2021. május 31., hétfő



Havi összefoglaló | 5. fejezet - 2021. május

 

(Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 


Üdv újra itt!

Ez a hónap rengeteg izgulással, várakozással, olvasással, mozgással és takarítással/pakolászással volt tele részemről. Volt egy premierünk, tetováltattam, kertészkedtem, csapatépítettem a szívemhez közel álló kollégáimmal, társulati üléseken és megbeszéléseken ülve igyekeztünk megálmodni a színházi újranyitást (jó lenne a jövőbe látni, hogy mi lesz), sokat sétáltattam egy barátnőmmel a kutyusát, és útközben kábé mindenféle kutyussal összebarátkoztam (lejjebb van egy kép is a kedvenc ebemről, akit egy néni nemrég fogadott örökbe), megnéztem az EuroVisiont, hogy megbeszélhessem a kedvenceinket a barátnőmmel, sorozatoztam…

 

Pozitív randomságok röviden: csacsogós (kutya)séták, shopping és étterem barátnőkkel, beoltott család, két hétvégi koncertfelvétel és utána footbag parti, új növénykék és palánták, EuroVízió, sok Doctor Who, két tetoválás!   

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt májusban?

❖❖❖❖❖

– Könyvespolc bővítős kitérő –

 

Én és az új polclakók: 4 új könyvvel bővült a könyvespolcom ebben a hónapban, és mindegyik recenziós példány. Az elsőt leszámítva mindhez írtam ajánlót is a hónapban.

 

Recenziós példány (4)

Bridget Collins: A könyvkötő

Hayley Chewins: Aranyfakasztók (ajánló)

Joey Graceffa: Az éden gyermekei (ajánló)

Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: Eve of Man – Az elillanó káprázat (ajánló)

 

– Személyes érdekeltségek –

 

#boldogság  

    

Két szombatot azzal töltöttem, hogy egy kamera mögül vettem fel a színházi nagyszínpadon koncerteket. Imádtam, mert egyrészt millió éve nem kameráztam, másrészt szeretem a rock/punk zenét. Nagyon zúzós kis zenekarok jártak nálunk. (Meg aztán az egész szórakoztató, újszerű és izgalmas volt. Ha nem is sokban járultam hozzá, királyul éreztem magam!) Az estéket pedig azzal zártuk, hogy néhány olyan kollégával, akikkel közel állunk egymáshoz vagy ittunk és dumáltunk, vagy labdáztunk/footbageztünk. (De komolyan… az egyik alkalommal 4-5 órán keresztül fel se tűnt nekünk, hogy le sem álltunk – max. néha egy picit lihegni. Azt hiszem, hogy idén eddig az volt a legjobb napom!)   

 

Kaptam egy csomó gyökereztetésre váró növényhajtást, amiket megpróbáltam növekedésre bízni, majd elültettem őket. Még mindig várom, hogy ki fog életben maradni, de remélem a legjobbakat.  

  


Vettem egy marokkói menta növényt, illetve pár paradicsom és paprika palántát a hónapban, és kaptam is jó néhány picurkát egy ismerősömtől. Mindegyik nő, de a nagyobbak már lassan 1 méteresek, szóval el kell gondolkodnom azon, hogy hova is kéne őket tennem. (Sokfélék lesznek az biztos, jelenleg óriás cseresznyepaprikát, törpechilit, valido paradicsomot, tomaberryt, folytonnövő koktél paradicsomot várok. (Az ajándékba kapottak gondolom sima paradicsomok, az extrábbakat meg vagy rendeltem, vagy a piacon vettem.) – Kaptam 3 kis fányi leandert is, és mindent egybevetve éppen 43 növény van a lakásban szerteszét. <3 #sohappy

  


TETKÓ. Van egy BAKANCSLISTÁM azokkal a dolgokkal, amiket 35 éves korom előtt szeretnék megcsinálni. Az egyik ilyen a tetoválás volt, és úgy döntöttem, hogy megejtem a dolgot. Szereztem szimpi tetováló csajt 25-ére… de annyira paráztam, hogy 13-án elugrottam egy másik szimpi tetoválóhoz, aki aznapra minitetkós napot hirdetett, hogy túlessem az első varráson. Így ebben a hónapban meglett életem első két tetoválása (mindkettő Harry Potteres és mindkettőt kb 14 éves korom óta vágytam). (Sajnos kicsit rákaptam a dologra, mert már fejben tervezek Mardekár-Hollóhát, Roxfort címer, Tardis, mandala, OM-jel és lótusz tetkót is… #facepalm)

  

Megnéztem az EuroVision legtöbb dalát, és ők lettek a kedvenceim:

  


Pfizer vol.2: Miután nem nőtt második fejem, és megbeszéltem a családommal, hogy miért döntöttem végül az oltás mellett (ők kérdezték), nem űztek el itthonról… :’)) Sőt, hónap közepe táján közölték, hogy intéztek maguknak Pfizert. Már csak apu nincs oltva, de az ő betegségeivel nem is tudom, hogy melyiket kaphatná meg… (Még mindig azt gondolom, hogy ez mindenkinek a maga döntése, de nem bánom, hogy várhatóan senkim sem kerül lélegeztetőgépre…)

 

SZÍNHÁZAZÁS / FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Színházban voltam:

 

JÁNOS VITÉZ – Varidance – Volt egy zártkörű premierünk a hónapban. Egyszerre szórakoztató és vérprofi az előadás – mind a táncosok, mind az élő zene elképesztő magasságokba emelte a darabot. (Az 1904-es, Kacsóh Pongrác által megzenésített darab hangszerelését Szirtes Edina „Mókus” alkotta meg, aki mindezt a kultikus „Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák” zenekarának tagjaival kiegészülve adják elő.) Láttam már tőlük történetileg jobban tetsző produkciót, de technikailag és zeneileg ez simán lemosta azokat. Igen, ez egy klasszikus mese táncjátékba csomagolva és zenekarral kísérve, de tuti, hogy a felnőttek is imádni fogják.


Filmeztem:

 

Levelek Júliának (2010) – Mindenféle nő leveleket ír a veronai Júliának, majd azokat a falra tűzik, ahonnan nap végén leszedik, és néhány önként válaszol rájuk a saját szakterületük szerint. Nekem nagyon tetszett, hangulatos történet, ami csudiszép tájakon játszódik. 

Ízek, imák, szerelmek (2010) – Gyönyörű helyszínek, isteni kaják, csodás színészek. Nem hiszem, hogy valaha feladnám mindenem azért, hogy így nekivágjak a világnak, de szívem szerint most azonnal indulnék Balira, hogy reggel-este jógázhassak, meditálhassak és magamba szívhassam azt a világot. (A könyvhöz nem kaptam kedvet, pedig egy barátomat annyira megérintette, hogy elkezdte gyűjteni a regény mindenféle nyelvű, eltérő kiadós kiadványait... Oké, lehet, hogy mégis el kéne olvasnom.)


 

Sült, zöld paradicsom (1991) – Érdekes, de megrázó történelmi film. Nem volt rossz, de nem ez volt a hónap legjobbja, és elég távol is áll tőlem... 

Barney Thomson legendája (2015) – Vicces filmecske egy fodrászról, aki véletlenül kinyírja pár kollégáját, és emiatt a véletlen miatt rádöbben, hogy az anyja egy igazi sorozatgyilkos, aki hobbiból öl hapsikat. Szeretem a színészeket, elröhögcséltem rajtuk.

 


Sorozatoztam:

 

Gotham (2014–2019) – Szóval befejeztem ezt az előzménysorozatot, aminek nem is Batman a főszereplője, hanem Gordon felügyelő! Imádtam a sorozatot, bár a vége már kezdett túl hosszúra nyúlni.

 


Ki vagy, doki? (2005–) – Újrakezdtem, hátha ezúttal túljutok a 7.évadon végre… Mindig csak addig jutok el, mert onnantól egy darabig csak eredeti nyelven nézhető, és lusta vagyok angolozni. :’) és… Hiányzott a Doctor…

 


Végzet: A Winx Saga (2021–) – Gyerekkoromban imádtam a Winx képregényeket (na, vajon mire ment el a zsebpénzem jelentős része?), ezért nekiugrottam ennek az eddig 1 évados sorozatnak… TÖK MÁS. :’D Nem csalódás, de egyelőre még nem is zúgtam bele (kb. 2 részt láttam belőle, épp a bejegyzés írása közben kezdtem el)…

 


Anyuval nézve:  

 

A Grace klinika (2005–) – Ugye elkezdtük elölről április végén, és hát még mindig azt nézzük… máris az 5. évad vége felé járunk. :’) #mégmindigvanbaj  

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan:

▪  Chris Napier: A futás tudománya

▪  Shona Innes: A család olyan, mint egy süti

▪ Liz Braswell: Egy új élmény

▪ Bridget Collins: A könyvkötő

▪ Marie Lu: Batman – Az éjszaka rémei

▪ Erin Stewart: Sebek szárnyán

▪ Kim Liggett: The Grace Year – A tizenhatodik év

 

- Mini-könyvklub:

▪ Szerb Antal: A Pendragon legenda

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

A havi könyvünk az Otthoncsere volt, amit én már olvastam korábban (Ajánló itt!):

 

A könyvklubos értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

JÚNIUS – Egy Szerb Antal kalandregényt fogunk olvasni, amit már ki is kértem a könyvtárból. Nos, nem tudom, mennyire fog tetszeni, de adok neki egy esélyt! >> A Pendragon legenda

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

 13 könyvről írtam a hónapban:

1.       Blake Crouch: Menekülj

2.      Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél

3.      Hayley Chewins: Aranyfakasztók

4.      Alix E. Harrow: Tízezer ajtó

5.      Amy Reed: The Nowhere Girls - A Senkise-lányok

6.      Ava Miles: Country-Éden

7.      Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

8.     Giovanna & Tom Fletcher: Eve of Man - Az elillanó káprázat

9.      Chris Carter: A nevem: Halál

10.  Kandi Steiner: Weightless - Súlyok nélkül

11.   Ellery Lloyd: Képkockák

12.  Amanda Lovelace: Amikor a hercegnő menti meg önmagát

13.  Joey Graceffa: Az éden gyermekei

 

Blogturné Klub extrák: 

Egy új élmény | idézetek

The Nowhere Girls - A Senkise-lányok | idézetek

Country-Éden | idézetek

A Magnólia Fogadó | idézetek

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv

  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése