2021. május 8., szombat



Kandi Steiner: Weightless ​- Súlyok nélkül | Blogturné Klub ajánló

  

 

Akkor és ott tudtam, azon a meleg vasárnap estén, amikor lábam a homokba süppedt az óceán partján, hogy ez a nyár lesz a legnehezebb életemben. Vagy jobbá tesz, vagy összezúz.

 




Te képes vagy viselni egy fájdalmas szerelem súlyát?

 

Emlékszem a fényekre. Emlékszem, le akartam fényképezni, ahogy vörösen és kéken villództak rideg, szenvtelen arcán. De tudtam, hiába lennék képes elmozdulni onnan, ahol a lábam földbe gyökerezett… hiába szaladnék a fényképezőgépemért, akkor se tudnám megörökíteni a pillanatot. Nincs zársebesség, lencse vagy fénytechnika, ami hűen visszaadhatná az érzéseimet, ahogy a szemébe néztem.

Bíztam benne, szerettem, és bár a testem megváltozott azon a nyáron, ő biztosított a segítségéről: hogy megmaradjak annak, aki belül vagyok, függetlenül attól, hogy a külsőm átalakult. De aztán minden megváltozott. Ellopta az ártatlanságomat. Megsebezte a szívemet. Elvette mindazt, amit úgy hittem, az életemről tudok, hirtelen kihajította az ablakon, és közben darabokra törte a világomat összetartó üveget. Emlékszem a fényekre.

A szenvedélyesen, kétségbeesetten, tüzesen felizzó piros csíkokra. Az éles, könyörtelen, rideg kék sugarakra. Jelképei voltak mindannak, amit azon a nyáron el kellett szenvednem. És mindannak, amivel nem akarok szembenézni soha többé.

 

Önbizalomhiány, túlsúly, szerelmi csalódás – hogyan lehetünk úrrá a félelmen, fájdalmon, bánaton? Ismerd meg Natalie történetét!

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Weightless

Eredeti megjelenés éve: 2016

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

330 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634577065 ·

Fordította: Barcza Gerda Adrienne

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS 

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el? Röviden a történetről...

 

A homályos fülszöveg miatt az első pár fejezet után döntöttem úgy, hogy érdekel ez a történet (ezért érdemes beleolvasókat olvasgatni), ugyanis ez a regény egy végzős, XXL-es lányról szól, akinek a mostohaapja a város leggazdagabb embere, és kénytelen rádöbbenni, hogy igazából egyetlen igaz barátja van, mindenki más a neve miatt szereti. Miután a pasija két év középsulis járás után szakít vele, Natalie teljesen befordul, még a legjobb barátnője, Willow se képes kizökkenteni őt. Miután kiderül, hogy Mason egy vékony, csinos lányra cserélte le, elhatározza, hogy személyi edzőt fogad (persze ez a szülei tanácsa, nem saját ötlet), és keményen küzd, hogy elérje a kívánt testméretet. Szeretem a sikertörténeteket, és kíváncsi voltam, hogy sikerül Nat terve!

 


Szerintem…

 

Nagyon tömören ez a regény egy túlsúlyos, ám végtelenül jóhiszemű fiatal nő, és egy túl szexi, túl izmos, túl dögös rosszfiú szerelmi történetéről szól. Ahogy érezhető, Nataliavel egyből tudtam azonosulni, és nem azért, mert egy csodásan lebarnult, szőke, csokibarna szemű lány dél-Karolinából, hanem mert egy mindenkinek segíteni vágyó, bárkivel törődni képes, plusz kilóktól feszélyezetté vált, bánatzabálásokba és sorozatokba menekülő csaj, akit könnyen meg lehet bántani. Ugyanakkor Natalie egy roppant erős karakter, aki ha elhatároza magát valami mellett, akkor a végsőkig kitart! Számíthat a családja és a legjobb barátja segítségére, szóval nem áll egyedül a világban, hiába érzi néha úgy. És ezt a történetet általa elbeszélve ismerhetjük meg, az ő lelkében kutakodunk, az ő szemein keresztül éljük át a vele történteket.

Ellenben Rhodes... Nos, én hajlamos vagyok gutaütést kapni a "túl szép" férfiaktól, és a másik heppem, hogy a brutálisan kigyúrt könyvszereplőket sem kedvelem túlzottan... Erre Rhodes kapcsán minden egyes alkalommal végig kell "hallgatnunk", ahogy Natalie az izmai hullámzását vagy a gyönyörűséges kinézetét dicséri... Ettől majdnem falnak mentem, de szerencsére a férfi személyisége annyira titokzatos és története annyira izgalmas volt, hogy el tudtam tekinteni a teste körüli nyálcsorgatós rajongástól. (Utána a másodállása miatt vert a víz... rémes!) Lassan kiderült, hogy egy törődő, határozott, ugyanakkor sérült srác, akinek időt és lehetőséget kell adni, hogy valakit a szívébe fogadjon, utána viszont igazi főnyeremény. Szeretem az efféle fordulatokat a történetekben.

  

 

Egy gyenge ember inkább együtt nevet a hiénákkal, mintsem, hogy vállalja a kockázatot, hogy alulmarad a futásban az oroszlánokkal.

 

 

Szóval a főszerepőt imádtam, szíve szottyát lassacskán megkedveltem, de milyen maga a történet? Nos, jól el fog fáradni az olvasó, miközben Natalie edzőtermi küzdelmét olvassa, de lehet, hogy épp a lány elhivatottsága adja meg a kezdőlöketet nekünk, hogy elinduljunk az egészségesebbé válás irányába. [Legalábbis én őszintén elgondolkodtam azon, hogy beiratkozom egy közeli terembe, az egyetlen difi, hogy nincs edzőterem a közelemben...] Mindazonáltal érdekes a sztori. Sokat megtudunk Poxton Beachről és az ottélők zárt közösségéről, az árvák lehetetlen helyzetéről, a testünk ellen vívott küzdelmekről, a lehetetlen szerelmekről, a főiskolára indulás nehézségeiről, a szerelmi csalódásokról, a gazdagok és a szegények életminőségbeli különbségéről, és arról, hogy nem a súlyunk vagy a kinézetünk, hanem önmagunk magabiztos elfogadása változtat meg minket igazán.

 

Maga a történet érdekes és inspiráló, engem az egész stílusa zavart... Rhodes szépségének folyamatos emlegetését már említettem, de azt nem, hogy Natalie legalább annyira zavaró módon rágcsálta-harapdálta a száját, mint anno A szürke ötven árnyalatában Ana... Csoda, hogy a regény első felében még voltak ajkai... Továbbá idegesített a férfi szemeinek a folyamatos emlegetése, pláne, amikor NEONZÖLDként hivatkozott rá az író... Most komolyan: képzeljünk el egy kigyúrt, dögös srácot, akinek villognak a neonzöld szemei - szerintem tök para... és kicsit földönkívülis  a feeling, nem? [Igen, a Luxen szériában is zavart ez a dolog!]

  


Összességében…

 

Mivel nem csupán egy szerelmi csalódása miatt életmódot váltó lányról szól, aki beleszeret a zárkózott és pokróc stílusú személyi edzőjébe, ezért szerettem olvasni! Izgalmas volt, hogy mind több dolog derült ki Rhodes múltjáról és jelenéről, ahogy egyre közelebb sikerül hozzá férkőznie Natnek, de persze azt is imádtam, ahogy az edzések hatására megváltozik a főszereplő életfelfogása. A regény vége számomra kiszámítható volt, de azért még így is akadtak olyan szálak, amiknek sikerült meglepniük! 

Izgalmas regény, de nem hiszem, hogy az író rajongója lettem.

 

Értékelés: 4

 

Kinek ajánlom? Azoknak, akik kedvelik az életmódváltó főszereplőket, illetve a drámaibb romantikus New Adult-regényeket!

 

Kedvcsináló idézetek:

De talán össze kellett törnöm, teljesen darabokra kellett hullanom, hogy egyszer valóban egész lehessek.

– Olyan kevés időnk van arra, hogy csak legyünk, Natalie. Szóval légy vad, légy őrült, légy spontán, és légy szenvedélyes. Soha ne bánd. És amikor valaki azt mondja, hogy később megbánod a döntésedet, higgy abban, hogy nem fogod.

– Mitől félsz, Rhodes? – kérdeztem aztán halkan, és kissé közelebb húzódtam hozzá. Továbbra is háttal állt nekem, ujjait még mindig a fényképen tartotta, és egy másodpercig azt hittem, nem fog válaszolni.

– Az éhezéstől. – Alig hallhatóan ejtette ki a szavakat, mégis elég hangosan ahhoz, hogy minden más gondolatot kiverjen a fejemből. – Tudom, milyen érzés éhezni. Sok szempontból is. – Ekkor felém fordult, és a tekintete elrévedt, mintha már nem ott járna. – Semmi nem rémít meg jobban, mint az, hogy talán soha nem csillapíthatom azt az éhséget.


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Weightless ​by Kandi Steiner Pinterest tábla

Weightless borítók a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 

 

A Könyvmolyképző Kiadónál jelent meg Kandi Steiner regénye a Weightless - Súlyok nélkül, mely egy végzős, önmagát kereső lány, Natalie sorsát tárja elénk a felnőtté válás rögös útján. Testi, lelki súlyokkal való küzdelem ez a történet, tiltott szerelemmel fűszerezve. Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

  

 

Nyereményjáték:

 

Eljátszottunk a gondolattal, ki az a kedvenc színészünk, aki elég motiváló lenne ahhoz, hogy edzőterembe vonulva boldogan elvégeznénk az általa kitűzött feladatokat? Ismerjétek fel a személyi edzőinket és írjátok be a nevüket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Az én izmos kedvencem:

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

05.06 Kelly és Lupi olvas
05.08 Hagyjatok! Olvasok!
05.10 Sorok között
05.12 Fanni’s Library

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése