2021. május 14., péntek



A ​Magnólia Fogadó | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg áprilisban A Magnólia Fogadó Carolyn Brown szerző tollából. A történet szíve a Magnólia Fogadó, amely először munkát, majd otthont ad Jolene-nek és Tuckernek, akik korábban nem gondolták volna, hogy még megtalálhatják a boldogságot. A szívmelengető, romantikus történetről a blogturné tagjai is elmondják a véleményüket, a turné végén pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát. Tartsatok velünk!




Két sebzett szívnek

van-e második esélye az igaz szerelemre?

Amikor Jolene Broussard megörökli a Magnólia Fogadót, ezt a kelet-texasi fenyvesekben megbújó viktoriánus épületet, egy álom válik valóra a számára. Jolene, aki állandó bűntudatban él, amiért nem tudta megmenteni önpusztító anyját, tudja, hogy a nagynénje és nagybátyja vendégháza új életet és szerető otthont kínálhat neki. Csak egy bökkenő akad: a makacs és rosszkedvű ács, Tucker Malone, aki felerészben a Magnólia Fogadó tulajdonosa, és aki poros cowboycsizmájával egyenesen Jolene álmainak a kellős közepébe tapos.

A felesége halála óta Tucker a saját bűntudata és démonai miatt ugyanolyan zárkózott, mint Jolene. A legkevésbé sem számít arra, hogy új üzleti partnere olyan érzést éleszt benne, amiről azt hitte, örökre elveszett. A bizalmatlan Jolene pedig talán egy rokon lelket talált – valakit, akinek segíthet, és akire támaszkodhat.

A Magnólia Fogadó felújítása a saját sebeik begyógyításához is az első lépés lehet. Képesek lesznek elengedni a múltat, és egymásban bízva nekivágni a jövőnek?

Hagyd, hogy a történetük a te lelkedet is felderítse!

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Arany pöttyös könyvek

Oldalszám: 328 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634573517 · Fordította: Palásthy Ágnes

Eredeti mű: The Magnolia Inn · Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

Lucy egy kis fagylaltot pottyantott a pulóverére. – A francba! – Aztán az ég felé fordította a tekintetét. – Bocsáss meg nekem, Uram, még csak most változom bűnösből szentté.

– Ez azt jelenti, hogy a glóriája még nem teljesen kifejlett – közölte Dotty.

– Ha lefejtenénk azt a rengeteg Dolly Parton hajat rólad, kiderülne, hogy szarvak rejtőznek alatta – szúrt oda neki Lucy.

– Csillogó arany bevonattal – vágott vissza azonnal Dotty.

 

2.

Dotty előhúzott a pult alól pár papírlapot.

– Ide készítettem őket. Körülbelül két percbe telik kitölteni, aztán jók vagyunk. Nagy forgalom lesz ma este. Tudod, ha lett volna egy tucat lánykám a te külsőddel és szép szemeddel, akár az escort üzletbe is beszállhattam volna, és visszavonulhattam volna tíz évvel ezelőtt.

Jolene felnevetett.

– Aha, persze. Sugar néni zárdába küldött volna téged, ha csak egy pillanatra is fontolóra veszed ezt az ötletet.

 

3.

– Egy nap lesz egy ehhez hasonló házunk, és egy tucat kis Malone fiú fog leszánkázni a lépcsőkorláton az emeletről a földszintre – mondta a nő.

– És ha egy tucat kis Malone lányunk lesz? – kérdezte Tucker.

– Akkor a verandán fognak ülni szép ruhában, te pedig fényesítheted a légpuskádat a hintán ülve, hogy elriaszd a fiúkat – kuncogott Melanie.

 


4.

Amikor berendezéseket vásárol az ember, az olyan, mint amikor belép egy kapcsolatba. – szólalt meg hirtelen Melanie hangja. – Biztosnak kell lenned, hogy ötvenéves garancia van rá, és nem fog szétesni a használattól.   

 

5.

– Templomos szakasz? – kérdezte Jolene.

– Ciklikusan ismétlődik. Ha van udvarlója, nincs ideje a templomra, csak vasárnap, amikor semmi más nem tarthatna vissza minket, hogy mind ott üljünk Sugar mellett, csak a halál, vagy egy súlyos betegség. Amikor aztán szakítanak, vagy a fickó meghal, akkor Lucynek rendeznie kell az Úrral mindazt a sok bűnt, amit a fiújával elkövetett. Ami azt jelenti, rohan valamelyik templomba, amint kinyitják a kapuját az istentisztelethez. Most éppen ebben a bűnbánó szakaszában van.

– Katolikus?

– Nem. Vegyíti az összes lehetséges vallást, hogy a legjobbat kapja – felelte kuncogva Dotty.

 

6.

Jolene lágy, dallamos hangja megnyugtatta Tuckert, úgyhogy tovább kérdezősködött. Valójában nem érdekelte ennyire a nő múltja. Tőle akár a Bibliát, sőt, egy telefonkönyvet is felolvashatott volna.

 

7.

– Ó, ha ezt teszi, akkor nem is egy misére fog elmenni vasárnap, hogy rossz termésért imádkozzon – nevetett Dotty.

– Rossz termésért? – értetlenkedett Jolene.

– Édesem, péntek meg szombat este hagyod, hogy locsolgassák a kertecskédet, aztán vasárnap elmégy a templomba, és imádkozol, nehogy a vetemény szárba szökkenjen – vihogott Dotty.

 

8.

– Tudsz így vezetni? – kérdezte Jolene.

– Édesem, én régi szeszcsempész családból származom. A nagyim meg a nagyapám azután költöztek ide Kentuckyból, hogy a nagyapám vagyont szerzett az üzletből. Én bírom az italt, el tudok adni egy halott embernek is egy új koporsót, és nem Lucy az egyetlen, aki ötvennél is többféle módon tud kedvére tenni egy férfinak. Viszlát vasárnap, a templom után.

 

9.

– Adjon egy percet.

– Hogy eltegye a pisztolyt, és felvegyen egy inget?

– Mehetek úgy is, ahogy vagyok – ajánlotta a férfi.

– Inkább ne. Még kiönteném a tejet.

A nő elindult a konyha felé felemás zoknijában.

– Miért?

Jolene megfordult, és vállat vont.

– Nem vagyok túl ügyes, ha fegyvert szegeznek rám, vagy ha elvonja a figyelmemet egy férfi szexis mellkasa. Úgyhogy jobb lesz, ha felvesz egy inget, és megszabadul a fegyvertől.

 


10.

Lucy előre hajolt, és hangosan odasúgta Tuckernek:

– Fogadni mernék, hogy magát alkalmaznák egy sztriptíz klubban.

Tucker szélesen elvigyorodott.

– Én zsaru voltam Dallasban, aztán nyomozó lettem. Nem hiszem, hogy a testület helyeselte volna az efféle mellékállást. Különben sem voltak olyan patent gombok az egyenruhámon, hogy nagyon gyorsan megszabadulhattam volna tőle.

– Kár – sóhajtott Flossie. – Fogadni mernék, hogy Dotty az összes pénzét belegyömöszölte volna a csinos kis tangájába.

– De mennyire – kacsintott a férfira Dotty.

 

Nyereményjáték:

 

Történetünk egyik szereplője gyásszal küzd, ami nem ritka más regényekben sem. Minden állomáson olyan könyvek fülszövegrészletét találjátok meg, amelyben valamely szereplő gyászol. A feladat, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és beírjátok a könyv szerzőjét és címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

FELADVÁNY:

Lou számára a Will utáni élet azzal jár, hogy meg kell tanulnia újra szeretni – vállalva mindazt a veszélyt, ami ezzel jár. Többé már nem egy hétköznapi életet élő, hétköznapi lány.

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

05.10. Betonka szerint a világ

05.12. Könyvvilág

05.14. Hagyjatok! Olvasok! extra állomás

05.16. Hagyjatok! Olvasok!

 

 

vvvvv

Remélem, jól szórakoztatok! Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése