2021. július 16., péntek



C. S. Pacat: A ​rab herceg (A rab herceg 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

Laurent kinyújtotta kissé a jobb lábát, hogy elegáns csizmájának orra szinte felkínálja magát Damennek.

– Csókold meg! – szólt Laurent.

Damen egész teste tiltakozott még a puszta gondolat ellen is. A gyomra kavargott, mellkasába zárt vergődő szíve pedig zakatolt. Egyik nyilvános megszégyenítés helyett másikban lett része. Mégis egyszerűbb megcsókolni valakinek a lábát, mint nemi erőszak áldozatává válni a közönség előtt… nem igaz?

 




„Ez itt Vere. Kéjsóvár és dekadens.

 A mézédes méreg földje.”

Damen népének hős harcosa, és Akielos trónjának jogos örököse. Ám amikor féltestvére magához ragadja a hatalmat, Damen fogságba esik, megfosztják az identitásától, és elküldik ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez.

Új gazdája, Laurent herceg gyönyörű, manipulatív és halálos – a verei királyi udvar legrosszabb oldalát testesíti meg. Az ottani életveszélyes politikai cselszövések közepette azonban semmi sem az, aminek látszik. Így amikor Damen a verei trónért folytatott harc kereszttüzében találja magát, kénytelen összefogni Laurent-nal, hogy életben maradjon, és megmentse a hazáját.

Damen számára csak egy szabály létezik: soha, de soha nem szabad felfednie a személyazonosságát. Hiszen pont arra az emberre van szüksége, akinek a legtöbb oka van rá, hogy mindenkinél jobban gyűlölje őt…

 

Ármány, intrika és bizarr társadalmak.

Utoljára a Trónok harcában láttuk ilyen plasztikusan beteg lelkek aljasságát, a gátlástalan hatalomvágyat és torz személyiségek tobzódását, ahol tort ül a gonosz.

Hagyd, hogy elképesszen!

 



Könyv információk:

 

Eredeti mű: Captive Prince

Eredeti megjelenés éve: 2013

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

278 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613441 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Captive Prince sorozat:

 

1. A rab herceg

2. Hercegi csel

3. Kings Rising

3.1 Green but for a Season

3.5 The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

3.7 Pet

4. The Summer Palace and Other Stories

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Akielos Damianos nevű Hercegét apja halála után a féltestvére parancsára holttá nyilvánítják, leláncolják és kifestik, majd elküldik az ellenséges Vere nevű királyságba rabszolgának. Damen új gazdája Vere Hercege, Laurent lesz, aki egy igazi elkényeztetett rohadék, ember testbe zárt skorpiófészek… és nincs kedve játszadoznia a szexrabszolgájával, inkább más módon fegyelmezné őt, ám ez nem tetszik a királyságát vezető Kormányzónak, a fiú nagybátyjának. Damen két tűz közé kerül Laurent és a Kormányzó viszályában, miközben igyekszik megőrizni a hercegsége titkát, illetve próbál elszökni a palotából.

 

 

– Van ebben az udvarban valaki, aki nem az ellenségem?

– Ha rajtam múlik, akkor nincs – válaszolta Laurent.

 

 

Szerintem…

 

Nos, ezt a sztorit Damen E/3 szemszögéből élvezhetjük végig. Vele együtt ismerkedünk meg a vere-i hatalmi viszonyokkal, és vele együtt kapunk sokkot a vere-i udvar züllöttségétől! Vagyis én sokkot kaptam. Ez a regény egy sorozatfelvezető rész, amiben nem igazán történik semmi lényeges vagy izgalmas azon túl, hogy felvázolódnak előttünk a királyságok és az udvarok viszonyai. Persze premier plánban kapjuk telibe az orgiára hajazó, erotikától fűtött rabszolga- és kedvenctartó vere-i illetők mindennapjait, ahogy az őket szórakoztató arénabeli nemi erőszak-meccseket is. Nos, ez nagyon nem az én stílusom volt… és ha nem éreztem volna valamilyen szinten szórakoztatónak a főszereplők – Damen és Laurent Herceg – játszmáit, akkor valószínűleg félbehagytam volna ezt a könyvet. 

Laurent Herceg és Damen (art by haisepreuben)

Szerencsére Laurent Herceg egy igazán érdekes figura, egy nagyon szórakoztató ’rohadék’. Imádtam a hűvös riposztjait, az ármánykodását és a taktikázásait. Vérbeli pókerjátékos, aki nagyon jól játssza ki a lapjait. Örültem volna, ha az ő szemszögét is megismerhetjük, de egyelőre beértem a rabszolgasorba került Damennel, aki szintén egy izgalmas férfi! Sikerült megkedvelnem annak ellenére, hogy elsőre mennyire unszimpatikus jelenségnek éreztem. Persze az is hozzátett ahhoz, hogy megváltoztak az érzéseim, hogy elárulták és letaszították a trónról, amit megérdemelt volna. Szerencsére Laurent nem nyúlt hozzá és mást sem hagyott játszadozni vele, így igazából egy aranykalitkában töltötte a mindennapjait.

 

A cselekmény kevés volt nekem, többnyire csak az ármánykodás és a vere-i udvar feltérképezése volt a sztori középpontjában, ami miatt sajnáltam, hogy nem egyben adták ki az első részt a másodikkal (akkor is egy max. 450 oldalas regényt kaptunk volna). Az erőszakos történetrészek nem tetszettek, de így már nem nehéz eldöntenem, hogy Akieloshoz húz a szívem, és tőlem egész Vere-t fel lehetne égetni. Izgalmasak voltak Govart és Nicaise részei, bár egyiküket se szerettem meg, mégis feldobták a történetet az otrombaságukkal! Persze az én kedvenceim a Szőke Hercegecske udvari intrikái voltak, nagyon szeretem a hozzá hasonlóan hűvös, összeszedett, intelligens karaktereket. (Pl.: Perselus Piton, BBC Sherlock Holmes, etc.)

 

Damen + Laurent Herceg (art by CassandraJP)

Összességében

 

Elég kegyetlen és felzaklató történet egy szexuálisan lezüllött udvarról, ahova főszereplőnk a Herceg betöretlen szexrabszolgájaként érkezik. Nem olvastam még ehhez hasonló történetet, de mivel az udvari laza erkölcsök és erőszak bemutatásán kívül alig történt valami főhőseinkkel, egyelőre nem gondolom magam a dark romance-ok rajongójának.

Kíváncsian várom a történet folytatását, ami jóval izgalmasabbnak és cselekménydúsabbnak ígérkezik. Ebben a sorozatfelvezetőben a legérdekesebbek a karakterek voltak, és én is miattuk – Laurent, Damen, Nicaise, a Kormányzó, Kastor, stb. – fogok folytatni, érdekel, hogy mi lesz velük.

 

Értékelés: 4

 

Folytatnám? Igen, habár nem látom értelmét, hogy nem egyben adták ki a második résszel, mert alig történik ebben az első részben valami. Nem vagyok híve a ’felvezető’ stílusú sorozatkezdőknek, mert utánuk ritkán olvas tovább az ember…

 

Kinek ajánlom a regényt? Kinek nem?

 

Mindenkinek, aki szereti a dark romance-okat, a rabszolga – rabszolgatartó sztorikat, a herceges, trón körüli árulással teli low fantasykat. Nem ajánlom azoknak, akik nem szeretik az erőszakos történeteket!

 

ÉRDEKESSÉGEK: Fan Artok / Borítómustra

 

Art by saltroclus

Kedvcsináló idézetek:

A helyzet iróniája, hogy Radelnek bizonyos tekintetben igaza volt, amikor kiváltságosnak titulálta Damen helyzetét. Ez ugyan nem az a rang, mint ami Akielosban megillette őt, de nem is a hajó kába bezártsága, amiről csak halovány emlékei maradtak. Ez nem egy börtöncella, hanem a királyi házi kedvencek rezidenciája. Damennek aranyozott tálban, levelekkel díszítve szolgálták fel az ételt, az esti szellő pedig jázmin és frangipáni illatát hozta be a szúnyoghálós ablakokon keresztül. Csakhogy ez mégis egy börtön. Csakhogy mégis nyakörvet és láncot tettek rá, egyedül van, ellenségek között, sok-sok kilométernyire az otthonától.

– Ő a fogoly, akit Kastor küldött neked kiképzésre? – kérdezte Torveld kíváncsian. – Ő… szelíd?

– Harciasnak látszik, de rendkívül kezes és odaadó – érvelt Laurent. – Akár egy kiskutya.

– Akár egy kiskutya – visszhangozta Torveld.

Ennek bizonyítására Laurent felemelt egy darált dió- és mogyorófélékbőlés mézből készült édességet, s a hüvelyk- és mutatóujja közé csippentve odatartotta Damennek, mint a ringben.

– Édességet? – kínálta Laurent.

A következő hosszúra nyúlt pillanatban Damen kifejezetten azt fontolgatta, hogy meggyilkolja.

– Nem úgy fest, mint egy házi kedvenc – jegyezte meg a magasabbik férfi.

– Hallottad, hogy ágyas rabszolga Akielosból – felelte a másik.

– Szerinted meghágja a Herceg? – kérdezte hitetlenkedve az első.

– Inkább fordítva.

– Elég jó kis parancs egy ágyas rabszolgának – töprengett el a magasabbik a témán, mire a másik csak morgott egyet válaszul. – Gondolj bele, milyen lehet megdöngetni a Herceget!

Szerintem nagyjából olyan, mint lefeküdni egy mérgeskígyóval – gondolta Damen, de ezt megtartotta magának.

 

☆☆☆
Nem saját képek. A ​rab herceg / Captive Prince Pinterest tábla

CAPTIVE PRINCE #1 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


Mi történik, ha egy trónörököst elküldenek ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez? Nos, kiderül ebből a cselszövésekkel, ármánykodással és politikai intrikákkal teli LMBT+ fantasyból! Tartsatok bloggereinkkel a legújabb Zafír pöttyös regény blogturnéján, és ismerkedjetek meg Laurent herceggel, illetve a fogságba ejtett trónörökössel, Damennel. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A rab herceg egy példányát!

 

 

Nyereményjáték:

 

Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek az olyan Zafír pöttyös könyveket, mint amilyen A rab herceg is! Minden állomáson találni fogtok egy fülszövegrészletet, és ki kell találnotok, hogy melyik könyvhöz tartozik! A könyv címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

“Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

07/01 - Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra

07/03 - Dreamworld - Kedvcsináló idézetek

07/05 - Utószó - Fan Artok

07/07 - Utószó

07/09 - Sorok között

07/11 - Readinspo

07/13 - Dreamworld

07/15 - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése