2020. november 28., szombat



The ​Queen of Nothing - A semmi királynője | Blogturné Extra (kedvcsináló idézetek)

 

A könyvekhez készített extra állomásaimat itt leled: BTKextra

  

 

A semmi királynője Holly Black lenyűgöző fantasy sorozatának, A levegő népének várva várt záró epizódja, amelyet idén év végén a Könyvmolyképző kiadó gondozásában olvashatunk. A magyar kiadás egy bónuszt is tartalmaz: helyet kaptak benne azok az izgalmas levelek, melyeket Cardan írt Judenak. Tartsatok velünk a turnén, és játsszatok a nyereménykönyvért!




A hatalmat sokkal könnyebb megragadni, mint megtartani.

Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról.

Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül.

Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba.

Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…

A levegő népe trilógiájának várva várt, döbbenetes fináléja.

 

Kiadó: Könyvmolyképző

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Oldalszám: 336 oldal  

ISBN: 9789635613663 · Fordította: Szabó Krisztina

Eredeti mű: The Queen of Nothing

Eredeti megjelenés éve: 2019

 

WEBSHOP / OLVASS BELE! / MOLY / GOODREADS

<< ÉRTÉKELÉS hamarosan >>

 

--- Tovább az idézetekhez! ---

vvvvv

1.

– Minden hatalom átok – válaszolom. – A legrémesebbek bármit megtennének, hogy megragadják, akik pedig a legalkalmasabbak a gyakorlására, nem akarják, hogy az ő vállukat nyomja a teher. De nem menekülhetnek örökké a felelősség elől.

 

2.

Arra kérlek, gyere, haragudj rám egy kicsit közelebbről!

 

3.

Ostoba dolog a szerelem! Csak összetörjük egymás szívét.

 

4.

Ajkát a csuklómhoz érinti ott, ahol a pulzusom egyszerre lüktet zakatoló szívemmel.

– Gúnyolj csak, amennyit szeretnél! Bármit képzeltem is akkor, most én könyörgöm, én alázkodom meg egyetlen kedves szavadért. – Szeme feketén ragyog a vágytól. – Ha rólad van szó, nekem egyszer s mindenkorra végem.

 

rosiethorns88 - Tumblr

5.

Persze hogy átverés volt. Nem ezt válaszoltad?

– De hát folyton ezt csinálod! – vág vissza Cardan. – Átversz másokat. Nicasiát, Madocot, Balekint, Orlaghot. Engem. Azt hittem, kivívom majd valamelyest az elismerésedet azzal, hogy én is át tudlak verni téged. Gondoltam, hogy dühös leszel, de azt nem, hogy ennyire.

Tátott szájjal meredek rá.

– Mi van?

 

6.

– Rémisztő volt – vallja be –, végignézni, ahogy zuhansz. Mármint általánosságban véve is rémisztő vagy, de nem szoktam hozzá, hogy téged féltselek.

 

7.

– Annyit tudok, hogy nem gondoskodott megfelelően Cardan hercegről.

Eszembe jut a kristálygömb Eldred lakrészében, a belezárt emlék.

– Bársonyba és prémbe öltöztette, a gond csak az volt, hogy hagyta, hadd hordja rongyossá. A lehető legfinomabb húsfalatokkal és tortával etette, de olyan hosszan megfeledkezett róla, hogy Cardan közben ott kereste az ételt, ahol tudta. Kétlem, hogy szerette őt, de úgy sejtem, senki mást sem szeretett. Megsimogatta, borral itatta, ajnározta, aztán elfelejtkezett róla. Cardan szörnyen viselkedett, amikor mellette volt, de nélküle még rémesebbé vált. Ugyanabból a fából faragták őket.

Megremegek, elképzelem, milyen magányos lehetett, milyen dühös. Mennyire vágyhatott a szeretetre.

Egy éhező számára nincs túl bőséges lakoma.

 

elf_butts - Instagram

8.

Így nőtt fel Cardan a palotában, nem szerette senki, nem figyelt rá senki. Ki merészelt volna egy herceg útjába állni, amikor ételt lopott az óriási asztalokról és alájuk mászva falta be, vadul tépve minden egyes falatot? A testvérei csak nevettek, úgy játszottak vele, akár egy kölyökkutyával.

Ritkán hordott ruhát, helyette virágfüzéreket viselt, és kővel dobálta a közelíteni próbáló őröket. Az anyját leszámítva senki nem parancsolhatott neki, ő pedig ritkán próbálta fékezni fia szertelenségét. Épp ellenkezőleg.

– Herceg vagy – jelentette ki határozottan, amikor Cardan megfutamodott egy vitától vagy nem követelt ki magának valamit. – Minden a tiéd. Csak el kell venned. – Néha pedig azt mondta: – Akarom. Szerezd meg nekem!

 

9.

– Új nagytábornokra van szükségem. Elfogadod a kinevezést?

Grima Mog szemlátomást meglepődik.

– Én? Mi lesz Yornnal?

– Nem elég tapasztalt – válaszolom. – És nem kedvelem.

– Megpróbáltalak megölni – emlékeztet.

– Ez életem szinte összes fontos kapcsolatára igaz – felelem. Lassan, aprókat lélegzek. – Pont eléggé kedvellek.

 

10.

Talán van annál rémesebb is, ha valaki szeretetre vágyik, még akkor is, ha nem szeretik. Még akkor is, ha fáj. Talán embernek lenni nem mindig gyengeség.

 

Nyereményjáték:

 

A játék fókuszában a sorozat szereplői lesznek. Ahhoz, hogy megnyerhessétek a könyv egy példányát, nincs más dolgotok, mint a bejegyzések szövegében kiemelt betűkből összeállítani egy karakter nevét, és azt beírni a Rafflecopter dobozba.

 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

 

a Rafflecopter giveaway

BLOGTURNÉ ÁLLOMÁSOK:

 

[BLOGTURNÉ KLUB]

11.16. Függővég

11.18. Sorok között

11.20. Sorok között extra (borítómustra)

11.22. Readinspo

11.24. Readinspo extra (interjúfordítás)

11.26. Csak olvass!

11.28. Hagyjatok! Olvasok! extra (idézetek)

11.30. Utószó

12.02. Fanni’s Library - A gonosz király értékelés

12.04. Fanni’s Library

12.06. Hagyjatok! Olvasok!

  

vvvvv

Remélem jól szórakoztatok, látogassatok el a többiekhez is!

Köszönöm a figyelmet!

vvvvv

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése