2021. február 19., péntek



Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé (Az utolsó srácok a Földön 2.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

- Most már van egy hús-vér szörnyklopédiánk. Mindent tűvé fogunk tenni a furcsa lényekért. Ez minden idők legjobb küldetése!

 




A zombik eltűnőben vannak. Ez akár jó dolognak is tűnhet, hiszen a zombik megeszik az emberek agyát. Jack Sullivan, a hétköznapi embergyerek viszont gyanút fog. Folyton egy kísérteties sikolyt hall, ami mintha magához hívná a zombikat – de hová, és milyen (feltehetőleg sötét) célból?

Jack a három legjobb barátjával tud összefogni. Talán már csak ők maradtak egyedüli emberként a Földön. Nekik kell kideríteniük a titkot, és a segítségükre van még szörnykedvencük, Rover. Menet közben sokkal több mindennel találják szemben magukat, mint amire befizettek volna: beleértve egy óriási Gigaférget, egy szörnytörzshellyé vált pizzériát, egy világokat elpusztító ősi gonoszt, meg egy tök menő hangrendszert. Vajon Jack rájön, hogy miért tűnnek el a zombik… mielőtt a barátaira kerülne a sor?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: The Last Kids on Earth and the Zombie Parade

Eredeti megjelenés éve: 2016

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

304 oldal · keménytáblás ·

ISBN: 9789634578048 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Sorozat:

 

1. Az utolsó srácok a Földön

2. Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé

3. Az utolsó srácok a Földön és a Rémálom Király

4. The Last Kids on Earth and the Cosmic Beyond

5. The Last Kids on Earth and the Midnight Blade

5.5. The Last Kids on Earth: June's Wild Flight

6. The Last Kids on Earth and the Skeleton Road

(nem befejezett?)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Szerintem...

 

Mit kapunk, ha keresztezzük az Egy ​ropi naplóját a The Walking Deaddel? Nos, egy olyan fiatalokról szóló történetet, ami egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol majd' mindenki zombivá vált! Vagyis nagyjából megkapjuk Az utolsó srácok a Földönt... A legnagyobb eltérés az, hogy ebben a szériában nem csupán a zombikat kell túlélnie a talpraesett fiataloknak, hanem mindenféle SZÖRNYEKET is!  



Sztorink ott folytatódik, ahol az első véget ért: hőseink egy felturbózott lombházban élnek négyen - Jack, Quint, Dirk és Jane -, és már ott tartanak, hogy kezdik unni a szemét kaját, ezért kertészkedni szeretnének. Ennek az elkezdéséhez ellátogatnak a helyi plázába, ahol felbukkan a Pondrószörny, aki miatt majdnem ott hagyják a fogukat, de egy hegyomlásnyi emberszörny megmenti a csapatot a saját testi épsége árán... A titokzatos idegen elhívja őket a gyülekező helyükre, mesél nekik a mitikus szörnyekről, akikkel együtt ebbe a világba teleportálódtak, és a bestiáriumról, amit épp összeállítani készült, mielőtt megsérült a megmentési akcióban. A fiatalok lelkesen vállalják az új küldetés - a szörnylexikon megírását!

 

 

- Hősök vagyunk! Posztapokaliptikus akcióhősök! És a posztapokaliptikus akcióhősöknek küldetések kellenek!

Tulajdonképpen olyanok vagyunk, mint Artút király törin hallott lovagjai, modern verzióban. És Artúr király törin hallott lovagjai feszt tolták a küldetéseket. Ekkor jelentette ki a legjobb barátomm Quint Baker, hogy:

- Össze kellene állítanunk egy bestiáriumot, barátaim!

 

 

Továbbra sem tartom túl ijesztőnek a sorozatot, inkább szórakoztat a furcsa négyes. Jack továbbra is kicsit beképzelt, Quint még mindig egy igazi, őrült tudós, Dirk kezd egyre szimpatikusabbá válni, míg June ugyanaz a vagány, nagyszájú lány, akit az első részben megismerhettünk. Nagyon tetszik, hogy mennyire egy családnak érzik egymást, és hogy már-már kínosan óvják egymást a rájuk leselkedő veszélyektől, ami miatt alkalomadtán rossz döntést hoznak főszereplőink, és ők maguk keverednek életveszélybe... (Például a temetőbeli tüskés szemszörnyes résznél még én is cidriztem, pedig tudván tudom, hogy a sorozatnak van még pár része...) Ugyanakkor tetszett, hogy ezáltal komolyabb témák is befigyeltek ebbe a könnyed, vicces történetbe. 

 


Mozgalmas, érdekes történet, amiben újabb rémlényekkel találkozunk és még több részt megismerünk a posztapokaliptikus, szörnysúlytotta Wakefieldből. Visszatért Jack szőrös háziszörnye, Rover is, aminek nagyon örültem, mert imádnivaló ez a hatalmas, bundás valami... de az is boldoggá tett, hogy nem csak a zombikkal és a szörnyekkel küszködtek a fiatalok, hanem bejött némi nyomozgatás is a rejtélyes sikolyszerű hang, illetve az eltűnő zombik után.  

Az illusztráció még mindig frenetikus egységet alkot az irománnyal, tökéletesen kiegészítik egymást, ahogy már biztosan említettem az első rész ajánlójánál is. Nagyon örülök, hogy ilyen hamar folytathattam Max Brallier és Douglas Holgate közös agymenését.


 

Összességében

 

Fordulatos és mozgalmas cselekményű történet, amiben már nem csak a zombik és a szörnyek közötti túlélés az elsődleges a fiatal főszereplőink számára, hanem a bestiárum elkészítése, az új szereplők megismerése és a titokzatos hangok felderítése! Végtelenül humoros és meglepően aranyos történet, amit bár nem tartok túl horrorisztikusnak, morbidnak igen. Az első részt egy picivel jobban szerettem, de ettől függetlenül irtóra várom, hogy megérkezzen magyarul a folytatás!

 

Értékelés: 4

 

Ajánlom: Az Egy ropi naplója összes rajongójának, és mindenkinek, aki szeretne egy szórakoztató zombis könyvet olvasni! Ettől még a legparázósabbak sem fognak félni. (Kb. olyan ParaNorman szinten van rémület ügyileg.)


 

Kedvcsináló idézetek:

A barátaim elkerekedett szemekkel bámulják a könyvet. A borítója valami kemény anyagból készült, mintha régi szörnybőr lenne. A lapok sárgák, vastagok és érdesek. Mindegyiket különös és rémisztő lények rajza borítja. A szavakat szörnyírással firkantották oda.

És vannak benne cuccok is.

Mármint dolgok. 

Fogak, körmök, szőr, és... - fúj! - egy kilapított szemgolyó.

- Ööö... Mi ez a gusztustalan, de fantasztikus könyv? - kérdezem.

- EZ egy bestiárium - vigyorog büszkén Thrull. - Egy igazi bestiárium. A mi világunkból.


- (...) Tudjátok, az öregek mindig mondják, hogy ne bízzunk meg idegen emberekben. Szuper tanács! Tudjátok, mi a még szuperebb tanács? Ne bízzunk meg idegen szörnyekben! Ez a fickó csontokat hord ékszer helyett.


[…] már egy órája itt vagyunk a plázában, és még egy zombit sem láttunk. Ha hozzám hasonlóan zombiszakértő vagy, tudod, hogy elvileg tele kellene lennie zombikkal a plázának. 

Láttál már valaha zombis filmet? Játszottál már zombisvideojátékkal? A zombik MINDIG a plázában vannak. Biztos szeretnek vásárolni vagy ilyesmi.


(…és még több idézet)

★ ★ ★ ★ ★

A képek a Pinterest táblámról származnak: Az ​utolsó srácok a Földön

Last Kids on Earth #2 a GoodReads-en.

★ ★ ★ ★ ★ 


Már magyarul is megjelent Az utolsó srácok a Földön második része, amiből a Netflix készített tv-sorozatot.

Kövesd velünk a blogturnét, ismerd meg a könyvet és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted egy példányát.

  

 

Nyereményjáték:

 

A könyv története szerint már hónapok óta dúl az apokalipszis, a főhőseink pedig lassan kezdik unni a gyorskajákat és a nasikat. Dirk például elkezd kertészkedni.

A mostani játékunk során minden állomáson egy zöldség vagy gyümölcs képét látjátok, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevét.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

02.11. - Sorok Között értékelés

02.13. - Könyv és más

02.15. - Booklastic Boglinc

02.17. - Hagyjatok! Olvasok! Blog extra állomás

02.19. - Hagyjatok! Olvasok! Blog értékelés

02.21. - Sorok Között extra állomás

02.23. - Spirit Bliss 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése