2021. május 20., csütörtök



Ava Miles: Country-Éden (Dare-völgy 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

De hát mit is várt? Ez a valódi élet – és az olyan lányok számára, mint ő, a tündérmesék nem válnak valóra. A rettenetes countryénekesek nem változnak hirtelen kedves fickókká. A szakácsok és a szolgálólányok nem lesznek királylányokká.

 




Tehát akkor ő egy PR-kampány része?

Rye kihasználja őt?

Amikor a híres – és hírhedt – countryénekes bevonul az étkezdébe, ahol Tory Simmons főz, a lány biztosra veszi, hogy átlát rajta. Nyilván valami rosszfiú. Egy alfahím, aki szereti magát mindenfélével kényeztetni, beleértve a nőket is. Azonban míg a countryzene és az arrogáns férfiak kevésbé nem is érdekelhetnék, az ajánlatot, amit kap, képtelenség visszautasítani. Rye Crenshaw felkéri, hogy legyen a magánszakácsa a több városra tervezett turnéján. Ez az állás a válasz a lány imáira: kisegíti az adósságból, és megalapozza a kétségbeesetten vágyott újrakezdést.

Rye biztos benne, hogy pimasz új szakácsa lesz az utolsó, aki valaha kísértésbe vinné. Ám a tipikus vidéki lánnyal való időtöltés csodát tesz a férfi csorbát szenvedett hírnevével. Ráadásul úgy alakul, hogy a lány főztje a legjobb, amit a férfi valaha kóstolt: egyszerre megnyugtató és csábító. Később a Toryval töltött idő során felfedezi a lány egy másik oldalát is – azt, amelynek ugyanolyan lehetetlen ellenállni, mint a főztjének. És amikor egy családi vészhelyzet hazahívja az énekest, olyat tesz, amit még sosem kockáztatott meg: beenged egy nőt a szívébe.

Az érzelmek, melyeket Rye a bulvárlapok számára tettetett, egyszerre túlságosan is igazivá válnak, de vajon a country-éden, amit Tory karjaiban lelt meg, megél-e majd a való világban is?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Country Heaven

Eredeti megjelenés éve: 2014

 

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

464 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634576532 ·

Fordította: Roehnelt Zsuzsanna

Dare River sorozat:

 

1. Country-Éden

2. The Chocolate Garden

3. Fireflies and Magnolias

4. The Promise of Rainbows

5. The Fountain of Infinite Wishes

6. The Patchwork Quilt of Happiness

 

Kiegészítő kötetek:

- Country Heaven Song Book

- Country Heaven Cookbook:

Family Recipes & Remembrances

- The Chocolate Garden: A Magical Tale

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

A 28 éves Tory Simmons nyáron egy útszéli vendéglőben dolgozik, míg év közben a Kansasi Egyetemre, és kultúrantropológiát tanul. A híres, nagy nőcsábász hírében álló, ám éppen bulvár mélyrepülését megélő countryénekes, Rye Crenshaw épp akkor találkozik az istenien sütő-főző, ám rendkívül goromba szakácsnővel, amikor kidobja a turnészakácsát. Mivel a férfi imád enni, szinte azonnal felkéri a nőt, hogy a turné - avagy július - végéig tartson vele a turnén, mint a magánszakácsa, és a szorult pénzügyi helyzetben lévő nő némi huza-vona és pénzügyi alkudozás után bele is megy. (Persze ebben közrejátszik a pincérnő rábeszélése is, aki nem csak Tory barátnője, de Rye hatalmas rajongója is!)

 


Mondhatnák, hogy egy lassú égésű szerelmi történet, amiben az egymást nem igazán kedvelő szereplők először barátokká, majd szerelmesekké válnak, és igazunk is lenne. Ez a regény épp egy valószínűtlenül összekerülő páros rengeteg akadályt és még nagyobb érzelmi-, majd földrajzi távolságot kegyűrő szerelméről szól. Mindezt Rye és Tory E/3 POVjában élvezhetjük, és az egyes fejezetek között vagy Rye country dalainak a szövegát, vagy Tory készülő szakácskönyvének a receptjeit olvashatjuk.

  

 

–  Lehetnél kedvesebb is, amikor ennyire próbálkozom ezzel az udvarlás dologgal.

– Udvarlás dologgal?

Muszáj volt megismételnie? Elvörösödött a nyaka. 

– Nos, éneklek róla, szóval csinálni is tudom kellene. – Még akkor is, ha nem csinálta. Emeline óta nem.

–  Arról is énekelsz, hogy lecsekkolsz egy bögyös szőke csajszit, miközben kiiszik egy „hosszú nyakút”.


 

 

Szerintem…

 

Ez a regény egy tipikus guilty pleasure olvasmány! Olyasfajta bűnös élvezetet okoz az olvasása ennek a könyvnek, hogy hiába láttam kristálytisztán a hibáit, nem törődtem velük. Csak sodródtam a turnébusszal, Rye őrült kalandjaival, élveztem Tory komfortzóna elhagyásait, a felröppenő bulvárhírek körüli gondokat, és csak olvastam, olvastam, olvastam... míg egyszer csak vége lett.  

Azok a bizonyos "hibák": 1) A regény vége felé az egyik mellékszereplőnek gödröcskéje van, ami néha kacsint, máskor megvillan. 2) Mivel a regényeken kívül nem találkoztam még country zenével - és ezáltal lövésem sincs arról, hogy miről szólnak a country dalok -, ezért majdnem leestem a székemről minden egyes dalbetétnél. Ugyanis az író majd minden fejezet elé betett toplistás egy dalt Rye-tól, amelyek rosszabbnál rosszabbak voltam. Néhány dalcím: Az én terepjáróm, Semmi felelősség, Velem van a baj, A jóság magja, Elvis, gyere vissza, Alacsony elvárások... nos, a címek alapján sejthető a tartalmuk. Ezeknél sokkalta jobban szerettem, amikor Tory készülő receptei közül kaptunk szemezgetést a fejezetek elé! Pár személyes sort egy könnyen értelmezhető recept leírása követ. Például készített Citromos habcsókpitét, Csudálatos francia pirítóst, Cukros süteményt, Profiterolt, Mézeskalács gofrit, és ezeket a történetben is elkészítette, ami külön tetszett. Talán ezek, talán a karaktere sajátosságai miatt, de Toryt az első pillanattól fogva imádtam. Rye nekem néha túl sok volt... és nem a drágám vagy az édesem zavart (sajnos én is hajlamos vagyok ezeket kötőszavakként használni), hanem a drámázása miatt. ("Darabokra tépsz!" és társai megszólalások.)

 


A történet egyszerűnek és klisésnek tűnhet, de én szeretem azokat a sztorikat, ahol egy híresség (zenész vagy sportoló) egy civillel jön össze, majd kapnak egy csudás happy endet. Szívet melengetőnek tartom ezeket a valóságtól többnyire elrugaszkodott szerelmeket és szeretem a valószínűtlen szerelmespárokat. Rye és Tory lassú egymásra hangolódása, a múltbéli és családbéli dolgokaik apránkénti kiderülése izgalmas volt, ahogy a turné közben történő PR javító, bizalmatlanságot építő vagy romboló események is. (Talán a memphis-i részeket szerettem a legjobban, totál elolvadtam addigra Rye-tól!) Apropó! Nekem kifejezetten tetszettek a főszereplők! Szerettem a családi hátterük körüli titokzatosságot és az ellentéteiket, és a szeretteikbe, barátaikba vetett mély bizalmukat is. (Rye-nak van négy jó barátja még egyetemista korukból, akik legalább annyira szerethetőek, mint a főszereplők. Nem túl nagy spoiler, de ők is főszereplők az írónő más regényeiben, amiket remélhetőleg lesz módunk magyarul is olvasni.)

 

Összességében

 

Nem tudom megunni azokat a történeteket, amelyekben egy átlagos emberke egyszer csak belezuttyan egy híres (vagy hírhedt) személy életébe, és fenekestül felforgatja azt. Persze ezen a vonalon EZ a történet mindent vitt náéam, ugyanis Tory tényleg elérte, hogy a regény eleji Rye köszönőviszonyban se legyen azzal, akitől a könyv végén fájó szívvel búcsút vettem. Imádtam olvasni, igazi guilty pleasure olvasmánnyá vált számomra, amit tuti, hogy újra fogok olvasni, ha rámfér valami jó. 

Ahogy már említettem, a legnagyobb gondom az volt, hogy egyszerűen borzalmasak Rye countrydalai/dalrészletei, így nehezen hiszem el, hogy ezeket tömegek éneklik őrjöngve a koncertjein. (Még nehezebb elhinnem, hogy az írónő kiadott egy külön könyvet, amiben csak ezek a dalok szerepelnek még néhány másikkal egyetemben, amit ő írt...)

Kedvenc: Rye unokaöccse, Tory!

 

Értékelés: 4,5


Folytatnám? Igen, habár nem szerettem Tammyt a regény eleje miatt, mégis érdekel a története.

  

BORÍTÓMUSTRA:

 


Kedvcsináló idézetek:

Luke megpaskolta a kezét.

– Szegény drágám. Évek óta Rye közelében vagyok. Olyan, mint egy hatalmas tornádó. Nem tudod elfordítani róla a tekintetedet, de néha… hát… kontrollálhatatlan.

Nos, ha ez nem jellemzi az együtt töltött idejüket, akkor Tory nem tudta, hogy mi igen.

–  Hát, én Kansasből származom – mondta a lány –, úgyhogy az ember azt hinné, hogy már megszoktam a tornádókat.

–  Nézd, próbálok neked összehozni egy szép randevút, hogy megmutassam, mennyire értékelem, hogy itt vagy nekem. Nem akartalak csak úgy elvinni Jack Kunyhójába barbecue-t enni.

– Ráadásul azt remélted, megkaphatsz.

Nem gondolta, hogy ezt így ki fogja mondani.

– Jesszus, Tory!

– Ó, milyen édes! Elvörösödött a füled – mondta a lány, és még a hangjában is hallatszott a gúnyos mosoly.

– És van egy javaslatom az írói válságod orvoslására is.

Mivel J. P. a dalszövegek mestere volt, Rye megragadta a noteszét, hogy leírja a tanácsait.

– Mi az?

– Csukd be a szemed!

Rye gyilkos pillantást lövellt felé, mielőtt összeszorította volna a szemhéját.

– Azt akarom, hogy mondd ki az első dolgot, ami eszedbe jut. Fejezd be a mondatot! És ne gondolkodj! Amikor összetörik a szíved, az olyan érzés, mintha…

Rye szíve kihagyott a szavak hallatán, de az agya erőfeszítés nélkül dobta ki a választ.

–  Olyan, mintha valaki egy kibaszott tizennyolc és feles vadászpuskával lyukasztotta volna ki.

 

☆☆☆
Nem saját képek. Dare-völgy sorozat Pinterest tábla

Dare River #1 a GoodReads-en.

☆☆☆

 


Új szerző debütál a Könyvmolyképző Kiadónál Ava Miles személyében a Dare River sorozat első részével. A Country-Éden idén áprilisban jelent meg, a történetben pedig egy híresen rossz fiú country zenész és a pimasz szakácsnője közötti románc bontakozik ki. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

 

 

Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban minden állomáson gasztronómiában jártas magyar hírességek képét tesszük közzé, a feladat pedig annyi, hogy kitaláljátok kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

(Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

 [BLOGTURNÉ KLUB]

05.11. Könyvvilág

05.14. Betonka szerint a világ

05.17. Hagyjatok! Olvasok! idézetes kedvcsináló

05.20. Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése