2022. szeptember 14., szerdaELSTARTOLT a Mini-könyvklub 23. fordulója! (2022. szeptember 1-től december 31-ig)


A témához tartozó bejegyzések a „mini-könyvklub” címke alatt elérhetőek.

Hello mindenkinek!

 

Szeptemberben elindult a Mini-Könyvklub soron következő fordulója! Az első hónapban Zajácz D. Zoltántól olvassuk a Véres Balatont, ami egy erőszakosabbnak tűnő magyar krimi. Októberben T. J. Klune író Ház ​az égszínkék tengernél című regénye lesz a soros, amit novemberben egy történelmi romantikust fogunk olvasni, A csokoládévillát Maria Nikolai-tól.

Ha kedvet kapnál, szeptember végéig még csatlakozhatsz hozzánk - Blog se kell a részvételhez! -, és már olvashatod is az első megszavazott könyvünket! ;)

vvvvv

Mi az a Mini-könyvklub? - Röviden

Egy online közösség, ami 2015. májusában indult (akkor még műfajtematikus fordulókkal), persze a könyvklub tagjai folyamatosan változnak. A mostani könyvklub forduló december 31-ig tart, a klubtagok ezalatt az időszak alatt havonta elolvasnak 1-1 regényt. Az első három hónapban előre meghatározott könyveket olvasunk, amiket az olvasás végeztével alaposan kibeszélünk, kiértékelünk: mindenki ír egy-egy könyvértékelést, és kitöltünk egy kérdőívet a könyv fontos (és kevésbé fontos) kérdéseiről. Az utolsó hónapban mindenki maga választ egy olvasmányt az előre megadott könyvek közül. 


Mit fogunk olvasni ebben a körben?

Mely választható könyvek szimpatikusak?


Ajánljátok valamelyiket?

Szabályok?
2022. szeptember 1-től december 31-ig tart a 23. Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidőket be kell tartani az értékeléssel - késés nincs.
- Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. (…) A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de ha nincs, akkor Vegazus teszi közzé az erre a célralétrehozott blogon.
- Decemberre választani csak a megadott listából lehet! További szabály, hogy csak olyan könyvet választhatsz, amit korábban még nem olvastál. A lista eléréséhez kattints ide!
- Jelentkezni Vegazusnál lehet egy JELENTKEZÉS nevű űrlapon, egészen az első könyv értékelésének határidejéig, azaz szeptember végéig.

vvvvv
Köszönöm a figyelmet!
A képek Vegazus blogjáról vannak.
vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése