2021. február 13., szombat



A ​káosz leánya | Blogturné Extra (izgalmas idézetek)

 A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Már itthon is megjelent a második Sabrina hátborzongató kalandjai regény, ami egy olyan időszakba enged betekintést, amit nem érintett a tv-sorozat.

Kalandozz velünk Greendale-ben, kövesd végig az extra állomásokkal tarkított turnét, és ha szerencséd van, meg is nyerheted a könyv egy példányát.




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

A félig boszorkány, félig halandó tizenhat éves Sabrina Spellman meghozta a döntést: elfogadta a sötét oldalát és a varázstudó gyökereit. Ereje most napról napra növekszik de vajon túl nagy árat fog érte fizetni?

Sabrina Spellman most hozta meg élete legnehezebb döntését: maga mögött hagyja imádott barátait a Baxter Gimiben. Eljött az idő, hogy a sötétség útját követve megtalálja a helyét a boszorkányok és a varázslók között a Láthatatlan Tudományok Akadémiáján.

Sabrinának mindig is jól ment az iskola, most viszont egy teljesen új világban kell eligazodnia. Napról napra növekszik a hatalma, de nagy árat kell érte fizetnie. Muszáj mindig szem előtt tartania az újdonsült kötelezettségeit, s hogy azok milyen következményekkel járnak a barátaira és saját magára nézve.

Ráadásul ott vannak az új iskolatársai. Prudence, Dorcas és Agatha barátok, vagy valami olyasmi, de Sabrina megbízhat-e bennük? És Nick Scratch? Ő olyan elbűvölő, mint mindig, de tartósnak bizonyulnak-e a Sabrina iránti érzései?

A Netflix sorozat alapján ez a regény egy teljesen új és eredeti történetet mesél el Sabrináról.

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös könyvek

Oldalszám: 400 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789635613632 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Eredeti mű: Daughter of Chaos / Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Nem kellett volna ezt csinálnod – szólalt meg végül. – Varázslatot. Az apámon.

– Jobban örültél volna neki, ha megölöm? – kérdezte Nick.

Harvey szóhoz sem jutott.

– Igen? – faggatta Nick. – Csak mert megtehetem.

– Nem! – rivallt rá Harvey. – Nem akarom, hogy megöld az apukámat. Ő az apukám! Miért is… miféle kérdés ez?

 


2.

– Ne állj mellém! – zsörtölődött Prudence. – Nem kedvellek.

– Én sem téged – felelte Harvey. – Nagyon szép vagy, de utálom a mágiát. Minden porcikámban rettegek tőled, és még sosem láttam, hogy kedves lettél volna bárkihez. Az egyetlen dolog, ami kompenzálja ezt, a menő szemfestéked.

Prudence és Nick is rámeredt Harvey-ra, aki mintha megpróbált volna rámeredni a saját szájára.

– Szentségtelen pokol, mennyire bírom az igazságszérumot! – motyogta Nick.

 

3.

Ambrose levetette magát az ágyra, felhúzta a térdét, és átkarolta a vállamat.

– Adhatok egy szerelmi tanácsot? A legjobb módja annak, hogy túllépj egy férfin, ha rámászol egy másikra.

Beállt a csend.

– Köszi – feleltem szárazon. – Ez nagyon romantikus.

 

4.

– Szerintem többet tudhatok arról a témáról, mint te, halandó. Tisztában vagyok vele, hogy elsősorban romantikus elköteleződésed volt Sabrina felé, neki pedig természetesen meg kellett őriznie a tisztaságát a Sátán kedvéért, amíg be nem töltötte a tizenhatot.

– Micsoda?! – kiáltott fel Harvey.

Nick vállat vont. Úgy viselkedett, mintha minden teljesen észszerű lett volna, amit mondott. Ez volt benne az egyik legkiakasztóbb.

– Hűha… – gondolkodott el Harvey. – Amikor randira mentünk, akkor a nagynénje, Zelda mindig kikiabált neki az ablakból, hogy tartsa zárva a teste szentségtelen templomát a hitetlenek előtt. Csodálkoztam is rajta. Mármint nem arra gondoltam, hogy boszorkány lenne. Csak arra, hogy Zelda néni nagyon fura.

– Nem – cáfolt rá Nick. – Ez normális.

 


5.

– Mehetünk együtt, te meg én?

Prudence felállt és nyújtózott egyet.

– Rám férne egy kis balhé reggel. Miért ne? Most viszont, ha megbocsátasz… Sötét gyanúknak kell utánajárnom, és bosszút kell állnom – közölte, és megtornáztatta az ujjait.

– Akkor ez csak egy átlagos estének ígérkezik nálad.

Prudence gonosz vigyorral lelépett.

 

6.

– Emlékszel rám? Nick Scratch vagyok.

– Nem. Tökre elfelejtettem azt az éjszakát, amikor gyilkos szellemek ostromolták meg a házunkat – motyogta Harvey, aztán hangosabban hozzátette: – Szia, Nick!

Mondhatta volna, hogy „örülök, hogy újra látlak”, de nem örült.

 

7.

A Láthatatlan Tudományok Akadémiáján mindig kis adagokat adtak enni, hogy a diákok fürgék és élénkek maradjanak. A varázstudók éhesnek születtek: hatalomra, ennivalóra, halhatatlanságra és sötét dicsőségre éhesnek. Prudence néha arra gondolt, hogy a Sátán azért tiltotta meg a varázstudóknak, hogy szeressenek, mert ha tudnának szeretni, akkor ugyanolyan mindent felemésztő mohósággal szeretnének, mint amennyire éhesek.

A Sátán parancsa mentette meg őket attól a gyengeségtől, ami a halandókat tönkretette. El lehet képzelni a szégyent, hogy milyen úgy megalázkodni a szeretetmorzsákért, mint koldus a lakomán. Jobb örökre hátat fordítani annak, hogy szeressen az ember.

A boszorkányokat és a varázslókat arra teremtették, hogy éhezzenek.

 

8.

– Csak eszembe jutott, mert… Nick Scratchnek hívnak, és a Sátánt szokták angolul „Old Nick” meg „Old Scratch” néven emlegetni, nem? Már ne is haragudj meg, de ha te vagy a Sátán, akkor nem jöhetsz be.

Nick egy pillanatra az ámulat és a düh között ingadozott. Aztán megrázta a fejét.

– Nem én vagyok a Sátán. A régi varázslócsaládokban úgy tartják, hogy szerencsét hoz a pokoli ihletésű név. A halandók nem használnak olyan neveket, amik a szentjeikre meg a hamis isteneikre emlékeztetnek?

– Dehogynem – pislogott Harvey –, anya és apa majdnem a Hamis Isten Kinkle nevet adta nekem.

Nick elnevette magát, ami kicsit sokkoló volt.

– Az Akadémián van két srác, akiket Apollyonnak és Diabolusnak hívnak – mesélte. – Pollynak és Bollynak szólítjuk őket.

– Nem hiszek neked – nevetett fel Harvey is meglepetten.

– Pedig igaz. És van egy srác, akit úgy hívnak, hogy Plutonius Pan. – Nick sötéten a távolba meredt. – Ő a legrosszabb.

– Biztosan ő az. – Harvey döntésre jutott, és kitárta az ajtót Nick előtt. – Jól van, III. Sátán Junior McLucifer, vagy bármi is a neved. Gyere be a hidegről!

 


9.

– Azt hittem, hogy balszerencseszellem.

A tűz pattogása olyan volt, akár egy halk figyelmeztetés, amit alig lehet meghallani.

– Mi a balszerencse, ha nem az, amikor ellened fordul a szél, és bajt sodor feléd? Egy suttogás a világ legpusztítóbb dolga lehet. Ha mindenki a legrosszabbat feltételezi rólad, nem válik valóra?

 

10.

Az élet egy kopár sivatag, az ember csak vándorol benne.

 

Nyereményjáték:

 

A félig boszorkány, félig halandó Sabrina az egyik legerősebb boszorkány a képernyőn, de vannak ám rajta kívül is olyan erős és imádnivaló boszik, akiknek a kalandjait imádtuk nyomon követni.

A mostani játékunk során különböző tévés vagy filmes boszorkányokról látsz képet, a feladatod, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírd a sorozat vagy a film címét, amiben az adott boszorkányt láthattad.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)



 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02.08. - Sorok Között extra állomás

02.11. - Sorok Között értékelés

02.13. - Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

02.15. - Hagyjatok! Olvasok! értékelés

02.17. - Könyv és más blog

  

vvvvv

Remélem, jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése