2020. november 7., szombat



Havi összefoglaló | 10. fejezet - 2020. október

 (Ezt a rovatot a „havi összesítő” címke alatt lehet megtalálni.)

 

Heyho!

Kicsit megcsúsztam, és nem sikerült október utolsó napjára időzítenem a havi zárást, de sebaj... Irtó nagy káosz van körülöttem, örülök, hogy sikerült megírni egyáltalán. :’) Minden oké, de folyik az élet, és kevés az idő a gépezésre. (Meg a könyvajánlók prioritást élveznek, ha már géphez ülésről van szó… Mondjuk egy könyvesblognál ez a minimum.)

Pozitív randomságok: kétszer is csajos napoztunk, új növénykéim is lettek, Budapesten is voltam múzeumban, nyaraltunk a családdal, színházba is voltam hatszor (oké, nálunk, de akkor is), új táskákat vettem/kaptam (fura sztori), fotós kihívásoztam.  

 (A folytatáshoz olvass tovább! ⇩⇩⇩)

 ❖❖❖❖❖

Mi történt októberben?

❖❖❖❖❖

– Személyes kitérő –

 

Én és az új polclakók: összesen 18 új könyv költözött be hozzám… :) Van pár recenziós példány, és vettem is pár könyvet – kihagyhatatlan akció volt, mit mondhatnék?

 

Recik (9)

Róluk már írtam (ajánlókkal linkelve):

Jason Segel – Kirsten Miller: Otherworld /ajánló/

Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója /ajánló/

Morgan Matson: Save the date – A nagy nagy nap /ajánló/

Nathan Ballingrud: Szörnyvidék /ajánló/

 

Róluk később fogok:

Jennifer Chambliss Bertman: A feltörhetetlen kód

Benyák Zoltán: Képtelen történet 

Nagy Boldizsár (szerk.): Meseország mindenkié

Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott

Balássy Fanni: Hol is kezdjem

  

Vettem (8)

Darren Shan: Démonvilág sorozatának a hiányzó részeit (2,3,4,5,7,8,9,10) vettem meg, az 1. részt már olvastam és megvan, a 6. rész pedig sajnos nem volt megvásárolhat. :( Majd beszerzem máshonnan, de 2000 Ft-ért ez a 8 könyv kihagyhatatlan volt.

 

„Nyertem” könyvtári kvízen (1)

Böszörményi Gyula: Mindörökké várni 

 

– Más érdekeltségek –

 

#boldogság

  

Rendeltem két régóta vágyott táskát, ide is értek, erre a család lecsapott rájuk, hogy ezeket kapom szülinapomra meg karácsonyra… (Ennyire nehéz nekem bármit venni… ma is eljátszották ezt velem, amikor elmentem az Aldiba Harry Potteres pokrócot szerezni.)




Nyaralás vol.2: A pandémia miatt szeptemberre csúszott a szokásos év eleji utunk, de a szokásos októberit se mondtuk le, így ismét elmentünk nyaralni egyet. Szóval idén is Gyenesdiáson ünnepeltük a nagyim szülinapját egy jacuzziban… :’D  (És megálltunk Alsóörsön is, hogy apu a fenti kretén képet elkészíthesse rólam. X))

Rendeltem a FlowR webshopból 3 nagyon vágyott szobanövény csemetét. Egyrészt kíváncsi voltam arra, hogy lehet szobanövényeket postázni, másrészt totál odáig vagyok mindháromért. Aztán nem sokkal később a nagyimmal az OBIban beszereztünk 1-1 Vitorlavirág babát is. Ó, és elültettem egy gyökereztetett futókát. (A növénykés kalandjaimról írtam picit ebben a posztban is.)

  

 

A barátnőm varrt nekem egy irtó cuki denevért, miután a barátnős csoportba belinkeltem egy édes DIY verziót.^.^ Azóta is az irodámban lóg, bár Halloweenre hazahoztam. 



Kirándultunk a Bajor Gizi múzeumba – megnézni egy előadást, de a kiállításokra is volt időnk.  

Halloweeni instagramos kihíváson vettem részt (az esélytelenek nyugalmával #just4fun, hiszen szervező is voltam).

 

 

FILMEZÉSEK / SOROZATOK:

 

Filmeztem:

 

Star Trek – Mindenen túl (2016) – Iszonyatosan feledhető ez az egész film… Már most alig tudnám elmesélni, miről szólt. A csodálatos Pókember 2. (2014) – Kár volt halogatni ezeket a Pókembereket, egyáltalán nem vészesek. AG és ES cukik együtt, DD Harry Osbornja is aranyoska (hahahaha, még a vége felé is :D), szóval simán elmegy ez a film. 

 

Hamupipőke (2015) – Valahogy mindig unalmasnak éreztem ezt a mesét, de ez az adaptáció tetszett. Nem vagyok elájulva az élőszereplős Disneyktől, de ez abszolút nézhető volt. SŐT!  Mulan (2020) – Sajnos az eredeti rajzfilm az egyik kedvencem, és muszáj ahhoz mérnem ezt… Nyilván sokkal menőbb a látványvilága, tök jók a kosztümök, a CGI – és anyám, azok a harcjelenetek! De… minden más üres. A chi meg a főnix irtó nagy b@romságnak tűntek, ahogy a befejezetlennek ható romantikus szál is.

 

 

Félelem és reszketés Las Vegasban (1998) – …hát nem nagyon értem, hogy ez mi volt, vagy hogy mitől kultfilm, vagy hogy miről szólt, de mind JD, mind BDT irtó nagyot játszottak benne. XD A gépész (2004) – Szerintem jól volt összerakva, és Christian Bale is jót alakított. Az már más, hogy kemény volt... és hogy egy szerep kedvéért ennyire lefogyott a színész. Brutális. 

 

A LEGO kaland 2. (2019) – Öcsémmel néztük meg nyaralás alatt, érdekes módon ő kérte... Nekem tetszett, kb. olyan, mint az első rész. A Hill-ház szelleme (2018–2018) – ez nálam újranézés, öcsémnek első kör, de kb. annyira sikerült beleélnie magát, hogy két éjszaka a fürdőig nem mert elmenni. :D

 

 

Sorozataim:  

 

Sabrina hátborzongató kalandjai (2018–2020) – 2. és 3. évad pipa, várom a 4-et, ami sajnos egyben az utolsó is lesz, mert kaszát kapott… Pedig nekem nagyon bejön ez a horrorisztikus boszis téma! AJ és a királynő (2020–2020) – Tetszett, de magyar szinkronnal néztem, és azért Jim Carrey hangjához nem ment ez a drag queen dolog… Egyébként ez is kaszát kapott most, sajnos az 1. évad után.

 

  

Anyuval: Folytatjuk az új sorozatunkat: Lost – Eltűntek (2004–2010). Kb. a 2. évad közepén járunk…

 

SZÍNHÁZ:

Megnéztem a szeptemberben bemutatott HAMVAIMból című drámát, ami roppant megterhelő, de nagyon szuper előadás Szentesi Éva könyve alapján. Bemutattuk a DOLLÁRPAPÁt, ami hiába 3 órás, háromszor is megnéztem egymás után, mert haláli lett (és rám fért egy kis kacagás). Vendégelőadás volt A FALU ROSSZA, amitől egyáltalán nem ájultam el, de a színészeket nagyon csíptem benne. És sokadszor beültem a TIED A VILÁG!-ra a Nagyimmal, mert az is az egyik kedvencünk.

 

– Következő havi terveim –

 

- Recenziók hamarosan /példány nálam/:

▪ Héctor García – Francesc Miralles: Icsigo-icsie (Bookline Könyvek)

▪  Tiffany Schmidt: Randi Darcyval (Menő Könyvek)

▪ Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben  (Helikon)

▪  Rachel Winters: Szerelem sokadik látásra (General Press)

▪  Nagy Boldizsár (szerk.): Meseország mindenkié (Labrisz)

▪  Harcos Bálint: A medve, aki a karácsonyfában lakott (Pagony)

 

- Mini-Könyvklub:

Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja

 

Mini-könyvklub Vegazussal és több más bloggerrel!

 

Helyzetjelentés:

Az utolsó pillanatra ugyan, de elolvastam a havi könyvünket. Sajnos nem estem hanyatt a főszereplőktől, de az író stílusa tetszett.

 

Szaszkó Gabriella: Kora február

Az elkészült értékeléseket ITT OLVASHATJÁTOK.

 

NOVEMBER: Penumbra úr nonstop könyvesboltja igazából már csak a címe miatt kíváncsi vagyok erre a könyvre, ezért már be is szereztem a könyvtárból, hogy mielőbb olvashassam!

  

A kapcsolódó bejegyzéseim a mini-könyvklub címke alatt elérhetőek!

❖❖❖❖❖

– Bejegyzések a blogon –

 

 9 könyvről írtam a hónapban:

1.       Emma Steinkellner: Egy kis boszi naplója

2.      Sarina Bowen & Elle Kennedy: Us - Mi

3.      Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger

4.      Morgan Matson: Save the date - A nagy nagy nap

5.      Szaszkó Gabriella: Kora február

6.      Penelope Bloom: Her Muffin - Felfalnám

7.      Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

8.     R. S. Grey: Not So Nice Guy - Nem is olyan rendes

9.      Frank Schwieger: Odin és bandája

 

Blogturné Klub extrák: 

Boszorkányos könyv- és filmajánló és egy BookTag

Jóbarátok Book Tag | Blogturné Extra

Not So Nice Guy - Nem is olyan rendes srác | kedvenc idézeteim

 

Más témájú bejegyzéseim: 

Őszi Halloween-váró Book Tag

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

A képek némelyike SAJÁT vagy saját szerkesztés! 

A többi meg a Pinterest tábláimról meg az Instámról van.

vvvvv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése