2022. szeptember 30., péntek



9. fejezet - 2022. szeptember | Havi összefoglaló ~ Sorozat- és filmajánló, élménybeszámoló

  

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

  

 

Üdv újra itt!

 

Beindult a színház, így két premieren túl körülbelül csak az alváson jár az eszem… Ráadásul hónap elején elkapott a fanfic mánia ismét, akárcsak augusztusban, így a regények háttérbe szorultak. Akárcsak a tévézés… 27/30 nap olvastam, de csak 10/30 nap tévéztem otthon magamban. Szerencsére tudtam barátnőzni, volt időm elnézni egy másik színházba, kb. 7+ órát / 72+ km-ert tekertem a bringámmal és kivettem egy nap szabit láblógatásra, ugyanis ugrott a nyaralásunk (vagyis októberre tolódott), én meg elég fáradt voltam egy nap itthon dögléshez. 

Pozitív randomságok: pinca party, fanficek, bicajozás, utolsó fogdoki látogatás, új (apró) IKEA bútorok, kertészkedés és növény elajándékozás, kecsekméti színházazás (Elisabeth misucal), TikTok függés, egy nap szabi csak úgy, premierek, nyugdíjas búcsúztató és megtanultam cappuccinohoz habot készíteni… :)

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

❖❖❖❖❖

Mi történt szeptemberben?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 2 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. Egy könyvet a Maxim kiadó Online Olvasótáborának köszönhetően szereztem, eggyel pedig a könyvtáros barátnőm, Jeffi (Jeffi olvas) lepett meg. Csak úgy!

 

Kassandra Montag: Tajtékzó világ

Josh Malerman: Vizsgálat

 

– Személyes érdekeltségek –

  

#HAVIKEDVENCEK  

 

Kedvenc zene:

Feed the Machine · Poor Mans Poison

Imagine Dragons - Bones

Imagine Dragons - Sharks

Solli ft. 99. Lions - Dear Mama (Lyric Video)

Lance & Linton - Sunshine

 

#boldogság 

    

 Családi marhulások, avagy ebben a hónapban se fejeztük be egymás vérének a szívását.

    


 Nagyon tetszett a hónapban bemutatott romantikus komédiánk, a Barta Lajos: SZERELEM című darab. A premierje után is éjszakába nyúlóan beszélgettünk róla. A másik bemutatott darab a Vízkereszti Gritti volt, amiben inkább a főbb karaktereket alakító színészek és a ruhák nyerték el a tetszésem, nem a történet.

    


 Pár kollégámmal elmentünk a kecskeméti színházba, ahol simán beleszerettem két isteni hangú színészbe. Az egyikük az Elisabeth musicalben Sisy gyilkosát alakította, a másikuk pedig egyenesen a Halál volt. Mindenestül tetszett az előadás... (Ráadásul ki akartak hívni a színpadra szerepelni, de átengedtem a lehetőséget a mellettem sóhajtozó kedves korombéli nőnek, aki már 13x látta az előadást. Mázlija volt velem, ráadásul utolsó alkalommal játszották, barátai is eljöttek, egy álma vált valóra. Örültem az örömének.)

    


 Állatkázós hónapom volt. Egyik nap beugrott egy kutyus a színházba, és órákig velünk 'dolgozott', de kimentünk az egyik környékbéli lovardába is barátnőm lányával. Amíg ő lovagolt én átmentem cicasuttogóba, lovat simogattam és egy pónival is összebarátkoztam.

    


 Ami nem tetszett ebben a hónap? So-so. Sajnos rákattantam a TikTokra, és órákig beszippantana, ha hagynám... Valami leszoktató programot tudtok? :D

     

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Talpig fegyverben (2019) - #deathgame #akció #vígjáték – /10 – Meglepő módon nem volt rossz. Az effektek – főleg a lövöldözősek – irtó jók lettek, mintha egy badass pc gamet játszottak volna a főszereplők. Daniel Radcliffe alakítása jó volt, tetszett a megtört, kiábrándult karakter, akit alakított, de NIX… Úristen, NIX besz@rás volt! Nem is tudom, láttam-e már valamiben a színésznőt*, de olyan halálian adta a kattantat, hogy simán mehetne Harley Quinn castingra. Szeretem a Death Game sztorikat. Nekem bejött ez a sok lövöldözés, rengeteg gagyi véres jelenet és a még több kattant figura. *(Közben megnéztem, bele szerettem bele a The Babysitter c. filmben. Zseni a nőcike.)

 


Táncra fel! (2020) - #vígjáték #ifjúsági #zenei – 7/10 – Bár nem vártam sokat ettől a filmtől, kellemesen meglepett. Sofia Carson gyönyörű és csodásan táncol, ráadásul élvezet volt nézni, ahogy az átalakulását is egy nagy arcú, öntelt sztárból valakivé, aki képes emberien viselkedni másokkal. :D Annyira fun, hogy ez főleg abban nyilvánult meg, hogy lófarokban volt-e a haja, mint egy profinak, vagy kiengedve, lobogva.. :D Yay, de rossz… No, de a lényeg: egyszer nézhető, a koreok jók, a gyerekek irtó cukik és a sztori is elmegy a kiszámíthatósága ellenére.

 


Alice Csodaországban (1951) - #animációs #kaland #fantasy #DisneyKlasszikus – 7/10 – Nagyon bájos kis ostobaság, akárcsak a könyv. Szerintem sosem láttam, mert kiskoromban is inkább a fandom varázsolt el, mint maga a történet, de kellemes meglepetés volt, hogy mennyire szép, mennyire vibráló az egész! A színei élénkek, a figurák izgalmasak és a történet? Nos, az ahogy várható volt, óriási szürreális butaság-tenger. De tetszett. Egyszer nézhető volt. :D

 


A torontói ember (2021) - #akció #vígjáték #thriller – 7/10 – Ki se találnátok, hogy Woody Harrelson miatt néztem meg, aki ismét fergetegeset alakít a filmben! Nagyon tetszett a karaktere, a precizitása, a gesztusa… és az összes közös jelenete Kevin Harttal, aki nálam nagyon so-so színész, mert néha bizony az agyamra megy még a lélegzésével is. De itt szórakoztatott a figurája és a játéka.

A történet, nos, elég elborult, de egyszer-kétszer nézhető. Jó társaságban néztem, lehet, hogy ezért is tetszett.  

 


Bájos törtető (2011) - #romantikus #vígjáték #ifjúsági – 6/10 – Meghökkentően bugyuta, de végső soron elég aranyos kis filmecske. Nem kell tőle sokat várni: vicces, aranyos, máskor nagyon buta, idegesítő. Akad benne humor ugyan, de engem inkább a film végi feloldás, megható lezárás fogott meg. Ilyen egyszer elmegy, de jó feelingű sztori. A főszereplők aranyosak, bár mindkettejüknek elég fura feje van, de valahogy mégis bájosak. (Pozitívum: Nem nézett úgy ki, hogy 30-asok akarnának gimiseket játszani.) (Hihetetlen, hogy a PLL-es Ali-tól sosem szabadulok. -.-" De legalább ebben szimpatikus karaktert alakított.)  

 


Monday (2020) - #realista #romantikus #dráma – 5/10 – Ne gondolja senki, hogy nem Sebastian Stan miatt néztem meg… Persze jól esett, hogy Görögországban játszódik, mert totál odáig vagyok azért az országért és a görög kultúráért, de ez az egész görög téma csak a film elején fogott meg, ahogy a páros egymás iránti fellobbanása is. Nem, nem a szexes részekre gondolok ez alatt, hanem arra, hogy mennyi cuki-vicces pillanatuk volt a film elején…

Utána viszont bejött a valóélet az ajtón és szépen ledózerolt mindent… nem egy cukormázas láv sztori, de nem is azt vártam, viszont amit meg kaptam, az nem tetszett annyira.

 


Gundala (2019) - #akció #scifi #szuperhős – 2/10 – Erre nincsenek szavaim. Talán életem első – és nagy valószínűséggel utolsó – indonéz filmje. Hát komolyan sokkolt, hogy mennyire rossz a történet, és mennyi klisés az egész. Szuperhős eredettörténet, de totál nem eredeti.

 


Sorozatoztam:

 

Amazon: Ügyvéd (2022–) - #képregény-adaptáció #MarvelComics #szuperhős – 3/10 – Hát ez rettenetes. A csajokkal – SzJ – kezdtem el nézni, de az első rész után közölték, hogy Sohatöbbet!, nekem meg van egy ilyen agybajom, hogy szeretem befejezni a dolgokat… Még csak az 1. évad felénél tartok. Nem tudom eldönteni, hogy a főszereplő kiscsaj cuki vagy idegesítő… Határeset.

 


Odaát (2005–2020) #fantasy #horror #kaland – 9/10 – A 6. évad felénél járok, de lassan haladok, mert a hónapban nem igazán volt kedvem filmezni…

 


Anyuval nézve: 

 

Hazug csajok társasága (2010–2017) #youngadult #bullying #könyvadaptáció – 7-8/10 – VÉGRE VÉGE!!! Íme a véleményem: Annak ellenére, hogy néha iszonyatosan szenvedtem az időhúzástól, az újra felbukkanó, korábban már lezártnak gondolt problémáktól, illetve attól, hogy MIKOR DERÜL MÁR KI, HOGY KI A BÁNAT – A?! Szóval ezeket leszámítva rendkívül élvezetes volt ez a sorozat.

Nem mondom, hogy nem voltak benne mélypontok (pl, amikor Hanna az 5 muskotályosként hivatkozott magukra…ráadásul máskor meg zseninek tűnt), de tetszett. Igazi Guilty Pleasure sorozat, amire nagyon rá lehet kattanni… vagy csak irtó kíváncsi leszel arra, hogy ki áll az egész mögött, mint anyám, akit május 7-e óta szerintem egy filmre vagy más sorozatra se tudtam rávenni, csak ezt volt hajlandó nézni velem, hogy kiderüljön ki a franc A… :D

Addiktív? Nagyon…

Szórakoztató: Tulajdonképpen igen.

Pofán tudnám-e $@!#% Ali-t egy péklapáttal? Zokszó nélkül.

 


Énidő (2022) - #vígjáték – 5/10 – Mark Wahlberg és Kevin Hart ökörködése, mert néha ilyen is kell. Nem rossz, bár szerintem anyumnak jobban bejött, mint nekem.

 


A végzős év (2022) - #feketehumor #felnőttéválás #vígjáték – 4/10 – Nem szeretem Rebel Wilsont... bár le a kalappal előtte, hogy ezt a hülyeséget összehozta… Az alapsztori érdekes, a megoldások viccesek, de egy ponton túl már nem szórakoztat, hanem irritál a főszereplő, a cselekmény, minden… A legjobb Joshua Colley figurája volt, aki zabálni való volt a queer srác szerepében!

 


– Következő havi terveim –

 

- Hamarosan olvasom/írok róla:

▪  Ali Hazelwood: A szerelem képlete

▪  B. B. Alston: Amari és a sötét erők

▪  Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam 3.

▪  Rachael Anderson: Miss Notley nem hagyja magát

▪  Matt de la Peña: Superman – Reménysugár

 

- Mini-könyvklub:

▪  T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Nem sikerült elolvasnom a havi könyvünket, ami a Véres Balaton volt. Mondjuk elkezdtem, de hamar eluntam… Inkább az én fáradtságom, mint a regény hibája volt, lássuk be. De páran elolvasták a könyvklubbol:

 

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

OKTÓBERHáz az égszínkék tengernél – Szóval régóta szemeztem ezzel az LMBT+ urban fantasyval. Ha beszerzem, akkor tuti elolvasom. Nagyon izgatja a fantáziám.

 

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

Amelia Mellor: A világ legnagyobb könyvesháza * kaland fantasy Middle Grade *

Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk * romantikus road story *

Blake Crouch (szerk.): Elhagyott part * sci-fi novellagyűjtemény *

Joya Goffney: Bocs, hadd bőgjem ki magam * romantikus YA *

C. S. Pacat: Hercegi csel * erotikus low fantasy *

 

Blogturné Klub extrák és egyéb bejegyzések: 

Borítómustra | Elhagyott part

Borítómustra | Hercegi csel

Borítómustra | Amari és a sötét erők

ELSTARTOLT a Mini-könyvklub 23. fordulója!

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


 

3 megjegyzés:

  1. Helló! Hány pontot adtál az Énidőre? Jópofa a borítóképe, de erről írtál a legkevesebbet. Ajánlanád?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaa! 5/10, valamiért lemaradt az 5-ös. Szerintem simán elhagyható... Bennem olyan érzés volt tőlük, mint a régi Adam Sandler-filmektől: egyszer oké, de egy ponton túl már too much a sztoriban a hülyeség (balfékeskedés). Nem feltétlenül ajánlom. :'D

      Törlés
    2. Köszi a választ! Akkor inkább kihagyom... :)

      Törlés