2021. szeptember 6., hétfő



AniTiger - Netflix Book Tag (2021)

  

(Még több taget a „book tag” címke alatt található.)

 


Sziasztok!

Találtam egy book taget Molyon, ami megtetszett, ezért úgy döntöttem, hogy kitöltöm. Aztán eltelt 11 hónap, és tényleg kitöltöttem. :’) Idén ez a második book tagem, ha annak számít az újévi fogadalmas tagem!

EXTRA infó: Mivel tegnapelőtt, szombaton töltöttem ki, így nem tudom, hogy sikerült-e befejezni még az 1. pontban említett könyvet, de most sikerült eljutnom a tavalyra tervezett családi nyaralásunkra, így szerdáig nem igazán leszek netközelben, és előre beidőzítettem ezt a bejegyzést! :)) Ettől függetlenül fogadjátok sok szeretettel! Még egy extra infó: Szokás szerint az ebben az évben eddig elolvasott könyvekből merítettem a tag kitöltéséhez! ;) 

--- OLVASS TOVÁBB ---

❖❖❖❖❖

#1 RECENTLY WATCHED: Legutóbb olvasott könyv:


Andy Weir: A Hail Mary-küldetés


 

A 20. Mini-könyvklubunk első havi könyvét olvasom/olvastam, amikor ezt a taget töltöttem ki. Nem egy rövid könyv a maga 512 oldalával, de tetszett. Persze nem annyira, mint A marsi, amiről sikerült egyszer, majd még egyszer írnom, aztán még egy mozizós bejegyzés is született róla a blogra! ;)

 

#2 TOP PICKS: Korábbi olvasmányok alapján ajánlott könyv:


T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél


 

Kihasználva a Moly Könyvtesók ajánlásai menüpontot megtaláltam ezt a könyvet, ami egyébként a Molyos Kívánságlistám legelején szerepel, mert nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy megjelenik magyarul! Talán megkapom valakitől… ugyanis idén nem igen vásároltam könyveket magamnak.

 

#3 RECENTLY ADDED: Legutóbb vásárolt könyv(ek):


Polaroidok / Dalok a magasföldszintről / Rókák esküvője


 

Simon Márton 3 verseskötetét vettem meg magamnak egy 2+1 akcióban. Bár ritkán írók versekről a blogra/blogon, elég gyakran olvasok verset akár neten, akár könyvekből.

 

#4 POPULAR ON NETFLIX: Könyv(ek), ami(ke)t mindenki ismer:


Julia Quinn: A herceg és én

 


Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part


 

A Bridgerton család története folyt a csapból is, amikor lement az első évad, így nem csupán egy mindenki által ismert könyv, de egy befutott sorozatadaptációról is van szó. Rejtő Jenő neve pedig legalább annyira ismert, mint agyament légiós meg hasonló történetei…

 

#5 COMEDIES: Egy vicces, szórakoztató könyv:


Casey McQuiston:
Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék


 

Na, nem csupán vicces és szórakoztató, hanem végtelenül aranyos is ez az LMBT+ New Adult történet! Aranyos és poénos szituációkkal van tele a könyv, elég sokszor elnevetgéltem magamban rajtuk, máskor pedig tele voltam feszültséggel az elnökválasztás vagy a szerelmesek titkolózása miatt. Nagyon szerettem, bármikor újraolvasnám!

 

#6 DRAMAS: Egy karakter, akire illik a drámakirály/nő jelző:


Shey Stahl: Revel


 

Nos, még nem írtam meg a véleményemet a regényről, de azt előre merem vetíteni, hogy a főszereplő – Revel Slade – egy igazi drámakirály. Drogos, alkoholista, erőszakos, szuper szexi rocksztár, aki bárki elől elviszi a showt akár koncert közben, akár a valóságban…  

 

#7 ANIMATED: Egy könyv, melynek borítóján rajzfilm figurák találhatók:


Jamie Littler: Zúzmaraszív


 

Nem csupán a borító, de a könyv belseje is tele van cuki, rajzfilmes illusztrációkkal. Ráadásul a történetre se lehet panaszom: az elejétől a végéig izgalmas, tele van jópofa karakterekkel, és az egész sztori fergeteges! Nagyon szeretem az olyan történeteket, amikor egy fiatal akár egyedül, akár a védelmezőjével nekivág egy izgalmas, új világnak, és mindenféle csodát meg csodabogarat fedez(nek) fel – na, ilyen ez a könyv!

 

#8 WATCH IT AGAIN: Könyv vagy sorozat, amit újraolvasnék:

 

Mivel feljebb már említettem a Vörös, fehér és királykék újraolvasását, ezért megpróbáltam egy másik olyan olvasmányt is találni az idei évben olvasottak közül, amit zokszó nélkül újraolvasnék akárhányszor!  


Bridget Collins: A könyvkötő + Alix E. Harrow: Tízezer ajtó


 

…és hát találtam is: KETTŐT! Mindkettő összetett, csavaros cselekményű és végtelenül izgalmas történet. Szomorúak és csodálatosak egyszerre, bárkinek merem ajánlani őket.  

 

#9 DOCUMENTARIES: Egy non-fiction könyv, amit csak ajánlani tudsz:


Tittel Kinga: Kilátók és miniszobrok + Seán O'Hagan: Freddie Mercury


 

Kettő lett? Maradhat? Nos, nem igen tudtam választani, ugyanis Tittel Kinga könyve az egyik kedvenc miniszobrászom budapesti alkotásairól mesél, míg a másik egy ismeretterjesztő Freddy Mercurynak, a Queen énekesének az életéről egy csodás gyűjtés képekkel, sztorikkal, mindenfélével.

 

#10 ACTION AND ADVENTURE: Egy cselekménnyel, akcióval teli, pörgős könyv:


Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz


 

BRUTÁLISAN JÓ – ezt írtam le közvetlenül az után, hogy éjszakába nyúlóan olvastam még egy, majd még egy, majd még egy fejezetet, mígnem végül elfogytak a lapok, és fény derült Andie Bell eltűnésének a rejtélyére. A véleményem napvilágnál se változott: ez a történet csillagos ötös részemről. Fordulatos, sok szálon futó regény, telis-tele érdekes csavarokkal, szimpatikus és kevésbé szimpatikus karakterekkel, és kiszámíthatatlan befejezéssel. Leesett az állam, erre még egyet csavart rajta az író!

 

#11 NEW RELEASES: Egy nemrég megjelent / hamarosan megjelenő könyv, amit szívesen elolvasnék:


Mackenzi Lee: Loki


 

Most leginkább ez a fiatal Loki történetét elregélő könyvecske izgatja a fantáziámat. „Amikor Loki és Amora Asgard egyik legnagyobb kincsének pusztulását okozzák, a lányt száműzik a Földre, ahol az ereje lassan, fájdalmasan elsorvad és semmivé lesz. Loki elveszíti az egyetlen társát, aki a mágiára ajándékként, nem pedig fenyegetésként tekint, és idővel csak az univerzumszerte imádott testvére, Thor árnyékává válik.” – Szerintem jól hangzik a fülszöveg! *.*

 

vvvvv

Jó olvasást! Köszönöm a figyelmet!

Bárki kitöltheti, akinek kedve tartja, kérlek, a forrást jelöljétek!

A képek a könyvek borítói. ;)

vvvvv

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése