2021. május 28., péntek



Egy ​új élmény | Blogturné Extra (izgalmas idézetek + külföldi borítók)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A Manó könyvek jóvoltából hazánkban is megjelent a Sorsfordító történetek legújabb tagja, az Egy új élmény. Ennek örömére bloggereink varázsszőnyegre pattanva meg sem állnak Agrabah-ig, hogy nyomonkövessék, mi történik akkor, ha Aladdin helyett Jafar kaparintja meg a csodalámpát.

Tartsatok velünk ezen a különleges utazáson, ígérjük, élményekből és nyereményből nem lesz hiány.




Mi lett volna, ha nem Aladdin lesz a dzsinn gazdája?

 

Aladdin egy csavargó. Megannyi sorstársához hasonlóan, mindig csupán még egy újabb napot próbál túlélni az elszegényedett Agrabah-ban. Jázmin egy hercegnő, aki épp házasságra készül lépni kijelölt vőlegényével. Semmit sem akar jobban, mint elkerülni a rá kiszabott sorsot, hogy megláthassa, mi rejlik a palota falain kívül. Amint azonban a Szultán legbizalmasabb tanácsadója, Jafar hirtelen hatalomra tör, minden megváltozik. 


Egy ősi lámpa segítségével Jafar a varázslat törvényeit megtörve képessé válik a szerelmet és halál uralására. Hamarosan nagy feladat vár Aladdinra és a hercegnői címtől megfosztott Jázminra: ők vezetik majd Agrabah népét a királyság szétszakításával fenyegetőző, hataloméhes uralkodó elleni lázadásban. Ez nem az a történet, amit már oly jól ismersz. Ez a történet a hatalomról, a forradalmárokról, és a szerelemről szól. És arról, hogyan képes mindent megváltoztatni egyetlen pillanat.

 

Kiadó: Manó Könyvek

414 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789634039877 · Fordította: Herman Alexandra

Eredeti mű: A Whole New World / Eredeti megjelenés éve: 2015

 

WEBSHOP / MOLY / GOODREADS

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Ne engedd, hogy az élet igazságtalansága és a szegénység határozza meg, hogy ki vagy! Te döntöd el, ki akarsz lenni, Aladdin. Egy hős leszel, aki törődik a gyenge és kiszolgáltatott emberekkel? Vagy talán tolvaj leszel? Koldus, vagy még rosszabb? Rajtad áll, nem pedig a körülötted lévő dolgokon vagy embereken. Dönthetsz úgy is, hogy valami több leszel.

 


2.

– Engem sosem érdekelt a törvény – válaszolta Aladdin. – Csak az, amit a szívem diktál.

 

3.

A választás szabadsága mindennél többet ér.

 

4.

- Az élet nem igazságos, Aladdin – válaszolta az asszony, miközben eltolta magától a fiút, hogy egyenesen a szemébe nézhessen. – Az élet már csak ilyen. Ezért annyira fontos, hogy mi, csavargók vigyázzunk egymásra. Jó érzéked van ahhoz, hogy gondoskodj a barátaidról és a családodról. Mert ránk senki sem vigyáz. De ez nem azt jelenti, hogy tolvajjá kell válnod.

 

5.

Sokféle pletyka keringett Jafarról a nép körében, azonban, ha a Hercegnőről volt is merszük a nappali órákban, nyíltan fecsegni, a főtanácsosról legfeljebb az éj leple alatt társalogtak. Azt rebesgették, hogy Jafar otthon van a fekete mágiában. A mendemondák szerint kobrafejű botja segítségével irányítani tud másokat, és ezáltal a Szultán cselekedeteit is ő irányítja.

 


6.

– Miattad tettem, anya! Igazán megérdemelsz egy kis finomságot! Sosem veszel magadnak semmit.

– Ó, Aladdin, nekem semmire sincs szükségem, csak rád! – mondta a nő, majd szorosan magához ölelte a fiát.

 

7.

– Borzalmas dolog ez a járás – morogta. – Az évnek ebben a szakaszában mindig ilyen erős a gravitáció?

 

8.

– Megígérem: ha ez fontos neked, visszajövök érte. De egy tolvaj, egy hercegnő, egy tigris, egy majom és egy varázsszőnyeg most csak ennyit tehet.

 

9.

- Hivatalosan is beléptünk Agrabah legszegényebb részének történelmi lakónegyedébe. A legtöbb itteni utcának még neve sincs. Csak úgy hívjuk őket, hogy „a keleti út Hakimék felé”, vagy „a büdös sikátor a patkányfogónál”. A legközelebbi helyi nevezetesség az ottomán mecset, arrafelé… De azt sem használta már évszázadok óta senki a galambokon és a homokviharok elől menekülő sivatagi hajléktalanokon kívül.

 


10.

Jafar gúnyos hangja tovább követte őket.

- Hát még mindig nem értitek, ti szerencsétlen kis tolvajok? Az igazi hatalom nem az akaratban rejlik. Nem is a nyers erőben, a trükkökben, a lopásban vagy a tervezésben. Ennél jóval – ezerszer – előrébb való a varázslat. Az agrabah-iak ezt már jól tudják. A varázslat aranyat, kenyeret, őrséget, békét és jólétet adott nekik. Csakis varázslattal lehet megváltoztatni egy korrupt, nem működő rendszert. A varázslat az egyetlen igazi erő a világon. Nektek viszont semmitek sincs.

 

Nyereményjáték:

 

Az Aladdin zenéje nem véletlenül nyert Oscar-díjat, elválaszthatatlanul hozzátartozik a történethez, és valószínűleg nincs olyan ember, aki legalább az egyik dalt ne tudná fejből eldúdolni. Mostani játékunkon tehát ezeké a daloké lesz a főszerep.

Minden állomáson találtok egy dalszövegrészletet, melyből hiányzik egy szó, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a három megadott opció közült kiválasztani, melyik, majd annak a betűjelét beírni a Rafflecopter doboz kijelölt sorába.

A játék itt azonban nem ér véget, extra pontokat szerezhettek, ha a kijelölt napokon ellátogattok bloggereink instagram oldalára, és az aladdinos posztjaikban (az állomáslistában linkeljük) feltett kérdésükre megírjátok a választ a rafflecopter dobozban is.

 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

 

“Így együtt könnyű talán, na lám ma száll a ________

Ő a fő lény, na de még sem fölényes fő!

Herceg jő, főnemes férj, Ali Ababwa.”

a) szakáll b) szalám c) madár

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

05/23 Csak olvass!

Instagram: csak_olvass

05/25 Dreamworld

Instagram: dreamworld_blog 

05/27 Csak olvass! - Könyvjelzők

05/28 Hagyjatok! Olvasok! - Idézetek

05/30 Utószó

Instagram: utoszo

05/31 Fanni's Library

Instagram: fannislibrary

06/01 Dreamworld - Érdekességek a Disney mese kapcsán

06/02 Readinspo

Instagram: readinspo.blog

06/04 Hagyjatok! Olvasok!

Instagram: anitiger_mosolya

06/06 Readinspo - Film vs mese

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése