2020. október 31., szombat



Boszorkányos könyv- és filmajánló és egy BookTag | Halloween a Blogturné Klubbal

 

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján!

Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!


  

⇩⇩⇩   A bejegyzésemhez olvass tovább...    ⇩⇩⇩ 

HALLOWEEN-I BOOK TAG

 

Csokit vagy csalunk - Egy cuki és egy szélhámos karakter


 
Cuki: Simon Spier (Simon és a Homo sapiens-lobbi)

Szélhámos: Coriolanus Snow (Énekesmadarak és kígyók balladája)

 

Halloweeni jelmez - Egy karakter, akinek szívesen a bőrébe bújnál egy éjszakára



 

Boszorkány - Egy könyv, aminek a címében szerepel a boszorkány szó



 

Fekete - Egy könyv, aminek fekete a borítója



 

Múmia - Egy könyv, ami korábban jelent meg, mint ahogy megszülettél


 

Vámpír - Egy karakter, akinek a halála miatt vérzett a nyakad szíved



 

Zombi - Egy könyv, ami miatt sokáig fennmaradtál és egész éjjel olvastál



 

Halloweeni tök - Egy szereplő, aki szerinted annyira nagyképű, hogy faragnál az arcából


By arz28 on Insta

 

BOSZORKÁNYOS KÖNYVEK

 

1) Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója: Nagyon friss olvasmány, és ráadásul tökéletesen időzítve, ugyanis a történet kezdetén is épp Halloweenra öltözik be a főszereplő, Luna. Mi másnak, mint boszinak? És akkor még nem is sejti, mennyire találó a jelmeze... 


2) Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott: Az elejétől a végéig imádtam olvasni. Igazi mese – olyan, amilyet régen olvastam, és amilyet bármikor tudnék. Szívet melengető, érdekfeszítő és olyan megható, hogy én bizony sírtam a végén….


3) Virág Emília: Boszorkányszelídítő: Senkit ne zavarjon meg, hogy ez egy trilógia második része, ugyanis önálló regényként is olvasható. Főszereplőnk átlag emberként egy lidérccel és egy boszorkánnyal indul el élete egyik legnagyobb kalandjára. Élvezetes, és épp olyan elborult, kalandos, mint az írónő többi irománya!


 

4) Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája: Nekem tetszett, szeretem az egyszerre kemény, egyszerre tanulságos modern tündérmeséket! Ráadásul érdekes, hogy mennyire új módon nyúl a mesékben megszokott dolgokhoz, és ezek által mennyire máshogy alakul egy-egy karakter várható fejlődése.


 

5) Ecsédi Orsolya: Banyavész: Nagyon ajánlom, mert ez egy üdítő és szórakoztató olvasmány kicsiknek is, nagyoknak is. Lehet, hogy leesett volna az állam annak idején, amikor egyik-másik rémesebb tanárról kiderül, hogy boszorkány vagy rá kell döbbennem, hogy az aluljáróban egy gonosz varázsló él! :D

 

BOSZORKÁNYOS FILMEK/SOROZATOK

 

1) Amerikai Horror Story: COVEN: A 3. évad egy boszorkányokból álló csapatot követ napjainkban és az 1830-as években. A történet a boszorkányokról, boszorkányságról, elnyomásról és a rasszizmusról szól. Én az összes AHS évadot szerettem (többnyire), de ez az egyik legjobb volt. FELNŐTTEKNEK!

 

2) Londoni rémtörténetek: A Penny Dreadful története új köntösben, a viktoriánus London legsötétebb bugyraiban tárja elő a horror nagyjainak eredettörténeteit. Az egyik központi szereplő egy boszorkány, de a történetben felbukkan például Dr. Frankenstein, Dorian Gray és Dracula is. Kicsit beteg, de haláli sorozat, érik az újranézése. FELNŐTTEKNEK!

 

3) Átkozott boszorkák: Ismét az egyik fiatalkori kedvencem. Nagyon szerettem a boszorkányos sztorikat már régen is, és talán ezt a filmet néztem meg legtöbbször. Picit ijesztő, de szívhez szóló és szórakoztató. Sandra Bullock és Nicole Kidman fantasztikusak benne. (Van könyv is belőle, de még nem olvastam.)

 

4) Kiki – A boszorkányfutár: Az anime műfaj kedvelőinek igazi kötelező darab, Miyazaki Hayao egyik csodás alkotása. Fekete macska, seprűn lovaglás, fiatal boszorkány, aki a saját lábára áll – igazi cukiság. 


BOSZORKÁNYOS KÖNYVEK ÉS ADAPTÁCIÓK

 

1) J. K. Rowling: Harry Potter: Azt hiszem, várható volt, hogy az egyik ajánlottam a kedvenc sorozatom. Legyen szó akár a könyvekről, akár a filmekről, akár a Legendás állatok sztorikról: nekem minden jöhet JKR Varázsvlágából! / MOLY & SNITT /

 

2) Sabrina hátborzongató kalandjai: Habár olvastam a könyvet is, nálam mégis a tévésorozat vitte a prímet! / MOLY & SNITT /

 

3) A vándorló palota:  Fantasztikus élmény volt elolvasni Diana Wynne Jones 1986-ban írt remekművét még akkor is, ha teljesen más élményt nyújt, mint az animált verzió. Sophie sokkal szerethetőbb, Howl sokkal összetettebb – és úgy általában sokrétűbb a sztori! Az anime verzió pedig gyönyörű és roppant izgalmas./ MOLY & SNITT /

 

4) Csillagpor: Eléggé eltér egymástól a film és a könyv, de mindkettő csodás a maga nemében. Neil Gaiman imádók előnyben! / MOLY & SNITT /

 

5) Matilda: A film gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, de csak néhány éve jutottam el odáig, hogy elolvassam a könyvet is. Eltérő, de imádnivaló az is. / MOLY & SNITT /

 

6) A varázslók: Azon ritka olvasók egyike vagyok, akik totál odáig voltak a könyvért… és épp emiatt eléggé meglepett, hogy mennyire más a sorozat, de annyira belezúgtam a castingba és a sztoriba, hogy a tévésorozat beelőzte a könyvet a szívemben. / MOLY & SNITT + extra ajánló / 


 

Nyereményjáték:

 

Csokit vagy csalunk! Játékunk során virtuális csokivadászatra invitálunk benneteket. Ehhez mérten a turné minden állomásán olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, hogy valóban valamilyen csokival kínálunk benneteket, vagy csalunk. Csokinak számít minden szilárd halmazállapotú, ehető édesség, csalásnak pedig a hasonlatok, valamint a folyadékok. Ha úgy vélitek, csalunk, ezt a szót írjátok a Rafflecopter megfelelő sorába, ha pedig valódi finomságra bukkannátok, a csoki szót.

 

Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.

 

 

„Amikor leültünk, Roman kivette a cukorkát a zsebéből.

Jól ismert.

Legalábbis azt hittem, míg csokival bevont mazsolát nem szórt a kezembe.

– Új vagy itt? – kérdeztem, és undorodva néztem az apró golyócskákat.

– Nem volt M&M’s-ük – mentegetőzött.

– Ami azt jelenti, hogy helyettesítőnek csokival bevont mazsolát veszel? Mindenki tudja, hogy a csokival bevont mandula lehet az egyetlen, amivel az M&M helyettesíthető.”

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSOK:

[Blogturné Klub]

09:00 Booktastic Boglinc - Könyvjelzők

10:00 Deszy könyvajánlója - Vajsör & lávasüti

11.00 Utószó - Tökfaragás

13:00 Hagyjatok! Olvasok! - Boszorkányos könyv- és filmajánló

14:00 Könyvvilág - Madarak a dobozban

15:00 Olvasónapló - Baljós hangulatú gyerekkönyvek

16:00 Könyv és más - Társasjátékok

18:00 Dreamworld - DIY

19:00 Csak olvass! - Szemgolyós muffin

20:00 Fanni’s Library - Top 5 vámpíros könyv

21:00 Veronika’s Reader Feeder - Sütőtökös pite

  

vvvvv

HAPPY HALLOWEEN!

vvvvv



 

Hasonló bejegyzések: ünnepi poszt, blogturneklub, BTKextra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése