2020. november 17., kedd



Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra | Blogturné Klub ajánló

  

 

– Tudod, mi a véleményem a szerelemről. – Jeremy kibontakozott az ölelésből. – Hagyjuk az összes virágot meg a szív alakú dobozban árult csokoládét. De ha egy férfi átmegy hozzád, hogy megjavítsa az eldugult a vécédet, na, az romantika.

 




Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Evie Summersnek a munkája az élete. Épp ezért igencsak felzaklatja, amikor kiderül, hogy egyhamar búcsút mondhat az állásának, hacsak nem sikerül rávennie az ügynökség legfontosabb és legnehezebben kezelhető ügyfelét, Ezra Chestert, hogy fejezze be egy hollywoodi romantikus vígjáték forgatókönyvét. A gond csak az, hogy Ezra még el sem kezdett rajta dolgozni…

Az alkotói válságba került férfi csak akkor hajlandó nekilátni az írásnak, ha az egyedülálló Evie bebizonyítja, hogy szerelembe lehet esni úgy, ahogy a filmekben. Az online társkeresést elfelejtheti; Evie csak úgy ismerkedhet össze valakivel, ahogy Harry megismerkedett Sallyvel, vagy Hugh Grant… sokakkal. Evie elszántan lát neki a feladatnak, és egyik vicces romkomjelenetből a másikba kerül. De vajon lehet olyan az élet, mint a mozikban?

 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: Would Like to Meet

Eredeti megjelenés éve: 2019

General Press, Budapest, 2020

396 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634524137 ·

Fordította: Ács Eleonóra

RENDELÉSI LINK

MOLY

GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

A történetről…

 

Evie Summers (29) egy filmes tehetségkutató ügynökségnél dolgozó asszisztens, aki szeretne előrébb lépni a ranglétrán ügynökké, ám a főnöke, Monty esélyt sem ad neki.  Az esély akkor villan fel számára, amikor Ezra Chester, az Oscar-díjas forgatókönyvíró már a sírba viszi Montyt azzal, hogy nem készül el a beígért romantikus komédiával, aminek már lejárt a beadási határideje. A férfi megbízza Evie-t, hogy pátyolgassa az írót - aki Vöröskének becézi őt -, és érje el nála, hogy adja le három hónapon belül az egész anyagot, aztán előlépteti ügynökké. Evie megállapodást köt Ezrával – akire a barátaival csak EKF-ként, vagyis „Elsős Kisfiúként” hivatkoznak a gyerekes stílusa miatt -, hogy ha a nő bebizonyítja neki, hogy a romkom klisék segítségével párra lehet lelni, ha a férfi írni kezd.

 


Szerintem…

 

Már a fülszöveg olvasása közben megtetszett a sztori alapötlete, de nem gondoltam volna, hogy ennyire szórakoztató lesz a történet. Nem mondom, nekem kicsit unalmasan indult, de a sokadik romkom egymásra találós próbálkozásnál már én is Evie sikeréért izgultam. Tetszett, hogy a nő mögött ott áll a JEMS csetcsoport, ami lényegében a legjobb barátainak a közös levelezése, ahol nem csupán Evie-t támogatják a bolondabbnál bolondabb „összetalálkákkal”, de lelkiznek és tervezik az egyikük esküvőjét is. Mindegyiküknek megvan a maga baja-bánata, amelyekkel foglalkozunk is meg nem is, de legalább nem unalmas, problémáktól mentes, tökéletes háttérkarakterek ők se. Ugyanilyen egyébként Evie anyukája, akiről megtudunk pár dolgot – épp annyit, amennyitől szerethetővé válik, és kitűnik a háttérből.

 


Persze a főszereplőnk Evie, aki néha nevetségesen csetlik-botlik, és csoda, hogy csak kisebb, kezelhető katasztrófákat okoz maga körül, de az első pillanattól egy szimpatikus, bár naiv figura. Fura volt számomra, hogy habár előre akar lépkedni a ranglétrán, mégis 7 éve zokszó nélkül ugyanabban a beosztásban dolgozik, és maximum a barátinak pampog, hogy ügynök akar lenni. Alig vártam, hogy végre a sarkára álljon, és igenis odaállva a főnöke elé kiálljon magáért! (Na, nem spoilerezem el, hogy mi történik a regény végén, de irtó büszke voltam Evie lépésére! Váratlanul ért, de bejött!)

A rengeteg random „összetalálkozós” pasin, a legjobb barátján, Jeremyn, és a már emlegetett főnökén kívül két fontos központi férfikaraktere is van a regénynek, akik mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Ezra Chester, alias EKF a legjobb pillanataiban is az agyamra ment és gyanakvásra késztetett. Roppant alamuszi figurának, egy nagyra nőtt gyereknek tűnt a könyv elejétől fogva – bár ezt a női szereplők szóvá is teszik -, így nem ért váratlanul a regény egyik legnagyobb, vele kapcsolatos fordulata. Kiszámítható, várható dolog volt. Ugyanakkor ott van Ben, aki minden vasárnap ott reggelizik a lányával, Anette-tel, ahol Evie Ezrának írja az összefoglalóit a találkáiról. Persze miután az apa-lánya páros két ízben végignézi, ahogy Evie balfékeskedik, rákérdeznek, hogy mégis miért akar mindenáron egyedülálló férfiakra ezt meg amazt öntögetni. Miután Evie elmeséli a fogadást EKF-fel, összebarátkozik a kislánnyal, majd lassan az apukájával is.

 

 

– Te vagy a forgatókönyvíró – folytatta Anette rendíthetetlenül.

– Megelőzött a hírem – mosolygott EKF elégedetten.

– Az, amelyik nem tud írni.

Ben félrenyelte a kávéját.

 

 

Személy szerint jobban szerettem azokat a részeket, amikor Evie vagy a barátival, vagy Benékkel van. Engem végtelenül irritált a forgatókönyvíró stílusa, szövege... (Van egy rész a könyvben, ahol egy csomót e-maileznek, azt szerettem, de ennyi.)  

Még egy pozitívum: a könyv egyik érdekessége, hogy minden fejezet úgy kezdődik, mintha egy forgatókönyv nyitójelentét/beállását írná le. Küldő/Belső szín, ekkor és akkor, XY itt vagy ott áll, ül, gépel, satöbbi. Nagyon illett a forgatókönyves témához!

 


Összességében…

 

Nem tökéletes, de kikapcsolódásnak tökéletes chick lit. Mind a cselekmény, mind a főszereplő nagyon szórakoztató, ráadásul tele van abszurd helyzetkomikummal. Az biztos, hogy Evie nagyon megdolgozik a maga kis happy endjéért, és ezért nagyon becsültem őt!

A kedvenc részem abszolút a könyvklubos volt, de imádtam a vibrátoros eldugult wc-s részt is! Tudom, hogy felnőtt nő létemre nem illene ilyeneken hangosan röhögcsélnem, de mindkét résznél oldalakon át vihorásztam az irodámban…

 

Értékelés: 4

 

Kiknek ajánlom?

Azoknak, akik kedvelik a humoros chick liteket, és/vagy a kicsit romkomra hajazó romantikus történeteket.

 

Külföldi borítók:

 


 
 

 

Kedvcsináló idézetek:

Evie: az „Autós Utazás” összetalálkának egy hosszú autóútnak kell lennie egy pasival. tudom, hogy eddig mind katasztrofálisan sült el, de ha ráveszem EKF-et az írásra, muszáj nekem is betartanom az alku rám eső részét

Jeremy: arra a részre gondolsz, hogy megismerkedsz valakivel, és beleszeretsz?

Evie: kösz, hogy említed, Jem. srácok, segítetek, hogy megtaláljam az én Harrymet?

Sarah: rendben. de téged ismerve az illető egy baltás gyilkos lesz, vagy ilyesmi

Maria: a „Keressünk Evie-nek Valakit, Aki Nem Baltás Gyilkos” hadművelet ezennel kezdetét veszi. mindenki ossza meg a bejegyzésemet!

Minden normális anya arra a tényre koncentrált volna, hogy a lánya valami nagyon is kétes indokkal megpróbál megismerkedni egy férfival. Az enyém ezzel szemben csupán ennyit mondott: „Nem érdekel, kivel ismerkedsz meg, kicsim, a lényeg, hogy kedves szeme legyen.”

– Az a baj az olyan nőkkel, mint te – közölte rám meredve –, hogy sosem a kedves srácokra hajtotok. Hanem mindig a seggfejekre. Aztán amikor rosszul bánnak veletek, hozzsánk jöttök panaszkodni. – Tényleg feldagadhatott a nyelve. Remek.

Újra ránéztem a GPS-re. Még négy óra.

Egy megfontolt ember a béke kedvéért hallgatott volna.

Én azonban nem éreztem magam különösebben megfontoltnak.

– Az a probléma a kedves srácokkal, Graeme – mondtam –, hogy nem veszik észre, hogy ők a seggfejek.

 

◈ ◈ ◈ ◈ ◈

Képek: Szerelem ​sokadik látásra by Rachel Winters Pinterest tábla

Would Like to Meet a GoodReadsen

◈ ◈ ◈ ◈ ◈ 


Egy lány, két pasi, egy koraérett kislány és sok-sok gubanc. Felkeltettük az érdeklődésed? Ha igen, akkor kövess minket blogturnénkon, hogy megtudd, mit is gondolunk Rachel Winters Szerelem sokadik látásra című könyvéről. S ha velünk játszol, akkor kis szerencsével tiéd lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.  

 

Nyereményjáték:

 

A történet hősnője a filmvászon romantikus komédiáit utánozva próbál szerelembe esni, ezért játékunk is némiképp a filmekhez kapcsolódik. A turné minden állomásán egy rövid leírást találtok egy-egy olyan könyvről, melynek cselekményét - kisebb-nagyobb változtatásokkal - a filmvásznon is viszont lehet látni. A ti feladatotok az, hogy kitaláljátok melyik könyvre gondoltunk, címét és szerzőjének nevét pedig írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába.


Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 

A lány végzős egyetemi hallgató, egy barkácsboltban dolgozik, fiatal és tapasztalatlan. A pasi dúsgazdag, Audikat ajándékoz és játszószobája van - felnőtteknek való játékokkal.

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.08 - Betonka szerint a világ… 

11.11 - Olvasónapló

11.14 - Csak olvass!

11.17 - Hagyjatok! Olvasok!

11.20 - Fanni’s Library

 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése