy szörnyű titokra kezd fény derülni, mely a Piranesi által ismert világon túlra nyit kaput.




Lichter Péter: Steven Spielberg filmjei

Címke: filmkönyv, filmművészet, filmtörténet

(Scolar)

Fülszöveg:

Steven ​Spielberg nem véletlenül vált a filmtörténet egyik legsikeresebb rendezőjévé: ösztönös stílusérzékével már pályafutása kezdetén hátborzongató hatékonysággal tudta nézőit a moziszékekbe szegezni. A hetvenes évek óta generációk nőttek fel a filmjein izgulva: A cápa, az E. T., a Jurassic Park, a Ryan közlegény megmentése vagy a Különvélemény hatása máig nem fakult meg, a rendező legtöbb munkája akárhányszor újranézhető. Ez a könyv magyar nyelven először elemzi átfogóan Spielberg eddigi életművet: az olvasmányos, gyakran személyes hangvételű esszék elsősorban a filmek gyártástörténetére és stílusára fókuszálnak, de a rendező életútja is gyakran visszaköszön bennük.




Nathan Ballingrud: Szörnyvidék

Címke: dark fantasy, horror, misztikus, novelláskötet, weird fiction

(Agave Könyvek)

Fülszöveg:

Nathan ​Ballingrud első novelláskötete az emberi psziché sötét zugaiba invitálja az olvasót, egyszerre felvillanyozó és megrázó élmény. A történetek szörnyekről szólnak: igaziakról és a képzelet szülötteiről, a bennünk létezőkről és a külvilágban jelen lévőkről. Néha szülők, máskor szeretők arcát viselik, vagy éppen a miénket. Olykor a szeretet hajtja őket a legvégsőkig, hogy megváltást nyerjenek, vagy valami örökre eltörjön bennük. Mindannyian a legmagányosabb pillanatukból próbálnak menekülni, hol saját maguk, hol valami más borzasztó dolog elől.




Kiersten White: And I Darken – Lada Dracul: Egy sötét lélek

Címke: YA/ifjúsági, LMBTQ, romantikus

(Könyvmolyképző)

Fülszöveg:

Milyen ​lett volna Drakula, ha nőnek születik?

Egy hercegnőtől senki nem vár kíméletlenséget, Lada Dracul mégis ezt nyújtja. A lányt szelíd természetű öccsével együtt elszakították szülőföldjétől, Havasalföldtől, apjuk elhagyta őket, így a török szultán udvarában nevelkedve megtanulja, hogy a túlélés záloga a kíméletlenség. Öccsével, Raduval együtt játékszerek csupán egy gonosz játszmában, és egy láthatatlan kard függ egy hajszálon a fejük felett. Származásuk különlegessé teszi őket, de emiatt célpontul is szolgálnak. (...)




Vera Brosgol: Ánya kísértete

Címke: fantasy, graphic novel, ifjúsági, képregény, kísértettörténet, paranormális

(Ciceró)

Fülszöveg:

Ánya sok mindenre számított, mit találhat egy kiszáradt kút mélyén, de egy új barát nem jutott volna eszébe. Különösen nem egy olyan új barát, aki egy évszázada halott. Belezuhanni egy kútba önmagában is balszerencse, de Ánya élete sem fenékig tejfel. Cikinek érzi a családját, elégedetlen a testével, és már szinte le is mondott arról, hogy beilleszkedjen az iskolában. Pont egy új barátra van szüksége – még akkor is, ha az halott.

Ánya új barinője azonban véresen komolyan gondolja, hogy örökre barátok lesznek…





Danny Fingeroth: A hihetetlen Stan Lee

Címke: életrajz, képregény

(HVG Könyvek)

Fülszöveg:

STAN LEE minden idők leghíresebb és legsikeresebb amerikai képregényalkotója volt, fantasztikus karrierjét azonban konfliktusok és ellentmondások jellemezték. Tényleg ő lett volna a legkreatívabb elme? Vagy csak szerencsés és nem különösebben tehetséges potyautas volt, aki ahhoz értett, hogy jól helyezkedjen és lenyúlja mások ötleteit? Vagy valami egészen másról szólna a történet? (...)




Penelope Bloom: Her Muffin – Felfalnám

Címke: chick lit, erotikus, humoros, romantikus 

(Maxim)

Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​dögös, új főnök szexi testtel és isteni muffinokkal.

Aki ráadásul a középsulis szerelmem.

És nem emlékszik rám.

Ugyan mi gond lehet?

Persze azon kívül, hogy őt látva alig bírom a bugyimban tartani a saját muffinomat, pedig pár hónap múlva fel kell pattannom egy repülőre, hogy Párizsba utazzak egy művészeti suliba, ahol végre valóra válhatnak az álmaim, amikre igazán, hosszú-hosszú évek óta vágyom. Nem hagyhatom, hogy egy pasi keresztbe tegyen ennek. Szerencsére csak egy gyors munkát kaptam tőle, pár dekorcuccot kell csinálnom egy nagy halloweenbulira. (...)




Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója

Címke: boszorkány, graphic novel, ifjúsági, mágia

(Maxim)

Fülszöveg:

A VARÁZSLAT NEHEZEBB, MINT AMILYENNEK LÁTSZIK.

A tizenhárom éves Luna Hush imád mindent, ami boszorkányos. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a boszorkányság a valóságban nem olyan, mint a filmeken, könyvekben vagy kísérteties történetekben. Amikor néhány nyolcadikos gyerek piszkálni próbálja halloweenkor, valami nagyon furcsa dolog történik. Kiderül, hogy a Massachusetts állambeli Kramerville-ben évszázados boszorkánydráma játszódik. És a meglepetés: Luna családja van az egész középpontjában. Amikor a lány ereje megmutatkozik, a dolgok teljesen elszabadulnak. Befogad egy beszélő macskát, belép egy varázsnaplóba, és rejtett világot tár fel. Nemzedékekkel korábbi titkok tárulnak fel, ahogy Luna feltárja a város, családja és önmaga bonyolult örökségét.




Neal Stephenson: Snow Crash

Címke: cyberpunk, disztópia, sci-fi, szatíra, társadalomkritika, virtuális valóság

(Fumax)

Fülszöveg:

Hiro ​Protagonist a Valóságban csak egy nyamvadt pizzafutár a CosaNostra Inc.-nél, a jövő háromdimenziós internetjében, a Metaverzumban viszont digitális szamuráj félisten. Amikor felbukkan a Snow Crash, egy új felkapott cyberdrog, Hiro is nyomozásba kezd, ugyanis arra gyanakszik, hogy ez a szer sokkal több, mint aminek látszik. Y. T.-vel, a kiskorú deszkás lánnyal az oldalán neonfényből és adatokból szőtt utcákon át követi az infokalipszis lovasának nyomait. A visszaszámlálás megkezdődött. A Snow Crash egy fergeteges, hagymázas hajsza egy bizarr és abszurd, mégis kísértetiesen ismerős jövőben.




Amy Harmon: Csak a szél tudja

Címke: időutazás, Írország, romantikus, történelmi romantikus

(Libri)

Fülszöveg:

Anne ​Gallagher fájdalmas kötelességének tesz eleget. Írországba tart, hogy imádott nagyapja hamvait ott helyezze végső nyugalomra. Anne-t kislányként elbűvölték a nagypapa történetei az óhazáról, ahol most szinte beszippantják az emlékek, és visszarepítik az időben.

1921-ben Írország véres testvérháború felé sodródik. Amikor Anne feleszmél, sérült, zavart, és nem tudja, hol van, mégis biztonságban érzi magát dr. Thomas Smith védőszárnyai alatt, aki egy furcsamód ismerős fiú gyámja. Összetévesztik a fiú rég eltűnt anyjával, és Anne elfogadja új személyiségét, mert meggyőződése, hogy az asszony eltűnése összefügg vele. Ahogy egyre nő az országban a feszültség, Thomas csatlakozik a függetlenségért vívott harchoz, és Anne-t is magával sodorja a történelem vihara. Válaszút előtt áll: lemondjon-e korábbi életéről a szerelemért, amelyről nem hitte, hogy valaha is rátalál?




Paola Peretti: Én és a cseresznyefa

Címke: gyermek- és ifjúsági, vakság

(Maxim)

Fülszöveg:

Mafalda ​kilenc éves, nagy, vastag, sárga keretes szemüveget visel, és kívülről fújja Italo Calvino művét, A fára mászó báró kalandjait. Elszökik a tanárai elől, és felmászik az iskola bejáratánál álló cseresznyefára Ottimóval, hűséges, tarka macskájával együtt, aki mindenhová követi. Arról álmodozik, hogy egyszer majd felköltözik erre a fára, ám néhány hónap múlva nem fogja már látni, mert a szeme fénye napról napra kihunyóban van: lassacskán megvakul. Kíváncsi kislány, és megrémíti az a gondolat, hogy sötétben fog maradni, ezért naplót vezet, amelyben feljegyzi azokat a dolgokat, amelyeket már nem fog tudni többé csinálni, mint például megszámolni a csillagokat vagy épp focizni Filippóval, az iskola legrosszabb gyerekével, aki csak vele hajlandó szóba állni.  (...)




Summer Rayne Oakes: Barátom, a filodendron

Címke: életmód, növényápolás, növényvilág

(Bookline Könyvek)

Fülszöveg:

Summer Rayne Oakes BARÁTOM, A FILODENDRON című könyve hiánypótló és egészen különleges kötet: nemcsak praktikus gyakorlati információkkal és tanácsokkal lát el bennünket, de újfajta szemléletmódot is képvisel. Útmutatásait követve megtanulhatjuk a növények nézőpontjából szemlélni a világot, modern fogyasztói igényeinket pedig fenntarthatóbbakkal cserélhetjük fel. A jutalmunk zöldellő kert, otthon, és egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet.




Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra

Címke: romantikus, chick lit

(General Press)

Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Evie Summersnek a munkája az élete. Épp ezért igencsak felzaklatja, amikor kiderül, hogy egyhamar búcsút mondhat az állásának, hacsak nem sikerül rávennie az ügynökség legfontosabb és legnehezebben kezelhető ügyfelét, Ezra Chestert, hogy fejezze be egy hollywoodi romantikus vígjáték forgatókönyvét. A gond csak az, hogy Ezra még el sem kezdett rajta dolgozni…

Az alkotói válságba került férfi csak akkor hajlandó nekilátni az írásnak, ha az egyedülálló Evie bebizonyítja, hogy szerelembe lehet esni úgy, ahogy a filmekben. Az online társkeresést elfelejtheti; Evie csak úgy ismerkedhet össze valakivel, ahogy Harry megismerkedett Sallyvel, vagy Hugh Grant… sokakkal. Evie elszántan lát neki a feladatnak, és egyik vicces romkomjelenetből a másikba kerül. De vajon lehet olyan az élet, mint a mozikban?




Helen Russell: Boldogságatlasz

Címke: önsegítő

(HVG Könyvek)

Fülszöveg:

Állandóan gürcölsz, nincs időd magadra, és még csak nem is élvezed a munkádat?

A dán arbejdsglæde alkalmazásával találd meg az egyensúlyt és a boldogságot mind az életedben, mind a hivatásodban. Nem tudod pontosan, mi az életed célja?

A kínai hszing-fu segítségével te is megtapasztalhatod a spirituálisan gazdag, békés, kielégítő élethez szükséges, elegendő boldogságot. Még mindig nem egészen érted, mi is a boldog élet titka?

Talán a bhutáni „bruttó nemzeti boldogság” közelebb visz az igazsághoz: védd a természetet, ápold a testi-lelki egészségedet, és ne feledd, hogy a boldogsághoz nem vezet út, a boldogság maga az út.




Anthony Williams: Tisztulj és gyógyulj

Címke: életmód

(Édesvíz)

Fülszöveg:

Anthony William, New York Times sikerlistás szerző könyvében minden benne van, amit a tisztítókúráról tudnod kell, hogy átformálhasd az egészségedet – és az életedet.

Ha úgy gondolod, hogy semmilyen tisztítókúrára nincs szükséged – ha biztosra veszed, hogy a te szervezetben nem bújhatnak meg méreganyagok – gondold át még egyszer! A mai világban már a születésünk előtt megjelennek az egészségünket fenyegető mérgek és kórokozók, hogy aztán folyamatosan hátráltassanak továbbra is, amikor a mindennapi életünk során találkozunk velük. (...)




Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

Címke: romantikus, adaptáció, YA

(Menő Könyvek)

Fülszöveg:

A ​KÖNYVEKBEN ANNYIVAL JOBB PASIK VANNAK.

Legalábbis Merrilee Campbell szerint, akinek meggyőződése, hogy a való életben már nem létezik lovagiasság, és hogy mi sem lehetne romantikusabb annál, mint hogy talál végre egy olyan fiút, aki pont úgy imádja őt, mint a klasszikus szerelmi történetek hősei a hősnőiket. Barátnőjével, Elizával, és a húgával, Roryval új diákként érkeznek szeptemberben a Reginald R. Hero gimnáziumba, ahol minden fiú olyan, mintha egyenesen egy szerelmes regény lapjai közül lépett volna elő. Merri bármerre is néz, mindenhol egy kiköpött Rómeó jön vele szembe.

Így, amikor a titokzatos Monroe Stratford próbálja meghódítani, Merri azonnal úgy érzi, hogy ő Júlia. (...)




Tamsyn Muir: Gideon, a Kilencedik

Címke: fantasy, horror, humoros, LMBTQ, űropera 

(Fumax)

Fülszöveg:

A ​Császárnak nekromanták kellenek.

A Kilencedik Ház halottidéző hercegnőjének pedig egy rettenthetetlen kardforgató.

Gideonnak van egy jó kardja, pár izgi szexlapja, meg a hócipője, ami megtelt már az élőholt rendek baromságaival.

A lovaglány ugyanis eddigi életét halottimádó apácák, csontvázszolgák és ősöreg szektások között töltötte, így bármire hajlandó lenne, hogy végre kiszabadulhasson a rendház szolgaságából és beállhasson a Dominicus naprendszer Császárának fényes seregébe. Úrnője és egyben gyermekkorának megkeserítője azonban csak egyetlen feltétellel hajlandó útjára engedni… (...)




Kendall Ryan: Szexi szelfi

Címke: humoros romantikus

(Álomgyár)

Fülszöveg:

Téves üzenet még nem ment ennyire jó helyre

Az egész egy szexi szelfivel kezdődött… amit rossz telefonszámra küldtem el. Hupsz. Pedig nem vagyok nagy játékos a netes ismerkedésben, és nem is küldtem korábban szexi fotót magamról senkinek, még teljes alakosat se, nemhogy arról a bizonyos testrészemről…

Az egész egy hülye fogadással kezdődött egy lánnyal, aki hamis telefonszámot adott meg nekem. Így nem éreztem rosszul magam, amikor az érdeklődésem hirtelen másvalaki felé irányult – a tüzes és éles nyelvű Peyton felé, akinél a szelfi landolt, és akivel végül egész este üzengettünk egymásnak. (...)




Neil Gaiman: Smaragdzöld tanulmány

Címke: fantasy, horror, graphic novel

(Fumax)

Fülszöveg:

Neil Gaiman (Sandman, Amerikai istenek) New York Times bestseller--szerző Hugo-díjat nyert novellájának képregény-adaptációja az Eisner-díjas Rafael Albuquerque rajzaival jelenik meg! A természetfeletti bűnügyi történet Sherlock Holmes világát vegyíti össze a lovecrafti Cthulhu-mítosszal. Egy rémséges gyilkosság történik, amelyet korának legbriliánsabb detektívje és hű társa igyekszik felderíteni. A bonyolult és szövevényes ügy Whitechapel nyomornegyedétől egészen a Viktória királynőpalotájáig vezeti a Baker Street-i nyomozókat, akik fokozatosan döbbennek rá, hogy a válaszok talán nem is Londonban, hanem a kozmikus rettenet világában várnak rájuk.




Mark Millar – Matthew Vaughn: Kingsman – A titkos szolgálat

Címke: filmadaptáció, képregény

(Fumax)

Fülszöveg:

Szupersztárokat rabolnak el szerte a világon, mindenféle magyarázat nélkül. A szuperkém Jack London kezd el dolgozni az ügyön.

Jacknek mindene megvan: kalandok, nők, pénz. Ám a ragyogó felszín alatt maga is problémákkal küzd: a részeges pasijával állami segélyen tengődő, lecsúszott nővérének kezelhetetlenné vált fia, Gary rossz társaságba keveredett, és félő, hogy élete végleg kisiklik. Csak Jack mentheti meg unokaöccsét a börtöntől. (...)




Josh Malerman: Malorie

Címke: misztikus, horror, pszicho-thriller

(Fumax)  /Az első részéről írtam!/

Fülszöveg:

Húsz ​évvel az után, hogy Malorie és gyermekei biztonságba jutottak a folyón át, még mindig egyedül a szemfedő védi meg őket az őrülettől. Még mindig ott ólálkodnak körülöttük a lények, amikre, ha egyetlen pillantást is vet valaki, azon visszafordíthatatlanul elhatalmasodik a téboly és az erőszak.

Továbbra sincs magyarázat, menekvés vagy megoldás. Malorie csak annyit tehet, hogy életben marad – és vasakarattal örökíti át ugyanezt az élni akarást a gyermekeire. (...)




Josh Malerman: Vizsgálat

Címke: misztikus, horror, thriller

(Fumax)

Fülszöveg:

Ha folyamatosan a mumussal rémisztgetnek, vajon nem válsz te magad is mumussá?

J egy erdő mélyén megbúvó intézetben tanul, elzárva a külvilágtól. Ő csak egy a huszonhat fiú közül, akik mind apjukként tekintenek az iskola rejtélyes alapítójára. A diákoknak nincs családja, csodagyereknek nevelik őket, de az intézményen kívüli világ létezését bármi áron eltitkolják előlük. De J gyanítja, hogy valami rejtőzik a vadonban, túl a fenyvesen, és kínzó kérdések fogalmazódnak meg benne: mi a hely valódi célja? Miért nem hagyhatják el a diákok soha? Miket titkol előttük az apjuk? Milyen borzalmak várnak arra, akit „sarokba állítanak”? És vajon mi születik meg az elnyomott gyerekekben a bezártság, a titkok, a vasszigor és a fenyegetettség fojtó légkörében?




Warren Ellis: Transmetropolitan – A teljes gyűjtemény 1.

Címke: cyberpunk, képregény

(Fumax)

Fülszöveg:

Spider Jerusalem, a legendás hírű és kolosszális sikereket elért, végletekig cinikus újságíró évekkel ezelőtt önkéntes száműzetésbe vonult, hogy megszabadulhasson a Várostól. Sorsa azonban így is utoléri: vissza kell térnie a gyűlölt metropoliszba, a munkahelyre, amit ki nem állhat. A Szó újságírójaként féktelen haraggal támadja a társadalom fonákságait, és semmi sem szent előtte. Senki sincs biztonságban, bárki és bármi a céltáblájává válhat. Azonban a láthatáron sötét fellegek gyülekeznek: közeleg az elnökválasztás, Spider pedig eltökéli, ha a fene fenét eszik is, minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt bevet egy igazságosabb világrendért. És némelyik eszköz még a legkeményebb akcióhősöket is elborzasztaná.




Jennifer Chambliss Bertman: A feltörhetetlen kód

Címke: kaland

(Pagony) /Az első részéről írtam!/

Fülszöveg:

Emily szülei végül úgy döntöttek, hogy a család San Franciscóban marad, így Emily és új barátja, James tovább folytathatják a könyvvadászatot. De minden megváltozik, miután megszereznek egy kódolt üzenetet, amit a tanáruknak, Mr. Quislingnek címeztek. A két gyerekben felébred a kíváncsiság, és nekilátnak, hogy kiderítsék, mi köze van a Niantic nevű hajónak, a rejtélyes tűzeseteknek, a Mark Twain köteteknek és Mr. Quislingnek a titokzatos, feltörhetetlen kódhoz.

 

vvvvv

Köszönöm a figyelmet! Jó olvasást!

A borítók a könyvek borítói. Az Érdekel és Megjelenik táblán gyűjtöm őket.

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése