2021. július 2., péntek



Vi Keeland - Penelope Ward: Rebel Heart - Lázadó szív (The Rush 2.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

A látvány, ahogy ez az erős, tetovált görög isten egy kisbabát ringat, a legszebb és a legkeserédesebb dolog, aminek valaha is a tanúja voltam.

Jaj, Rush! Végem van tőled.

 




Rush és Gia története folytatódik a

Rebel Heir – Lázadó örökös

érdekfeszítő lezárása után.

 

Hogyan szúrj el egy szuper nyarat a Hampton-vidéken:

Feküdj le a főnököddel. Pipa.

Verd el az összes pénzed egy albérletre,

amit nem engedhetnél meg magadnak. Pipa.

 

Hogyan hagyd ott nyár végén azt a férfit, akibe beleszerettél:

…Majd szólok, ha rájöttem.

Vagy legalábbis úgy tűnik.

 

Folytasd a történetet

az akció, a dráma és a feszültség kellős közepén!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Rebel Heart

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

280 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789632451947 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Rush Duet:

1. Lázadó örökös

2. Lázadó szív

 

(befejezett)

 

WEBSHOP 

BELEOLVASÓ 

MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem…

 

Történetünk ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, ezért a két rövidke rész akár lehetett volna egy nagyobb lélegzetvételű romantikus is részemről. (Persze a borítók rajongói nyilván a nyakamnak ugranak ezért, de nem titok, hogy ritkán vagyok oda a félmeztelen pasis borítókért...) A legérdekesebb eltérés a két könyv között, hogy míg az első részben folyamatosan egymás felé haladnak, ám ez ellen Rush és Gia kézzel-lábbal tiltakozik, addig a második részben hiába szeretnének egymás mellett lenni, muszáj eltávolodniuk egymástól, hogy átgondolják a dolgokat, és megbocsássanak egymásnak. (Minden spoiler nélkül: Rush utazik el Arizonába, mert bepipul Giára, illetve a körülötte kialakult helyzetre - ld. az első rész végén a bedobott bombát -, és igyekszik távolságot tartani a szeretett nőtől.)

 


A klisébomba, amit a Lázadó örökös végén bedobtak az írók abszolút várható volt, ám nem gondoltam volna, hogy ennyire korrekt módon tudnak majd egymáshoz állni Giáék. Imádom a szabadszájúságukat, a beszólásaikat és a kémiát közöttük, de ezeknél is jobb az, hogy képesek szinte bármit őszintén kimondani a másiknak, ha és amikor az igazán fontos. (Nem, nyilván van, amit elhallgatnak, hogy aztán egy újabb kínos szitut okozzon közüttük, ám ezeket - meglepően jól reagálva a másik kitárulkozására - hamar megdumálják. Irigylésre méltó a kapcsolatuk!) De kellemes meglepetés volt, hogy a folytatásban kevesebb, ám annál minőségibb az erotikus rész. Emlékszem, hogy az első könyv olvasásakor fel-felnevettem egyik-másik túltolt aktuson, de mostanra sokat javult ezeknek a stílusa. 

 

 

– Akár egymás mellett kötünk ki, akár nem, szabad engem nézned. És nekem is szabad úgy néznem rád, ahogy nézek. Mert az enyém vagy, Rush. Én pedig a tiéd vagyok.

Elképesztően tüzes volt a tekintete, mégsem ejtett ki egy szót sem.

 

 

Az abszolút kedvencem még mindig Rush - az ő részeit szerettem a legjobban olvasni, plusz szerintem az ő fejezetei izgalmasabbak is voltak a lányénál. Elutazik, random bárban hülyül, az apaságon elmélkedik, gyászol, Arizonába látogat, babára vadászik, Tölggyel dumál... Szórakoztatóbb, mint Gia szenvelgős, 'juszt is önálló leszek' részei, amik néha felborzolták az idegeimet. (Pl.: Tudjátok, hogy ki galoppozna 35-45 fokban (ráadásul SPOILER jócskán terhesen), ha amúgy lenne hova fordulnia segítségért.) Ráadásul leszokott a dohányzásról is! Annyira irritáló volt, hogy az első könyvben oldalanként két cigit elszív. (Igen, túloztam. Egy NAGYON picit.)

 


Összességében

 

Tökéletes befejezés volt, nagyon szerettem olvasni, bár én Rush helyében sokkal, de sokkal jobban elláttam volna 'Harlan' baját. (Vártam, hogy valaki agyonveri péklapáttal, no.) Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, habár elég gyorsan pörögtek a lapok az olvasmányosságának és a történet izgalmasságának hála. A főszereplők még mindig szuper párost alkottak, és nagyon vicces, illetve cuki jeleneteket produkáltak többnyire. Talán csak azt sajnálom, hogy Tölgy kevéske mellékszerepet kapott csak, így is nagyon ott volt a szeren a beszólásaival!  

Eleinte érdekes volt egy kicsit jobban megismerni Rush családját, de néhány beszélgetés után már értettem, hogy miért nem bandázott sose a csilliárdos rokonaival... De még így is ajánlom mindenkinek, akinek tetszett az első rész!

 

Értékelés: 4,5

 

Külföldi borítók:

 


 ...és egy fanmade cover:

 

Kedvcsináló idézetek:

– Hé! – szóltam utána. – Lehetne, hogy ööö… ne mondd el senkinek a Heightsban, hogy rajtakaptál egy játékbabával lófrálva?

– Ne aggódj, főnök! – nevetett hátrahajtott fejjel Tölgy. – Én vigyázok a titkodra. Habár vicces lesz a fejedhez vágni ezt, amikor legközelebb azzal fenyegetőzöl, hogy kirakod a szűrömet.

– (…) Lehet, hogy regisztrálok egy randioldalra, és amikor megkérdezik, mit keresek egy férfiban, akkor odaírom a javítanivalók listáját. Szerinted ez hogy jönne le? Huszonkilenc éves szingli anyuka imádnivaló hatéves kisfiúval asztalosmunkában, villanyszerelésben és vízvezeték-szerelésben jártas férfit keres – nevetett. – Gondolod, hogy válaszolna valaki?

– Válassz egy jó ruhát egy kis dekoltázzsal, és még akkor is válaszolni fognak, ha azt írod, hogy azért keresel valakit, mert ki akarod herélni – pillantottam rá.

– Szomorú, de igaz – rázta a fejét.

– Te jó ember vagy, Heathcliff Rushmore. Nagyon jó ember.

– Heathcliff, mi? – vontam fel a szemöldökömet. – Vigyázz a szádra! Arra gondoltam, hogy a háromezer szó lepötyögéséért az lehetne a jutalmad, hogy szerzek valami csajos filmes DVD-t, egy marha nagy doboz Chunky Monkey-t két kanállal, meg valami masszázsolajat, hogy kilazítsam az egész napos gépelés után befeszült válladat. De… ha elkezdesz Heathcliffnek hívni, akkor leszbipornót hozok, egyedül eszem egy fagyit hazafelé, a masszázsolajat pedig arra fogjuk használni, hogy bekend vele nekem a lompost, amíg én hátradőlve hagyom, hogy elvégezd az összes melót.

 

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

Nem saját képek. Pinterest tábla: Rush Duet

Rush Duet #2 borítók a GoodReadsen

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

 


Nem is telt el túl sok idő, mióta a Lázadó örököst, a duológia első részét a kezünkben foghattuk, és máris itt van a második és egyben befejező kötet, a Lázadó szív, melyben végre pontot teszünk minden bonyodalom végére. Vagy mégse? Gia és Rush újabb megpróbáltatásokkal kell szembe nézzen és mi csak remélni tudjuk, hogy a történet végül boldog véget ér. Tartsatok velünk a Lázadó szív turnéján, hogy együtt utazhassunk vissza a Hampton-vidékre még egy könyv erejéig, na és persze, ha szeretnétek ti is egy nyereménypéldányt szerezni a sorozat utolsó részéből. (Biztosak vagyunk benne, hogy minden könyvmolynak jól mutatna ez borító a polcán!)

  


Nyereményjáték:

 

A nyereményjáték során az előző részben szerzett ismereteitekre lesz szükségetek. Minden egyes állomáson láthattok egy mondatot, ami valamelyik karakter szájából hangzott el még az előző kötetben, így nem más a feladatotok, mint kitalálni, hogy ki mondta ezeket a sorokat. Tehát a szereplő becses nevét a megfelelő sorba írjátok be a rafflecopter dobozban.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

“– Az apaság nagy ajándék – tette rá a kezét a vállamra. – Örülök, hogy megtapasztalod. Aggódtam, hogy nem fogod, mert olyan makacs vagy.”

a Rafflecopter giveaway

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése