2022. szeptember 17., szombatBorítómustra | Elhagyott ​part (Blogturné Klub Extra)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

Az Elhagyott part című kötetben hat ismert és elismert író műve szerepel. Blake Crouch, N. K. Jemisin, Veronica Roth, Amor Towles, Paul Tremblay és Andy Weir egy-egy izgalmas, ám meghökkentő sci-fi történettel járultak hozzá az antológiához, melyeket most bloggereink vesznek górcső alá!

Tartsatok velünk legújabb blogturnénkon, de ne felejtsetek el játszani se. A turné végén megnyerhetitek az Agave Könyvek kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
Egy ​VR-játékfejlesztő egy kódolási hiba következtében létrehoz egy szuperintelligenciát. A távoli jövőben emberek kis kolóniája visszaküld a Földre egy katonát, ám a küldetés nem várt fordulatot vesz. Egy megtermékenyítéssel foglalkozó cég a főbb tulajdonságok befolyásolása mellett már különböző projekciókat is készít a szülőknek, hogy születendő gyermekük milyen életre számíthat.

2019-ben az Amazon felkérte Blake Crouchot, hogy állítson össze egy hat történetből álló sci-fi antológiát az Original Stories-sorozatuk keretében. Crouch ennek alkalmából írta meg Elhagyott part című kisregényét, valamint e mellett bemutat egy-egy izgalmas novellát a műfaj elmúlt időszakának legismertebb szerzőitől. A történetek közt egyaránt található klasszikusabb hangvételű, Philip K. Dicket felidéző írás és olyan realistább gondolatmenet is, ami akár már holnap megvalósulhat.

N. K. Jemisin Szükségbőr című novelláját Hugo-díjjal tüntették ki 2020-ban, míg az Elhagyott partot várhatóan Neil Burger fogja filmre adaptálni.

 

 

Kiadó: Agave Könyvek

Terjedelem: 318 oldal

ISBN: 9789635980451

Fordította: Juhász Viktor, Kleinheincz Csilla, Kozma Dániel,

Sárpátki Ádám, Benkő Ferenc, Ballai Mária

Műfaj: antológia, sci-fi, disztópia, posztapokaliptikus, űrutazás

Eredeti cím: Forward / Eredeti megjelenés éve: 2019

 

AGAVE KÖNYVEK WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

 

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

--- Olvassatok tovább! ---

vvvvv

 

Külföldi antológia borítója:

 


  

Blake Crouch: Elhagyott part / Summer Frost

borítója: 

 

 

N. K. Jemisin: Szükségbőr / Emergency Skin

borítója:

 


 Veronica Roth: Bárka / Ark

borítója:

 

 

Amor Towles: Érkezés a célhoz / You Have Arrived at Your Destination

borítója:

  

 

Paul Tremblay: Az utolsó beszélgetés / The Last Conversation

borítója: 

 

 

Andy Weir: Véletlenérték / Randomize

borítója:

 

 

 

Nyereményjáték:

 

Az Elhagyott part című antológiában hat szerző sci-fi novelláját olvashatjátok, ezért a játékunk is velük kapcsolatos. Az állomásokon szereplő fülszöveg részletek alapján rá kell jönnötök, hogy melyik író magyarul is megjelent művéhez íródott. A megoldás az ÍRÓ NEVE, azt írjátok be a megfelelő helyre.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

  

“Hat nappal ezelőtt Mark (…) az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.

Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van (...)”

a Rafflecopter giveaway

 

vvvvv

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése