2022. szeptember 29., csütörtök



C. S. Pacat: Hercegi ​csel (A rab herceg 2.) | Blogturné Klub könyvajánló

  

 

– Sajnálom – szólalt meg Damen.

– Miért mentegetőznél előttem? – nézett rá furcsán Laurent.

Damen nem tudott válaszolni. Nem mondhatta el az igazat.

– Nem tudtam, mit jelent neked királynak lenni – felelte inkább.

– És mit?

– A harc végét.

 




„Fogalmuk sem volt, mit tesznek, amikor nekem ajándékoztak téged.”


Így, hogy országaik a háború szélén állnak, Damen és új gazdája, Laurent herceg kénytelen lecserélni a palotabéli intrikákat a csatatér végletes világára, miközben a határ felé tartanak, hogy megakadályozzák egy halálos terv megvalósulását.

A személyazonosságát titkolni kényszerülő Damen azon kapja magát, hogy egyre jobban vonzódik a veszélyes és karizmatikus Laurenthez.

Ám miközben a két férfi között elmélyül a lassan kibontakozó bizalom, mindkettejük múltjában olyan titkok rejtőznek, amik halálos csapást mérhetnek rájuk…


Kövesd őket útjukon!

 

 

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Prince's Gambit

Eredeti megjelenés éve: 2014

Könyvmolyképző, Szeged, 2022

352 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635973293 ·

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Captive Prince sorozat:

 

1. A rab herceg

2. Hercegi csel

3. Kings Rising

3.1 Green but for a Season

3.5 The Adventures of Charls, the Veretian Cloth Merchant

3.7 Pet

4. The Summer Palace and Other Stories

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Akielos Damianos nevű Hercegét apja halála után a féltestvére parancsára holttá nyilvánítják, leláncolják és kifestik, majd elküldik az ellenséges Vere nevű királyságba rabszolgának. Damen új gazdája Vere Hercege, Laurent lesz, aki első blikkre egy igazi elkényeztetett rohadék. Miután az első részben kitapasztalják egymás határait, Damen úgy dönt, hogy segít Laurentnek eljutni a határig egyben, illetve belefolyik a Kormányzó és a trónörökös közti konfliktusba is. Vajon elkezdett gyengéd érzelmeket táplálni a „Mindenki Szerint Szűz” Jégcsap Herceg iránt? Ráadásul, ha jól teljesít, akkor akár fel is szabadulhat a szolgaságból…?

 


 

– A nagybátyám mindent kitervel – folytatta Laurent, mintha olvasott volna Damen gondolataiban. – Kiterveli a győzelmet és a vereséget is. Te voltál az, aki valahogy sohasem illett bele a képbe… mindig kívül estél a mesterkedésén. Mindazon, amit a nagybátyám és Kastor kitervelt – jelentette ki Laurent, miközben Damen érezte, hogy meghűl a vér az ereiben. – Fogalmuk sem volt, mit tettek, amikor nekem ajándékoztak téged.

 

 

Szerintem…

 

A cselekményt továbbra is Damen, vagyis a rabszolgasorba taszított Akielosi Damianos Herceg E/3 szemszögéből élvezhetjük, akinek egyre nagyobb crush-a Laurent Herceg, ami valahol kifejezetten cuki, ugyanakkor elég kellemetlen, amikor menekülés, bujkálás vagy bármi közben! Ráadásul az első részben a Herceg simán szétkorbácsoltatta a hátát, amiért hozzáért, szóval igyekszik tartani magát... (Persze én neki drukkolok, kifejezetten dögösnek tartom a párosukat!)

Habár Laurent herceg továbbra is egy megközelíthetetlennek tűnő, hideg, ám roppant intelligens karakter, a regény vége felé veszített a hűvösségéből Damen közelében, ami miatt roppant élvezetessé vált ennek a résznek az olvasása! Szerettem, hogy sok időt töltenek együtt, de azt is, hogy a történet végre elkezdett haladni valamerre – konkrétan a határ felé haladnak egy rakat katonával, akiknek ugyan mocskos a szája, mégsem olyan kegyetlenek, mint a palotabéli népek az első részben… Ennek köszönhetően se orgiákról, se szexuális kegyetlenkedésekről nincs szó ebben a részben, szexuális abúzusra is csak utalnak. 

Laurent még mindig egy szórakoztató rohadék, ugyanakkor kiemelkedően jó stratéga is, amit csak megerősít az, hogy elkezdi figyelembe venni Damen ötleteit és harci tapasztalait. Nagyon jó párost alkotnak – legyen szó akár menekülésről, akár kémkedésről! Nem mondom, hogy sok minden történt a sorozat második részében, de akadtak benne kalandok és váratlan fordulatok. (Ilyen volt számomra az arisztokrata katona fiú mellékszála például vagy a bordélyházi kitérő!)

 


Összességében

 

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész, és cseppet sem hiányzott se az udvari züllöttség, se a szexuális kegyetlenkedések, amik ott folytak... Izgalmas volt Laurent Herceg katonáival a határ felé haladni, harcolni, kémkedni, árulókra vadászni és mindenféle népekkel összetűzésbe keveredni. Picit erőszakosabb a történet, mint gondoltam, de számomra ezt ellensúlyozta Laurent és Damen párosa! Alig várom, hogy mi lesz velük! Meg persze a Kormányzóval, Kastorral és a két ellenséges országgal.

 

Értékelés: 4,5

 

Folytatnám? MOST AZONNAL. Eléggé függő a vége, nem mondom, hogy kapartam a falat, de tuti, hogy olvastam volna tovább, ha a kezemben van a folytatás.

 

Kinek ajánlom a regényt? Kinek nem?

 

Mindenkinek, aki szereti a rabszolga – rabszolgatartó sztorikat, a herceges, trón körüli árulással teli low fantasykat. Nem ajánlom azoknak, akik nem szeretik az erőszakos, erotikus felütésű és/vagy harcolós és/vagy udvari intrikával és árulással foglalkozó történeteket!

 

ÉRDEKESSÉGEK: Borítómustra

 

Kedvcsináló idézetek:

– Mondd ki!

– Holnap elmegyek – válaszolta Damen olyan higgadtan, ahogy csak tudta. – Nem jövök vissza.

Levegőt vett, amibe belefájdult a mellkasa.

– Laurent…

– Nem, nem érdekel. Holnap elmész. De most az enyém vagy. Ma éjjel még a rabszolgám.

– Milyen, amikor egy herceg szopja a farkadat? – érdeklődött Aimeric, Damen pedig arra eszmélt, hogy mindenki őt figyeli.

– Nem kefélek vele – vetette oda szándékos durvasággal. Valószínűleg azért, mert már századjára mondta ki, amióta csatlakozott Laurent seregéhez. Határozottan fogalmazott, hogy lezárja a témát. De persze nem sikerült neki.

– Azt a szájat szívesen betömném – jegyezte meg Lazar. – Miután egész nap utasítgat, végre befoghatnád a száját.

– Ha rád néz, összepisiled magad – horkantott fel Jord.

– Ja, nekem nem állna fel – helyeselt Rochert. – Ha az ember látja, hogy egy párduc kinyitja a száját, akkor nem veszi elő a farkát.

Ebben egyetértettek, és újabb vitatéma merült fel.

– Nem hiszem, hogy veled valaha is könnyű lett volna.

– Gondolj a legártatlanabb zöldfülűre, akivel valaha is találkoztál – mondta Laurent. Miután Damen nem válaszolt, hozzátette: – Elfelejtettem, hogy te nem kefélsz fiúkkal.

A terem túlsó végéből nevetés tompa moraja hallatszott valami távoli, elcsépelt viccen. Az egész helyiség homályos hangokká és formákká változott. Meleg fáklyák szolgáltatták a fényt.

– Férfiakkal néha – felelte Damen.

– Amikor nők nincsenek?

– Amikor akarom.

– Ha ezt tudtam volna, akkor lehet, hogy némileg veszélyesnek éreztem volna melléd feküdni.

 

☆☆☆
Nem saját képek. A ​rab herceg / Captive Prince Pinterest tábla

CAPTIVE PRINCE #2 a GoodReads-en.

☆☆☆ 


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik C. S. Pacat nagysikerű sorozatának folytatása, a Hercegi csel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Laurent és Damen intrikával, árulással, meghökkentő fordulatokkal és fergeteges kalandokkal teli történetét, melyben a palotai életet a csatatér végletes világa váltja fel.

Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

  


Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során a mozivásznak híres háborús hőseié lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy fotót, mely egy filmes vagy sorozatos harcost ábrázol, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni a karakter nevét és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.) 

 

 


a Rafflecopter giveaway

 

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

09/20 Dreamworld
09/22 Hagyjatok! Olvasok! - Borítók
09/24 Readinspo
09/26 Dreamworld - Idézetek
09/28 Hagyjatok! Olvasok!

09/30 Utószó
10/02 Sorok Között - Interjúfordítás

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése