2021. szeptember 14., kedd



Kristan Higgins: Álmaidban (Kék Gém 4.) | Blogturné Klub ajánló

   

 

Vannak rosszabb dolgok is a világon annál, mint hogy valakit dobott a vőlegénye. Ezzel Em tisztában volt. Kellemes életet teremtett magának Manningsportban. Szerette a munkáját. Szerette a főnökét, szerette Carolt, még azt az ostoba Everettet is szerette. Voltak barátai. Volt egy kutyája.

Épp csak egyedül érezte magát. Estéről estére egy üres, sötét házba tért haza. Teltek a hetek és hónapok, és ő még mindig nem talált senkit, akivel el tudta volna képzelni az életét.

 




Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen.

Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat.

Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap.

A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak. Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.

 


 

Könyv információk:

 

Eredeti mű: In Your Dreams

Eredeti megjelenés éve: 2014

General Press, Budapest, 2021

392 oldal · puhatáblás ·

ISBN: 9789634525110 ·

Fordította: Ács Eleonóra

A sorozat részei:

 

1. Esküvő újratöltve

2. Zöld út a szerelemhez

3. Várva vártalak

4. Álmaidban

5. Anything for You

 

(befejezett)

 

WEBSHOP / BELEOLVASÓ / MOLY / GOODREADS

(Az értékeléshez olvass tovább!       )

Miért olvastam el…?

 

Őszintén szólva vágytam valami vicces alapszituációjú, ugyanakkor romantikus történetre, és éppen kapóra jött ez a bájos borítós, exvőlegény esküvőjére kamupasit vivő regény.

 

Szerintem…

 

Elöljáróban muszáj leszögeznem, hogy sokkal, de sokkal súlytalanabb, habkönnyebb történetet vártam, mint amit kaptam! Bár hallottunk már hasonlót ahhoz, hogy egy fiatal, összetört szívű nő elvisz valakit - akivel nem áll romantikus kapcsolatban - az exszerelme esküvőjére, aztán előadja az exnek, hogy full szerelmes az új kedvesébe, ez a történet mégis sokkal több volt ennél. A magas, izmos, filigrán rendőrnő, Emmaline Neal szívét összetörte a korábban túlsúlyos szerelme, Kevin, aki egy szadista edzőnőért dobta őt. A sportguru nem csak azt érte el, hogy a férfi életmódot váltson, de később el is jegyzik egymást. Mivel Kevinnel gyerekkori barátok voltak, majd gimiben egymásba szerettek, ezért a férfi jóban van Em családjával, de valami oknál fogva nem csak őket hívja meg a malibui esküvőre, hanem az exmenyasszonyát is, aki így kénytelen szerezni valakit maga mellé. (Persze sose értettem, hogy miért hívják meg az emberek az előző kedvesüket a lakodalmukra, de ezt engedjük is el.) 

A sok nővérrel "megáldott" Negyedik John Noble Holland - röviden: Jack - épp az egyik testvére közbenjárása végett lesz Emmaline plusz egy fője. A borászként dolgozó, korábban a haditengerészetnél szolgáló férfi kapva kap a menekülési lehetőségen, ugyanis egyrészt megőrül attól, hogy mindenki hősként ünnepli, amiért kimentett pár fiút a jeges tóból, másrészt a hír hallattán felbukkan két éve nem látott exneje is.

 


Szóval mindkét oldalról akadnak drámai és izgalmas múltbéli történések, mindketten olyan sebeket hordoznak, amelyek nehezen gyógyulnak, és a maguk módján próbálják feldolgozni a velük történt dolgokat, amikor összesodorja őket a malibui esküvőre való meghívás. Érdekes módon Em és Jack bár egy csapatban hokizik, de mégsem mondhatóak barátoknak, és nem is igazán tudnak a másikról többet, mint amennyit egy Manningsporthoz hasonló kisváros pletykáin túl lehetséges. A kaliforniai út közelebb hozza őket egymáshoz, és picit fel is szabadítja őket. Én személy szerint imádtam a csipkelődéseiket olvasni, nagyon szimpatikus párost alkotnak együtt, de külön-külön is megkedveltem őket.

 

 

– Abbahagynád a fészkelődést? – vette ki a poharat Jack a kezéből. – Nyugi. Rendben lesz a hajad. Jól fogunk szórakozni.

– Nem lesz rendben a hajam, Jack. És ez a volt vőlegényem esküvője. Olyan szórakoztató lesz, mint egy akasztás.

– Habár a kaja jobb lesz.

– Aligha. Vegánok.

– És ezt csak most mondod?! Amikor már a repülőn ülök?!

 

 

 A főszereplők mellett a mellékszereplők se piskóták! Em családja két túlságosan is támogató pszichómókus szülőből és egy örökbefogadott etiópiai kistestvérből áll, ahol a szülők meg vannak arról győződve, hogy Emmaline leszbikus, csak nem meri bevallani, míg a tökéletes és rendkívül okos Angelát nem lehet nem szeretni akkor se, ha ő a tökéletes gyerek, akire a tanult szülők mindig is vágytak. A nő oldalán ott vannak még a rendőrörs alkalmazottai, akiket oda meg vissza imádtam a pikírt, szerelemtől súlytott Levitól a szókimondó, pimasz Carolig! Eközben Jacknek ott van a rengeteg nővére, akik folyton beleszólnak a magánéletébe (és a legrosszabb alkalmakkor kezdenek el véres, horrorisztikus női témákról csacsogni). Ott van a borászat, amit édesapjával és nagypapájával visz. Továbbá ott van a folyton felbukkanó és minden csábítási kísérletét és randevúját tönkretevő, törékeny exfeleség, akivel elég csúnyán váltak el.  

  


Összességében

 

Jó ritmusú, néha rendkívül szórakoztató, máskor meglepő drámaiságú történet. Nekem tetszett az alapszituáció, hogy a kemény, férfias foglalkozású Emmaline kénytelen egy rendkívül udvarias, ám jó humorú, ráadásul görög istennek kinéző férfival megjelenni az exe esküvőjén, akivel folyamatosan ugratják egymást. Szerettem, hogy bár egymásba gabalyodtak, a nő mégsem adta könnyen magát, nem akarta feladni a nehezen felépített önállóságát és a még nehezebben összefércelt szívét. Külön imádtam, hogy tele van állatokkal a sztori, akik nem csak random fel-felbukkannak, hanem néha komolyan alakítják a történetet.

Külön piros pontot érdemel az író, amiért ez a sorozat negyedik rész olvasható önálló romantikus regényként is anélkül, hogy zavarnának az előző részekre való utalások.

 

Értékelés: 4

 

Érdekel a sorozat többi része? Nagyon érdekel az első rész, amiben Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök és Faith Holland keveredik össze, mert őket eléggé megkedveltem ebben a történetben. A második résznek inkább a története érdekel, ugyanis abban a zöld kártya miatt házasodnak össze az egymásba szeretők. (Sajnos a legjobban Angela és Frankie története érdekelne, de ahogy néztem, ők nem kaptak külön részt.)

 

(Külföldi borítók a regényhez.)

Kedvcsináló idézetek:

Jack egy sóhajjal – Nők... – visszament a fürdőbe, és folytatta a borotválkozást. Emmaline követte, lecsukta a vécéfedelet, és ráült.

– Eljegyeztük egymást – lihegte.

– Érezd magad ott... Tessék?

– Ne haragudj! Tudom, hogy azt mondtam, nem akarok úgy tenni, mintha együtt járnánk meg minden, de azt mondtam Kevinnek, hogy eljegyeztük egymást.

– Akkor követelem az ezzel járó házastársi jogokat.

– Fogd be, Jack!

– Fantasztikusan nézel ki ebben a fürdőruhában – jelentette ki.

– Ja, te is káprázatosan festesz. Mellesleg egy borász hol tesz szert ilyen kockahasra? Kedves Emtől, hogy észrevette.

– Egy görög isten vagyok, nem emlékszel?

A férfi meglökte a vállával.

– Na, hogy ízlik a borom?

– Finom. Nagyon szőlőízű.

Jack fájdalmasat sóhajtott.

– Troglodita.

– Ez most sértésnek veszem.

– Tíz év óta ez a legjobb pinot noirunk, Emmaline. Ne vedeld úgy, mintha Pepsi lenne. Először szagold meg! – A lány engedelmeskedett. – Szeder, áfonya, szegfűszeg és bőr – sorolta a férfi.

– Ó, igen! Bőr. Mmm-hm. Érzem a bőrt, persze. – Em újra beleszimatolt a borba. – Én igazából inkább sörös vagyok.

– Ennyi. Végeztünk. Kérem vissza az eljegyzési gyűrűt, és mondd meg apádnak, hogy hagyja a fenébe a kelengyét. – Jack elmosolygott.

 

♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Nem saját képek.  Kék Gém Pincészet Pinterest tábla

In Your Dreams a GoodReads-en.

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ 


Álmaidban címmel jelent meg Kristan Higgins Kék Gém sorozatának következő része a General Press Kiadó jóvoltából. Ebben a kötetben a Holland testvérek egyetlen férfi tagja, Jack és Emmaline Neal szívmelengető, ugyanakkor szórakoztató történetét ismerhetitek meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

  


Nyereményjáték:

 

A mostani játékunkban minden állomáson idéztünk a Kék Gém sorozat valamelyik részéből. A feladat, hogy megfejtsétek melyik könyvről van szó, és beírjátok a címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

 

“– Mi az az SZJ? – tudakolta Faith.

– Szerepjáték – felelte Pru sokat sejtető mosollyal. – Piton professzor és McGalagony – tette hozzá egy rémes kacsintással.

– A Harry Potter? Tönkreteszitek a Harry Pottert? – kiáltotta Faith. – Hát többé már semmi sem szent?

– Nem teszünk tönkre semmit – tiltakozott Pru. – Továbbfejlesztjük.”

a Rafflecopter giveaway

 


 





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése