2021. február 17., szerda



Az ​utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé | Blogturné Extra (izgalmas idézetek)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Már magyarul is megjelent Az utolsó srácok a Földön második része, amiből a Netflix készített tv-sorozatot.

Kövesd velünk a blogturnét, ismerd meg a könyvet és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted egy példányát.




A zombik eltűnőben vannak. Ez akár jó dolognak is tűnhet, hiszen a zombik megeszik az emberek agyát. Jack Sullivan, a hétköznapi embergyerek viszont gyanút fog. Folyton egy kísérteties sikolyt hall, ami mintha magához hívná a zombikat – de hová, és milyen (feltehetőleg sötét) célból?


Jack a három legjobb barátjával tud összefogni. Talán már csak ők maradtak egyedüli emberként a Földön. Nekik kell kideríteniük a titkot, és a segítségükre van még szörnykedvencük, Rover. Menet közben sokkal több mindennel találják szemben magukat, mint amire befizettek volna: beleértve egy óriási Gigaférget, egy szörnytörzshellyé vált pizzériát, egy világokat elpusztító ősi gonoszt, meg egy tök menő hangrendszert. Vajon Jack rájön, hogy miért tűnnek el a zombik… mielőtt a barátaira kerülne a sor?

 

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Kaméleon könyvek

Oldalszám: 304 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634578048 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Eredeti mű: The Last Kids on Earth and the Zombie Parade

Eredeti megjelenés éve: 2016

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

- Szóval most, hogy fogtunk egy zombit… tudunk belőle inast csinálni?

- Zombi inas, ez tetszik – vigyorog Dick. – Mindig is akartam egy inast. Nincs is luxibb dolog egy inasnál.

 

2.

- Jack, a múlt héten felébresztettél hajnali 3-kor, mert Marvel legózni akartál valakivel! Erre azt mondod, hogy bezzeg egy ÉLŐHALOTT SZÖRNYPARÁDÉ miatt nem ébresztettél fel?

- Kell a pihenés, hogy megőrizd a szépségedet. Én viszont amúgy is extra jóképű vagyok, tehát nincs szükségem emiatt pihenésre.

 


3.

Ezenkívül Dirk barátunk küldetése, hogy kialakítson egy veteményeskertet. Nem vicc. Dirk szemlátomást szereti a friss paradicsomot. Azt mondja, nem tudja fenntartani a dagadó izmait, ha csak Cheetoson és mogyorós csokiszeleten él. Ami BAROMSÁG, hiszen biztosra veszem, hogy ezek alapvető tápanyagcsoportok.

 

4.

- Mit csináljunk? – kiáltja Quint.

- Ööö… hát így csípőből? Tudod, esetleg HÚZZUNK INNEN! AMINT ABBAHAGYJA A LÖVÖLDÖZÉST!

- De hát a zombiparádé! – sopánkodik Quint. – Muszáj többet megtudnom róla!

- Quint, nem fogok meghalni egy temetőben! Az túl stílusos lenne, túl tökéletes!

 

5.

A Pondrószörny másodperceken belül utolér minket. Hatalmas testével tör előre, mindent porrá zúzva a nyomában. És én nem hagyhatom, hogy a barátaim a „porrá zúzott” kategóriába kerüljenek. Ez az, amitől a legjobban félek. Ettől nem tudok aludni éjjelente (hát meg attól, hogy Selena Gomezre gondolok – remélem, biztonságban van valahol!).

 

6.

[…] már egy órája itt vagyunk a plázában, és még egy zombit sem láttunk. Ha hozzám hasonlóan zombiszakértő vagy, tudod, hogy elvileg tele kellene lennie zombikkal a plázának. Láttál már valaha zombis filmet? Játszottál már zombisvideojátékkal? A zombik MINDIG a plázában vannak.

 


7.

Hirtelen pofon vág a szomorúság. Eszembe jut, vajon hány csodálatos videojáték volt éppen készülőben, amikor beütött a Szörnyapokalipszis. És most már soha nem fognak megjelenni! Sohasem lesz esélyem játszani velük!

 

8.

A helyzet a következő: a rendőri megfigyelés igazából csak arról szól, hogy nagyon durván egészségtelen kajákat eszik az ember, amik érelmeszesedést okoznak. Ezért csináltam egy szendvicset, amit úgy hívok, hogy… a Behemót. Azt a mindenit, milyen irigy lesz mindenki!

– Ez undorító tesó!

– Miről beszélsz? Puffasztott kukorica, csokispuszedli-morzsa, löncshús, csokiszirup és csokis-mogyoróvajas reggelizőpehely… mindez szendvicsként két gigantikus M&M's-es keksz között! Mi nem imádnivaló benne?

 

9.

- Gyűrűk Ura, Jack? Az nem is létezik! – lép be June az ajtón. – Az egy fantasyregény!

- Ööö… nem most láttál egy hatalmas beszélő fát és egy szörnyszolgát? – kiáltok fel. – Ennél az sem lett volna gyűrűk urásabb, ha számítógépes animációval gyártott orkok rohangáltak volna fehér szakállú Magneto varázslókkal!

 

10.

Hé! Hazugnak neveznek? Sok mindent el lehet rólam mondani. Lusta vagyok. Esetlen vagyok. Becsicskulok a brit akcentussal beszélő lányoktól. Úgy teszek, mintha sármos lennék, pedig igazából nem vagyok az. De azt nem lehet elmondani rólam, hogy hazug lennék.

Vagyis hát ez így nem teljesen igaz. Mármint kamuztam már egy csomószor. Ki nem?

De erről nem hazudok!

 

Nyereményjáték:

 

A könyv története szerint már hónapok óta dúl az apokalipszis, a főhőseink pedig lassan kezdik unni a gyorskajákat és a nasikat. Dirk például elkezd kertészkedni.

A mostani játékunk során minden állomáson egy zöldség vagy gyümölcs képét látjátok, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevét.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)


 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02.11. - Sorok Között értékelés

02.13. - Könyv és más

02.15. - Booklastic Boglinc

02.17. - Hagyjatok! Olvasok! Blog extra állomás

02.19. - Hagyjatok! Olvasok! Blog értékelés

02.21. - Sorok Között extra állomás

02.23. - Spirit Bliss

 

 

 

vvvvv

Remélem, jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése