2020. november 27., péntek



Kylie Scott: Trust ​- Bizalom | Blogturné Klub ajánló

  

 

A halál olyan volt, mint egy kő, ami a mélybe rántott engem. A történtek előtt az életem sokkal egyszerűbb volt és gondtalanabb. Halhatatlan voltam, nem létezett számomra a holnap, csak az itt és mostban éltem. Míg Chris és a fegyvere mindent tönkre nem tettek.

 




Mindenki megérdemel egy második esélyt!


A 17 éves gimnazista Edie Millen élete gyökeresen megváltozik, amikor egy rablótámadás közepén találja magát, és majdnem meghal. Miután elege lesz osztálytársai jelentőségteljes pillantásaiból és beszólásaiból, sulit vált, ahol találkozik a megmentőjével, Johnnal. A fiút a legvadabb pletykák övezik, agresszív, erőszakos drogdíler hírében áll… de Edie nem tud és nem is akar az érzések ellen küzdeni, amiket John ébreszt benne…

 

Különleges, ám életszerű szerelmi történet, izgalmas és elgondolkodtató bűnügyi szállal kombinálva.


Lehet, hogy nem tökéletes a világnak, de neki az lehet?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Trust

Eredeti megjelenés éve: 2017

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

368 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789635613502 ·

Fordította: Hetesy Szilvia

WEBSHOP

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el?

 

Igazából a Stage Dive-sorozat (Lick, Play, Lead) elolvasása óta várom, hogy megjelenjen valami új könyv magyarul az írónőtől, így amikor felbukkant ez – illetve a Love Under Quarantine -, azonnal repült is a várólistámra a fülszöveg elolvasása nélkül. (Nos, volt is meglepetés, mert a borító alapján valami erotikus romantikust vártam...)

 


Szerintem…

 

Már az írónő másik regényében, a Lick - Taktusban is imádtam, hogy a helyes pasi nem egy vékony csajba zúg bele, hanem egy teltebb alkatúba, és ez most visszaköszönt, hiszen főszereplőnk is „súlyos egyéniségként” hivatkozik magára. Edie (17) már az első pillanattól kezdve szimpatikus volt, amikor is az éjszaka közepén, pizsiben és unikornisos neglizsében belejtett egy éjjel-nappaliba nassonivalót vásárolni a barátnős Harry Potter-maratonjához! Gondoltam, milyen cukin kezdődik ez a történet! Aztán amikor az oreo vásárlásból túszdráma lett, ahol egy drogos eléggé megtépte és meggyötörte szegény lányt, akkor eléggé elkerekedtek a szemeim. […és elosontam elolvasni a fülszöveget.]

A regény első részét szinte lélegzetvisszafojtva olvastam, pedig akadtak benne humoros részek, de összességében eléggé komor a fiatalok alaphangulata a traumának köszönhetően. Viszont nagyon izgalmassá és szórakoztatóvá vált, amikor Edie elkezd összebarátkozni az új iskolája rosszfiújával, a nagyon helyes Johnnal, aki jelen volt a rablásnál (és aki lényegében megmentette az életüket). Mindkettőjük élethez való hozzáállása alapjaiban megváltozott, ám míg John jó útra akarna térni, addig Edie elkezd mindenre tenni…

 

 

– Nem baj, ha fél az ember. Csak nem szabad, hogy a félelem bármitől is visszatartson.

 

 

A lassú barátkozásuk, a közös felfedezéseik és bolondozásaik nagyon élvezetessé tették a könyv hátralévő részét, de én kifejezetten csíptem Edie új barátnőjének, Hangnak a kötözködő-csipkelődő viszonyát John barátjával, Andersszel! Néha jobban szerettem őket olvasni, mint a főszereplőket, pedig mind Edie, mind John nagyon összetett és érdekes karakterek. A jól felépített szereplők mellett a történet is sokrétű, hiszen nem csupán a traumafeldolgozásról, a változásról vagy az új suliba való beilleszkedésről szól, hanem sokkal többről. Hogyan folytassuk az életünket, ha szembenéztünk a halállal? Hiszen minden eltörpül egy ilyen „élmény” mellett! És egyrészt igyekeznek valami utat találni a jövőjük felé, másrészt ott vannak a hétköznapi problémák, amiket meg kell oldani, és amik néha olyan banálisak, mint hogy kellene a zsebpénz, munkát kéne találni…


Credit: Read More, Sleep Less blog
 

Összességében…

 

Egyszerre volt nyomasztó és szórakoztató, ami eléggé meglepett, ugyanakkor nagyon feldobta a hangulatomat a történet vége! Akármennyire is megrázott az eleje, odáig voltam a lehetetlennek tűnő páros összebarátkozásáért, a közös lelépéseikért, majd az egymáshoz vezető útjukért. Kifejezetten cuki lett a vége.

Szerettem olvasni, és nem csak azért, mert nagyon izgalmas a története vagy mert jól van megírva, hanem mert a főszereplő egy teltebb lány. Súlyosan alulreprezentáltak a young adult irodalomban a testesebb karakterek, akik ugyanúgy lehetnek összetettek, humorosak, őszinték, beszólogatósak és traumatizáltak, mint a vékony lányok.

 

Értékelés: 4,5

 

Érdekesség: BORÍTÓMUSTRA is készült a könyvhöz

  

Kedvcsináló idézetek:

A helyzet egyetlen hátulütője az volt, hogy a rablótámadásban a koncentrációs képességemet is, figyelem, szóvicc jön, szétlőtték. Olvasás közben nem tudtam figyelni. A könyveim ott álltak a polcon és vádlón néztek le rám. Akárhányszor megpróbáltam olvasni, a betűk összefolytak a szemem előtt, a gondolataim elkalandoztak. Már az is betette volna a kaput, hogy a legjobb barátnőm elárult, de most még a könyvek is cserben hagynak? Mekkora szívás!

– (...) Sajnálatos módon az életünkhöz tartozik, hogy a bolygón nagyjából egy milliárd emberrel kell osztoznunk – mondta. – Vannak, akik egyszerűen idióták.

– De azt tudod, hogy a napszemüvegeddel senkit nem tudsz megtéveszteni, ugye?

– Menő vagyok és titokzatos.

– Nem, kicsim. Másnapos vagy – helyesbített. – Fejmosást érdemelnél, csak a te korodban egyszer vagy kétszer én is pontosan ugyanezt csináltam, és lehetőség szerint nem akarok képmutató lenni.

– Pont ezért szeretlek, anyu.


♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek. Trust / Bizalom by Kylie Scott Pinterest tábla

TRUST a GoodReadsen

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

 

Kylie Scott, a Stage Dive sorozat írónőjének tollából új könyv jelenik meg hamarosan a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A könyv főszereplői ezúttal fiatal gimnazisták, akik egy megrázó esemény alkalmával találkoznak először, ami örökre megváltoztatja az életüket. Ha szeretnétek többet megtudni a szívmelengető történetről, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért!

  

 

Nyereményjáték:

 

Kylie Scott oda van a tetkós srácokért, legalábbis a könyveinek borítói alapján nagyon úgy tűnik. Most ezek után a borítók után kell nyomoznotok: minden állomáson találni fogtok egy tetkós borítórészletet, a feladat pedig az lesz, hogy megfejtsétek melyik könyvéről van szó, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Angol és magyar címet is elfogadunk.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 


a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.17. Könyvvilág

11.19. Sorok Között értékelés

11.21. Sorok Között extra állomás

11.23. Hagyjatok! Olvasok! Borítómustra

11.25. Veronika’s Reader Feeder

11.27. Hagyjatok! Olvasok!

 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése