2021. február 28., vasárnap



Havi összefoglaló | 2. fejezet - 2021. február

 (Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Hello!

Összességében fantasztikusan indult ez az év… az új autó után új albérlő után is kellett néznem, ami azzal is járt, hogy kellett a kecóba új tűzhely és új bojler… plusz egy óriás lomtalanítás! De sikerült hónap végére új lakót találni és elintézni az előbb felsoroltak mindegyikét is. Na, ki a király? ^.^ Melóügyileg akadtak izgalmas dolgok: megnéztem a zárt főpróbáját az új darabunknak, aztán megint kamerázhattam love stream alatt (és tökély lett).

Pozitív randomságok röviden: séta és shopping barátnőkkel, első nagy út az új kocsival + székesfehérvári Oázis Kertészet meglátogatása, új növénykék, céklás sütik kipróbálása, ajándékkönyv, társasozós buli, régi kocsi eladása, új albérlő találása, kamerázás.   

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt februárban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 2 új könyvvel bővült a könyvespolcom, avagy ők 2021 első könyvei! A könyvtáramban február 14-e miatt az kölcsönzők pénteken választhattak egy zsákbamacskát, amiben egy meglepetés könyv volt, így megszereztem az Éjjeli napfényt. Illetve a Kolibri kiadó jóvoltából megkaptam 2021 első recipéldányát is, ami egy újabb Marvel kötet! *.*

 

„Ajándék” (1) - Trish Cook: Éjjeli napfény 

Recenziós példány (1) - Marvel – Mítoszok és legendák

 

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

  

Elmentem az új autómmal az első hosszabb útra... vagyis a kb. 1 órányira levő székesfehérvári OÁZIS Kertészetbe mentem, ahol Hív a Dzsungel! akció volt, és minden második levéldísznövényt fél áron vihetted haza... Hát ezért elugrottunk Petra barátnőmmel pénteken kirándulni egyet. Annyira gyönyörű az egész hely! Lőttem egy csomó fotót, de mutatom a kedvenceim:

  


Ha már ott voltam, meg is vettem két nagyon vágyott szépséget - jobb felső kép: egy Monstera adansoniit (a lukacsos) és egy Aglaonema 'Dark Pink Star'-t, ami egy Rákvirág-féle... melléjük pedig bekerült a kosárba egy bébi Alokázia is csak úgy! (Petrám egy fügefát vett az erkélyére és az Alokzáim testvérkéjét.)  A bal felső és a jobb alsó képen két Szimirza barátnőmtől kapott csoda látható: egy hatalmas szobafutóka és egy három sarjat hozó bromélia, amit hamarosan átültetek új cserépbe... 

  


A bal alsó képen a Vegazustól kapott tulipánrózsák láthatóak, amiket pár hónapja ültettem el, és kihajtottak!!! SZUPER IZGATOTT VAGYOK miattuk! Illetve a két kicsi cserépbe mangó magokat ültettem, hátha sikerült mangófát nevelnem. :3 (Egy az enyém, egy a Nagyimé lesz, ha minden jól megy...)

  

Nos, életemben először sütöttem céklás süteményeket... a képen a szerintem elég rosszul sikerült céklás, kakaós, csokis muffinom látható, amit a kóstolók azonnal felzabáltak... Nekem a később sütött céklás, kakaós, csokis brownie jobban ízlett, amiből egy fél tepsit egyből bevágtam egyedül... és amit elfelejtettem megörökíteni. :'D Egyébként ez is mindenkinek ízlett, akinek jutott belőle, és még napokkal később is isteni omlós volt. (Teljes kiörlésű liszt, cukormentes minden és laktózmentes cuccok voltak mindkettőben.)

  

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Venom (2018) – Sokkal élvezetesebb volt ez a film, mint néhány kritika alapján vártam. Végül Tom Hardy miatt csak megnéztem, nagyon csípem ezt a palit, ráadásul roppant szórakoztató volt, ahogy Venomnmal küzdött-kötözködött. Szerintem tök jó páros lettek ők ketten.  Csúcshatás (2011) – Bradley Cooper miatt végre megnéztem... Emlékeztem, hogy egyszer félbehagytuk anyummal, aki nem csípi a drámai sztorikat, de nekem most bejött. Tök izgi az alapgondolata a filmnek!

 

 

A tenger szívében (2015) – Igazából a szereposztás miatt néztem meg, pedig nagyon nem az én zsánerem… Tulajdonképpen tetszett, mert egész látványos, az ismertebb színészek is jól szerepelnek, de… nem tudom. Lenyűgöző, tartalmas Moby Dick átdolgozás, mégsem voltam oda érte. Viszont a kerettörténete nagyon tetszett, hogy az utolsó túlélő meséli el nagyon nehezen a sztorit az írónak! Ez igazán ötletes volt.  Vörös hajnal (2012) – Azt gondoltam, hogy milyen jó lesz nekem, ha megnézem ezt a disztópiát Chris Hemsworth főszereplésével, amiben Észak-Korea lerohanja Amerikát... de nem tetszett.

 


Hófehér és a Vadász (2012) – Hát ezt szép hosszan szidtam Snitten… de nem másolnám ki ide, akit érdekel: KATT IDEA Vadász és a Jégkirálynő (2016) – Nagyon tetszett a folytatás, ami igazából egy önállóan is nézhető film (és ez tök jó, mert az első elég trash lett ugyebár Hófehér castingja miatt). Vadász előzmény- és lávsztori, ami nekem nagyon bejött, mert imádtam az előző filmben is.

 

 

A kedvenc (2018) – A kosztümök, a helyszínek, a film hangulata és a két nő harca a királynő kegyeiért tetszett, de összességében nem voltam oda a filmért. Néha untam, máskor elábrándoztam és lemaradtam… A férfi karakterek viselt dolgain meg néha csak pillogni tudtam. X) Tom a farmon (2013) – LMBT+ film! 4 csillag? 5? 6? 7? 8? Ezmivolt csillagszám az mennyi? Azt hittem, beütött a srácnál a stockholm szindróma… Nem mondanám, hogy tetszett, de erős alkotás. Tuti, hogy sokkot kaptam tőle…

 

 

Még négy év (2010) – LMBT+ film! Nem szeretem a politikát, de ez nagyon tetszett. Rám fért végre valami happy endes lávsztori, ráadásul haláli volt, ahogy csóri svéd politikus eltévedt Magyarországon. :'D  Érzelmek tengerében (1998) – LMBT+ film! Lassú, főleg beszélgetős, visszaemlékezős művészfilm. A homoszexuális, idős rendező elkezd barátkozni az egyszeri kertésszel… igazából csak azért néztem meg, mert érdekelt, hogy Ian McKellen és Brendan Fraser hogy alakít a rájuk szabott szerepben. Miattuk tetszett, de eléggé elszomorodtam a sztoritól… megszakadt a szívem Mr Whale miatt.

 


A boldogító nem (1997) – LMBT+ film! Egy film, amiben a gentleman tanár a tévéből tudja meg, hogy meleg… miközben mellette ül a menyasszonya. :D Zseniális! Celeste és Jesse mindörökre (2012) – Őszintén nem tudom, hogy el bírnám-e hagyni azt a valakit, akivel ennyire hasonlóan kattantak vagyunk… Olyan kis bolond vagyok, hogy arra vártam, hogy újra összejönnek… (Pedig nem vagyok egy romantikus típus, sőt…) Mindegy, imádtam a főszereplő párost, és nagyon sajnáltam őket a végére.

 

  

Karácsonyi meglepetés (2009) – LMBT+ film! Nagyon Zs kategóriás, de irtó jól szórakoztam rajta. :))) A suliban büszke melegként élő srác hazamegy az ünnepekre, de betoppan a szerelme is, akit nem mer felvállalni a zizzent, de konzervatív szülők előtt.  Meleg helyzet (2012) – LMBT+ film! Kb ugyanarról szól, mint az előbbi film: ünnepek, titkos melegség, betoppanó fiúszerelem, mit sem sejtő szülők. Not bad, de a főszereplőt utáltam, a mellékszereplőket meg imádtam… XD Anyuka szövege a külföldi barátra: „Ahogy mondani szokás: férjet és bikát csak otthonról.” XD

 

 

Könnyű nőcske (2010) – Vicces, kis feel good mozi volt. Nem tudom, miért nem láttam eddig, mert volt egy időszakom, amikor zabáltam az ilyen gimiben játszódó vígjátékokat, és ez tipikusan egy ilyen átlagos csaj felkavarja a középsulit mozi. Csípem Emma Stone-t, és ebben nagyon odatette magát. Micsoda mimikája van a csajnak! :)) A legjobb barátnős és a meleg srác zaklatásán szálon kívül minden tetszett. Aloha (2015) – Nagyon szuper ez a színészfelhozatal, mind a 4 főbb színész irtó dögös, a helyszín – Hawaii – gyönyörű (bár szerintem keveset kaptunk belőle), és győzött a jó a történet végén, de összvissz ennyi pozitívuma van a filmnek. Eskü a legjobb része az egésznek a néma beszéd volt meg Emma Stone figurája. Jah, meg a hulázás… Ezeket leszámítva egy eléggé gagyi cselekményű történet, amibe full felesleges szálak is bejönnek, amik a semmibe futnak ki többnyire… Vagy csak számomra maradtak homályosak. :)))

 


Káprázatos holdvilág (2014) – Colin Firth és Emma Stone hónapom van, és ebben mindketten szerepelnek! Érdekes film, szép képi világgal, és a történet se rossz. Tetszett a csavar a végén, már csak amiatt megérte. A nagy dobás (2015) – Túlságosan sok pénzügyi izébigyó, még több Wall Street és mismásolás. Nem rossz, de nem is jó történet – olyan egyszernézős, ha bárkit érdekel a befektetés…

 



Alex Strangelove (2018) – LMBT+ film! A párkapcsolatban élő középsulis srác, aki parázik az első szextől a barátnőjével, találkozik egy nyíltan meleg, életvidám sráccal, és elbizonytalanodik a szexualitásában. Picit önmarcangolós, de cuki film Mary Poppins visszatér (2018) – Nekem tetszett, de akkor is MP-vel shippelem a lámpagyújtogatót! :D Colin Firth nagyon tetszett a morcos-gonosz bankár és a bosszúszomjas farkas szerepében, Emily Blunt meglepő módon nem ment az agyamra – sőt! kifejezetten tetszett a Mary Poppins alakítása –, a gyerekek cukik, ahogy Jane és Jack is. Ben W meglepett ebben a szerepben, mert szerintem nem illett hozzá, de ettől függetlenül imádom a pasi gesztusait. Az énekek eredetiben biztos jobbak, majd megnézem úgy is, de magyarul egyik se ütött túl nagyot – szódával elmegy kategória mind.

 



Kék Valentin (2010) – Tetszett a film felépítése: hogy egyszerre ér véget a házasággal és az elválásukkal, ez egészen különleges volt. Amúgy tündéri párosnak tűnnek, megszakadt a szívem miattuk, pláne, hogy láttam, mennyire boldogok voltak (egy ideig).  Milliárdos fiúk klubja (2018) – Egy csomó kedvenc fiatal színészem egy elég rossz és unalmas filmben, ami véletlenül egy igaz történet.

 



Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (2018) – Oké, az első rész jobb – főleg dalválasztásilag –, de nekem ez is tetszett. Lehet, hogy nem lesz annyiszor megnézős, mint az előző, de azért szerettem. (Amúgy nem tudom, mi van velem, de több férfitól is totál elolvadtam: Andy Garcia, Colin Firth meg Dominic Cooper is szívdobogtatóak ebben a filmben. (Igen, tudom, hogy Mr Garcia és Mr Firth is a 6. X-nél járnak, de idontcare… A korai idősíkon játszódó kis nyikhajok valamiért annyira nem fogtak meg, pedig tök szuper volt mindegyik részük. :D Hát igen, vannak pasik, akik az idővel nemesednek, akár a fa, a bor meg a sajt-…> kedvenc részem!) Butácska film, de elnézegettem. Haláli benne a kompnál a fószer! :] Oké, lehet, hogy ezt is megnézem párszor még…. 

 


Sorozatoztam:  

 

Ez bűn (2021–) – LMBT+ sorozat! AIDS… huh… Azért ez elég kemény témájú minisorozat volt. Oké, néha humoros, máskor megható és a végén tuti, hogy bőgni fogsz, de érdekes is. 

 


Anyuval nézve:  

 

Megnéztük a Tudhattad volna (2020–2020) és a Tízen voltak (2020–2020) minisorozatokat,  az Agatha Raisin (2014–) 3. évadát, a Csecsebecsék (2019–2020) 1. és 2. évadát, illetve elkezdtük a 4. évadát a  MacGyver (2016–)-nek. A Csecsebecsék kifejezetten izgalmas volt: egy középsulis kamaszokról szóló sorozat, amiben a barátság és a kleptománia van a főszerepben.

 





Karácsony Conwayben (2013) – haldokló feleség, talán utolsó karácsony, szerelméért bármit megtevő férj… Ha karácsonyi filmre vágysz NE nézd meg, de ha azt akarod, hogy összetörjön a szíved és/vagy Andy Garcia a titkos crushod (mint nekem), akkor hajrá! Karácsony a Pemberley-birtokon (2018)  – A Büszkeség és balítélet modern adaptációja karácsonyi romkomként. Összességében tetszett, de ez egy tipikus Hallmarkos filmecske.

 


Palm Springs (2020) – Engem szórakoztatott ez a marhaság. :D Érdekes volt, hogy nem a nulladik napnál kezdünk, hanem a sok tíz éve tartó időhurokban lebzselő Nyles mellé véletlenül beesik Sarah – aki most esett le, hogy ő a sárga esernyős lány a HIMYM-ből –, és így már ketten szívnak az időhurokban. Jó ötlet, hogy a másodhegedűsnek tanácsokat próbál adni valaki, aki már mindenfélét kipróbált ebben az ördögi körforgásban, és ráadásul van egy saját őrültje is, aki vadászik rá… :D Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) (2016) – Ez egy elképesztő nagy marhaság… :D Történetileg értékelhetetlen, de fenomenális, hogy mennyire eredeti annak ellenére, hogy mennyire rossz. El nem tudom képzelni, hogy bírtak ennyi idióta számot és klipet kitalálni egy ennyire bolond film kedvéért, és azt is csak remélni merem, hogy a hírességek brahiból szálltak be a produkcióba, nem a dollárjelek csillogtak a szemük előtt… Jól szórakoztam, de… nem, ez nekem már túl erőltetett… :'D

 


Túl a fenyvesen (2012) – Három szuper dögös színész (Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes) egy kegyetlenül sz….r filmben! Sosem hittem, hogy Ryan bármelyik filmjére 1 csillagot fogok adni valaha. Drive – Gázt! (2011) – Még egy trash Ryan Gosling film, amiről azt hittem, hogy jó lesz, aztán végül 2 csillagot kapott. Unalmas, vontatott.  A két pont az autós üldözős jeleneteknek szól…

 


Nyomd, bébi, nyomd (2017) – Nagyon tetszett! Oké, eleve imádom a durván para autós jeleneteket, amiket csak lélegzetvisszafojtva lehet megnézni.   

 

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Marvel – Mítoszok és legendák

▪  Jenny B. Jones: Finding You – Ott rám találsz

▪  Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

▪  Kylie Scott – Audrey Carlan: Love Under Quarantine – Karanténszerelem

▪  Aleksandr Voinov: Dark Soul – Sötét lélek

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Fredrik Backman - Hétköznapi szorongások című regényét olvastuk a hónapban, ami nekem nagyon-nagyon tetszett!

 

A könyvklubos értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

MÁRCIUS: Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála – a linken olvasható az ajánlóm, ami azt jelenti, hogy már olvastam ezt a regényt! De imádtam, és nagyon ajánlom!

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

13 könyvről írtam a hónapban:

1.       Charlie Mackesy: A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló

2.      Stuart Turton: Evelyn Hardcastle 7 halála

3.      Mariana Zapata: Dear Aaron - Kedves Aaron!

4.      Fredrik Backman: Hétköznapi szorongások

5.      Marissa Meyer: Scarlet (Holdbéli krónikák 2.)

6.      Marissa Meyer: Cress (Holdbéli krónikák 3.)

7.      Ecsédi Orsolya: Meleg a helyzet! (Pokkernapló 1.)

8.     Melissa Foster: Call Her Mine - Végre az enyém! (1.)

9.      Vi Keeland & Penelope Ward: Rebel Heir - Lázadó örökös (1.)

10.  Jamie Littler: Zúzmaraszív (Zúzmaraszív 1.)

11.   Max Brallier: Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé (2.)

12.  Sarah Rees Brennan: A káosz leánya (2.)

13.  Stephenie Meyer: Midnight Sun - Éjféli nap (5.)

 

Blogturné Klub extrák: 

Borítómustra | Cress

Borítómustra | Midnight Sun - Éjféli nap

Borítómustra | Scarlet (Blogturné Extra)

A káosz leánya | izgalmas idézetek

Rebel Heir - Lázadó örökös | kedvenc idézeteim

Az utolsó srácok a Földön és a Zombiparádé | kedvenc idézeteim

 

Más témájú bejegyzéseim: 

Decemberi, januári és februári megjelenések

  

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

  


2 megjegyzés:

  1. Love stream = live stream? ;)

    A Drive-ot én anno moziban láttam, jaj! Iszonyatosan untam, nagyon megbántam hogy moziba mentem érte, ráadásul volt benne brutál jelenet is....

    Örömmel látom, hogy a tulipánok neked is hoztak gyereket! :) És gyönyörűek az új növényeid!

    VálaszTörlés
  2. A boldogító nemmel és a Palm Springssel teszek egy próbát! :)

    VálaszTörlés