2021. február 10., szerda



Vi Keeland & Penelope Ward: Rebel ​Heir - Lázadó örökös (The Rush 1.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

– Miért félünk most ennyire egymástól, Rush?

– Mert amikor az ember végre elfogadja, hogy megtalálta a nagy Ő-t, akkor rémisztő a gondolat, hogy elveszítheti, és aztán soha többé nem lesz másik.

 




„Volt már veled olyan, hogy csak ránéztél valakire, és tudtad, hogy a feje tetejére állíthatná az életedet, ha hagynád?”

Hogyan legyen szuper nyarad a Hampton-vidéken:

Csípj meg egy mesés albérletet az óceán partján! √Pipa.

Szerezz munkát egy menő szórakozóhelyen! √Pipa.

Hogyan szúrj el egy szuper nyarat a Hampton-vidéken:

Ess bele a fekete bőrdzsekis, borostás, átható tekintetű fickóba,

aki kitűnik a tömegből! Abba, aki úgysem lehet a tiéd, miután vége a nyárnak.

√Pipa. √Pipa. √Pipa.

Pláne, ha ez a szexi, tetovált isten a főnököd. Pláne, ha nemcsak a munkahelyed az övé, hanem ő a fél város örököse. Pláne, ha gonosz veled.

Aztán apránként leomlott a fal, amit ez a kemény pasi maga köré épített. Nem kellett volna beleszeretnem a lázadó örökösbe, főleg, miután világossá tette, hogy nem akarja átlépni velem a határt. Esténként hiába hűlt le a levegő, mégis egyre forróbb lett körülöttünk. A nyaram sokkal érdekesebb lett, de bonyolultabb is egyben. Egyszer minden jó dolognak véget kell érnie, nem? Csakhogy én nem ilyen befejezésre számítottam vele.

Vagy legalábbis úgy tűnt. Egészen addig, amikor egy este rám parancsolt, hogy üljek be a kocsijába, mert nem akarta, hogy a sötétben gyalogoljak. Nagyjából így kezdődött a dolog Rushsal.


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Rebel Heir

Eredeti megjelenés éve: 2018

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

280 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789632452111 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Rush Duet:


1. Lázadó örökös

2. Rebel Heart

 

(befejezett)

 

WEBSHOP 

BELEOLVASÓ 

MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Rushnak egy nem gazdag családból származó, ám sokat örökölt srácnak elég sok biznisze van a Hampton-vidéken. Az egyik a Heights bár, ami lényegében a törzshelye is, így egyből kiszúrja, hogy egy rendkívül béna pultos miatt vendégeket veszít. Giát a barátnője vette rá, hogy beugorjon helyette, holott a nő nem ért a mixerkedéhez, ezért a koktélokat jobban tudja elfogyasztani, mint elkészíteni, de Riley mindenre megesküszik, hogy a főnök nincs a városban. Miután Rush elküldi a fr...ba Giát, kiderül, hogy emberhiányban van, így mégis felveszi hostessnek. A szabadszájú, pimasz Gia egyrészt jól csinálja ezt a posztot, másrészt nagyon megtetszik Rushnak, így ott marasztalja... A fiatalok közti lassú barátkozás eléggé meglepi a többi alkalmazottat, mert a hatalmas darab őrt, Tölgyet leszámítva mindenki retteg a "Főnöktől"! Persze kiderül, hogy Gia is vonzódik a rosszfiús külsejű, de aranyszívű Rushhoz, aki viszont igyekszik távoltartani magát a főmunkaidőben romantikus regényt író lánytól...

 

Rush és Gia


Szerintem…

 

Ha valaki imádja, amikor a mocskos szájú, tetovált, bőrkabátos, folyton haragosnak és megközelíthetetlen tűnő rosszfiúkról kiderül, hogy aranyból van a szívük, akkor mindenképpen el kell olvasnia ezt a regényt! Egyszerűen odáig voltam érte, mert például már a legelején megjavítja a kocsiját titokban, hogy ezzel is távol tartsa magától őt. A könyv nagy része egyébként a barátkozásukról és arról szól, hogy Rush próbálja nem túl közel engedni magához Giát, akinek túl hamar és túlságosan is megnyílik. A legunszimpatikusabb vonása számomra az volt, hogy láncdohányos. Egyik cigit eldobva már gyújt is rá a másikra, és én megőrülök az ilyesmitől (főleg mióta leszoktam, már a szagát se bírom).

 


Gia karaktere is kapásból szimpatikus volt, ám ahogy haladtak az események, őt egyre kevésbé éreztem annak valami oknál fogva. Érdekes története van a rondababa-gyűjteményének, tetszett az is, hogy odaköltözik, ahol a regénye játszódni fog, hogy minél jobban elmerülhessen az ottani miliőben, de... a random levágott hisztijei és a férfigyötrő hadművelete már sok volt nekem. (Főleg a sárga tangás bikinis parádé meg a Melody előtti kiakadása.)

  

 

– Romantikus regényeket ír, Tölgy – válaszoltam Gián tartva a szememet. – Kibaszott tündérmeséket. Ami azt jelenti, hogy a szíve mélyén ő is egy tündérmesét szeretne. Én pedig nem vagyok tündérmese. Én egy horrorsztori vagyok.

 

 

Negatívumok is akadnak, amik levontak az olvasásélményből, akármennyire is olvasmányos és szórakoztató volt a főszereplők miatt a regény. Az erotikus jelenetek meglepően gagyik, ami meglepett, mert sok ismerősöm odáig van az írópáros erotikus regényeiért - és bizony a főszereplők mellett többnyire a tüzes jeleneteket dicsérik. Nem tetszett a cselekmény kiszámíthatósága se, ugyanis Gia és Harlan nagy fordulatait már kb. a könyv felétől sejtettem, és azt gondolom, hogy még két fejezettel meg egy epilógussal le is lehetne zárni a sztorit. (Persze azért érdekel, hogy miről szól a duológia második része!) Talán emiatt bosszantott fel, hogy micsoda függővéget kapott ez a rész... 

 


Összességében

 

Aranyszívű, nagyon dögös rosszfiú és egy hebrencs író lamúrja - ennyit várunk, de ennél egy picit többet ad a regény Gia "balesete" miatt. Szórakoztató volt a főszereplő páros, és igazából egy-két fordulatot meg az erotikus jeleneteket leszámítva mindent szerettem a könyvben! Tipikusan olyan könyv, amit együltő helyében végigolvas az ember, és már nyúlna a folytatásért, hogy egy picit tovább kísérhesse őket az úton.

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? Mindenképpen, mert alig várom, hogy valaki beverje végre Rush bátyjának a képét…

 

Külföldi borítók:

 

  

Kedvcsináló idézetek:

– (…) Bármelyik nőt megkaphatod, amelyiket csak akarod – lóbáltam meg előtte a kezemet. – Oltári jól nézel ki, megvan benned az a hülye, szexi, rosszfiús dolog, amit a nők imádnak, ráadásul mindennek a tetejébe még pénzed is van, bár nem fitogtatod. Mi a francért kell egy férjes asszonnyal randiznod?

Erre gonosz vigyor ült ki az arcára.

– Szexinek tartasz.

– Ennyit fogtál fel abból, amit mondtam?

– Tudod… – kezdte Gia. – Lehet, hogy az emberek ránk nézve is úgy gondolják, hogy furcsa páros vagyunk. Te szét vagy tetoválva, meg van ez a sötét és veszélyes kisugárzásod. Én egy szürke kisegérnek látszom melletted.

– Te végképp nem vagy egy szürke kisegér – mértem végig tetőtől talpig. – Talán inkább egy szexi könyvtárosnő, akit a fiúk szeretnének megdönteni a polcok között. De nem egy szürke kisegér, bébi.

Volt már veled olyan, hogy csak ránéztél valakire, és tudtad, hogy a feje tetejére állíthatná az életedet, ha hagynád… és teljesen tönkretenne?

– Ó, igen – bólogatott. – Volt már velem ilyen.

– Mit csináltál?

– Megadtam magam, és elvettem feleségül.

Ettől kurvára kirázott a hideg.

 

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

Nem saját képek. Pinterest tábla: Rush Duet

Rush Duet #1 borítók a GoodReadsen

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

 


A sokak által kedvelt írópáros legújabb kötete a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg. Ha kíváncsiak vagytok Gia és Rush történetére, tartsatok velünk, hiszen tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménypéldány!

  


Nyereményjáték:

 

Az írópáros könyvei nagy sikernek örvendenek a hazai olvasók körében. A mostani játékunk során minden állomáson találtok egy-egy idézetet az írónők könyveiből. Ha játszani szeretnétek, nincs más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába annak a könyvnek a címét, amiből idéztünk.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

„– Az ember életében egyetlen igazi, lélektárs van, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy élet alatt rá is találjon.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02. 02. – Fanni’s Library

02. 04. – Sorok Között Könyves Blog

02. 06. – Sorok Között Könyves Blog extra

02. 08. – Hagyjatok! Olvasok! extra

02. 10. – Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése