2021. február 12., péntek



Melissa Foster: Call ​Her Mine - Végre az enyém! (Harmony Pointe 1.) | Blogturné Klub ajánló

 

 

- (...) nem létezik tökéletes időzítés, és minden idő elvesztegetett, 

amit nem a szeretteddel töltesz. Ne pazarolj el több időt!

 




A Sugar Lake-könyvek New York Times bestsellerszerzője, Melissa Foster egy élvezetes új sorozattal érkezik. Két jó barát, egy baba, szóval egy instant család és egy meglepő szerelem története ez.

Ben Dalton mindennel kapcsolatban őszinte, kivéve a szívügyeket. Örök idők óta szerelmes legjobb barátjába, a pimasz, nagyszájú, okos Aurelia Starkba. Ben azonban mindig túl sokat tervezget, és az időzítés sosem volt az erőssége. Amikor végre eldönti, hogy lépne az ügyben, Aurelia közli, hogy másik városba költözik – ami felér egy ütéssel.

Aurelia imádja új életét az elbűvölő városkában, Harmony Pointe-ban. Jó a lakása, saját könyvesboltja van, és ami a legjobb, a bűnösen dögös, elköteleződésfóbiás barátja, akibe évek óta bele volt zúgva, már nem egy köpésnyire van tőle. Talán végre túlteheti magát a viszonzatlan szerelmen, amit érzett, és továbbléphet.

De aztán amikor Ben egy nap egy kisbabát talál a tornácán – egy kisbabát, aki feltehetőleg az övé –, Aurelia ott lesz mellette, hogy támogassa. Egyikük sem tud semmit a babákról, de hát mi lehet olyan nehéz? Ben és Aurelia hirtelen belekerülnek egy világba, mely tele van szeretettel, nevetéssel, a baba anyjának felkutatásával, és még a végén a boldogan, amíg meg nem is a képbe kerülhet… csak épp nem úgy, ahogyan bármelyikük is várná.


Könyv információk:

 

Eredeti mű: Call Her Mine

Eredeti megjelenés éve: 2019

 

Maxim, Szeged, 2020

288 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634992455 ·

Fordította: Ünnep Nóra

Sorozat:


1. Végre az enyém

2. This Is Love

3. She Loves Me

4. ?


(nem befejezett / önálló regények)

VEDD MEG!

OLVASS BELE!

MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

A szemüveges, milliárdos, Henry Cavill-hasonmás Ben fülig bele van szerelmesedve a valaha volt legjobb barátjába, Aureliába, aki nemrég elköltözött Sweetwaterből Harmony Pointe-be, hogy megnyissa saját könyvesboltját, az Első fejezetet, és ezzel együtt új életet kezdjen. Egy baráti, piálgatós este reggelén, amikor a férfi kanapéján ébredeznek, váratlan dolgot találnak az ajtó előtt: egy bébit! Az üzenet szerint Ben egyik egyéjszakás kalandjának a végeredménye, ám a fiatalok miután sokkot kapnak, azonnal hadirendbe állnak és nekiállnak babacuccokat vásárolni, kakát takarítani, babát etetni, miközben várják az apasági teszt eredményeit és próbálják közben a munkájukat is elvégezni.   

A lassan egymásra döbbenő szerelmespárt hamarosan megzavarják barátaik és a terjedelmes Dalton família, akik Ben és Aurelia egymásra találásának és az ajtó előtt talált Baby B-nek is nagyon örülnek...  

 


Szerintem…

 

Tulajdonképpen izgalmas volt ezt a történetet, aminek az is lehetett volna a címe, hogy Mindig rosszkor időzítve! Ugyanis Ben és Aurelia sose jókor próbálják bevallani a másiknak az érzelmeiket, míg végül Ben nem bírja tovább, és egy talált babával a karjában, zombimód elfáradva vall szerelmet a nőnek, aki immár egy másik városban lakik és új életet készül kezdeni... Ben nélkül, hiszen sosem gondolta, hogy a régóta dédelgetett szerelme viszonzott lehet. Viszont innentől már több klisét, mint eretiséget tartalmaz ez a regény, ami egy idő után elég zavaró. 

 


Ben és Aurelia kapcsolatának a fejlődése, illetve az egyéni érzelmi fejlődésük nagyon tetszett! (Például van egy rész, ahol Ben túl gyorsan hajt, hogy mielőbb elvégezhesse a munkáját, és rohanhasson vissza a szerelméhez meg a babájukhoz, amikor átkattan benne valami, és rádöbben, hogy egy apa nem hajthat gyorsan, oda kell figyelnie az útra. Nagyon tetszett ez a felelősségteljesség egy random szerelmes regényben.) Ugyanakkor rengeteg hasonló mód cuki dolgot tartalmaz a könyv, amitől egy idő után azt éreztem, hogy rendkívül nyálas az egész... B és A nálam elérte a "gusztustalanul boldog" párkategóriát, ami nem baj a valóságban, de egy regény esetén too much.

  

 

- (...) A legtöbb, amit tehetsz, hogy a lehető legjobb formádat hozod - mint apa és mint társ. Légy őszinte, Ben, szeress feltétel nélkül! Soha ne tegyél olyan ígéretet, amelyet nem tudsz betartani, és mindig adj teret neki, hogy elkövethesse a saját hibáit. Ez a gyerekekre és a szerelmre is vonatkozik.

 

 

A mellékszereplők egészen zseniálisak! Imádnám a többiek történetét is megismerni, mert mindannyian izgalmasnak és sokszínű karaktereknek tűnnek, akikben látom a fantáziát. (A regény második részében Ben üzleti partnerének a menő színésznő húga, Remi lel párra, a harmadik részben pedig Ben testvére, Piper, akiről kevés dolog derült ki azon kívül, hogy a Daltonok cégénél végez nehéz fizikai munkát és elég szókimondó.) A mellékszereplők kapcsán zavart a regényben, hogy úgy lettek tálalva, mintha lettek volna a sorozatnak korábbi részei, ahol már meg kellett volna ismernünk őket és a történetüket. Annyira úgy tálalták például Bodhi és Bridgitte párosát, de még a facér, munkamániás Aident is (aki a korábban említett Remi bátyja). 

A történet összességében szórakoztató volt. B+A humoros, édes páros, haláli, ahogy elvannak a babával, bár a kedvenc részeim azok voltak, amikor tanácsot kértek a rokonaiktól (Ben az édesapjától, Aurelia a nagymamájától). Izgalmas volt a kutatás Baby B anyukája után is, habár szívesen fogadtam is volna arra, hogy erre fog kikerekedni a történet.   

  


Összességében

 

Ez a könyv tele volt szórakoztató párbeszédekkel és fordulatokkal, a mellékszereplők pedig mind frenetikusak voltak. Könnyed, majdnem teljesen drámamentes sztori rendkívül túltolt szerelmi szállal, szerethető, de picit klisés főszereplőkkel. Nem tökéletes, de volt rossz élmény, ráadásul érdekelt, hogy mi lesz Baby B sorsa. Szeretnék még olvasni az írónőtől, mert nagyon bejön a humora. 

A kedvenc részem az egész utószó volt, ami az eddigi életem során olvasott befejezések közül valószínűleg a legfelülmúlthatatlanabb és legelborultabb - spoiler: lánykéréses - zárójelenet valaha.  

 

Értékelés: 4

 

Folytatnám a sorozatot? Abszolút.  

Zene a könyvben:

 

 

Kedvcsináló idézetek:

- Lányok, egy fontos dolog, amit az életetek minden területén meg kellene tanulnotok az az, hogy kövessétek a szíveteket. Ha így tesztek, nem cselekedhettek rosszul. A dolgok nem mindig lesznek egyszerűek, vagy mennek simán. Lesznek hegyek, amelyeket meg kell másznotok, csaták, amelyeket meg kell vívnotok, de ha a szívetek hangját követitek, mindketten túl fogtok élni mindent, és jobb emberekként jöttök ki a nehéz helyzetekből.

Ben felállt, és felkapta az asztalról a listát, majd végigolvasta a neveket, amelyeket Aurelia adott azoknak a nőknek, akikkel Ben lefeküdt: Hotel Románc/Malibu Barbie, Dugótárs a Nagy Almában és Perec Csaj. Aurelia sokkal jobb ember volt, mint Ben, aki fordított esetben ilyesmi neveket adott volna a férfiaknak, akikkel Aurelia lefeküdt: Faszfej, Seggfej vagy Halott Ember.

Ben kacagott. - Az én lányom nem fog ilyeneket csinálni. Nyílt, őszinte kapcsolatunk lesz.

- Mondta minden újdonsült apuka a földön - sóhajtott az időseb Dalton, majd közölte: - Sok szerencsét, fiam! Lesz nálam egy üveg tequila azokra az éjszakákra.

- Nem fog engem ivásba hajszolni a lányom, apa!

- Ó, a tequila nem neked lesz. Amikor a lányod tinédzser lesz, anyáddal a nappaliban fogjuk figyelni a műsort - tette hozzá az apja kacagva (...)

 

☆☆☆


Nem saját képek. Pinterest tábla: Harmony Pointe series

Harmony Pointe #1 borítók a GoodReadsen.

☆☆☆ 


Egy férfi, egy nő és egy teraszon hagyott kisbaba. Érdekel a téma? Minket igen! Kövesd bloggereinket turnéjukon, és ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

 

 

Nyereményjáték:

 

Ben és Aurelia története a Maxim Kiadó Passion válogatásában jelent meg, ezért nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy olyan páros nevét találjátok, melyek a Kiadó valamelyik Passion válogatásban megjelent könyvének főszereplői. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok ennek a könyvnek a címét és szerzőjének nevét.

 

Figyelem! A beírt válaszokon már nem lehet változtatni. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére a megküldött értesítő levélre válaszolni. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.

 

Daniel Maguire és Anne Ashburn

a Rafflecopter giveaway

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése