2020. november 21., szombat



Teagan Hunter: Let's ​Get Textual - Légy merész! (Text 1.) | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Milyen fickó mond olyat egy csajnak, hogy unalmas? Hogyan szerez így pontokat?

– Egyfelől nem akar a bugyimba mászni, így nincs szüksége pontokra. Másrészt bóknak szánta. Tudod, hogy nem szeretem ezt a helyet, és azt hiszem, te is tudod, hogy unalmas vagyok, többek között ezért is szakítottunk. Én szeretek otthon maradni, begubózni a kanapén és szennykaját zabálni. Az isten szerelmére, hiszen szeretek kötni! Nem vagyok partiállat. Nem vagyok visszafogott, de botrányos sem. Szeretem az unalmat. Olyan… kényelmes.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Egy téves számból többnyire nem is lesz több, pillanatok alatt elfelejted. Nem kezdesz az illetővel se csetelni, se flörtölni. Nem ő az első gondolatod ébredéskor, vagy az utolsó elalvás előtt… És tutira nem beszéled rá, hogy vegyen egy kiskecskét.

Mert az fura lenne.

Zach Hastings és én fülig merülünk a téves hívását követő mizériába, és nem követjük a szabályokat.

Én nem keresek szerelmet, Zach pedig egyértelműen mellétárcsázott, de…

…talán mégis célba talált a szívemben.

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Let's Get Textual

Eredeti megjelenés éve: 2017

Könyvmolyképző, Szeged, 2020

320 oldal · puhatáblás

ISBN: 9789635613724 ·

Fordította: Szarvas Szilvia

WEBSHOP LINK

BELEOLVASÓ

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Delia üzenetet kap egy ismeretlen számról, de mivel azt hiszi, hogy a testvére váltott számot, nyugodtan válaszol neki. Pár sms váltás után kiderül, hogy egy idegennek üzenget, Zach-nek, akiről az olvasó előbb tudja meg, hogy Wonder Womanes papucsa és műhasizmos pólója van, mint azt, hogy hány éves! A félreértés kiderülése után az sms-ek sokasodnak, és Delia összebarátkozik a férfival, akire hamarosan a legjobb barátjaként tekint, hiszen bármiről tudnak beszélgetni egymással… aztán a lakótársaik hathatós segítségével megejtik az első találkozást.  

 


Szerintem…

 

Ez egy fantasztikus regény! Az egyik kedvenc klisém az, hogy két ismeretlen elkezd levelezni / smsezni / üzengetni egymásnak valami véletlen folytán, majd szép lassan összebarátkoznak, és végül egymásba is szeretnek. Szeretem, hogy az ilyen történetekben előbb tudunk meg mindenféle random információt a főszereplőkről, mintsem azt, hogy milyen idősek vagy hogy néznek ki. Izgalmas, nem? Szerintem az!

A regény Delia (21; E/1) szemszögéből meséli el, ahogy elkezd smsezni egy idegen férfival, akiről hamar megtudjuk, hogy irtó nagy gamer, otthonról dolgozik, a kedvence a szülinapi torta ízű fagyi a Boom’sból, és hagyja, hogy a lakótársa gyereke kifesse a körmeit, ha úgy tartja kedve. Nyilván Deliáról is sokat megtudunk, hiszen rengeteg üzengetést olvasunk végig, mire eljutunk a tényleges találkozásig, de nekem ez a picit lúzer, picit lökött csaj is nagyon szimpatikus volt az elejétől fogva. (Ahogy a lakótársa, Zoe is, aki viszont egy roppant pimasz, nagyszájú, bulis csaj.)

 

 

Barátnő.

Tudom, hogy már eldöntöttük, hogy hivatalosan is járunk, de ezt a szót még nem mondta ki.

– Így fogsz bemutatni a szüleidnek is? A barátnődként?

– Azt akartam nekik mondani, hogy te vagy a kecskegidám anyukája, de lehet, hogy azt nem találnák olyan viccesnek, mint én.

– Aligha, te lökött. – nézek az alvó kecskére.

 

 

A cselekmény pár dolgot leszámítva kiszámítható, de irtó szórakoztató. Szinte végig vigyorogva olvastam, ami főleg Zach Hastingsnek köszönhető, aki az új könyves álompasimmá lépett elő pár fejezet alatt! Körülbelül akkortájt kezdtem el belezúgni, amikor csak úgy vett egy cuki kecskegidát, mert annyi kecskegidás képet nézegetett a neten, hogy befogadott egyet otthonra is… Aztán jött a kedve kávézója, ami egy arcade játékgépes mennyország, meg a Mardekáros (HP) alsónadrág, és totál elvesztem! Egyébként Deliával abszolút megérdemlik egymást, szeretem, amikor egy könyves párnak azonos a „kattanása” (vagy máshogy mondva: „kiegészítik egymást a flúgjaik”). A könyv első része volt a legizgalmasabb, amikor Delia és Zach ismerkednek, majd egymást szívatják smsben (pl. a cerkacibáló részek hatalmasak, akárhogy is hangzik ez egy felnőtt nőtől…).

 


Összességében…

 

Odáig voltam a történetért! Odáig voltam Deliáért, Zachért, a kecskegidáért, a sorozatozásokért, a kajás dolgokért, az smsezésekért, a fura lakótársakért, a még furább családtagokért... mindent imádtam benne (talán csak a felesleges káromkodást nem). Kicsit klisés, de végtelenül humoros sztori, alig várom a folytatást, amiben Delia lakótársa és az expasija lesz a két főszereplő!

És tudom, hogy nem illik ilyesmit, de STIPISTOP Zach! Ő az új kedvencem, az új könyves álompasim, szóval el a kezekkel! Persze olvasni szabad Róla, sőt, erősen ajánlott, hiszen ez a regény egy igazi humorbomba. Vigyorogva olvasós.

 

Értékelés: 5

 

Folytatás?

Hatalmas IGEN! Imádom, amikor a sorozatrészek más-más szerelmespárokról szólnak, és ez ebben az esetben is így van. A folytatás főszereplője Delia lakótársa, Zoe, aki ebben a történetben sem csak egy sima háttérszereplő.

 

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki szeretne valami mosolygósan jót olvasni! Tuti elűzi a rosszkedved ez a történet!

 

Kedvcsináló idézetek:

Én: Torta, brownie vagy fagyi? Válassz!

Zach: Igen.

Én: NEM! Egyet válassz! GYORSAN! Boltban állok, mindjárt rajtam a sor, EL KELL DÖNTENEM. Segíts! Cuki, éhes lány vagyok!

Zach: Mit szólnál egy… brownie tortához fagyival?

Én: Azt hiszem, most elélveztem.

Zach: Messze földön ismert a tehetségem.

Zach: Minden visszavonok! A legszebb tulajdonságod a horkolásod!

Én: Szebb, mint a fenekem?

Zach: Még a humorodnál is szebb!

Én: Tökfej.

Zach: Imádom, amikor mocskosan beszélsz.

Én: OMG, miért is engedtelek be az ágyamba?

Zach: Mert Harry Potteres alsógatyám volt!

Én: Tudnom kellene még valamit rólad? Van még érzékeny téma veled kapcsolatban?

Zach: Utálom a bohócokat és a nyuszikat. Ennyi.

Én: Már elnézést, de… a NYUSZIKAT!? Ez hogy lehet?

Zach: Ne ítélkezz! Biztosan neked is vannak érthetetlen félelmeid!

Én: Nem jut eszembe semmi ilyesmi. Én csak a szokásos dolgoktól félek. Pókoktól, kígyóktól, vulkánoktól.

Zach: Vulkánoktól? De a vulkánok a természet részei!

Én: A nyuszikák is!

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

A képek nem sajátok: Let's Get Textual series Pinterest tábla

Let's Get Textual a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

 

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában debütál hazánkban Teagan Hunter Let's Get Textual Légy merész! című könyve, amely egy aranyos és vicces romantikus történet egy eltévedt üzenetről és egy pimasz lány és egy kocka srác nem mindennapi találkozásáról. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

  

 

Nyereményjáték:

 

Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben nagy szerepet kapnak az üzenetek, emailek és levelek. A feladat az, hogy a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírjátok az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

 

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

“– Olvasás közben az lehetsz, aki csak akarsz.

Egy időre elmenekülhetsz saját magad elől.”

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.11 Veronika’s Reader Feeder

11.13 Angelika blogja

11.15 Sorok Között

11.17 Dreamworld (extra)

11.19 Fanni's Library

11.21 Hagyjatok! Olvasok!

11.23 Dreamworld

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése