2021. szeptember 30., csütörtök



Havi összefoglaló | 9. fejezet - 2021. szeptember

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Üdv újra itt!

 

Ismét egy zsúfolt, ám alig blogolós hónap van mögöttem. Elkezdtem felújítani álmaim otthonát… ami egyelőre álmaim szemétdombjának néz ki. Rengeteg, rengeteg porral borítva. A villanyvezetékek helye bevésve, azok elhelyezve, lukak bejavítva - csemperagasztóval, valami hálóval meg gipsszel -, glett felkenve, épp csiszatolás megy ezerrel… De már megvan a színes festék, megvan a parketta – meg minden bigyó, ami kell. Szóval messze még a vége, de már látszik a fény az alagút végén. Asszem.

Nehezen haladunk, mert közben volt 3 db szeptemberi premierünk (és a kollégáimmal toljuk a melót ugye), ráadásul még egy covid miatt megcsúszott 3 napos nyaralásunk is volt a hónapban. (350 km-ert vezettem kb. idegen autóval, apu óriási automata passatjával, ugyanis ő nem volt túl jól…) Ó, és a fősulis barátnőmnek is hivatalos voltam az esküvőjére… EGERBE! A kis drágámmal majd 500 km-ert nyomtunk le autópályán száguldozva, és ha már olyan messzire elvezettem, az esküvő utáni két napban is a városban maradtam, és kiélveztem az egyedüllétet meg a város felfedezését. Zene a fülbe, térkép a kézbe, és nekivágtam Egernek. Jártam mindenféle tereken, ahol sok-sok szobrot lefotóztam és megszemléltem, felültem az EgerEye óriáskerékre, körbementem az Egri Várban, meghallgattam egy előadást a lövészetről meg a korabeli ruhákról, kiállításokat látogattam, e-bookot olvasva ebédeltem éttermekben, ÉS……….! Szombat este ingyenes kültéri mozi volt a Dobó Téren, ahol két kedvenc zenés filmem is leadták: a Mamma Mia!-t és a Bohémrapszódiát! Naná, hogy megnéztem!!!

 

Havi pozitív randomságok röviden: imádtam az egész hónapot! Összességében fergeteges élmény volt!

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt szeptemberében?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 32 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban. (Vagyis egy újabb nagy dobozonyi könyvet kell majd átcipelnem az új lakásba! :D) Érkezett pár recenziós példány, amikről már olvashattatok, és néhány regény, amit ajándékba kaptam. Egyetlen könyvet vettem, azt is a könyvtári 200 Ft-os kiselejtezettek közül. ;)

 

Vettem (1)

 

Gail Carriger: Szívtelen

 

Ajándék (11)

 

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont (ajánló)

Sarah J. Maas: The Assassin's Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona

Sarah J. Maas: Heir of Fire – A tűz örököse

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma

Sarah J. Maas: Tower of Dawn – A hajnal tornya

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1. 

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 2.

 

Recenziós példány (20)

 

Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa

Gary Susman – Jeannine Dillon – Bryan Cairns: Mindörökké Jóbarátok

Susan Dennard: Truthwitch – Igazságboszorka

Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart – Lázadó szív / ajánlóm /

Justin A. Reynolds: Opposite of Always – A végzet ellen / ajánlóm /

C. S. Pacat: A rab herceg / ajánlóm /

Katherine Arden: Apró terek / ajánlóm /

Marie Lu: Batman – Az éjszaka rémei / ajánlóm /

Amy Reed: The Nowhere Girls – A Senkise-lányok / ajánlóm /

Ava Miles: Country-Éden / ajánlóm /

Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó / ajánlóm /

Kandi Steiner: Weightless – Súlyok nélkül / ajánlóm /

Amanda Lovelace: Amikor a hercegnő menti meg önmagát / ajánlóm /

Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység / ajánlóm /

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok / ajánlóm /

Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya  / ajánlóm /

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék / ajánlóm /

Aleksandr Voinov: Dark Soul – Sötét lélek / ajánlóm /

Jenny B. Jones: Finding You – Ott rám találsz / ajánlóm /

Kylie Scott – Audrey Carlan: Love Under Quarantine – Karanténszerelem / ajánlóm /

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

    

Alakul az álomlakás… vagyis a nappali meg a háló, ugyanis a többi helyiség felújítása még picit várat magára. Egyelőre az élhetővé és beköltözhetővé varázsolás a prioritás.

    


Életem első olyan belföldi kirándulása/nyaralása, amit totál egyedül töltöttem. (Persze úgy volt, hogy jön a barátnőm, és elbújunk a világ elől kettecskén, de úgy alakult, hogy nem ért rá.) Izgalmas volt csak magammal foglalkozni, imádtam a kedvenc zenéimet hallgatva ide-oda mászkálni. (A kocsival érkezéskor beparkoltam, és onnantól gyalogos felfedező voltam.)

    


Az alábbi képen még mindig az egri képek szerepelnek, de a selfie, amit az egyik barátom csinált az az esküvőn készült már jó hangulatban. Rengeteget nevettünk, hiányoztak a régi arcok, miattuk volt szép a főiskola. / A sütis képek a keszthelyi Pálma cukrászda best of-jai részemről. Imádom, ha családi nyaraláskor arra járunk.

    



Ó, persze a színházban sem álltunk le egy pillanatra sem. 3 premierünk volt, megtartottuk az 1. Bartók Éjszakáját, ami egy egészestés programsorozat volt. (Laza 21 óra ébrenlét és 11 órányi pénztárazásról van szó… Másnap kb. végig aludtam…) A 70 éves város miatt egy 70-es formába rendeződött fotó is született a résztvevőkről.


    

Szóval nem sokat voltam otthon a hónapban, de nem unatkoztam egy percig se. Rám férne egy nap, amikor végre kialszom magam. :D

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Benjamin Button különös élete (2008) – Régóta terveztem, hogy megnézem, de hiányzott hozzá némi melankolikus hangulat, ami most megvolt. Elgondolkodtató, szép, eredeti történet. Tetszett, de nagyon szomorú…   

Rómeó és Júlia (1996) – Nagyon, nagyon régóta terveztem megnézni, de sosem jutottam el idáig, pedig a R&J-t mindenféle feldolgozásban imádom. Ebben sem volt rossz, bár elég fura volt, hogy például Capulet férfiak hatalmas szűzmáriákkal és/vagy keresztekkel tetováltatják tele magukat. Modern feldolgozás, ami néha bejött, néha nem.

 


A csókfülke (2018) – Szerintem irtó cuki kis bolondság volt.
Kliséhegyek, baktériumcserék, túl gyors szex, túl sok nyál, rémes zene, idegesítő side karakterek – ha akarnék benne hibát találni, akkor találnék ezret, de nekem ez most nagyon jól esett. Olyan jópofa hülyeség volt, ami most balzsam volt a lelkemnek. Amúgy valahol még azt is cukinak tartom, hogy a kiscsaj Noah válláig se ér, ezért csóri srác derékszögben smárolgatta. :))))))) 1x-2x nézős romcsi. :)) (Amúgy Elle és Lee barátsága olyasmi, amire szuper irigy vagyok! Úúúúúúúgy imádom az ilyen bolond besztfrendeket!)

A csókfülke 2. (2020)  Jobban tetszett, mint az első, pedig ebben még hatalmasabb kliséhegyek mögé bújtatták az amúgy kiszámítható sztorit, de mégis… addiktív, szórakoztató és nagyon cukker! :D Noah-nak jót tett az új séró, míg Marco egy elsőre full unszimpi pacák volt, de rendkívül szórakoztató és vicces figurává nőtte ki magát. (Szerintem ha annyira jól el tudsz marhulni egy pasival vagy egy nővel, mint ahogy a bestieddel plusz még befigyel a kémia is, akkor ő a nagy Ő! :) Na, de ettől függetlenül Noahnak drukkoltam.)

A csókfülke 3. (2021) – A többihez képest elég gyengécske lett, de azért megnéztem. :’) Cukik, no.

 


A halottak hadserege (2021) – A közös nyaralás egyik horrorja, ezt én választottam. Akadtak benne egyedi megoldások, érdekes karakterek, de az egész olyan, mintha valami zombis rpg-vel játszanánk, amit aztán összevágnak filmmé.

Mesék a hullaházból (2019) – A közös nyaralás egyik horrorja, öcsém választotta, és neki be is jött. Szerintem se volt rossz, de kisujjból kirázok ehhez hasonlókat, totál klisés.

 


Zombibarátnő (2014) – A közös nyaralás egyik horrorja, öcsém választotta, de szerintem nekem jobban tetszett, mert inkább elvont, mint agyevős. Full elborult történet, kész agybaj.

Cápasziget (2015) – Öcsém passzolta, de megnéztem egyedül… annyira rossz volt, hogy napokig küszködtem… de úgy voltam vele, hogy ha a Sharknadot letoltam, akkor pite lesz. Hát nem, ez elképesztően rossz.

 


Fagyos pokol (2017) – Nos, nem emlékszem, miért voltam kamaszként belebolondulva Josh Hartnettbe, de emiatt a film miatt tuti kiszerettem volna belőle. Végtelenül untam, retteneteset alakított. 

A tégla (2006) – Igazi hollywoodi sztárparádé (Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Alec Baldwin, satöbbi), amit nem bánom, hogy megnéztem, de semmi extra nem volt. A színészi játékok vitték el, a sztori elég kiszámítható szerintem.

 


Egy olyan srác, mint Jake (2018) – A téma érdekes és tanulságos is lehetett volna, de inkább csak unalmas volt.

Végállomás: esküvő (2018) – Épp egy esküvőre indulásom előtti estét töltöttem ezzel a rettenettel… hát reméltem, hogy jobban fogom élvezni, mint ők ketten. :D Bár jól elbandáztak… /Amúgy nem tetszett a film./

 


Everybody's Talking About Jamie (2021) – LMBT+ történet egy meleg srácról, aki drag queen szeretne lenni! Musical, vagyis elég gyakran dalra fakadtak benne, de közben szórakoztató is volt, nem csak inspiráló vagy szomorú, mint az ehhez hasonló filmek általában. Tetszett, újranézős is lehet.

Hajlakk (2007) – Ezer éve meg akartam nézni ezt a musicalt, de… visszatartott, hogy John Travolta alakítja a túlsúlyos főszereplő gátlásos, túlsúlyos ÉDESANYJÁT. Végül Christopher Walken és Zac Efron miatt néztem meg, és ők nem is voltak annyira rosszak… mint a történet. :’D De szórakoztató volt, az tuti, csak néha untam.


 

A holnap háborúja (2021) – Szeretem Chris Pratt színészt, de nem csak miatta, hanem az időutazós téma miatt is kíváncsi voltam a filmre. Itt-ott elég nagy butaságnak tűnt, de az első része tetszett.

Az ezüst jégkorcsolya (2020) – Orosz Twist Olivéres, romantikus történet, ahol a szegény srác beáll egy tolvajbandába, akik jól kitanítják, majd beleszeret egy majdnem hercegnőbe. Ó, és jégkorcsolyáznak benne! Tetszett, érdekes élmény volt.  Nagyon laza, de szép és izgalmas film, aminek a végén azért el-elszorult a torkom egy-két résznél.

 


Pókember – Irány a Pókverzum (2018)  Pókember az egyik kedvencem, pedig elég sok szuperhősért odáig vagyok, mégsem pipáltam még ehhez hasonló sztorit tőle/vele! Tetszett a többféle dimenzióból egybe szakadt társaság összetétele, ahogy az is, hogy mennyire sokfélék is lehetnek a Pókhősök! :D Sajnos egyedül Parker történetével vagyok képben, a többiek eredettörténetét nem vágtam, csak néhány Marvel kiadásban találkoztam velük egy-egy nyúlfarknyi ismertető erejéig. Sajnálom, hogy tologattam a nézését, mert totál lekötött, szuper animációs film lett! Várom a folytatást!

 


Vaskabátok (2007)  A teljes Cornetto-trilógiát megnéztem, de ezt korábban nem láttam még, így elég meglepő volt, hogy ebben se zombik, se földönkívüliek nem voltak… csak sima rendőrök. Talán a legjobb történetileg a trilógiából, de nálam simán leveri a zombis film, pedig Nicholas Angel karaktere és sztorija zseniális. Fanyar humor, szórakoztató párbeszédek, meglepő fordulatok, rengeteg összeesküvés. Bírtam, tuti újra meg fogom még nézni… :')  

 


Sorozatoztam:

 

A cseresznye vadiúj íze (2021–2021) – Mindenképpen érdekes élmény volt, de ez egy nagyon elborult, inkább undorító, mint ijesztő horror. Egyedinek egyedi, de mégsem fogott meg. Viszont volt benne egy-két izgalmas figura.

 


Szexoktatás (2019–) – A sorozat 3. évadát kezdtem el nézni ennek a bejegyzésnek a megírásához. Én eléggé csípem a szériát, egyszerre szórakoztató és informatív.

 


Anyuval nézve:  A Grace klinika (2005–) – Mivel egész hónapban elkerültük egymást, nem igazán haladtunk a sorozatunkkal, de már annyira unom, hogy nem is bánom. Alig várom, hogy a 14. évad után végre mást nézzünk… :D

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Molly Brooks: Abigail és Tabita – Zűr az űrben

▪  Gary Susman – Jeannine Dillon – Bryan Cairns: Mindörökké Jóbarátok

▪  Mackenzi Lee: Loki: A csínytevő sorsa

▪  Susan Dennard: Truthwitch – Igazságboszorka

▪  Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Első év

▪  Val Emmich – Steven Levenson – Benj Pasek – Justin Paul: Kedves Evan Hansen

▪  Sara Raasch: These Rebel Waves – Lázadó hullámok

▪  Hanna Jameson: Az utolsók

▪  Patrick McKeown: Szorongás nélkül 

 

- Mini-könyvklub:

▪  John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A 20. Mini-Könyvklub első könyve nagyon tetszett, rendkívül hamar elolvastam a hossza ellenére is!

 

Ajánlóm: Andy Weir: A Hail Mary-küldetés

A többiek élményeit ITT OLVASHATJÁTOK.

 

OKTÓBER >> A kém, aki bejött a hidegről << Hát nem igazán érdekel ez a kémregény, de ha sikerül megszereznem, és lesz időm, akkor el fogom olvasni, mert kíváncsi vagyok, miért akadt meg rajta Vegazus szeme.

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

5 könyvről írtam a hónapban:

1.       Andy Weir: A Hail Mary-küldetés

2.      Kristan Higgins: Álmaidban

3.      Shey Stahl: Revel

4.      Paula Harrison: Kitti és a tigriskincs

5.      Penelope Ward: My Skylar - Drága Skylar

 

Blogturné Klub extrák: 

Revel | kedvcsináló idézetek

My Skylar - Drága Skylar | kedvcsináló idézetek

Borítótervek Róbert Katalin: Halld a szív szavát könyvéhez...

 

Más témájú bejegyzéseim: 

AniTiger - Netflix Book Tag (2021)

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése