2021. március 13., szombat



Kylie Scott - Audrey Carlan: Love Under Quarantine - Karanténszerelem | Blogturné Klub ajánló

 

 

– Csak húzlak! – kuncog fel megint. – És semmi effélét nem gondolok. Nyugi, édes! Mindketten erősen vágyunk arra, hogy együtt legyünk, ami gyönyörű és természetes. A felnőttek ezt csinálják, amikor ki akarják fejezni mély és tartós érzelmeiket: pucérra vetkőznek, és szétkefélik egymást.

– Auu! Milyen romantikus! Nem gondoltál arra, hogy verset írj? Tehetségesnek tűnsz.

 




Csak egy karnyújtásra van tőled, mégsem érintheted.

Karantén. Két erkély. Egy véletlen találkozásból lett szerelem.


Evan Sparks futballsztár, aki mellett egy csapatbuli végén drogokat és szteroidokat találnak. Ezzel azonnal az országos lapok címoldalára kerül, és ideiglenesen eltiltják a sporttól. A botrány elől a legjobb barátja lakásába menekül.

Sadie romantikus regényeket ír, éppen véget ért a kapcsolata, a sebeit nyalogatja, és az írói válságával küzd.

Mindketten szeretnek a balkonon időzni, itt pillantják meg egymást. A kezdeti szemlélődésből hamarosan románc bimbózik a valóságban és Sadie elképzelt világában is.


De vajon kipukkad majd ez az idilli buborék, ha a világ újra elindul?


A kötet az élet és a szerelem mellett teszi le a voksot a csüggedés helyett. Megható szerelmi egymásra találás koronavírus idején.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Love ​Under Quarantine

Eredeti megjelenés éve: 2020

Könyvmolyképző, Szeged, 2021

296 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613519 · Fordította: Béresi Csilla

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miről szól a regény…?

 

Az írópáros lényegében a 2020-as járványból és a karanténidőszakból nyert ihletet ehhez a romantikus regényhez. Történetünk San Franciscóban játszódik, ahol főszereplőink szomszédos lakásokban szigetelődnek el a külvilágtól, és csak egy-egy bevásárlás erejéig dugják ki az orrukat otthonról. Többnyire igyekeznek nem megőrülni a bezártságtól, ám relatíve hamar összebarátkoznak a szomszédos erkélyeknek hála, pedig rendkívül eltérő az életmódjuk, a munkájuk, mindenük! Az egymáshoz való vonzódás hamar valami többe fordul át…

 


Szerintem…

 

Az alapszituáció egyszerre érdekes és érdektelen, hiszen szerintem sok szingli morfondírozott azon, hogy miként találja meg élete szerelmét az új mindennapokban, ugyanakkor azt gondolom, hogy sokaknak elegük van már 2020-ból, a covid-19-ből és az egész karanténos témából... Sokat kivett belőlünk a tavalyi év, de ha még nem fáradtunk bele túlságosan, akkor érdemes beleolvasni ebbe a könyvbe, mert egyszerre realista és tündérmesei. Én azért olvastam el, mert szeretem Kylie Scott szerelmespárjait (ld. a Bizalom, a Taktus, a Futam, és a Szóló ajánlóimat), bár előre jelezném, hogy az írótárs nem feltétlenül tett jót a regénynek, így nem érték el nálam azt a szintet, mint az említett művek.

 

 

– Olvassál, súlyzózzál, fejts keresztrejtvényt, szörfözz a neten. Az idő elütésének legbiztosabb módja a Netflix és a lustálkodás.

– Netflix és lustálkodás?

– Ajánlom A célszemély, a Lucifer meg talán az Inni és élni hagyni sorozatokat, az utóbbiakat akkor, ha csíped a vámpírokat.

 

 

Főszereplőink a szomszédos erkélyek kapcsán találkoznak, ám míg Sadie, a romantikus-erotikus regények írója a saját lakásában karanténozik, addig a szomszédban felbukkanó magas, izmos, jó seggű sportoló, Evan csupán a sajtó elől rejtőzött el legjobb barátja lakásában. (Aki egyébként orvos és Afrikában jótékonykodik.) Nagyon tetszett a regény eleje, ahogy elkezdenek beszélgetni, majd mind jobban kiderül, hogy mennyire eltérő emberek. Míg Evan - sportoló révén – szentélyként tekint a testére, és igyekszik eleget mozogni és egészségesen étkezni, addig Sadie már a kijárási tilalom első napjaiban azon aggódik, hogy túl gyorsan fogynak az édességkészletei! Evan rendszeres, Sadie pedig nagyon rendszertelen, főleg a munkájának köszönhetően. Ahogy már említettem, a nő író, így amikor megszállja az ihlet még a napszakok váltakozása sem tűnik fel neki. És hogy ne szállná meg az ihlet, amikor egy kigyúrt idegen a mellette lévő erkélyen tornázik? Szóval szórakoztató volt megismerni őket: lassacskán rájönni, hogy hogyan hurcolták meg Evant hamis vádakkal vagy Sadie harcait hallgatni a szüleivel, akik nem veszik túl komolyan a tilalmakat… ám egy ponton már a humoros, cuki, szexi pár átesett a ló túloldalára nálam. (Meg aztán a férfi szemszögű szexjelenetnél is eléggé meglepődtem, mert általában a hasonló regények női szemszögben mesélik el a szexjelenetek, hiszen többségében nők olvassák az ilyen könyveket.)

 

Akadtak benne logikai bukfencek, hiszen miért számít 14 nap karanténnak valami, ha többször is kimennek közben bevásárolni? Amikor erről beszélgettek, akkor csak pislogni tudtam, de rájuk hagytam, mert aranyos a párosuk. Szerettem Evan és Sadie beszélgetéseit, a közös filmezéseiket, meg úgy általában a különbözőségeiket. Nagyon valószínűtlenek ők ketten, és ha nincs a járvány, össze sem jöttek volna soha – ezért írtam feljebb, hogy tündérmesei a történetük -, de rám fért volna egy epilógus, amiben kiderül, hogy tényleg van közös jövőjük.

 


Összességében

 

Az alapötlet tetszett is meg nem is: az ihlettelen írónő és a meghurcolt sportoló összebarátkozása és egymásra találása a modern kor egyik legfurcsább évében. Legnagyobb meglepetésemre a regény stílusa a körülmények ellenére szórakoztató volt, és a főszereplő páros is elég érdekesnek bizonyult minden ellenére*. Ahogy haladt előre a történet, úgy vártam mind jobban én is a balkonrandijaikat, vagy az újabb híreket a külföldre szakadt orvosról, Sadie szüleiről és Evan ügyéről. Igazából ez az utóbbi nagyon erős mellékszál volt, nagyon bejött!

*A legjobban az egymásba vetett bizalmuk és az egymás iránti tiszteletük tetszett ebben a regényben.  

 

Értékelés: 3,5

 

Azoknak ajánlom, akiket érdekel, hogy hogyan talál egymásra két ember ebben a nehéz időszakban, amikor még a bevásárlás is egy ijesztő kaland…  

 

Külföldi borító: 

 

 

Kedvcsináló idézetek:

Mindketten maszkot öltünk, és ráállunk a kék vonalra.

– Nem látszik túl nagynak a fenekem ebben a maszkban? – tréfál Sadie, de a szeme nem nevet.

– A segged maga a tökély!

– Kösz.

Valaki elköhinti magát az utca átellenes oldalán, mire Sadie megborzong. Én is.

Van mitől félnünk, ez a szarság nagyon is valóságos.

– Várjunk! Lesznek kannibálok ebben az apokalipszisben? – fintorgok, mialatt szemlét tartok az édességek színes zacskói fölött.

– Naná! Miért ne? Mint a The Walking Deadben. – kacsint rám megátalkodottan.

– És akkor, megvédsz a csodás izomzatoddal ennek az elfeledett városnak a romjai között, miközben én Snickerst keresek? Mert tudod, különben meghalok.

Erre, a régi iskolát követve, Schwarzenegger-pózba vágja magát. Még a hosszú ujjú Henley-pulcsijában is lenyűgöző látvány. Kísértésbe esem, hogy rajongást mutasson az arcom. Csak úgy árad belőle a szexi magabiztosság és férfiasság. Segíts, édes Jézusom! Bizonyos testrészeim csaknem tüzet fognak.

Zahra: Hogy bírod a karantént?

Én: A nasik elkeserítően hamar elfogynak. Rövidesen újra ki kell merészkednem vásárolni. És te?

Zahra: A gyerekek őrületbe kergetnek, és hamarosan az utolsó tekercs vécépapírnak is annyi. De legalább mindannyian egészségesek vagyunk.

 

(További kedvenc idézeteim!)

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Nem saját képek. Pinterest tábla: Karanténszerelem

Love Under Quarantine a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Már magyarul is megjelent Kylie Scott és Audrey Carlan közös regénye, aminek a főhősei a koronavírus idején szeretnek egymásba. Kövesd velünk a blogturnét és ismerd meg a történetet!

  


Nyereményjáték:

 

A könyvet Audrey Carlan és Kylie Scott jegyzik, akiknek itthon is megjelent több regényük. Az állomásokon találtok egy-egy idézetet az írónők valamely regényéből, a feladatotok, hogy beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mi a könyv címe.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

„– Egy csomó gyümölcsöt eszem. Már most is egészséges vagyok.

– Pitébe töltve nem számít.”

a Rafflecopter giveaway

ÁLLOMÁSLISTA:

 

[Blogturné Klub]

03.07. - Sorok között

03.08. - Könyvvilág

03.11. - Hagyjatok! Olvasok! kedvcsináló idézetek

03.12. - Hagyjatok! Olvasok!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése