2021. február 5., péntek



Charlie Mackesy: A ​Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló | Blogturné Klub ajánló

 

 

– Gyakran másoktól várjuk, hogy jók legyenek hozzánk, holott nem is kellene várnunk, hiszen mi bármikor jók lehetünk magunkhoz – mondta a Vakond.

 




Egyetemes, szívmelengető mese,

ami egyaránt szól idősekhez

és fiatalokhoz.

 

Egy kíváncsi kisfiú, egy mohó, élettel teli

vakond, egy nehézségektől megviselt róka

és egy bölcs, szelíd ló barátsága.

Ők négyen felfedezik a nagyvilágot.

Kérdéseket tesznek fel egymásnak.

Viharokat élnek át együtt.

Megtanulnak szeretni.

 

Ez a könyv óda az ártatlansághoz

és a kedvességhez, olyan élettanulságok

gyűjteménye, ami már milliók szívét

érintette meg.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Eredeti megjelenés éve: 2019

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

128 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634578406 ·

Fordította: Fazekas Sándor

Illusztráció: Charlie Mackesy

VEDD MEG!

OLVASS BELE!

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért figyeltem fel a könyvre?

 

Szeretem az aranyos, gazdagon illusztrált mesekönyveket, ráadásul egyből levett a lábamról a borító és a cím a maga aranyos minimalizmusával.

 


Szerintem...

 

Ez igazából nem egy gyerekeknek szóló mesekönyv, sokkal inkább egy bájos aforizmagyűjtemény, amiben négy barát - a Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló, vagyis a címszereplők - egymásra találnak. Voltaképpen olyan, mint egy csodásan illusztrált füveskönyv, amit akárhol felcsapva máris valami lélekemelő dolgon akad meg az olvasó szeme. 


Nagyvonalakban a címszereplők összebarátkozásán, a hazáig tartó közös útjukról szól a sztori, de igazából nincs összefüggő története a mesének. Néha a sütiimádó Vakondtól kapunk valami vicces, tanulságos idézetet, máskor a Ló szájából hallunk valami erőt adó gondolatot. Szerettem a Róka bizalmatlannak tűnő hallgatagságát, miközben az illusztrációk mégis azt sugallják, hogy megtalálta a helyét a bandában... Az állatok egyszerre adnak biztonságot a Kisfiúnak, és támogatják a szavaikkal és a szeretetükkel.

 


Néha nagyon szíven találtak a könyv szavai, sokszor összeszorult a torkom olvasás közben. A könyvben szereplő képek egyszerre bájosak és minimalisták, amelyekhez tökéletesen passzolnak a velős, ám tartalmas szövegek. Külön izgalmas, hogy a szöveges rész olyan, mintha folyékony tintás tollal írták volna. (Egyébként az eredeti rajzok és írások azzal készültek! Katt erre a videóra, itt éppen alkot a mester.)

 


Összességében

 

Kiemelkedő alkotás, igazi lélekbonbon ez a könyv. Annyira szeretetre méltó, bensőséges ez az egész könyv, hogy azt elmondani nem tudom. Képtelen vagyok egyetlen kedvenc idézetet választani belőle, mert sok napja lapozgatom már ezt a könyvet, de mindennap másik oldal a kedvencem… Szerettem ezt a sokféle életbölcsességek, a változó időjárást, a fura négyesfogat összetartását, a Kisfiú útkeresését. Néha humoros, máskor szomorkás, olykor erőt adó vagy mosolyra fakasztó – sokféle, és épp ezért bármikor belelapozva megtalálom a kedvemre valót!

 

Értékelés: 5*

 

*Kedvenc lett!

 

Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a tanulságos, aranyos mesekönyveket. Kortól függetlenül bárkinek élmény lehet az elolvasása / átlapozása.

 

Kedvenc oldalaim:

 



 

  


 

v v v v v

Pinterest tábla: A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló

Az illusztrációk Charlie Mackesy rajzai. (Honlap / Facebook / Instagram / Twitter)

v v v v v 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából az év végén jelent meg Charlie Mackey kötete, A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló, mely egy igazán különleges, kézírásos könyv, tele egyedi rajzokkal, és gondolatébresztő, vagy éppen megható felismerésekkel. Tartsatok bloggereinkkel, ismerjétek meg ezt a nem mindennapi művét, és ha nektek kedvez a szerencse, meg is nyerhetitek a kötetet!

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Charlie Mackesy könyve tele van aforizmákkal, azaz olyan olyan tömör, szellemes mondásokkal melyek röviden is örökérvényű igazságokat mondanak el. Mostani játékunkban ezért ilyen híres aforizmákat és szállóigéket gyűjtöttünk össze, a ti feladatotok pedig az lesz, hogy kitaláljátok, és megírjátok a Rafflecopter dobozban, hogy kitől származnak a megadott idézetek.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

 

„A hazugság a gyöngék fegyvere.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

01. 28. Utószó

01. 30. Flora the Sweaterist

02. 01. Spirit Bliss Sárga könyves út

02. 03. Utószó extra

02. 05. Hagyjatok! Olvasok!

02. 07. Könyv és más

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése